jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 22 February 2010

blank.....


assalamualaikum uollss...

sorry lame x jengok2 blog..busy dan malas nak type..

semalam akak lepak2 ngan kawan2 akak minum2..maklum lah malam minggu...so kawan akak sorang pandai menilik tapak tangan ...akak tahu menilik nasib itew berdosa....so akak
layan je....bukan nak percaya pun just suka2....

dia tengok tapak tangan akak dia kata....akak ni x kan kaya...hidup akak tahap tu je...cinta xde....sukar mencari cinta...kewangan tahap gitew2 je..x kan kaya....hidup lama tp sepi....

hebat kan dengan tapak tangan je dah dapat tahu masa depan..ape kata lepas ni ko tilek tapak kaki pulak..kot2 lain pulak kata dia....

mmg akak tak percaya benda2 ni....tp bila akak menung2 sorang2...kalau lah hidup akak seperti yang di gambarkan...alangkah pilunya hati ini....

sekarang ni pun kerja light2 je...gaji naik sikit je...kena maki berkati2 setiap hari...(tp akak dah isi borang kpli nak jadi cekgu...leh ke)...kadang2 tu bosan nak gi kerja..memikirkan ape lah lak yang akan jadi ari ni...kena maki lagi ke..tension..kadang2 tu menangis senyap2 depan komputer...hati terguris tp x sape tahu....

akak ni mmg happy go lucky orangnya..huha huha selalu...jarang nak tengok akak sedih..tp sebenarnya hati akak selalu menagis...x sapa tahu..dalam gelak2 akak tu sebenarnya menangis...x nak nangis depan orang..malu....

duit plak x pernah cukup..bayar tu bayar ni..dapat gaji je semua buat bayar lubang2 utang...utang mak abah lah..utang kawan..utang bank..macam2....

lepas tu kekasih xde...jelous tengok orang ade pasangan....ade gak teman nak lepaskkan perasaan...kita duk tengok je..mane kawan2 yang ade kekasih tu kita duk perli2 selalu..tp dalam hati sebenarnya...cemburu...selalu dok berkata dalam hati...agak2 ade ke orang suka kat aku ni..agak ade ke admire kat kite...ade ke yang tengok kita ni comel...mmmmm entah lah...sedih kenang nasib diri....

dah lah xde duit satu hal...kekasih xde satu hal lagi....tp nasib baik kawan2 n family ade...tp tu semua lain...kekasih lain....

kadang2 tu takut nak pikir...apelah jadi kat aku bila dah tua nanti...miskin...sorang2....huyooooo takut lah....

nak bukak business x tau nak jual ape....duit modal pun xde...feeling nak buat business...kawan2 lain semua dok pose ngan duit kepok2 ..kita jangan kata kepok...baru arini dapat gaji 3 jam kemudian tinggal 100....nasib...nasib...

nak usaha n ikhtiar cam ne lagi pun x tau...ke nasib aku ni cuma takat ni..ala2 cukup makan je...selalu aku doa kat tuhan...murahkan lah rezeki...panjang kan umur....

ape pun aku selalu ingat satu perkara..." hidup mesti di teruskan walau ape pun rintangan...qada' dan qadar tu tuhan dah tentukan..kita cuma kena usaha supaya nasib berubah"...
mungkin aku x nampak jalan mane aku nak tuju kot...mmmm...entah lah...moga tuhan bukak mata dan pintu hati ni...


Let's SHOPPING Uollss!