jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 23 August 2011

entah boring uollsss

hoi dah nak raya dah..baru nak hapdate blohg...

puasa2 ni malas nak hapdate..sibuk pi teraweh je kan....kannnn.. walhal ko pose kedai mamak x sudahh2....

uollls dah soping raya ke?...banyak baju tahun ni...kuih dah bape balang dah...mesti banyak kan..mane dalam almari..bawah katil semua kan.......

akak satu x beli lagi...cam ne nak beli gaji xde lagi...bos aku tu agaknya raya ke 13 ke baru nak masuk gaji...saje lah tu nak suruh akak pakai tracksuit di bagi raya kan...sadis tul hidup aku ni...

agak2 bape bajet uollss nak bagi duit raya kat budak2....ada 500..ade 100000?....

aku tengok yang pompuan2 dah sebuk cari tudung maching ngan baju raya...nak mactching gak ngan handbeg n kasut....

dah x sudah2 aku dengar mak sebut2 tudung ariani ...aku duk lah google cam ne lah tudung ariani tu..wah pitam..tudung herge sampai 2oo ker 300 ...pitam..mahalnya...200 tu leh beli sepender stok sampai pencen yer...

tahun ni akak ala kadar je kot...xde persiapan lagi...mungkin last2 minit cam selalu kot...malam raya kang aku terjah jalan tar...himpit2 panas2...wallaweiii...sesak..pitam...

kalau dulu zaman kanak2...raya seminggu dah dapat kasut...duk lah ulang pakai 2 3 kali depan cermin...mane kan pakai baju raya x sudah2 depan cermin..ala2 reheasal raya kan...seronok...

sekarang ni semua nak p beli sendiri...kalau dintis maknenya..pakai je lah baju tahun2 lepas buat raya...ape susah..ko tambah je ropol2 kat tangan..render2 kat leher..dah jadi baju lain kan...
x pun ko xchange je baru raya tahun lepas ngan baju bapak korang tahun2 dulu...x sapa tau pun kan...

ade gak yang duk sibuk beli baju anak...mahal2 baju budak sekarang..pitam ok...baju sepasang sampai ke 80 hengget...manekan belikan baju kanak2 yang besar kutu tu herga dah beratus2...jenama osgosh lah guess lah...kalau ko hotmama leh lah ko soping anak kat guess kan...ni kalau ko feeling buruh kasar tukang kopek bawang kat pasar malam..gamaknya beli aje lah baju anak kat pasaraya sakan ...yer dak?...janji baju..chantek juga...

x lupa gak yang buat muka raya yer..maksud disini...botox di hari raya..ko jgan ingat aku merepek ok..ade ok....mak2 datin feeling sekarang ni banyak kat pusat2 kechantikan..mane kan nak tambah dagu..tambah pipi..mata yang kelopak dah kedut tu tarik bagi tegang...ala2 yang skit lagi nak tergelincir ke liang lahat pun ade datang nak buat muka...x tau lah ape yang mereka harapkan..adakah harapan mereka muka tegang untuk mengadap tuhan..pikirkan....

ape pun cam ni lah ragam nak raya..semua nak baru..baju, seluar, sepender, muka bagai2 lah...katanya setahun sekali kan....gasak lah korang sane..kalau mampu apa salahnya kan....

ha ni lagi satu cerita...sapa yang ade terbaca blog akugileglamor.blogspot tu harap maklum yer...tu bukan blog akak yer...mungkin ayat2 dia macam sama ngan akak...penggunaan perkataan..cara penyampaian..dan teknik cercaan...tp blog akak ade satu je dik non..ini je le..xde yang lain...



Let's SHOPPING Uollss!