jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 24 September 2008

bersedehana lah Raya ni uoll

uolsss..ni akak nka cakap ni..bersedehanalah di bulan mulia ni..raya tinggal bape hari je lagi...so jangan lah kita uolss membazir semata2 nak raya uolss...mmg raya setahun sekali uolss...tp perlukan bergolok bergadai demi raya aidilfitri ni..tidak uolss.. tidaksss...

so akak ade beberape tip yang kita kongsi bersame untuk raya ni uolsss...mmg sesuai sangat untuk korang semua..akak sebagai pemberi tip kena lah buat jugak kan..so akak akan cuba yer...


untuk cut cost beli kerepek semua pastikan korang tangkap je belalang ker...cengkerik ker....korang sira kan pedas ker, masin ker..akak yakin kalau korang buat cam ni..bukan raya ni je dapat save..raya 10 tahun lagi pun korang leh simpat benda ni...x abis punya...melainkan hotmama datang umah korang..kayu celup air kopi pun dia bedal...


bagi yang nak balik kelate or pantai timur tu..hati2..ikut jalan yang betul..yang naik bas tu ikut panduan yang betul..baca papan tanda dengan betul...pastikan beg barang berharga di simpan dengan baik...


yer lah raya ni kan banyak orang beli kasut baru lah bagai...so pastikan kalau nak pi sembahyang raya tu simpan kasut tu elok2..jangan sampai hilang...yer lah beli mahal2 uollss...ujung2 raya pertama orang dah kebas..bagai mane itew...so beli mangga kunci..kuncikan selipar or kasut korang tu..pasti x hilang...so akak kena beli mangga ni 11 ketul..nak mannga kasut bagai nak gila...


kalau nak beli seluar plak..beli yang panjang..supaya mane lah tau korang makin tinggi ker..so jimat untuk tahun2 depan kan uolss..then x yah beli lagi..tp awas..kalau korang pakai cam jantan bangang kat atas tu..ko rang awas..akak sendiri yang terajang korang..itew jenayah fesyen name nya..paham.....



agak2 yang x sempat nak beli baju raya..amik je plastik bag atau orang kelantan cakap "supek gelenyar" yang besar potong skit bahagian bawah buat cawat..dah siap ..jimat menarik dan meletup..lihat model diatas..so feshionable..akak x leh bayang kan kalau kak bed yang pakai..waahahah.. sooooo in...

kalau bebelanja tu korang kena berhengat..sebab dalam kita bergembira kita kena ingat yang ade perajurit yang sedang bertarung nyawa untuk mengawal keselamatan negara..so ko jangan lak nak lebih2 raya ni..ingat sikit okey...

lepas tu jagan buat benda2 x baik di bulan2 puase ni..kalau nak buat jugak ko pi restoran ni..tu pun dah kira dosa dah tu..hahahaha.. tak tahan tu tag dia.."restoran vargina..makanan islam yang lazat"..so kedai ni spoke person dia adalah anak hotmama "ibu papa nak pepek".. mmg sesuai...


ingat tu..di larang mengiskerim di bulan mulia ni ok...dosa tu..ingat tu kak bed...lagi2 mengaiskerim di khalayak ramai....kalau nak iaskerim gak..sorok jagan bg orang nampak....


dan bulan2 baik ni..jangan nak berkepit sangat ngan boyfriend korang je....walaupun bf korang comel dan meletup ...yer lah kadang2 tu nak tayang kat semua orang yang korang je ade bf yang comel..walhal muka korang sedihhhhh...tapi kalau korang rase korang cantek..sila le...


nyah akak jelous ngan ko..walaupun muka ko x siap dan iras2 langsuir pokok asam .... ko tetap dapat bf meletup .. tahniah mak ucapkan...mandremm ke nyah? mak esah mane ko pegi..bg tau akak nokss....ko ni nyah mmg termasuk dalam 7 keajaiban dunia tau..tahniah.....

Let's SHOPPING Uollss!