ahli geng kongsi senduk

Tuesday, 21 July 2015

miss Marigold 5 tahun berturut2 menjadi mangsa cubaan rompak

assalamualaikum semua...
\
Selamat hari raya Aidilfitri

hari ni raya ke 5.. akak nak mintak maaf dr hujung rambut hingga hujung high heels akak kalau ada terkasar bahasa or ada tercerca uollss dengan x sengaja kan...maklum lah blog akak ni x tapis..semua kluar tanpa tapisan lembaga tapisan kan...harap uollss maafkan lah yer...

amacam raya kali ni...meriah ke..akak cuma beraya di puchong je..kalau ikutkan macam kebiasaan akak akan beraya di johor bersama keluarga... tapi tahun ni kami sekeluarga cuma beraya di puchong je..sbb daddy akak kurang sihat...daddy akak dah 79 tahun...kesihatan dia agak kurang skit..perjalanan jauh dia agak kurang selesa... so raya puchong je..apa nak buat..tetap meriah kan..nama pun raya..ko raya bawah jembatan pun meriah uolsss

1st day raya lepas sembahyang kami bermaafan.. ni lah tiba masa bermaafan di pagi raya..bukan x bermaafan di hari biasa tapi di pagi raya kan special skit...

lepas je bermaafan pergi lah beraya umah besan mak..then balik umah...then umah akak di serbu peminat 15 kereta... peminat sangat..sedara lah... x menang tangan akak di buatnya.. basah lencun kebaya akak..melayan tetamu ...ketiak jangan cakap lah macam air terjun di buatnya...

lepas sembahyang jumaat baru lah ronda2 umah kawan2... kira pukul rata lah..sampai malam ..habis kusta kaki, kembong perot... menggajahkan diri makan..maklumlah makanan semua sedap2...bedal je lah..diet lain cerita..x payah lah nak diet bagai raya2 ni...rugi je uollsss

tapi raya ke tiga akak di kejutkan dengan kejadian yang tidak di ingini...

best buddy akak kak cam telah di tetak oleh penyangak malam raya ke tiga...

ceritanya begini... malam raya ketiga akak di rumah dalam jam 10.30 malam...lepak2 layan drama raya kat tv yang menarik walaupun kannnn... then kak cam mesej akak..ajak lepak katanya..so akak cakap ok je..tunggu geng lain respond.. 3 minit lepas tu kak cam call...akak ingat call biase je..akak sempat buat suara2 cute manja gadis 13 tahun.. then dengar kak cam cakap.." NYAH MAK KENA TETAK"... gugur jantung akak... Ya Allah...

sebab dalam keadaan panik akak suruh dia p mana2 klinik 24..akak pun panik..trus roger kawan2 yang lain...akak trus nak gerak ke klinik tu..sbb akak x tau kat mana kak cam sekarang... so mengikut cerita kawan akak... kak cam p klinik tu untuk rawatan...luka agak parah... tetakkan di lengan sedikit di bahu dan kaki... 





di katakan orang tu cuba rompak kak cam.. kak cam lalu jalan agak gelap.. kejadian di Taman Mas Sepang...nama je sepang tapi berdekatan dengan taman puchong prima n taman putra prima...kak cam bawak motor...then ada sebuah motor skuter..warna putih..dengan dua orang ..sekor gemok tanpa helmet dan kurus berhelmet..tahan kak cam ..motor x berlampu..kawasan lak agak gelap...menurut kak cam gaya pertuturan mmg orang melayu...umur lingkungan 20 an.

mereka suruh kak cam bg semua barang dan jangan melawan..kak cam tergamam...then mereka trus hayun parang pemotong daging ke kaki kak cam..sbb kak cam pakai suar jeans kalis peluru..pisau cuma calarkan je...then penyangak cuba tetak kepala kak cam tapi kak cam angkat tangan halang dengan lengan dia yang mulus putih gebu tu...terus terkena bahu..then trus tetak bahagian lengan dia dan trus ke bakul motor..bakul pecah sebab hentakan kuat....darah memancut..

kerana tergamam dan spontan kak cam trus memecut motor dia n trus call akak...sampai klinik doktor kata luka agak parah..darah habis atas sluar...doktor arahkan ke hospital...masa tu kawan akak ada berdekatan dengan klinik..trus bawak kak cam ke hospital serdang...

setelah x ray n rawatan di hospital..doktor bagi tau kak cam mengalami putus urat..muscle injurd..dan retak pada tulang...pembedahan perlu di lakukan sbb luka teruk dan melibatkan tulang n urat...kak cam kena admit trus kat spital...kak cam troma..sambil nyanyi2 lagu elite "Trauma"..trauma yang melanda menikam2 jiwa..sambil akak sahut2 dr belakang..

 sbb kak cam cantek sgt doktor bg plaster teddy bear utk dia..kiut kannn


akak juga nak ucapkan terima kasih pada yang melawat kak cam

kat sini akak nak cakap..sesiapa di luar sana hati2 lah..jgan tayang2 sangat hp korang yg mahal tu suka2...kita duk pose hp barang2 kita..tanpa sangka org sekeliling memerhati..penyangak banyak sekarang..bukan kita tau org keliling kita tu ada niat buruk ke tak..lagi2 macam kak cam..bekas ratu kebaya tahun 1990..miss marigols 5 kali berturut turut.. finalist pengacara jemputan nona 1995..mmg slalu jadi sasaran penyangak...

pada pompuan2 dan jantan yang ada hp mahal..ker iphone 6 bagai tu..sorok2 skit...hati2..skarang ni orang x kira ..ko jantan ke betina ke..kalau dia nak parang ko dia parang gak...bukan kira ko sado ke x ke..ko pandai karate ke apa ke...hati2 tau...letak speed dial no emergency kat hp korang mana tau ada kecemasan trus dial jer..

elok ko ada tangan dah hilang sebelah..x ke hilang nikmat tu...

apa pun korang semua lebih berhati2..akak ingatkan semua..jgan suka2 sangat..kadang2 dalam kita bergembira ada menyangak yang turut gembira dapat rompak uollsss...

thats all..salam aidilfitri dr akak...

muahhhhh...






Let's SHOPPING Uollss!

https://www.facebook.com/meriahuoll/