ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 28 August 2009

let baring tepi kolam surau...

hye uollsss....sorry sangat sebab lama x hupdate...akak x sempat uollsss..almaklum lah akak memperbanyakkan tadarus dan solat tarawih x sempat nak berbloging katanya....

semalam lepas je berbuka..akak membedal bagai nak gila..macam lah akak puase setahun x berbuka2...then lepas solat akak pun siap lah nak pi solat tarawih....walhal baru ari ni nak pi kan..dah puase keberape ni...hihihih...

siap punya siap...dengan songkok and kain pelekat bagai akak pun berjalan lah ke surau...then tunggu lah nak solat isyak...

lepas solat isyak ade lah mase sikit nak sebelum nak terawih...akak pun cari port yang sesuai untuk bersandar sikit....

mata dah manja2 je macam nak tidor..boleh tak kat surau akak leh ngantuk...setan sangat kan akak...then dengan x semena2 akak terlelap kat kat sudut surau...tetiba akak ade orang kejutkan akak...

dia berkata "assalamualaikum....terlelap ke ...solat terawih dah mula dik..dah 8 rokaat dah..."...yang kejut akak pulak tu bilal surau....

Ya Allah..akak terlelap kat surau..punya lah bising kat surau tu baik je akak landing..ape lah nak jadi ngan aku ni..setan kena ikat pun akak masih menyetankan diri...rugi tul ...then akak bangun ape kah lagi amik air sembahyang le..then sarung selipar surau..catwalk lah ke kolah air...

opocot mak ko.....

tetiba uolsss..selipar surau yang akak pakai tu licin...terus mengelunsur lalu terbaring di tepi kolah diatas lantai basah..tu dia..pose baring tepi kolah air...yang penting kain pelikat akak tu siap terselak uolss sampai ternampak spendar....oh tuhan kenape ngan aku ni...basah habis baju akak...

yang penting ade makcik amik air sembahyang kat tepi tu leh ketawa bagai nak gila tengok akak..ape lagi akak bagun trus balik lah uolsss..esok je lah akak pegi lagi....dugaan dugaan...
then balik je..tukar baju trus membuta..

kenape lah ngan aku ni..nak buat ibadah tertidur lah..terbaring tepi kolah lah..ni mesti ade benda yang akak buat ni x berkat ni....

Monday, 24 August 2009

cermin kancil ku pecah

kete akak kena langgar ngan kelly eng naik moto sabtu lepas...habis cermin belakang kete akak pecah...ujung2 akak kena ganti sendiri sebab kelly tu lesap...

sape tau bape harga cermin kete belakang kancil...akak kena ganti a.s.a.p.... plz help me...bape ratus ek...plz help me....dah lah dintis ..kena langgar lak..jahanam tul...


Friday, 21 August 2009

aku bangang ke ko bangang?

hey uolss siang tadi akak anta bos akak pi airport uolss..then ari ni kan ahir puase..so sempat lah gak lunch kat marry brown katanya...

akak ngah feeling2 peramugari uolsss

mase bos akak tengah order makanan...akak pun cari lah port...tengah akak tengah pose chantek kat meja ...ade sorang mamat ni dengan beg besar datang duk meja sebelah akak....muka agak comel...nak kata cina bukan..nak kata india or melayu x gak..ala2 kacukan lah gitue .

then dia menyapa akak..." hye how are u?...may i know what is the time for kuala lumpur now...?"...


then megah dan gayanya akak menjawab dalam slang british..." its 2.15 pm now..so where are u come from..and where are u going?"

dia senyum kat akak dan menjawab..."i'm from singapore and going back to singapore"...

akak pun senyum je kat dia..then akak terpikir...eh bukan ker time singapore ngan time KL ni same..dia ni bangang ke ape...ker akak yang bangang ni...fening akak...terus akak feeling lagu M.Daud kilau ngan Ezlyn Feening!




Thursday, 20 August 2009

kaedahnya pecah lobang

hye uollsss...ape kabar?..sihat?..agak2 uolss dah sedia nak sambut bulan mulia?....

tadi mase balik keje..akak lepak2 ngan anak buah akak kat umah....then ade lah iklan nak puase..then anak buah akak pun sibuk lah tanya akak pasal puase...

then dengan gaya ustazah akak pun menjawab ...." dengar sini uda nak cakap..sabtu ni kita kena puase tau..abang and kakak kena puase tau..kalau x puase bedosa tuhan marah"...

anak buah akak bertanya.."nape kena puase...nanti abang lapar cam manew...?"

akak menjawab dengan panjang lebarnya..."kita kena puase sebab kena memperingati orang2 kat tempat lain yang lapar..kalau abang nak tau bulan ramadhan setan kena ikat...jadi bila xde setan kita senang nak buat ibadah..kalau abang xpuase nanti masuk neraka tau..abang nak masuk neraka tak?

then anak buah akak geleng kepala....tetiba..biase lah cerita2 akak kan banyak tiba2....ha tiba2 ade ustazah lain sambung ceramah pulak...

"dengar tu abang..abang dengan kakak kena puse tau..adik pun kena puase...kalau x puase mak wan x nak bagi duit raya..lagi satu kalau x puase nanti masuk neraka cam uda nak ker?"..

trus mak akak bukak table..masang mic terus bersyarah..trus pose ustazah katanya
"yer mmg setan kena ikat bulan puase ni..tapi mak wan nak ikat uda ko dulu..eleh macam lah aku x tau..engkau tu bila siang2 tu kuar lepak2 rumah kawan ko tu..ape lagi masak lah..x puase..ko x payah tipu lah..lepas tu bila balik nak buka bau minyak wangi kemain kuat lagi..konon2 nak hilang bau rokok lah tu...ko jangan lah nak tipu...balik buat2 letih..tektik tu x laku dah"....


alamak pecah lobang ler uolsss....opsss..so tahun ni akak kena cari tektik lain ler uolss....hihihihi...

so jagan lah buat benda2 terlarang sempena ramadhan yer..so kak bed lepas ni akak lepak umah ko..kita tadarus ek...ko jangan ajak mak makan lak bedah....


...so sempena bulan ramadhan ni akak akan tulis blog berbentuk ilmiah dan muslimah ok...tungguuuu yer..amin

Monday, 17 August 2009

suka korang lah nak ckp ape!

hey orang2 kampung!!!! mari sini senduk nak ajak mengumpat ni....cuba korang baca dua mesej yang akak terima dalam comment box akak...

abng senduk..!! said...

kak boleh rase tak kak send'..??
sy dah lame ngidam bontot akak..

tp sy xhensem..akak kan suke laki yg hensem je..

boleh la kak..xtahan ni..

16 August 2009 18:58

lagi satu baca yang ini pula

ciko said...

kat senduk saya nak tanya soklan kat kak senduk ni,
saya punya kawan la dia sangat sangap2...
risau tol saya ngan dia...
mcmane ni?
akak boleh x pinjam bontot akak tu bagi kat kawan saye...
tu pun kalo akak sudi bagi lagi...

fyi kak senduk, clazmate n rumate saye ske sangat2 meriah ni...

16 August 2009 19:06

sakit x jiwa korang bila baca comment2 cam ni..rase nak je aku cili2 kan dua ekor ni...korang rase kalau korang dapat mesej macam ni ape korang buat...

sakitnya hati uolsss....geram x terkata..habis tumbuh ketul2 kat badan akak uolsss

agak2 ape yang harus di kata or buat pada dua ekor mahluk ni...

A) libas pakai kayu burti

B) Tangkap mereka dan kentut dalam mulut mereka

C) upah hotmama pijak perut dia

D) Biarkan ....bebasssss!

ade ker akak cakap yang akak tengah gersang uolssss...ada ke akak cakap akak suka main bontot ni....ko ni kenape!...kira akak ni dah xde keje lain ke uolss asyik nak menggatal je...hey uolss kalau akak nak menggatal pun aku x cari kat sini le...aku cuma pose je depan rumah akak...ok....

kau gilerrrrr....aduhhhhhh...kau tak tau ke yang akak ni pondan straight lah!...akak taste ngan pompuan lah!..ahaksss


Thursday, 13 August 2009

aku cuma aku....hukum hakam jangan memain!

uolsss...gue ni jahat banget apa enggak..binggung gue pikirin..ngapaing semua orang hanjingin gue <------tetiba cakap endon kan..saje feeling-feeling shopia latjuba kan...

sebelum akak cakap apa... akak nak betul tudung jap..nyah tolong akak jap....

akak x paham le manusia sekarang ni..akak tau yang akak ni pondan...dann kalau ko x suka tengok pondan n dengar ape2 cerita tentang pondan ko jagan bukak blog ni...kalau ade yang benci atau jijik and rase akak ni membawa bencana atau memalukan masyarakat....ko jangan sesekali bukak meriah uolss ini....dan tolong bagi tahu semua orang yang blog ini xde paedah untuk di baca...lagi satu baca blog aku ni perkara wajib ker..ade termaktub dalam rukun islam yang 5 ker...

aku x suruh bila ko baca blog ni ko pun nak ikut perangai macam pondan...ade aku suruh korang jadi jahil..semua pilihan di buat oleh tanagn korang....

so ko tanya aku..ko boleh jawab sendiri...paham...

cerita2 akak dalam ni bukan lah nak bangga diri akak sebagai pondan..sekadar menceritakan kisah hari2 yang berlaku...kenape ko rase ko keras sangat?..meh kita jumpe kita tengok sape kena penumbuk sulung dr aku..nak tengok aku ni bapok ke tidak...

ko kenal aku ke...ko tau kesah hidup aku ni A-z ker...segala dosa aku ni ko tanggung ker...aku tulis blog ni buka suruh ko amik catatan dan buat syarahan kat sekolah2 ker bongok...kalau ko rase ape yang aku tulis ni memesong kan akedah ko..ko boleh tegur aku..tapi bukan hanjeng kan aku...ko kena bezakan menegur dan menghanjeng kan itew dua perbuatan yang berbeza...

aku x suruh sape2 dalam blog ni backing aku...haa ujung2 ber aku aku2 lah pulak kan...

aku nak tanya ko... kalau ko ni orang yang waras dan x bangang..ko boleh jawab soalan ni...

" akak ni kalau sembahyang pakai kupiah ker pakai songkok?..ade ker soalan macam ni?...sembahyang kan kita dah tahu kena tutup aurat bagi lelaki..songkok atau kupiah tu kan sekadar penutup kepala bagi menghalang rambut dari menutup dahi ketika sujud..so kalau sembahyang x pakai kupiah ngan songkok dianggap bukan islam ker...

akak tau ko mesti menantikan akak menjawab " akak sembahyang pakai baju melayu dan kain pelekat pastu pakai tudung kan..."...

pastu kalau aku pulak tanya ko soalan macam ni agak2 ko naik hantu tak?.." ko pulak kalau pegi mengaji pakai baju kurung ke pakai bikini?....gitew....bukan nak marah...benda2 macam ni ko x yah tanya pun ko leh jawab sendiri... aduhhhhh pening....

penat akak membebel ni..jap jap..akak nak pose baju akak yang konon2nya meletop ni...chantek x akak

aku ni masih waras nak pikir mane baik mane buruk..kalau aku ni masih pikir yang memondan itew satu yang hebat..lama dulu dah aku ni potong konek buat puki...aku tahu ape dosa semua tu...tapi ko x tanya plak ape hulum berkepit ngan makwe, tunang yang bukan muhrim tu dosa ke tidak...yang betina ketawa macam pontianak ape dosanya..yang pakai tudung tapi pakai baju ketat ape hukumnya...semua tu ko pikir?....


kalau ko nampak banyak pondan2 di luar sana yang gigih nak buat tetek setinggi gunung..ade ko nampak tetek aku ker?..kalau ko tengok pondan2 di luar sana menjaj diri..ade ko nampak aku jual diri tepi jalan ker...kalau ko rase bila jantan bela rambut panjang ni dah bapok sangat...zaman2 hang tuah tu bersepah2 lah pondan kan..sebab kebanyakkan jantan berambut panjang...kalau ko rase bela rambut panjang ini ko rase dia pondan..ko pegi lah tanya ramli sarip tu...dia pondan ker?

tolong lah jangan adili orang berdasar perwatakan mereka...iman dalam dada mereka ko leh tengok ker...x semestinya yang pakai tudung litup itew x pernah berzina..x semestinya yang sembahyang tonggang tonggek itew x korek cipap anak jiran sebelah....

lu pikir la sendiri!

so x payahlah kita tanya orang lain ni kuat agama atau tidak..tapi tanya lah yang diri sendiri tu ingan tuhan ke tidak...bagi yang sibuk nak caci aku x sudah2 tu ..aku nak tanya...konfem ke di akhirat nanti ko tu akan terus di hisap masuk syurga...

so itew semua luar bidang kuasa kita...kalau ade ape2 yang x betul harap2 tegur dengan berhemah..bukan tegur dengan menghanjeng...so kalau korang rase ape yang akak tulis ni x sedap di dengar dan di pandang...akak sedia padam dan buat yang lebih baik...

cerita2 aku dalam blog ni sekadar suka2 and buat2 korang gelak..bila ketawa x ke ceria hidup korang...ade ker bila korang bace blog aku ni rase nak bunuh diri...

korang kena ingat dalam setandan pisang x semuanya busuk... dan korang kena ingat sebaik mane pun kita ni x semestinya semua orang akan berpuas hati...so sama2 lah kita perbaiki diri kita..dan bukan mengadili orang lain dengan sesedap kata tanpa mencermin diri kita sendiri...

aminnnn....

di hanjeng kan secara tiba-tiba

pernah x korang di hanjengkan secara tiba2..dan sedang uolss x tau ape tetiba orang itew menyapa dan menghanjengkan ko dengan jayanya..dan kalau itew berlaku ape korang buat...

hanya pasrah?...terpinga2?...diam...menangis?..mengenang nasib?...ape korang akan buat...

kemarin kisahnya..lepas balik melepak minum2 ngan hotmama n kak cam..akak balik lah n chat2 lah dengan kawan2 salam ym akak...sedang akak duk seronok ber YM ngan sorang peminat blog akak ni ade satu mesej dr ym menyapa dengan salakan anjeng...x silap akak name nick dia Sharmini-T

tiba2 dia ym akak yang berbunyi..." you mother fucker..u are damm rude!"....tetiba je cerca akak cam tu...

ape lagi naik hantu lah akak...tapi akak masih tenang..akak balas dengan kata2 yang indah dan pesona...akak menjawab " excuse me... may i know whos there?...i'm rude for what?...

dia balas kak akak " u are bitch...faggot...find your own man stupid"...

ape lagi akak tanya elok2 tetiba dia sangsang akak tanpa ada belas kasihan ni kan...
then akak tengor nick dia n pic kak ym dia..dia adalah perempuan "wonder curl"...


sentapppppppp1...awas ko

akak pun caci lah balik..."hey hanjeng ko tetiba nak hanjeng kan aku ni kenape..aku ade jentik puting mak kau ke..?...."

perempuan wonder curle ni membalas uolss..x nak kalah ni..kiranya dia ni wonder curle yang hanjeng tau..."u are son of a bitch..mother fucker"....

ape lagi akak pun balas lah " bla bla bla asal dr estate... hitam ..hanjeng and sebagainya.. kerak..monyet semua lah"...
puas hati akak...

tp yang penting betina ni jenis hanjeng yang tak mengaku kalah ni...akak pun pelik kenape dia ni tetiba nak hanjeng kan akak kan...kerana terlalu sakit hati akak block je ym dia n delete ym dia...habis citer....

lepas tu akak pun pelik kenape tetiba dia ni hanjeng kan akak ni kan...kenape wanita mulia n suci bersih macam akak ni di cerca sebegini rupa...akak termenung n cuba ingat sape betina wonder curle ni

ujung2 baru akak ingat yang betina ni name dia sharmini..seorang betina wonder curle yang agak cantik...dia dulu pernah suruh akak goda bf dia yang berdarah wonder curle campur omputih...dia kata nak uji bf dia setia tak dengan dia..dia ade dengar citer yang bf dia ni pernah ade skandal ngan pondan....
sape suruh aku goda dah tau pondan ni pantang di beri peluang..ko gatal suruh aku goda sape suruh...akak pun gunalah skill yang ada untuk goda dia kan...ape lagi ibarat pepatah "sudah sundal di sorong jantan"...


kalau dah tau bf ko tu muka ala2 imran abbas yang ko gatal2 nak uji ngan pondan tahap ke jujuran dia sapa suruh..kan ko yang merana..bongok!

yang penting akak dah jumpe dah bf dia ni..mmg hensem..kacukan omputih katanya...kisah ni dah lama dah...ade lah 6 -7 bulan lepas..tetiba dua tiga minggu lepas bf dia ade call akak ajak akak jumpe..n lepak2..kot2 dia ni tau yang akak ade jumpe bf dia ni lately kot....


sape suruh ko kenalkan akak ngan bf ko..ko yang bawak padah..dah bf ko yang kontek aku bukan salah aku kan...


ape lagi akak pose je lah...amacam chantek x?

ape pun bf ko tu yang sibuk2..so di sini kita dapat lihat lah " sape chantek dia lah dapat"...

masalahnya chantek ke akak?

Tuesday, 11 August 2009

oh iqbal part 3...final

hey uolss sorry lama x update..akak pergi kenya melawat ladang ternakan ungka akak di sana..maklum lah kenya xde line nak berokband uolssss ...so sebab tu x update tu...
ha ni nak sambung ni...akhirnya penantian akak bersama ikbal telah terlaksana...iqbal telah mengajak akak masuk kedalam umah dia uolss... katanya nak borak2 ngan akak..ape lagi akak pun join lah...
mula2 borak2 pasal kerjaya..ujung2 borak pasal yang agak2 lucah2 je....akak takut uolss akak berdebar...harus kah akak teruskan....
ujung2 ape lagi terjadi lah sesuatu......iqbal telah memberi akak hadiah itew...alaaa hadiah iteewwww yang itewww...

dengan gembira nya akak x sabar nak bukak hadiah itew...yer lah penantian itew telah lama akak nantikan....

bila akak nampak je hadiah iteww..akak terkejut uolsss..akak terkesima...akak x dapat nak berkata2...sungguh menabjubkan...akak ternganga...akak terkentut kerana terlalu terperanjat....


lalu akak terharu uolsss..penantian akak selama ini telah tiba....hati akak hiba...akak x dapat nak berkata2...iqbal memandang akak dengan senyuman...akak juga memandang dia dengan senyuman dan tangisan kecil.... dalam fikiran akak..habis lah akak kali ni..punah hidup akak ni....

lantas akak pun mengangkat talifon ..tekan setting...tekan tone type..tekan2 biar telefon tu berbunyi..konon2 ade orang call akak....kringggg... kringggg



"hello senduk disini..sape ni...?....ha...urgent ke?... x leh tunggu ke...ok aku datang sekarang...."
akak terus tutup bungkusan dr iqbal itew dan minta diri...lantas akak trus lari laju2....
kenape ek uolssss....ape telah terjadi ni....what happen?...
?
?
?
?
?
?
?


barang kemas dia sungguh sedih dan kecil uolssss!

bukan besar jari kelingking ok....



tapi besar pencil......ko nak?

Monday, 3 August 2009

sambungan uolss...

" kalau iqbal nak peluk awak boleh tak..."

akak ternganga uolsss..akak keras uolsss...the akak menjawab..."kenape nak peluk"...

dia menjawab..." sebab awak ni buat iqbal geram tau..comel"....
dunia jadi gelap...tangan n kaki akak kebas....

akak pitam uolss....

mesti uolss nak tau ape terjadi lepas tu kan...hahahah..jeng jeng jeng...

x lah akak pitam betul2 uolss ..rase macam nak pitam je...mane leh pitam rugi tau...lepas iqbal cakap akak ni comel...muka akak merah lah...masalahnya leh ke merah dengan kulit akak yang rentung ni...akak ter lampaulah feeling..sehingga akak terasa diawang2 an...

si iqbal ni x lah ensem...dia biase je...tapi ade sesuatu yang buatkan akak tertarik dengan dia..mungkin dengan cara dia bercakap n layan akak kot...

so ape lagi setan2 pun keliling akak le suruh akak make a move kan..siap setan2 tu bercheerleader bagai ni bersorak suruh akak meggatal lagi...yang nakal2 lah kan...akak cuba lawan perasaan sundal akak itew uolss...tapi akak x terdaya..akak biar je dia peluk pinggang akak yang ibarat tayar lori pancit itew...

dia memeluk akak dengan erat walaupun akak gajah uolsss

tersipu2 akak uolss..gementar akak...feeling katanya...setan makin banyak bisik kat akak suruh akak buat langkah yang lebih drastik...tiba2 mata akak tertumpu je pada bahagian bonjolan seluar iqbal...

ia bagai melambai2 uolss..mariiiiii...mariiiii

astaqfirullah halazim..akak beristiqfar..jangan uolsss dosa tu...tapi hati kecil akak berbisik..setann tu bisik kat akak...cepat2 peluk iqbal balik...baru je akak nak peluk iqbal...akak ternampak lembaga di hujung umah akak...

akak kaku uolss..time tu pun dah nak magrib2 gitew.. ya tuhan ape tu..akak nampak dua biji mata sedang memandang dengan tajam...jantung akak berdegup laju...

mata tu merenung tajam uolss..macam nak telan akak uolsss...

akak ingat akak je nampak..rupa2 iqbal pun nampak..dia pelan2 lepaskan pinggang akak..akak tengok tangan di berpeluh...kalau iqbal dah berpeluh akak ape lagi uollss...peluh akak tiba2 bercucuran uolss...

tiba2 lembaga itew bergerak uolss.. akak terus sedia untuk betindak kalau ade ape2 terjadi..lalu akak ternampak penyapu kat tepi dinding umah..akak sedia nak ambik penyapu tu kalau2 terdesak...

tiba2 lembaga itew bersuara dengan kuat...

" ko buat ape magrib2 kat luar ni..x reti nak masuk sembahyang ke.? ...

sape lagi uolss ..mak akak lah tu...ape lagi untuk cover line akak trus amik penyapu tu buat2 menyapu daun2 mengkudu gugur tu...


"jap mak tinggal sikit je ni..alang nak abis ni....jap lagi orang masuk.."

nampaknya ade lah episod ketiga lepas ni uolssss....

Saturday, 1 August 2009

kau membuatkan akak pengsan 3 kali...

ade x akak cerita ngan korang akak dok menggatal ngan budak umah sewa belakang umah akak tu...ade story akak nak citer ngan akak...

siang tadi lepas akak pi umah kak nita kenduri akak pun lepak lah umah azam..berberokband katanya.. lepas dah habis semua akak balik lah...

akak pose lah ibarat wanita ayu tepi jendela uolss...

lepas mandi akak pun pose lah tepi jendela ..pose2 wanita melayu..walaupun hakikatnya akak mirip wanita angola kan...so lalu lah iqbal tepi jendela akak..ape lagi mengeletis lah akak macam ulat taik mendapat taik yang segar...gitew...

akak lebih mirip angola uolss..jangan gila2 ok

iqbal berkata..." hye .. ape menung sangat tu..mari lah duduk2 ngan iqbal'...wah ape lagi bagaikan hanjeng di sorong tulang lah akak kan...dengan nada gembiranya..akak pun terkinja2 lah ibarat monyet mendapat pisang...pisang?....motip...

horey..akak melompat kegembiraan

so akak pun kuar n lepak ngan iqbal di bawak pokok mengkudu tepi bilik akak itew...sedang akak sibuk mencuba menabur kata2 manis memancing..iqbal bertanya pada akak...

" iqbal tengok awak ni selalu kuar malam2 balik mesti lewat balik kan..bila balik lambat mesti tidur n bangun lambat...jadi mesti tertinggal solat subuh kan..."...zuuup petir sabung menyabung...akak terpengsan dengan kata2 itew...


akak hanya tersenyum manja ...walaupun telah disambar petir dengan kata2 iqbal itew tadi akak tetap pose depan dia...

dia tanya akak lagi..." awak mengaji x..kalau mengaji dah katam quran bape kali"... sekali lagi petir uolss....akak terkedu...akak hanya senyum ala2 kerang busuk je...


tiba2 iqbal bangun dan duduk betul sebalah akak..akak berdebar2 sebab mesti ade soalan petir yang bakal tiba untuk akak....

iqbal pandang muka akak lalu berkata lagi...

" kalau iqbal nak peluk awak boleh tak..."

akak ternganga uolsss..akak keras uolsss...the akak menjawab..."kenape nak peluk"...

dia menjawab..." sebab awak ni buat iqbal geram tau..comel"....
dunia jadi gelap...tangan n kaki akak kebas....

akak pitam uolssss.....

Let's SHOPPING Uollss!