ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 22 April 2013

kalau dah kedekut tu..kedekut jugak

hey blog buddies,

sebelum kita mula ni kata2 pembuka kata kat ko..."sah ko ni bangang kedekut taik idung masin"

akak nak tanya ko!... ko tau x yang setiap sabtu adalah hari tanpa plastic bag. terutama kalau kita p 7-eleven, Giant, tesco bagai.... diorang akan charge 20sen utk satu plastik.. betul kan...

akak rasa semua tau kecuali ko cacat dan x mampu bangun hanya mampu terbaring kat umah....atau pun ko mmg totaly bangang...

bukan apa kadang tu akak rasa kenapa lah manusia ni bangang sangat.. beli barang punya banyak tapi bila cashier tanya nak plastik bag 1 harga 20 sen trus geleng kepala...sanggup ni kepit magie, telor bagai ni celah ketiak.. selalunya yang kedekut nak mampus ni adalah cha ya nun alip..

punya lah kedekut sampai kan sanggup pelok beras ngan barang lain ni demi nak membayar 20sen tu...

then bila cashier tu cakap..barang u banyak u amik lah pastik so x susah u nak bawak... then jawapan dia..." hey 20 cents is money too..why i need to pay extra 20 cents...we must support the campaign , if not u just a useless citizen".. cakap sambil bongkak .. feeeling hidup...

walaupun ko hanya beli beras kampit kecik, magie, telor 10 biji dengan coke satu botol..kan berat tu ..lebih mudah kalau ada plastik...

ujung2 5 langkah dr cashier beras ngan telur ko terhempas pecah terabur... padan muka ... rasakan...

then bangla security tu pun bahan ko ..." u xda mau bayar itu 20 sen..sekarang sudah rugi"...sebab kan sentap agaknya..dia biar je beras ngan telur tu kat lantai ..then ko berambus...

so sekarang campaign mana lak ko nak ikut... kalau dah dasar kedekut tu..matilah 20 sen pun mampus ko x nak bayar...

tapi ape nak buat kan..itu duit ko... pilihan terletak di tangan anda.. dan bukan di kepala lutut

Gwiyomi

morning uollsss... meriah ke tidak hari uollss...

hari ni akak nak cakap satu benda yang tengah hot skarang ni...

GWIYOMI...

akak pun x tau kenapa tetiba semua orang nak buat video gwiyomi ni... kadang tu rasa nak bantai je diorang ni

asal bukak je FB banyak lah yang feeling cute buat gwiyomi ni.. semua feeling2 comel sgt.. persoalannya kiut ke?

lantak le asal ko bahagia..

x lupa juga banyak pula warga2 rogayah embong yang buat gwiyomi dengan perasaan dalam hati yg dia cute sgt.

tapi sapa yang muka bisa..cam penyamun tu usah le buat gwiyomi ni.. takut jadi mimpi ngeri kepada sesiapa yang menontonnya nanti.
ape pun tu hak korang nak buat ke tidak..

tapi akak teringin lak nak tengok hotmama buat gwiyomi.. bukan ape kalau hotmama buat mesti video tu jadi ubat kurus..tiap kali tonton je muntah...larikkkkkkkk

p/s: korang jangan berangan nak suruh aku buat gwiyomi ni.. x kuasa


Let's SHOPPING Uollss!