Saturday, 27 February 2010

motip 12K !

rindu akak ke tidak?......

ni akak nak citer..sepanjang minggu yang akak busy ni sempat jugak lah akak berchatting2 kat umah...biase lah..walaupun broadband mak lembab macam sial..tp akak sabar kerana..akak yakin jantan dalam internet sentiasa menanti kehadiran akak online...gitew....

akak ade lah kenal mamat ni dalam satu laman web berkenalan...muka cam cina2..kendu uolsss...taste akak gitew...dia nak kenal ngan akak..walaupun akak ni buruk tp akak feeling chantek je...

sebab kan ko tipu akak...muka ko yang hensem macam lee hom pun akak akak nampak ko macam acapan



dia bnayak kali nak jumpe akak...tp akak tolak..sebab akak kan anak dara kena lah jual mahal...walaupun sebenarnya akak murah je...


then satu malam tu dia kata nak ajak akak pi kuar2 jalan minum..akak pun feeling2 lah ..mane lah dia nak bawak akak...so untuk save akak dress up light2 je..mekap pun nipis je...then akak jumpe dia kat satu tempat...akak tengok dia siap berkemeja bagai ni...motip....


then sapai kat cafe tu ade ramai orang..tetiba sorang pompuan cina tanya nama akak..then bagi akak pelekat...then dia suruh akak makan..what happen sebenarnya ek....


rupa2nya jantan ni bawak mak dengar cam ne nak jana pendapatan lebih katanya...nak lari x leh..so akak kena stay je lah....


then orang datang makin ramai..semua dress up bagai nak gila ni..yang jantan2 dia dalam 30 orang tu 3 orang je buruk..yang lain semua meletop...akak terkesima..kenape ramai sangat orang ensem ni..akak terus feeling yang akak akan di kekahkan oleh jantan2 itew...hahaha


then ade lah slide show..dia tunjukkan orang2 yang berjaya..then sesi keluh kesah plak..ade yang cakap dah mampu beli beg lv rm2500 lah beli kete mewahlah..show off time lah..so akak dengar je lah....

santek tak dress i baru beli..3ooo tau..ko ade?

then mamat yang bawak akak tu cakap..amacam "ok ke...u jagan risau banyak orang macam u pun join...semua chantek2..cam pompuan betul..."

then akak cakap lah..i ni biase2 je...saya x suka over2..then dia balas..." u x chantek sebab u xde duit..cuba u ade duit mesti u chantek...kalau xde duit nak beli bedaK pun u x mampu"...biadap x...

sedih..biadap ko ek kata aku x chantek...

ati akak panas je je dengar... ni dah lebeh ni...then pi lak dalam opis dia..then orang2 lain pun duk terangkan kat akak cam ne nak jadi kaya...then dia bagi lah tau pelan itew plan ini...the akak tanya dia " tentunya kalau nak masuk ni ade fee dia kan..bape...?....

then meraka cakap" duit bukan masalah utama..hati yang penting..kalau hati kata nak...ikhtiar duit tu mesti datang naturaly...modal dia 12K sahaja..."

ayoooo meninggal akak...ko gila..ko ingat aku ni siti nurhaliza banyak duit......then siap xadangkan akak pinjam bank lah bagai ni...motip....

kalau seratus dua tu leh lah akak cari kan...12k..ko gila..akak kena pikir seribu kali ok...then dia suruh akak sediakan bank statement, slip gaji dan bagai2 lah...akak iya kan je...

mmg lah kita nak ubah nasib kita...tapi kalau aku dah buat loan 12k ujung x jadi x ke azab....ayooo macam2 sekarang ni kan..yang duk level2 atas tu mmg lah dah kaya... yang bawah2 ni cam ne..

pastu kena lak cari orang join bawah kita..12k tu..kalau akak ade 12k tu baik akak masuk asb..cerah gak masa depan kan...

lepas ni kalau ade lalaki2 ensem cuba ajak akak kuar akak akan reject ok...awas....

Monday, 22 February 2010

blank.....


assalamualaikum uollss...

sorry lame x jengok2 blog..busy dan malas nak type..

semalam akak lepak2 ngan kawan2 akak minum2..maklum lah malam minggu...so kawan akak sorang pandai menilik tapak tangan ...akak tahu menilik nasib itew berdosa....so akak
layan je....bukan nak percaya pun just suka2....

dia tengok tapak tangan akak dia kata....akak ni x kan kaya...hidup akak tahap tu je...cinta xde....sukar mencari cinta...kewangan tahap gitew2 je..x kan kaya....hidup lama tp sepi....

hebat kan dengan tapak tangan je dah dapat tahu masa depan..ape kata lepas ni ko tilek tapak kaki pulak..kot2 lain pulak kata dia....

mmg akak tak percaya benda2 ni....tp bila akak menung2 sorang2...kalau lah hidup akak seperti yang di gambarkan...alangkah pilunya hati ini....

sekarang ni pun kerja light2 je...gaji naik sikit je...kena maki berkati2 setiap hari...(tp akak dah isi borang kpli nak jadi cekgu...leh ke)...kadang2 tu bosan nak gi kerja..memikirkan ape lah lak yang akan jadi ari ni...kena maki lagi ke..tension..kadang2 tu menangis senyap2 depan komputer...hati terguris tp x sape tahu....

akak ni mmg happy go lucky orangnya..huha huha selalu...jarang nak tengok akak sedih..tp sebenarnya hati akak selalu menagis...x sapa tahu..dalam gelak2 akak tu sebenarnya menangis...x nak nangis depan orang..malu....

duit plak x pernah cukup..bayar tu bayar ni..dapat gaji je semua buat bayar lubang2 utang...utang mak abah lah..utang kawan..utang bank..macam2....

lepas tu kekasih xde...jelous tengok orang ade pasangan....ade gak teman nak lepaskkan perasaan...kita duk tengok je..mane kawan2 yang ade kekasih tu kita duk perli2 selalu..tp dalam hati sebenarnya...cemburu...selalu dok berkata dalam hati...agak2 ade ke orang suka kat aku ni..agak ade ke admire kat kite...ade ke yang tengok kita ni comel...mmmmm entah lah...sedih kenang nasib diri....

dah lah xde duit satu hal...kekasih xde satu hal lagi....tp nasib baik kawan2 n family ade...tp tu semua lain...kekasih lain....

kadang2 tu takut nak pikir...apelah jadi kat aku bila dah tua nanti...miskin...sorang2....huyooooo takut lah....

nak bukak business x tau nak jual ape....duit modal pun xde...feeling nak buat business...kawan2 lain semua dok pose ngan duit kepok2 ..kita jangan kata kepok...baru arini dapat gaji 3 jam kemudian tinggal 100....nasib...nasib...

nak usaha n ikhtiar cam ne lagi pun x tau...ke nasib aku ni cuma takat ni..ala2 cukup makan je...selalu aku doa kat tuhan...murahkan lah rezeki...panjang kan umur....

ape pun aku selalu ingat satu perkara..." hidup mesti di teruskan walau ape pun rintangan...qada' dan qadar tu tuhan dah tentukan..kita cuma kena usaha supaya nasib berubah"...
mungkin aku x nampak jalan mane aku nak tuju kot...mmmm...entah lah...moga tuhan bukak mata dan pintu hati ni...


Wednesday, 10 February 2010

yenna yenni party!

जन्मदिन मुबारक हो, तुम्हें जन्मदिन मुबारक हो, खुश कविता को जन्मदिन, जन्मदिन मुबारक हो,

ade berani ?...start2 je dah lagu birthday tamil uollss....

ko x meninggal ke bila ko di jemput ke majlis hari jadi yenna yenni jiran ko siap ade tema disco party...x pegi kata x mesra ngan jiran2 lak...bila dah pegi menyesal lah plak....

bukan ape mak akak baik ngan jiran2 akak tu...so dia jemput lah birthday party anak dia yang ke 21 tahun katanya..birthday girl katanya..name birthday girl nya adalah kavitha...

so nak x nak akak pegi lah gak ngan mak akak..datang kejap pun jadi lah kan mak akak kata...

mak akak suruh akak beli hadiah...katanya mak kavitha ni selalu tolong kalau jiran2...

so akak belilah frame kat kedai 5 hengget...ok lah tu kan..dr xde..so malam tu akak pegi lah ngan mak akak....

pakai baju biase je uolsss perlu ke akak bersari lip lap lip lap bagai ikut tema kan..helloooooo....

akak ngan mak akak pegi kul 9 cam tu lah...mase tu majlis potong cake kul 9.30 katanya..so sampai trus duduk kat kerusi...

walaupun akak ni kategory wanita berkulit sawa2 kuali...tapi akak harus berbangga malam tu kerana akak lah yang paling putih sekali...so yang lain tu..paham2 je lah kulit yang lain kan...x yah mention...

ramai gak datang..jejaka2 yenna yenni bergaya maut....yang pompuannya ape thah lagi...ya tuhan....

ha tu dia semua pakai baju lip lap lip lap op...

semua pandang akak..sebab akak ngan mak akak je lah yang melayu lain semua yenna yenni... then tentulah akak di pandang bagai belian kan...maklum saje lah kan...

ok i see diamond over there...so beautiful...sambil goyang2 kepala

tp mereka sangat frendly sangat..siap amikkan air....air semua air tin n air kotak....makanan yang penting KFC ok...ko ado?...ko punya birthday pun kalah ok...ko kalau birthday masak bihun je kan ngan kacang cam tangan kan...paling2 pun tambahan buah tembikai kan....

so dia bagi akak sekotak...mak akak sekotak....

tepat kul 9.30 malam lampu di malapkan....siap ade dj ok...dj pun pasang lah lagu tamil ape thah..then akak perasan lagu tu adalah lagu happy bithday versi tamil...tanpa segan silu akak ketawa macam nak pengsan ok....1st time akak dengar....tp catchy gak...gitew kan....

tadaaaaaa...chantek tak

tetiba bukak je lampu...tu dia birthday girl dengan muka kelabu siap dress ropol2 warna biru tetiba muncul depan cake..x ke meninggal...magic sangat...kejutan lah konon tu... kira ok lah...dah macam grammy award gitew..then baru lah semua tetamu menyanyi lagu birthday omputeh...

then lepas potong2 kek baru lah leh bg hadiah....so masing2 kena bagi hadiah ikut giliran....

yang penting sapa yang bg hadiah kena menari sedas..meninggal ok....maka semua yang bawah hadiah lepas bg hadiah semua kena menari ikut lagu tamil perseorangan.....

ikut kan hati nak je menari macam ni...kang ade lak yang cakap akak overshadow lak kan!...

ayooooo..matilah akak..cam ne ni...so akak pelan2 bangun bg hadiah kat adik birthday girl trus cabut ngan mak akak....

ape lagi jalan laju2 lah takut kena menari lak nanti...pengsan ok...

ooooo selamat....so ngah akak lepak2 tengok tv...si birthday girl tu datang anta kek...katanya dia x sempat nak bg td..yang penting dia mention....

" ha... u x adil tau...td u ade bg hadiah kan...its tradition lah sapa bagi hadiah kena menari..mari2 party belum habis ...u kena menari jugak..."...

gila ko...perlu ke menari bagai lepas bg hadiah...maunya orang kampung nampak aku tengah menari kat party yenna yenni kang .... xke jadi buah mulut...tidak ok.....

lain kali je lah......anyway happy birthday kavitha.....

Tuesday, 9 February 2010

hey bajingan..kamu maling ya!

ha bersiaran lagi kita ek...ade baik?...

akak geram tul lah dengan orang2 yang panjang tangan ni...kalau aku dapat mmg aku rodok2 lubang dia pakai batang cangkul...lepas rodok pastu rogol..pastu sepak..pastu cik tot dia..pastu pijak perut..pastu cubit sampai berdarah....geram tul akak...

bukan ape...2 hari lepas adik akak pinjam kete akak..katanya nak kuar kejap....rupanya dia pegi rumah my sister ....so akak pun bagi je lah..kang x bagi kang kata akak ni kedekut lak kan...

then setengah jam pastu my sister call...

" hey bila adik balik nanti ko check kete ko...dia ade datang sini tadi ngan kawan dia..akak tengok kawan dia tu lain macam lah..duk belek2 kete ko"....

so akak pun buat dont know je lah kan..sebab kawan adik2 akak ni mmg comel semuanya...

then lepas dia bg balik kete akak..akak pun kuar umah nak pi amik hotmama...biase lah nak sejukkan kete..kang panas kang hotmama x biase lak..maklum lah dia kan beruang kutub...so pakai lah aircond....


akak terperanjat..punat aircond akak semua xde..kena cabut...ni sah kawan adik akak ni..x kan adik akak yang cabut lak kan...

dah rompong tempat punat aircont tu..dah rupa orang xde gigi dah...opssss...

sebab kawan dia tu ade kete sama ngan akak..mesti kete dia punat aircond dah hilang dia curi akak punya....

ape lagi naik hantu lah akak...benda2 kecik cam tu pun nak curi..hanjeng tul lah...dah lah kete akak ni buruk..bila benda kat aircond tu hilang lagi lah bertambah buruk...geram..gerammm...

akak suruh adik akak call kawan dia..x angkat lak..dia mesti tau akak ngah naik hantu ni...


siap ko aku dapat aku picit telo kau sampai ko pengsan..awas ek....


Thursday, 4 February 2010

ha mak akak layan youtube!

akak balik2 je ke..trus balik umah..letih jugak..penat rasenya...
sampai umah je trus akak masuk...

makkkk aiiiii terperanjat akak..mak akak duk depan laptop....dengan anak buah akak...

" mak buat ape tu mak"....
" tengok youtube"...

ape mak?...

" ha mak tengok youtube...mak tengok ape"...

" ni ha adik suruh mak tengok penyanyi x senonoh ni...."


" lagu ape mak..."

"entah lagu ape thah x paham aku...rambutnya putih...lompat2 macam berok...ade ke menyanyi pakai sepender je..terkangkang2..lagu ni lah yang selalu bukak tu kan...patut lah rupa ko macam hantu ikut penyanyi rupanya...ape lah nak jadi agaknya"...

opssssss

" mane ade mak...ooo lady gaga tu mak"..

"ape lak name dia lady gaga?...xde name lain ke nak letak?"



" dah sini tukar lagu lain..x senonoh omputih ni..cuba bukak lain...aku nak tengok ramlah ram..."

pengsan ...........

eleh mak akak tu...motif kata lagu ladi gaga tu x senonoh..habis tu dia tengok video clip tu sambil goyang2 kepala ...feel lah tu...tp x mengaku...

habis lah mak akak dah pandai main internet...xde chance lah akak nak online lagi...pasni mesti mak akak pandai join facebook lak kan...habis lah akak....

Tuesday, 2 February 2010

Nampak Muda

semalam akak pegi farmasi beli ubat mak akak...ubat darah tinggi ngan kencing manis..akak mmg selalu beli ubat kat situ then orang tu tanya akak

orang kedai : ubat ni untuk u makan ke...
akak : kenape?...
orang kedai : hey muda2 dah makan ubat darah tinggi ngan kencing manis...
akak : bukan ..ini untuk mak saya..
orang kedai : ingat awak yang makan..muda lag dah sakit..tu saya terkejut tu...
akak : awak tengok saya ..agak2 umur saya bape...
orang kedai..awak ni muda lagi ni..dalam 22..23 tahun kan...

akak senyum..kembang je..oh mudanya ku...

akak : x lah saya dah 29 dah...
orang kedai..hah yerke..nampak muda lah..cam ne jaga badan ek...nampaknya saya lebih muda dr awak...saya 26 tahun...(tapi muka dia cam 36 tahun ade anak 5)
akak: saya makan rumput...
orang kedai: hah?..makan rumput..(lepas tu muka blur)

kak nita nampak muda dengan air sembahyang ngan makan ulam-ulaman uolsss

bayar ubat dan terus berambus....

kembang kempis hidung akak orang cakap akak 23 tahun..atleast 6 tahun muda...kannnnnnn!
walaupun kan...

sekarang akak makan benda ni..indon mari..x lama lagi dian ni tercampak lah dengan kejelitaan akak...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...