ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 24 November 2009

my weight is killing me!


untuk merialisasikan impian akak..akak terpakse bersenam dan berdiet uollss...akak tak sanggup tengok berut akak yang besar macam gunung ni...semua dah tegur uollss....

"Nyah kenape ko ni mak tengok makin hari makin gajah nyah....tu lah selalu lagi mengata kak bed tu gajah..kan ko dah gajah dah"

dulu mase kancil idol berat akak turun jadi 67kg kan dari 75..sekarang ia telah bermaharaja lela menjadi 79 kg uolss...i gain weight 12 kilo... x ke ko pengsan mendengarnya...1 kg lagi akak nak 80... x mungkin uolsssss...tu lah pasal..ni gara akak mencekik nasi lemak pagi2 lah ni... ngan mencekik ketika berjimba2 di alfa maju setiap malam...

now now...akak dah stop all the carbo food...more veggy..and a lots of execise.. all my jeans akak dah x muat...my goal is 55 KG..amacam boleh?...my faveret jeans dah x leh nak zip pun...amacam gajah x...

and all my woman cloth akak...kalau akak pakai look like im pregnant 7 month..how come?...ade ke jejaka turn on tengok bapok perut buncit?...

i will not update bout the result every week..but i will post out my pic week n week...(konon-konon..walhal camera pun ko xde)

..hopefully dapat flat abs yang akak idamkan tu...hopefuly...


Saturday, 21 November 2009

akak dan perubahan

kadang tu kita selalu tercari2 bentuk badan yang sesuai...akak selalu membayangkan akak ni body macam super model bagai...kadang- kadang pening memikirkan cam ne nak kurus dan shape badan akak ni supaya nampak menarik...tapi xde gak orang nak minat kat kita..kena diet lah..tahan supaya x mencekik banyak2 lah...


instead akak ni feeling2 woman ..kadang akak membayangkan kalau lah akak nak berubah akak teringin nak body cam ni..boleh x agaknya...kalau akak nak berubah akak akan pastikan akak akan kelihatan macam ni...supaya akak nampak menarik...

amacam kalau badan akak macam ni bila akak berubah jadi abang nanti..agak2 uolss terpikat x? so dr detik itew kak senduk x wujud lagi lah..tp munculnya abang senduk lak yer...
tunggu je lah...insyaallah

Wednesday, 18 November 2009

akak di paku seperti pontianak

akak ngah pening dengan masalah yang melanda hidup akak ni...adik akak yang bengong tu dah buat perangai lagi.... awal bulan depan dia dah start ada pointment dengan pakar kat hospital putrajaya...hopefully kami sekeluarga buat keputusan yang tepat anta adik akak jumpe doktor.. doakan yer....

sebelum tu..hari isnin ari tu..jiran akak ade borak2 ngan mak akak...mak akak pun cik seri siantan lah dengan dia pasal adik akak ni...mak akak sampai dah putus asa dah..tp kami cuba untuk pulihkan adik akak...

then dia kata ...dia ngan family dia selalu pegi berubat ngan orang tu...so akak ngan mak akak pun pegi lah..akak ikutkan je...jiran akak tu ikut sama...ape lagi macam2 lah yang dibawaknya..air lah..itulah ini lah...so pegilah umah orang tu kat kapar kelang...

akak sampai je ade dia keluarga tengah tunggu...sorang tengah berubat satu lagi keluarga yenna tengah tunggu...akak tengok je cara dia berupat..dia ade tepok2 belakang lah semua lah..akak tengok caranya betul ...guna ayat quran..baca2 cam tu lah....akak tengok yenna tu perut dia macam besar je..nak beranak ker..motif?

i tok bomoh ok bukan mak bidan ok!

dalam mase pakcik tu berubat mata akak mengantuk sangat sempat lah akak pose baring kat rumah pakcik tu


akak pun pose lah baring tunggu giliran katanya

then sampai turn mak akak...so mak akak pun sok sek sok sek lah cerita masalah adik akak ni...then orang tu tanya..." ok sape yang saya nak guna untuk tarik tu"... akak pun blur nak tarik ape?.. adakah main tarik kali elyana?...

motif nama mak disebut disini?

then dia pandang tepat pada akak...dia ponted jari kat akak...

" Kamu yang rambut panjang tu kemari..."

tapi memandangkan akak lah wanita yang paling gagah dan akak lah yang paling chantek malam tu akak pun confident jawab " saya ke pakcik!!!".. so akak lah yang duduk depan pakcik tu..then dia urut2 belakang akak...

kenape saya pakcik?.....motif! saje tau nak amik kesempatan...


sebab akak adalah satu darah katanya..ade pertalian..so tu guna akak sebagai perantaraan..dia amik paku panjang sejengkal dia cucuk2 belakang akak, kaki...cucuk tengkok...ha cucuk tengkok...(pakcik saya ni bukan pontianak yer nak paku tengkok..sentap tau)...akak pandang pakcik tu..ko kenape...

pakcik tu mereung tajam kat akak..akak jadi takut....

trus akak capai tudung uolss pose muslimah depan tok bomoh tu...

then dia amik macam satu kayu kecil warna kuning then dia cucuk2 kat dada akak..sakit tu mmg sakit tp akak tahan..demi nak ubatkan adik akak katanya...then dia pegang limau ...kat limau tu ade jarum warna emas..dia cabut terus dia cucuk kat dua2 belah ibu jari akak...sakit lah kan..tp nak buat ape..katanya part of treatment...akak tahan...

then dia baca2 ayat alquran then dia tepok belakang n dada akak...so selesai....then dia bagi lah 4 paku yang panjang sejengkal tu kat mak akak...dia letak kapur kata suruh mak akak tanam...so selesai...derma nya pun ikhlas....so boleh lah akak curi satu paku panjang tu untuk akak paku pada kak Cam...opsss

sampai umah mak akak pun buat lah ape yang orang tu suruh..mandikan adik akak ngan limau..ade air baca2 skit..and tanam paku td... so malam tu akak pun berjimba-jimba lah seperti biase dgn harapan esok adik akak ok sikit dan nak pi keje....

tiba2 esoknya mak akak kol..adik akak berkurung dalam bilik x nak pi keje...macam2 alasan dia bagi..takut nak kuar rumah katanya...geram tak...

ape guna buat treatment malam semalam yang akak kena cucuk jarum n paku tu.....

Align Centerso sekarang ni useless lah usaha akak di paku macam pontianak semalam...? sentap tak?

Saturday, 14 November 2009

Emergency

semalam pagi akak tengok pose tidur..tetiba akak tersedar dr tidur...bising..dengar mak akak jerit2...trus dia gegar pintu bilik akak...

"yes mummy what happen?..gitew...

mak akak jawab.." tolong mak..mata mak mercucuk pokok ni..."

akak tengok mata mak akak berdaran uolss..menitik2 kena baju dia....akak cemas uolsss....cam ne leh jadi ni...

mak akak cakap dia tengah sibuk mengemas pasu dia semua jatus sebab ujan lebat semalam..so tengah dia tunduk2 mata dia tercucuk pucuk pokok tu...

ala pokok yang daun dia tu macam daun kelapa...tanam dalam pasu..pucuk dia tu x lah keras mane tp kalau dah tercucuk mata x ke naya...

ape lagi akak trus sarung baju..muka pun x cuci..gigi x gosok trus bawak mak akak pi klinik...sampai klinik diktor suruh anta hospital serdang...critical katanya...

ape lagi dapat surat dr klinik trus pecut pi hospital...so mak akak masuk bilik kecemasan ngan kakak akak...akak pose tunggu luar....

biase lah kan hospital kerajaan ni kena lah tunggu skit kan...so terpakse lah akak call opis akak kena masuk lambat ade emergency...

lama gak tunggu akak luar tu..mula2 akak sampai orang x ramai...so mata masih ngantuk..akak pun pose baring atas kerusi...trus terlelap...

sedar2 je dah pukul 11 pagi...keliling akak penunh orang...semua tengok akak...then orang sebelah akak tu tegur..." letih yer tunggu sapa?...kuat awak berdengkur td"....

opssss malu uolssss...trus akak bangun pi basuh muka...then x lama pastu mak akak kuar dengan balutan di mata..macam captain hook...

doktor kata nasib baik x kena retina mata..kena mata putih je..kalau tidak merasa lah mak akak jadi M. daud kilau...pakai mata batu....opssss


belon

sorry uolss akak lama x hupdate..busy gila uollss...maklum lah nak ujung2 tahun ni mmg banyak keje nak kena langsaikan...

semalam akak balik keje kawan akak ajak pi ioi mall nak beli barang...nak beli kasut vinnci nak bawak balik kg katanya...so 10 pasang ko dia beli..x ko menagis...so lepas tu akak trus lepak umah kawan akak tengok musik2 katanya..so akak x lah sempat nak balik umah...

so akak balik umah kul 2 lebih lepas lepak2..so pagi tadi akak nak pi keje anak buah akak dah sampai...sebab abang akak keje lak arini ..so anak2 dia mak akak jaga...

sedang akak duk minum..anak buah akak yang 3 tahun tu tunjuk sesuatu kat mak akak...

" mak wan ini ape?...ni belon ke...adik amik kat bilik uda"...

nasib baik mak akak kat dapur...

so akak trus pegi kat anak buah akak...

adik amik ape kat bilik uda?....

trus dia tunjuk kat akak...


x ker ko terkejut...wah mane plak dia selongkar benda ni..akak trus rampas..
and akak cakap.." adik ini bukan belon lah ini ubat..x leh buat main tau"..

anak buah akak cakap..." bukan lah uda... ini belon...kat umah adik pun ade..adik amik kat bilik abah adik..ini belon lah"...

then kakak dia datang..kakak nak tengok uda...

then dia baca kat pastic cover tu..."CONDOM"...

then terus dia jerit kat mak akak.." mak wan kondom tu belon kan"...

pengsan uolssss....bahaya2 ni..kalau mak akak nampak td mau akak kena sembelih ni uolss..cam ne leh dia jumpe ni..akak dah sorok kan dah...


Tuesday, 3 November 2009

HITAM

td akak pegi bayar bill company... mmg azab nak cari parking time2 lunch hour ni...rase macam nak menjerit je...

nasib baik ade anak ikan comel kat telekom td..dapat gak melega kan hati akak yang panas ni...

tengok duk tunggu giliran..ade orang tegur akak..."reez....buat ape kat sini..lama x jumpe ko"...malas nak jawab buat ape kat telekom..x kan nak jawab " hye..ngah menyangkul ni..nak menyangkul kat luar panas..tu menyangkul dalam aircon ni"...ape lagi bayar bill lah cik kak oi....

then dia cakap kat akak...." hey gemok ko sekarang ek...ade orang bela ek"...soalan membunuk ni...ape lagi akak pun jawab..." aha..ade orang bela..mak n bapak aku bela ..bagi makan babi sekor sehari..tu gemok tu"....

tu xpe lagi then di tanya soalan yang paling membunuh jiwa dan raga akak " kenape aku tengok ko ni makin gelap..ko ni keje tar jalan ke...gelap betul..."....
x ke menggigil soalan tu kena tuju kat ko...ko x tau ke aku ni hari2 duk tepek ubat pemutih kulit!...

trus akak termenung seketika..pernah ke aku ni putih....???...akak ni mmg di lahirkan je trus hitam cam kuali..bila lak aku ni terputih plak...

xpe lah hitam pun hitam lah....cantek ape?

berlian ape paling mahal di dunia?....belian HITAM

sape betina paling kaya ?..oprah winfrey kulit HITAM

sape model hebat cipta american next top model?...tyra banks model HITAM

ape sebab betina2 omputih buat baring kat tepi laut macam ikan sepat masin? sebab nak HITAMkan kulit supaya bila kulit hitam susah nak dapat cancer kulit

dey apa pasal u tara cakap u mau hitam macam aci punya kulit?..kinapa tara sibut mau jadi macam aci...


ops bila teringat ape aci tu cakap trus PITAM <----- buang P...ITAM....ayo yo aci kita sama lah!

Let's SHOPPING Uollss!