ahli geng kongsi senduk

Saturday, 15 September 2012

Duck face



TAJUK KITA ARI NI ADALAH MULUT ITIK.

akak nak tanya korang...apakah mulut itik yag akak maksudkan.....maksud disini adalah posing2 feeling kiut dengan gaya mulut itik...

caranya : buat muka kiut..juehkan bibir kedepan dengan manja...mampu?

sekarang ni macam2 pose akak tengok..budak2 sekarang...yag muka bisa ular tedung pun leh jadi kiut dengan pose ni....kembong kan pipi...muncungkan bibir...semua gaya ada....

yer lah peredaran zaman kan..cara amik gambar pun dah berlainan...dulu pakai camera yang ada filem uollsss...24 keping atau 36 keping...kalau nak amik tu kena betul2 kalau x rugi filem...lepas tu kena pi kedai lak cuci...duit lagi....tapi...semua tu jadi kenangan tau..ada bukti leh simpan...bila dah tua amik kuar tengok balik...ketawa sorang2....

sekarang semua digital...semua pakai DSLR lah...camera phone ...digital phone...semua simpan dalam memori card...x print out pun...kalau orang tanya mana album gambar ko...jawapannya..bukak lah facebook i... x best kannnn

makanya apek2 kedai gambar sekarang ni nganga je lah xde sapa nak cuci gambar...sian ko apek....FB tu semua duk pose mulut itik..x kira lah ..muda tua...jantan..betina..semua mulut itik....

pada sapa yang mmg natural comel tu...ko amik gambar tengah korek hidung pun comel...tapi yang x berapa nak siap wajahnya tu..semua duk pose mulut itik bg nampak kiut....


kembong nya pipi ko dik...kurang muncung tu....

tu dia...ni gaya itek serati manja namanya...itiknya mulut ko dik..jaga jaga..mau cina kedai itik gantung nampak ko abis ko kena sembelih buat nasi itik...



cuba ko buang kan bulu mata pelsu tu..padam celak..buang lence korea tu...buat mulut biase...maka muka ko biase2 je...sebab mulut itik tu nampak kiut skit je kannnn



halah halah halah..... dik akak nak tanya ko..dalam bulan ni brapa kali ko dah kena lempang?...nak akak tambah x?

itik di jamban namanya ni...tengok belakang tu...bukan dalam jamban...


ha apa tu?.... kiutnya....halahhhhhhhh


ha yang ni namanya pose itik sejoli...kembongnya pipi ko dik...macam ada bola tenis dalam mulut ko..


mmg itek sebenarlah ko ni...pose lak tepi landasan keretapi...mau ko di gilis jap gi..trus jadi itik penyet..

eh tetiba pose cam ni kan...dik ko print gambar ni ko postkan kat mak ayah ko dik... pasti dia suka...halahhhhh

( harap maklum gambar di ambil dari sumber yang sah gitew...akak bukak google type mulut itik n kuar semua ni...kalau ada sapa2 tengok pic dia ada kat sini dan telah di hanjengkan oleh akak..maka ko jgan marah akak..ko marah lah google kenapa pic ko ada kat sana bila akak search mulut itik...so what!)

so apa yang akak nak buat kat sini..akak nak buat pertandingan mulut itik terbaik...x kisah berapa banyak korang nak anta pun boleh...ni sungguh ni..sapa menghantar gambar sendiri dengan gaya mulut itik terbaik bakal mendapat hadiah istimewa dr kak senduk...

so sila hantarkan gambar korang yang kiut tu ke admin akak... shamsulhairi@gmail.com now..

sila sertakan :
  1. Nama samaran
  2. umur
  3. dimana gambar di ambil
  4. no tel (akak akan rahsiakan)
  5. email.

hihihih...x sabar aku nak tengok pic gaya itik korang...lepas tu ...tau lah nasib korang...

Friday, 14 September 2012

bila dah malas..gitew lah gamaknya

mengapakah, adakah...mengapakah..itukah...

ni bukan bersawang lagi...tapi dah berkurun x hapdate...menyampah..meluat..penat..malas...semua ada bila jenguk blog...sejak sejak tikar sembahyang menjadi teman baik akak ni...malas nak gosip2 halilintar kat sini...

akak ni bukan macam hotmama tu..terkentut 3 kali sehari pun nak tulis dalam blog...kannn

tapi ade je petir2 yang duk menghanjeng akak bila nak hapdate...apa je akak post kat fb ade je tanya..." bila nak hupdate"...malas gamaknya...

sejak menjangkau usia emas 916 ni...berat je nak menaip....tapi kalau duk menaip kat TAGGED  tu rajin lah pulak yer....walau pun akak ni bukan seleburti terkenal tp ade je yang suka ngan cerita2 akak kat sini...

ingat lagi cerita hit akak bila akak menggayakan fesyen tudung dulu...wahhhh hit blog akak mengalahkan hit laman web imam muda gitew...tapi sejak lepas tu terus malas...


ala ala ayunya ko senduk...sesuai di buat menantu...

eh sapa ni...hazabnya ko nokkkkk

ramai je yang tunggu akak maki kan jiran tetangga or orang sekeliling akak kan..korang suka tengok aku dapat dosa kan...saje je ajak akak terjun dalam neraka jahanam kan...tapi kalau akak post cerita suci ala2 ustazah pilihan ramai lak yang feeling kata akak ni pura2 alim kan...ape pun senduk is senduk..ade aku kesah...

kalau sombong lebih2 kang...terbakar lak cam rumah belakang umah akak kan...opssss...sapa suruh sombong lagi..kan dah terbakar rumah ko...nasib baik x rentung ko kan..kalau tak leh aku buatkan nasik kerabu makan ngan daging bakar....matilah carut jiran blakang rumah sebab rumah dia terbakar...harap2 anak dia x baca lah blog ni...caboottt....

nak maki jiran lagi kang mau anak dia baca blog akak ni...bukan jiran je baca ..sedara akak yang duduk kan johor nun disana pun bukak blog akak..ko mampu..mentang2 lah kat kg akak kat johor ko tu ada public wifi free...tekan tekan trus bukak blog kak senduk...orang kampung sekarang dah ada wifi percuma...

makin ramai lah yang dulu buta bangang IT trus celik...makanya pakcik2 atas 40an trus tau search PORNTUBE n REDTUBE... matilah....makcik2 tua yang sedetik lagi nak meninggal pun leh sempat update status FB..." uollsss ...mak rasa nak kojol jap lagi...sapa suka sila tekan like yer"....kannnn

                                                    weiii redtube le bukan tudung merah....

makcik saya nak tanya ni..sehari berapa kali makcik update status FB?..." setiap 15 saat... katang tu sebelah pegang pisau noreh sebelah update facebook...sekarang ni makcik dah ada 10000000 freing..ko ada?"

x gitew senah....sejak2 zaman IT ni ramai je yang dah pandai guna internet..lagi2 FB...maka ramailah makcik pakcik kat felda air Tawar 5 tu duk update FB setiap 5 saat..." wow letih..lepas menoreh..."...trus 100 like...

tapi akau ni yang internet ada kat tangan hari2 malas nak hupdate blog kan...gitewww...ape pun kalau rajin update....kalau x diam sajork....

ok lah uolllsss thats all for now...jaga jaga ada orang yang merhati...awas lo....

Let's SHOPPING Uollss!