Saturday, 26 April 2008

Pondan Vs High Heel

agak2 bila mak pakai high heel tu nanti brad pitt minat tak kan mak?..walau pun muka mak adooo tp kerana heel ajaib tu..pasti muka mak cam Anjinglina jolie nanti..i feel like natural woman

sape kata hanya Diamond are girl best friend...akak teliti balik ade dua tiga lagi tag yang bebunyi seperti Foundation are Nyah best friend... or High heel are Bapok best friend...gitew la gamaknya...tp mmg betul ...high heel n pondan ni mmg xdapat di pisahkan. kiranya kalau drag x pakai high heel ibarat kehidupan tanpa cahaya lah gamaknya..gitew kan..

sape berani pakai akak bg hadiah...tp dengan syarat..pakai kasut ni n kena lumba lari dengan kuda...sape menang akak belanja...

ape pun akak perhati sejak akak jadi pondan sejak tahun ke 7 masihi..pondan dan high heel mmg kawan rapat...walaupun kebanyakan pondan berkaki akak gajah dan lebar seperti dulang atau name lainnya saiz kaki kakak cinderella...tp kegigihan mendapatkan high heel bersaiz kaki mrk akak amat kagumi..kebanyakkan kasut permpuan ni bnyaknya paling besar saiz 9..tp pondan2 ni banyak nya berkaki saiz lebih dr sembilan..maklum lah pondan2 ni kan bersaiz model2 katanya..walaupun kan...so kena lah berkerja keras..mencari kedai yg menjaual kasut bersaiz besar seperti VINCCI... nasib baik kaki akak saiz 7 je..gitewkan...


wah akak lah bakal puteri raja...tp high heel ni tranparent lah..nampaklah kutu air n pecah2 kat kaki akak ni..ade aku kesah...


ade aku kesah ko pandang aku..aku punya suka lah nak pakai heel warna merah ngan baju polis...bukan aku beli pakai duit ko..yang penting aku FEEEEELLLLL..wah ..canteknya aku

tp di sebabkan kepayahan mencari saiz yang ideal..kadang kala pondan2 ni main belasah je pakai kasut yang bukan saiz...contohnya kaki saiz 12 pakai kasut saiz sembilan..gitew...sape tu..mmm pasti dia akan dapat cr high heel di arab nanti..perempaun arabkan besar2 kan..opssss mati lah akak...walaubagaimanapun cr dan teknik menyembunyi saiz kasut di mata masyarakat harus di ambil berat..contoh macam kalau pakai high heel kaki terlebih jagan lah pakai skirt or seluar singkat..nanti pecah lobang kaki besar dr kasut...so macam2 cr nak sorok supaya x pecah lobang...


makcik jangan buat saya malu n jgn biar saya sepak makcik nanti...pakai sport shoe pun nak terjatuh..i pakai high heel maintain je..ape lah makcik ni..kata ratu kebaya tahun 1964!


tp jagan pulak dah pakai high heel tu ko jalan bersepah lak..harus kena cerca...dan jalan dengan confident n hati2 jagan jadi cam Miss Ghana 1998 yang tergolek ...hati2 uolss..jgan buat malu kay

oh mak ko terbalik...ape ni..runway ni licin lah..bukan salah i pakai high heel 14 inci tau...

lagi satu kehebatan pondan2 ni mmg tidk dapat di sangkal lagi..apabila mampu berlari dengan high heel 6 inci dengan pantas bila di kejar polis atau jais...gitu kan.gigih ni..yang penting x jatuh ni..ko boleh ker hotmama?..kalau orang lain pasti dah patah kaki..x caya pi lah ngok pondan2 kena kejar polis..high heel tu dah macam kasut sukan je..akak rase lah kalau nak suruh pondan masuk acara lumba lari..suplykan sepasang high heel n polis..pasti juara...kannn...akak sujud..dan akak masih lagi dalam proses menuntut tp x past2 lagi ni...

nyah lari nyah rushing..lariiiii....jais nyah..polis nya..pecut lagi.....


wah lari sambil bergembira...feelnya lari pakai high heel...la la la la

walau sebesar mane pun tubuh, tinggi cam galah ker, kaki besar ker...high heel tetap di jadikan pilihan..x feel gitewkan bila dreg pakai flat shoe..x feel woman katanya...n akak nak pesan kat pompuan2 tu belajar2 lah pakai high heel...baru nampak stunning...akak x paham perempauan2 sekarang..balik2 kasut flat..sedih ko...baik ko kaki ayam...


walau pun mak x drag..tp mak nak pakai high heel gak..uhhhhh....woman nya aku..cam baru dapat pahala jer kegembiraan ini rasanya...

Wednesday, 23 April 2008

Hampa kerana CONGKAK

semalam akak n kawan2 akak , bee, kak nita, zizie n kak cam pi lah ngok filem congkak kat GSC IOI mall..show kul 9.10 malam..kami agak terlewat sebab kami sampai je filem dah nak start..tp ok lagi lah...zizie yang belanja..mm kira oklah tu ....so mmg teruja lah sebab filem ahmad idham ni mmg best..sebab filem dia jagan pandang belakang tu akak rase mmg seram lah kan....tetapi uoll..ape yang akak dapat dr cerita ini adalah sangat berbeza....akak bukan lah jenis yang suka kritik cerita melayu ni..akak cuba tengok dr jalan cerita dia....tp cerita ni buat akak teliti semua..sebab ianya...mmmm entah lah..sedih....

Kisahnya bermula apabila Kazman serta isterinya Sufiah mengambil keputusan bercuti bersama dua anaknya, Lisa dan Ely di sebuah banglo di tepi tasik. Kazman sudah berjanji dengan seorang kawannya untuk membeli banglo tersebut sebagai persinggahan semasa bercuti. Pelbagai peristiwa pelik berlaku sepanjang perjalan mereka termasuk bertemu dengan makcik di pangkin ala2 bustop dalam hutan..yang penting uolls suara makcik tu sedih je n yang paling penting makcik tu ade misai..sentap akak..ape ni terus jd cam lawak....cam sial...yang penting makcik kat kedai runcit pun same cam ade misai...lelaki bertudung berlakon ker....

Setibanya mereka di banglo tersebut, peristiwa yang semakin pelik turut terjadi. Sufiah cuba meyakinkan Kazman untuk keluar dari rumah tersebut tetapi tidak diendahkan. Kazman tetap berkeras untuk membeli rumah tersebut kerana sudah berjanji dengan kawannya.

Sufiah sentiasa merasakan ada makhluk sedang memerhatikannya. Salah seorang anak mereka, Lisa setiap malam akan turun ke sebuah bilik gelap untuk bermain congkak dengan seseorang yang hanya boleh dilihat olehnya seorang. Sufiah yang tidak boleh bersabar dengan perkara itu telah membuang congkak tersebut ke dalam tasik. Lisa juga sentiasa bermain di tepi belukar di belakang rumah kerana kawannya tinggal di situ sehingga Kazman perasan Lisa bermain menghadap kubur lama. (part ni kita masih ok)

Pada malam keesokannya, Sufiah dikejutkan lagi dengan bunyi congkak tersebut dari bilik yang sama. Apabila Sufiah pergi melihat, dilihatnya seorang tua sedang bemain congkak tersebut. Semakin lama peristiwa yang berlaku semakin pelik dan menyeramkan sehingga pada malam ketiga kedua-dua anaknya telah hilang dan Sufiah didapati terapung di bilik. kira ok lah terapung tu..tp akak x dapat relatekan antara cerita tu n kenape bini dia ni terapung..cam x ade kaitan...

Pak Tua, penduduk paling lama di kampung itu telah pergi ke rumah tersebut untuk menyelamatkan keluarga Kazman dan mencari Ely dan Lisa. yang akak sentap tu....mmg ok lah cerita baru guna CGI kan..kira dah canggih lag kan..tp bila part ade kuase2 n bumi terbelah nampak bangang sangat..mmg ending dia..mmg cam siallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll sangat..terus menyesal akak rase..semua kuar panggung semua cakap benda same..terus jadi x seram n rase cerita ni sape taraf ngan cerita NO Problem...gitew....akak rase cerita Nek nab dalam astro tu berganda2 seram dr cerita ni..sumpah....

Segalanya bakal terungkai dalam sebuah lagi filem seram terbitan Metrowealth (MIG), CONGKAK yang sungguh BONGOK!

itu pendapat akak..kalau korang rase akak tipu korang tengok lah sendiri....orang lain pandangan lain kan....

Tuesday, 22 April 2008

Kak bed berangkat ke tanah suci mekah!

ha uolls akak nk bg tau ni kak bed akan terbang ket tanah suci mengerjakan umrah bersama keluarga nya rabu ini..flight dia tengahari x silap akak....alhamdulilah kak bed...akhirnya kak bed dapat juga ke rumah Allah..terharu akak...bila lah pulak akak ade rezeki nak ke mekah ek...walaupun akak ni sexy, meriah n fun tp akak tetap jadikan mekah sebagai destinasi pertama akak kalau akak banyak duit nanti...insyallah

gambar kak bed sekarang yang sering mendedahkan lurahnya...


adakah kak bed akan bertukar imej kepada ini..bertudung litup dan sopan ala2 dato siti nurhaliza..kita tunggu dia balik umrah nanti


ape pun kak bed..akak doakan kesejahteraan ko kat mekah n doakan akak sihat, panjang umur dan dimurahkan rezeki...insyaalah...

so mari kita doakan kak bed semoga kak bed selamat sampai dan selamat pulang..dan dioakan kak bed dapat melakukan ibadah dengan lancar...amin

pening memikirkan tentang badan i!

pening- pening uollss...akak pening ni...
hari2 akak sekat makan..sebelum tido selapas bangun tido , akak mmg buat sit-up bagai nak gila..tp perut akak tetap mengandung 2 bulan..pening akak..dah puas tengok cara2 bersenam kat dalam tv lah dalam youtube lah dalam internetlah..tpo satu pun x jalan..sentap akak..cukup2 lah akak ade ramai kawan yang plus size model cam kak bed n hotmama tu..x kan nak tambah akak jadi trio lak kan....

berat akak yang akak ingat :

2003- 54 kilo
2005- 54 - 57 kilo
2006- mula menggajah- 58 -60 kilo
2007-becoming gajah 60-63kilo
2008- already gajah- over 65 kilo
semalam akak timbang - 64-(kurang sikit lah)
(menangis akak)

perlukan akak membuat yoga...sebegini untik kelihatan cantek..perlu ker?

atau pun bersenam ala2 angsa ini?...mmmmm

akak heran gak ngan kak wartawan (meen) tu yang bodymaintain je..walaupun sudah sedikit kertu itew...mingkin sebab mmg badan jenis kurus je kot..dah lah minggu depan akak ade reunion kat melaka ngan budak2 sekolah lama ni...pening akak..cam ner akak nak goda budak sekolah akak yang akak gila2 kan sejak dulu itew..takut nanti semua pakat lari nampak akak..takut uolss...akak kenalah pose manja2 depan mereka kan..hik hik...

ini lah marvelon..bapok2 makan ni lah nak biar tumbuh tetek..ha..ni akak bg tau ni...perlu ker akak makan..


geram gak ngok kak cam yang dah kurus skit ni..tp akak x lah tergugat sangat ngok dia kan..sebab market dia lain skit...dia suka laki oranng (orang yang dah berkahwin)...and akak lak suka semua lelaki..gitew..boleh?..kan...nak semua lelaki konon..muka cam tukang bawak lori nak semua lelaki kan..ko ingan ko ape?...cantek?..mmm boleh lah kan..dr xde langsung kan...

akak kalau boleh minggu depan je akak nak body cam ni..reunion tepi pantai..fuyoo..gerenti jemlah tepi pantai ngok akak..akak pasti..

diet dah buat..ape lagi ek..ade x cara nak turun berat dalam seminggu je dah nampak kurus ..selain dr hiris sedikit daging dr perut sehari sehiris..akak lom jumpe lagi caranya...jelos gak ngok pondan2 lain dapat bf yang comel2..akak xde lak yang comel nak datang ngurat...bukan akak je yang ade masalah cam tu..tp kawan2 akak mcm kak cam, bee, akak, kak bed...semua sigle mingle..so kalau korang ade adik ke, abang ker, boyfren yang tamat tempoh ker, pakcik ker, sepupu ker, bapak ker yang comel2 dan menarik introduse lah kat akak n kawan2 akak ni...sian kitorang....
comeynya anak ikan ni..sape nak amik lah lah satu..akak bg free je..tp tukar ngan laki korang...
boleh?


mungkin gak sebab badan akak yang semakin gergasi ni yang buat jantan ngok cam pemain ragbi ni kan..ade yang kata badan x jadi masalah ..yang penting PR..mmmm PR ker?..cara bercakap..akak ni mmg banyak cakap tp kalau dengan lelaki ni akak jadi pemalu dan x tau nak cakap ape..lagi2 yang comel2 terkedu lidah akak..cam ner ek...sebab tu kot akak x berlaki sampai sekarang...ker sebab akak dah gemok...


akak akan berusaha mnguruskan badan dan memeleyupkan body akak supa jantan2 bercirikan diatas akan berebut minat kat akak..gitew....p/s: kepada pembaca yang sudah berkahwin..jikalau anda terinzal melihat gambar jantan2 akak ini..sila print n tampalkan pada mula laki korang..akak benarkan..ape lagi pastu main lah. ahahahaah


akak ade baca blog satu pondan tu..JANTAN2 DALAM BLOG DIA SEMUA COMEL2....ramai tul nak kenal dengan dia..x tau lah kalau dia propah je kat blog dia ..tp akak yakin ianya benar....ni akak nak puase setahun ni ....biar figure akak kembali mase akak buat paperdoll kat pearl international hotel dulu...mase tu kemane je akak pegi semua nak berkenalan...seronok tul...mungkin jugak mase tu akak masih muda kot..sekarang dah tua uolss..27 dah..sentap akak..gituew sentap ngan umur sendiri...

ape pun akak nak cuba turun kan badan..moga2 bila akak dah kurus ni akak dapat rezeki lebih murah dan pasaran akak akan naik ker..gitewkan..doakan yer....

bila akak dah dapat jantan2 diatas itew..tentunya akan dapat ini...horeyyyyyyy

p/s jangan lupa kenalkan akak ngan jantan comel tau....

Friday, 18 April 2008

E=RB2

mesti korang tertanya2 kan ape maksud E=RB2...ala... ala2 mariah carey lah gitu...maksudnya adalah Emancipation equal reezberry boboqs..gitew kan...ape pun akak suka sangat ngan single terbaru dia Bye Bye tu..menyentuh hati kebapokan akak..harap2 korang pun suka...

ini lah chat kuew tiaw yang di bangkan itew..udang dia..terbaring manja 7 ekor..sebab akak goda skit abang tu...dia bg lebih...

ha ni akak nak citer lah..td akak pi lah lepak makan kat kedai char kuew tiaw kat ngan umah akak itew..sebab hotmama nak jumpe mak gitew kan...sebab nak mintak portable charger katanya...katanya kat kedai dah abis..eksen2 nak mintak lah akak punya ...sebab akak dah x guna dah..eleh pandai dia ngan laki dia cakap dah abis..sbnrnya nak dr mak free kan..gitew..matilah mak pas ni..x lah hotmama..mak ikhlas bg ko..demi tuhan...

yang penting itew kan..mase lah akak , hotmama, laki dia, kak nita, kak cam ngah lepak2 makan kerang ,char kuew tiaw dan mee sup itew...anak hotmama si shasya itu telah terkencing dalam seluar itu atas kusi..tanpa segan silu siap senyum gitew...budak2 kan mmg cam tu..hey hotmama ko dah xde duit nak kasi anak ko pakai pampers ker?... ker ko kat umah balut anak ko pakai kain batik jer..or ko yang pakai pampers itew..gitew kan...kata hotmama anaknya itew dah pandai cakap kalau nak melepas...mmmm cam ner tu..mesti mak dia selalu wat cam tu mase remaja kan...ape nak buat..mane tumpah kuah kalau x ke nasi...ko mmg propar yer hotmama..

ini pasangan yang membawa anak yang bernama shasya itew...bapak dia leh tahan..tp mak dia x leh blah..x dapat di selamatkan...gitew...so hasilnya adalan di bawah ini..
ibu disini shasya ingin menyatakan bahawa i leh cakap kalau i nak kencing..so no pampers please..ape dia ibu!..no no no..talk to the hand ok...anyway..put a bit eyeshadow please...

eh ujan xde ..guruh xde..tiba2 banjir..gitew..ko ni kencing ker ape shasya...bayangkan anak dah banjir cam ni..maknya pulak cam ner...mmmm

yang hotmama ni dah berasap telinga dengar cercaan akak n kaka cam yang lantang lagi mencabar vokal dan kesabaran..gitewkan..awas lah ko shasya..kena rebus lah ko balik nanti ngan mak ko yang rupa cam wanita gorila tu...sabar yer hotmama..biase lah tu anak kan..sabar yer..ni baru anak ko satu kang dah 11 kang baru ko rase...so produce lah anak ramai2..lets main...


awas ko shasya..ko nampak ape itew..yessss jerung pandai pun ko..pasni aku jadi mak jerung..ko kencing yer..awas ko...awas

ape pun akak kenyang gila makan td..n akak nak ingatkan disini yang hotmama nak belanja mak makan hujung bulan nanti sebab dia dah tuttttttttttt....kan..orang ado2 gitew sekarang..tahniah....

pastu mase hotmama dah berambus bawak anaknya balik itew..datang pulak pompuan mane yang berangan cantek yang pose kat situ beli char kuey tiaw bungkus...kurus..muka boleh lah..tp saje je nak goda abang2 char kuew tiaw tu..ala2 cikaro gitew lah kan..sentap akak...ko ingat ko cantek sangat...siap jeling2 gitewkan kat akak..eleh....aku lagi cantek ok...akak tau lah ko pompuan betul..SO WHAT!!!!!!!


i lah gadis paling hots kat sini kay...jangan pandang i lame2 nanti tergoda..."abang bungkuschar kuew tiaw setalam"...pastu bungkus semua yang leh dimakan kat cni yer...i lapar ni...

ok...i nak pilih abang no 2 tu lah goreng char kuew tiaw i...mmm abang yang lain leh tolong picit2 badan i sementara i pose manja kat sini...kalau nak raba pun xpe..sebab i bohsia..katanya...


lantas akak, kak cam, zizie, kak nita terus tanggal baju pose tetek kat abang char kuew tiaw itu sambil buat tarian suku kaum mulu di serawak..tarian cari jodoh katanya..ok kita tengok sape abang tu pilih pompuan oi..akak ker ko...leh lawan ker

Tuesday, 15 April 2008

cuba ini!

kalau korang pandai cuba selesaikan operasi matetamtik ini:

satu - tu + yang - ng + bas - as + emak - mak + teruk -te

= ?

itu lah jawapannya

Wednesday, 9 April 2008

VOTE FOR MAMA RINA , RIZ , STACY AND NADIA


mama rina best performance...akak suka uolls

Nama Penuh : Hairina Binti Abd Halim
Bangsa : Melayu
Status : Ibu Tunggal (1 anak, 2 cucu)
Umur :44 tahun
Asal : Selangor
Tarikh Lahir: 6 Januari 1964
Tinggi : 5’2”
Berat : 56kg
Hobi : Menyanyi, memasak, memancing

Deskripsi : Seorang penyanyi versatile yang menjadikan bidang nyanyian sebagai karier sejak 20 tahun yang lalu. ‘Mama blues’ yang kini bergelar nenek kepada 2 orang cucu pada usia 44 tahun.

Ceritakan pengalaman kali pertama anda menyanyi?
Dicabar oleh teman untuk menyanyi di atas pentas dan saya menerima cabaran itu dengan habuan RM50 untuk satu lagu

Pernah mengikuti kelas formal nyanyian?
Tidak

Apakah bakat lain yang anda miliki?
Berlakon

Jika bukan nyanyian, apakah bakat lain yang anda ingin ada?
Berlakon teater atau drama

Jika anda tidak terpilih ke Akademi Fantasia, apakah yang akan anda lakukan sekarang?
Menyanyi di tempat baru atau masih di tempat lama

Apakah matlamat hidup anda?
Menjadi seorang penghibur yang bertaraf lagenda

Apakah album terbaru yang anda miliki?
Belum lagi

Siapakah artis/selebriti yang anda minati?
Datuk Sharifah Aini, Amy Search, Anita Sarawak

Siapakah Juara Akademi Fantasia pilihan anda?
Mawi

Apakah yang akan anda lakukan sebelum membuat persembahan?
Melakukan persiapan diri

Perkara paling memalukan yang pernah anda alami dalam hidup anda?
Tidak ingat

Apakah saat yang paling membanggakan dalam hidup anda?
Apabila menjadi juara dalam pertandingan

Apakah kelas yang paling anda tunggu-tunggu dalam Akademi?
Kelas Vokal, tarian

Sepanjang hidup anda, apakah halangan paling besar yang pernah anda alami dalam hidup anda?
Keperitan hidup yang serba kekurangan

Pengalaman paling manis/pahit sewaktu sesi Ujibakat?
Diterima dalam uji bakat

Berapa peratuskah peluang anda untuk menjadi Juara AF6?
99.9%%

Jika anda boleh membuat perubahan kepada dunia, apakah perubahan yang akan anda lakukan?
Perdana Menteri semuanya wanita

Jika anda boleh terbang, ke mana anda akan pergi?
Darfur dan semua tempat umat Islam yang memerlukan pertolongan

Jika anda menjadi Wakil Rakyat, apakah yang akan anda lakukan kepada kawasan anda?
Menaikkan taraf kawasan dan menolong rakyat termiskin

Jika anda menjadi tumbuhan, apakah tumbuhan yang ingin anda jadi dan kenapa?
Pokok padi, makin menunduk makin berisi

Sebutkan 3 keunikan yang ada pada diri anda?
Suka mencuba sesuatu yang baru, suka pada barang yang pelik

Jika anda tersingkir dari Akademi, apakah yang anda akan ucapkan?
Tingkatkan prestasi, kurangkan kontroversi diri anda. Selamat berjaya semua, ok!

Jika anda menjadi Juara AF6, apakah yang anda akan ucapkan?
Jutaan terima kasih buat tenaga pengajar dan semua yang terlibat bagi menjayakannya.


suara ko mmg kelas..tp akak mushkil lah..ko ni cam sesuatu je...mmmm ko ni gadis pakai sarung yer..cam tu lah agaknya

Nama Penuh : Mohammed Idris Bin Mohd. Zaizizi
Bangsa : Melayu
Status : Bujang
Umur : 22 tahun
Asal : Gerik, Perak
Tarikh Lahir: 19 Disember 1986
Tinggi : 177 cm
Berat : 78 kg
Hobi : Karaoke, Bowling, Main video game

Deskripsi : Jejaka periang, peramah dan penyayang, aktif menyertai pelbagai pertandingan nyanyian.

Ceritakan pengalaman kali pertama anda menyanyi?
Sewaktu berumur 11 tahun mengikut ayah seorang pemain keyboard pasukan tentera

Pernah mengikuti kelas formal nyanyian?
Tidak

Apakah bakat lain yang anda miliki?
Berlakon. Tetapi tidak pernah mendapat peluang berlakon

Jika bukan nyanyian, apakah bakat lain yang anda ingin ada?
Bermain alat muzik seperti piano, drum, biola dan sexaphone

Jika anda tidak terpilih ke Akademi Fantasia, apakah yang akan anda lakukan sekarang?
Mencari pekerjaan tetap dan dalam masa yang sama ingin meneruskan perjuangan dalam bidang seni sebagai ’freelance singer’

Apakah matlamat hidup anda?
Ingin menjadi penyanyi yang berjaya dan disegani

Apakah album terbaru yang anda miliki?
Anuar Zain

Siapakah artis/selebriti yang anda minati?
Anuar Zain dan Jaclyn Victor

Siapakah Juara Akademi Fantasia pilihan anda?
Vince, Zahid dan Mawi

Apakah yang akan anda lakukan sebelum membuat persembahan?
Tenangkan fikiran untuk mengawal perasaan gementar

Perkara paling memalukan yang pernah anda alami dalam hidup anda?
Bercakap dengan orang sebelah yang disangka kawan tetapi rupa-rupanya orang lain

Apakah saat yang paling membanggakan dalam hidup anda?
Memenangi pertandingan karaoke, berjaya melakukan perkerjaan dengan baik dan berpuas hati dengannya

Apakah kelas yang paling anda tunggu-tunggu dalam Akademi?
Kelas vokal dan motivasi

Sepanjang hidup anda, apakah halangan paling besar yang pernah anda alami dalam hidup anda?
Berhenti kerja dan meneruskan hidup sebagai penyanyi sambilan. Kerana kalau show kurang, duit pun kurang

Pengalaman paling manis/pahit sewaktu sesi Ujibakat?
Berjaya ke peringkat seterusnya

Berapa peratuskah peluang anda untuk menjadi Juara AF6?
80 %

Jika anda boleh membuat perubahan kepada dunia, apakah perubahan yang akan anda lakukan?
Berhentikan peperangan

Jika anda boleh terbang, ke mana anda akan pergi?
Mengelilingi dunia

Jika anda menjadi Wakil Rakyat, apakah yang akan anda lakukan kepada kawasan anda?
Mengekalkan keindahan alam sekitar dan hutan sebagai khazanah negara

Jika anda menjadi tumbuhan, apakah tumbuhan yang ingin anda jadi dan kenapa?
Karang laut kerana cantik dan mempunyai peranan penting sebagai habitat ikan-ikan laut

Sebutkan 3 keunikan yang ada pada diri anda?
Rupa, suara, perangai

Jika anda tersingkir dari Akademi, apakah yang anda akan ucapkan?
Jangan sesekali mengaku kalah dalam apa jua yang kita suka dan lakukan walaupun kita kalah

Jika anda menjadi Juara AF6, apakah yang anda akan ucapkan?
Terima kasih di atas sokongan keluarga, rakan-rakan dan pengundi-pengundi. Terima kasih kepada pihak Astro yang menyediakan platform yang berprestij sebagai seorang pelajar dan bakal artis terkenal. Tanpa tunjuk ajar guru-guru mungkin saya sesat menuju ke puncak.

merdunya suara ko dik non oi..akak menagis ..sejak akak buat oeration halkum ni akak x leh nyanyi lagu cam ni lagi..dulu suara akak cam ko lah ...

Nama Penuh : Stracie Angie Anam
Bangsa : Kadazan
Status : Bujang
Umur : 18 tahun
Asal : Kota Kinabalu, Sabah
Tarikh Lahir: 18 Ogos 1990
Tinggi : 155cm
Berat : 51kg
Hobi : Menyanyi, menari

Deskripsi : Kecil-kecil cili api, namun kemampuan vokalnya tak perlu dipertikaikan lagi. Ingin membuktikan kepada masyarakat beliau mampu menjadi penyanyi dihormati.

Ceritakan pengalaman kali pertama anda menyanyi?
Semasa pertandingan di Kota Kinabalu. Ketika itu umur saya 10 tahun

Pernah mengikuti kelas formal nyanyian?
Tidak

Apakah bakat lain yang anda miliki?
Menari

Jika bukan nyanyian, apakah bakat lain yang anda ingin ada?
Berlakon

Jika anda tidak terpilih ke Akademi Fantasia, apakah yang akan anda lakukan sekarang?
Masih bekerja dan menjadi penyanyi sambilan

Apakah matlamat hidup anda?
Berjaya dalam setiap bidang yang diceburi

Apakah album terbaru yang anda miliki?
Tiada

Siapakah artis/selebriti yang anda minati?
Christina Aguilera

Siapakah Juara Akademi Fantasia pilihan anda?
Felix

Apakah yang akan anda lakukan sebelum membuat persembahan?
Minum air masak

Perkara paling memalukan yang pernah anda alami dalam hidup anda?
Berpindah meja makan kerana restoran itu ada kucing

Apakah saat yang paling membanggakan dalam hidup anda?
Memperoleh gaji pertama untuk diberikan kepada keluarga

Apakah kelas yang paling anda tunggu-tunggu dalam Akademi?
Kelas Vokal

Sepanjang hidup anda, apakah halangan paling besar yang pernah anda alami dalam hidup anda?
Tidak dapat menduduki peperiksaan SPM kerana terpaksa bekerja membantu keluarga

Pengalaman paling manis/pahit sewaktu sesi Ujibakat?
Melepasi semua peringkat ujibakat

Berapa peratuskah peluang anda untuk menjadi Juara AF6?
80 %

Jika anda boleh membuat perubahan kepada dunia, apakah perubahan yang akan anda lakukan?
Membawa kemajuan Malaysia ke taraf paling tinggi di dunia dan digeruni oleh semua negara

Jika anda boleh terbang, ke mana anda akan pergi?
London

Jika anda menjadi Wakil Rakyat, apakah yang akan anda lakukan kepada kawasan anda?
Membangunkan tahap pemikiran rakyat

Jika anda menjadi tumbuhan, apakah tumbuhan yang ingin anda jadi dan kenapa?
Bunga ros kerana menjadi pujaan ramai

Sebutkan 3 keunikan yang ada pada diri anda?
Berfikiran terbuka, senang berkawan dan pendengar yang baik

Jika anda tersingkir dari Akademi, apakah yang anda akan ucapkan?
Ucapan terima kasih kepada keluarga, pihak Astro dan penyokong

Jika anda menjadi Juara AF6, apakah yang anda akan ucapkan?
Bersyukur kepada TuhanT kerana telah memberi kejayaan pada saya yang sangat besar nilainya. Juga kepada ibu bapa, adik-adik, kawan-kawan, saudara mara dan juga guru-guru AF serta penyokong saya. Tanpa mereka saya tidak akan berjaya.

go girl..suara ko macam suara akak mase akak tetelan jagung dulu..


Nama Penuh : Nadia Haswani Binti Hasnan
Bangsa : Melayu
Status : Bujang
Umur :18 tahun
Asal : Kuala Lumpur
Tarikh Lahir: 14 April 1990
Tinggi : 5’00”
Berat : 49kg
Hobi : Menyanyi, Menari

Deskripsi : Suara garau dan serak-serak basahnya jadi identity gadis comel berbakat besar yang mendapat sokongan penuh dari keluarga dalam bidang nyanyian.

Ceritakan pengalaman kali pertama anda menyanyi?
Sejak daripada tingkatan 2 menyertai band kawan bapa

Pernah mengikuti kelas formal nyanyian?
Tidak

Apakah bakat lain yang anda miliki?
Menari

Jika bukan nyanyian, apakah bakat lain yang anda ingin ada?
Berlakon

Jika anda tidak terpilih ke Akademi Fantasia, apakah yang akan anda lakukan sekarang?
Penyanyi separuh masa

Apakah matlamat hidup anda?
Berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi dan buat yang terbaik

Apakah album terbaru yang anda miliki?
Tiada

Siapakah artis/selebriti yang anda minati?
Anita Sarawak

Siapakah Juara Akademi Fantasia pilihan anda?
Zahid

Apakah yang akan anda lakukan sebelum membuat persembahan?
Warm up

Perkara paling memalukan yang pernah anda alami dalam hidup anda?
Terlupa tutup zip

Apakah saat yang paling membanggakan dalam hidup anda?
Menang pertandingan karaoke hadiah motor skuter

Apakah kelas yang paling anda tunggu-tunggu dalam Akademi?
Kelas Vokal, tarian

Sepanjang hidup anda, apakah halangan paling besar yang pernah anda alami dalam hidup anda?
Suara hilang

Pengalaman paling manis/pahit sewaktu sesi Ujibakat?
Manis, dapat melengkapkan semua peringkat. Pahit, badan tak sihat rasa macam nak muntah

Berapa peratuskah peluang anda untuk menjadi Juara AF6?
99.9%%

Jika anda boleh membuat perubahan kepada dunia, apakah perubahan yang akan anda lakukan?
Senjata dan bilangan polis ditingkatkan

Jika anda boleh terbang, ke mana anda akan pergi?
Hong Kong Disneyland, Universal Studio

Jika anda menjadi Wakil Rakyat, apakah yang akan anda lakukan kepada kawasan anda?
Memperketatkan kawalan dan membina lebih banyak kompleks membeli belah

Jika anda menjadi tumbuhan, apakah tumbuhan yang ingin anda jadi dan kenapa?
Bunga matahari sebab cantik atau refflesia sebab unik

Sebutkan 3 keunikan yang ada pada diri anda?
Baik, penyabar dan tidak mementingkan diri sendiri

Jika anda tersingkir dari Akademi, apakah yang anda akan ucapkan?
Thank you very much kepada tenaga pengajar, rakan-rakan, pihak Astro dan terutama sekali parents yang banyak membantu

Jika anda menjadi Juara AF6, apakah yang anda akan ucapkan?
Terima kasih kepada tenaga pengajar, rakan-rakan, pihak Astro dan terutama sekali ibu bapa and my sister kerana terus menyokong. Ini merupakan satu permulaan untuk saya. Thank you!



sedap lah suara u..mmg u lah layak dapat jadi juara ni..tidak syak lagi

Nama Penuh : Reez Berina Watie Boboqs
Bangsa : Melayu Mexico
Status : Janda
Umur :23 tahun
Asal : Kuala Lumpur / mexico city
Tarikh Lahir: 25 march 1985
Tinggi : 5’9”
Berat : 55kg
Hobi : Menyanyi, Menari/ membaca Al-quran, gila jantan dan berzina

Deskripsi : Suara garau dan serak-serak basahketika menjadi jantan jadi identity pondan comel berbakat besar yang mendapat sokongan penuh dari keluarga dalam bidang nyanyian dan pelacuran.

Ceritakan pengalaman kali pertama anda menyanyi?
Sejak daripada 2 tahun menyertai band kawan bapadan lagu pertama yang dinyanyikan adalah lagu " all by my self" dr celine dion.

Pernah mengikuti kelas formal nyanyian?
dengan mariah carey

Apakah bakat lain yang anda miliki?
Menari, berzina, nasyid dan berjalan dengan high heel yang tinggi

Jika bukan nyanyian, apakah bakat lain yang anda ingin ada?
bebuat rumah (kerja kontrak)

Jika anda tidak terpilih ke Akademi Fantasia, apakah yang akan anda lakukan sekarang?
mencual cucur udang di masjid india

Apakah matlamat hidup anda?
kekadang ade matlamat kekadang xde

Apakah album terbaru yang anda miliki?
maaf i download dr internet..freee

Siapakah artis/selebriti yang anda minati?
Datin julie sudiro dan tushee

Siapakah Juara Akademi Fantasia pilihan anda?
mawi (cek nek dia besar)

Apakah yang akan anda lakukan sebelum membuat persembahan?
mencekik (makan) bagai nak gila

Perkara paling memalukan yang pernah anda alami dalam hidup anda?
terpakai bra emak sendiri

Apakah saat yang paling membanggakan dalam hidup anda?
Menang pertandingan lari dalam guni waktu tadika..dapat no 4

Apakah kelas yang paling anda tunggu-tunggu dalam Akademi?
kelas masakan..eh ade ker?

Sepanjang hidup anda, apakah halangan paling besar yang pernah anda alami dalam hidup anda?
bra and pading i hilang

Pengalaman paling manis/pahit sewaktu sesi Ujibakat?
Manis, dapat berlagak suara akak sedap. Pahit, kak ogy pakai tudung ala2 arab..buat akak takut n nak terkencing..muka dia cam hantu

Berapa peratuskah peluang anda untuk menjadi Juara AF6?
minggu depan semua terkeluar..tinggal i sorang so i yang menang..then 100% lah uolls

Jika anda boleh membuat perubahan kepada dunia, apakah perubahan yang akan anda lakukan?
bapok2 di iktiraf..dan wajibkan semua bapok berlaki dan pakai high heel ..gitewww

Jika anda boleh terbang, ke mana anda akan pergi?
rumah bill gate..curik duit dia...

Jika anda menjadi Wakil Rakyat, apakah yang akan anda lakukan kepada kawasan anda?
cili mulut2 makcik yang selalu mengata i..n rogol laki mereka

Jika anda menjadi tumbuhan, apakah tumbuhan yang ingin anda jadi dan kenapa?
cukup lah kawan i sorang dah tukar jadi brokoli..x yah lah i pulak nak jd

Sebutkan 3 keunikan yang ada pada diri anda?
cantek, meletop dan memukau... ade aku kesah

Jika anda tersingkir dari Akademi, apakah yang anda akan ucapkan?
ah..korang makan rasuah....

Jika anda menjadi Juara AF6, apakah yang anda akan ucapkan?
dengan berlagaknya ..suara akulah yang paling sedap..tenaga pengajar semua x leh harap..korang ingat korang cantek..aku lagi cantek

Tergolek dog!

awas licin..berhati2!. kalau ingin jatuh sila jatuh dengan penuh gayanya

sakit hati akak pagi ni...akak bangun lah pagi2 ni akak siap2 trus pi keje...dalam perjalanan akak rase haus ni..tekak akak gersang bagaikan ketandusan air..motip pagi2 tekak gersang?...so akak pun singgah lah 7-eleven dekat ngan opis akak tu...pagi2 parking dah penuh area situ..sentap akak..nasib baik kete akak ni jenis yang comel je..so leh lah selit mane2!

go girl..neal it..walk walk walk!


akak pun turun lah..n terus calwalk dengan gayanya ke 7-eleven...sedang akak pose berjalan dengan jayanya itew..akak telah terpeleut jatuh depan 7-eleven itew uoll...terduduk akak cam naomi cambell jatuh gitew....sakitnya tuhan je tau..yang penting ni uoll..satu family dalam kete ketawa sampai satu kawasan lah dengar suara meraka..malunya akak...siap kuar kete ketawa pecah perut siap kuar air mata ngok show terjelepok akak td....malunya akak..yang penting ni siap cakap " dalam hidup akau lom pernah ngok pondan jatuh cam ni!" hanjeng tul kata2 dia....... malu ade , sakit ade, geram ade....siap ade yang lari ni nak ngok akak jatuh ni...geramnya...sebab akak dah malu dan x bertenaga akak biar je..kalau tidak akak hantukkan kepala anak beranak td.oh mak kau terjatuh...ni mase nak jatuh dah....

tahniah....anda telah jatuh ..ready to pose ....

kelakarnya pondan jatuh..hahahah....nasib baik i ade tv satelit..leh ngok live...

yang sialnya tu..orang yang lap lantai tu tulis notis .."awas lantan licin" besar kuku jer ..pastu dia letak kan tepi ..mane akak nampak..malunya akak...bila akak mengesot kedalam 7-eleven tu...akak bukak je pintu pastu ..akak ter gelincir manja lagi terus terhantuk kat pintu laK..SEBAB HIGH HEEL AKAK ITEW TAPAKNYA LICIN..BEDENTUM LAH BUNYINYA..dah pulak pekerja 7-eleven itew ketawa bagai nak gila...sentapnya akak x tau nak cakap...akak trus je jalan perlahan2 ala2 kura2 berlumba ngan arnab tu..akak capai air..bayar n trus cabut...sebelum akak beredar sempat lah jugak akak memberi sepatah dua kata kat pekerja 7-eleven yang lap lantai td..akak akhiri nya dengan AWAS!..geram geram...


awas..gelakkan mak yer..akak mak ayam kat cni tau..awas tu...

Thursday, 3 April 2008

Tetek oh Tetek

ari ni akak gak ting-tong skit sebab malam td akak amik ice..ice batu lah..mesti pikir lain ni...i dont do drug kay....gitew kan..tekak akak sakit bgai nak gila..bagai di sagat ngan sagat ubi nak buat getok ubi..dah lah akak x tido langsung dr malam td..gila ker akak ni..mata x leh nak lelap...sakit perut memulas bagai nak gila punya pasal lah.. ade lah 13 kali akak pose atas singgahsana putih tu.. ni mesti penangan sambal cili padi yang mak akak buat petang semalam waktu akak singgah umah mak akak tu...sampai akak merangkak dr bilik ke jamban ala2 kuda padi gitu..sambil pakai spender je...nasib baik 2 diva dah berdengkor..kalau tidak..pasti ada yang gelak ngok akak cam kuda padi tu..sebab x larat nak jalan dah..siap kena gigit semut api lagi..cilake punya semut..ko buat rumah tepi pintu ukir akak lak yer..awas ko...


so akak rase nak citer n nk pecah lobang bapok2 suma..cam ner diorang buat tetek nampak besar...padahal tetek yang ado kan..flat...kekretifan bapok2 ini tiada tandingan gitew..so bapok2 n pompuan2 yang tidak bertetek besar cam akak leh cuba tip ni..rahsia tau ni...lagi satu akak nak bg tau ni..candidate yang mempunayi lemak di data je mampu buat ni dengan sukses...bapok2 berdada gersang dan tandus seperti kak cam jangan berangan..lemak mane ko nak tarik..


name saya susan..saya adalah bapok..saya xde tetek ..mak saya x tau saya pondan..so saya adalah pondan sulit...nak makan marvelon nak besarkan tetek takut.. pecah lobang nanti..walaupun i ni berbahu ragbi tp i mempunyai raut wajah woman ala2 makcik2 cina jual pau kat pasar cina ok..so inilah rupa akak..gitew..(gambar bapok mane lah ni?)


beli soletape..x pun kebas je kat tempat keje korang..then korang naikkan daging n lemak yang ada pada dada korang yang bidang bak sebidang tanah tu..tarik sini tarik sana..gigih ni..buat sampai nampak bukit skit..soletapekan keliling..kalau susah suruh bapok lain tolong...x reti2 ker..sengal..pastu ko buat dia pulak.


amik faundation 2 tone color cerah n gelap..cerah untuk letak bahagian tengah..n yang gelap kat bahagian lurah n atas..buat bentuk lengkok skit bg nampak bentuk tetek..ko pakai faudation cap ayam pun boleh..pastikan bulu dada telah di cukur kay.....kang tengah2 lurah ade rumput lak..ratakan n buat sebaik mungkin...lagi satu kalau korang mempunyai raut bisa..ini lah masanya memikat jantan2 yang selama ni x pandang korang...muka i buruk tapi tetek i memukau tau...


letak loose powder ikut skin tone kulit badan..jangan lak kalau kulit cam arang berangan nak letak bedak color cina lak..lain lah korang ni buta warna..harus ko kena terajang nanti...ratakan..n buat dengan rata...blusher skit lurah tu bagai nak gila n cubalah bra korang di banggakan itew..bg bapok yang baru ingin berjinak2 dah xde bra...akak sarankan pecah tabung beli bra ok...



tadaaaaaa..pakai kan bra..kalau x cukup besar..amik surat kabar rengok..n masukkan..xreti2...besarnya tetek aku..walhal xde td kan..bijak2 x bapok2 sekarang..so ape lagi..pi lah buat sekarang...pasni leh lah pakai baju nampak lurah..pasni berjuta lah jantan mengesot kat korang...pastikan soletape kualiti baik..takut ngah pose lurah soletape putus..pecah lobang kan..jangan di kejar pak lurah dah ler..akak x yah sebab akak yakin walaupun akak xde tetek..masih ade orang suka akak..maknanya dia nampak keihlasan hati akak bukak keihlasan dan kemekaran tetek akak..ingat tu

kalau korang rase susah sangat....kumpul duit beli marvelon 10 dozen..makan sepapan sehari..nescaya tetek korang mampu memikat setiap lelaki dalam dunia ni walaupun raut wajah anda tidak membenarkan...(bisa lah)

p/s: kak bed & meen zuleyka xyah kepit dia punya ori...walaupun kan..lain lah akak kan...

Tuesday, 1 April 2008

Ayat - ayat jantan.

Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, u lah pondan paling cantek dalam hidup i mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah. tido pun nak pakai lampu kuning ker(lampu
kuning lampu kegemaran pondan..sebab nampak kulit flawless).
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker. dah tau badan cam jantan ade
hati nak rapat2..tolong kurus skit leh x????!

Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh. nanti u nak mekap lagi baik u pakai
dulu
6 bulan: Masih lama lagi ke nih? ko ingat ko bayar duit air sorangn ker
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang
sana!!! kalau berkarat tu manti setahun pun x kan putihnya...

Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye
Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah..sabar lah
6 tahun: K..atau pun haram x balas...xde credit...

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I couple dengan U. sape name kawan u
yang cantek tu ade no phone dia x????

Pulang Kerje:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih. ...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: x balik!

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni. mahal tau
6 bulan: I beli pil kurus, u nampak gemok sekarang
6 tahun: woi cover sikit perut tu...pegi lah beli sendiri ubat kurus tu

Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih..x pe biar i call u
6 bulan: Eh... Your call...x perasan lah..tukar nombor ker
6 tahun: WOOIII PONDAN TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!
6 bulan: makan luar lah
6 tahun: kalau u nak makan u beli sendiri ek...

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh..i x kisah..
6 bulan: woi Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham. ko pekak ke ape?!!

Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu.. nampak woman sangat
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi..banyak duit??
6 tahun: kalau dah badan tu begau..pakai baju mahal pun nampak cam sial

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey. i
tau u suka?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight.. x pun pi uptown je
lah...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? U INGAT I CP DUIT!

TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.U NAK KUAR U KUAR LAH SORANG.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK..pi beli tv sendiri kalau nak ngok citer lain...


awas yer..kalau laki mak cam ni...mak bakar dia hidup2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...