ahli geng kongsi senduk

Tuesday, 29 September 2009

Airmata Aidilfitri


ok semua lets feeling Noorkumala sari

selamat ari raya..kepada aci2 dan benggali..mari lah makan capati...lepas itew minum todi sampai mati...horeyyyyy!!!

amacam sedap x lagu raya akak...salam lebaran uolss...amacam seronok raya...banyak duit habis?..amacam pokai sekarang?...tahniah uolsss...

lama x bersiaran nampaknya akak ni..so ari ni akak ade cerita sedih nak cerita kat uolsss...raya ketiga ari tu akak dan geng2 wanita palsu akak telah pergi ke perak untuk beraya sakan di rumah rakan2 akak di sana...

pagi2 buta lagi akak dah pose depan pintu tunggu kawan akak amik..x sabar rasanya akak nak ke perak..dengar kata jejaka2 di perak ni mmg dahagakan kasih sayang insan bergelar
" pompuan palsu" seperti akak ni..so tu akak gigih ni kan...

so dalam kul 7.30 akak bertolak dr puchong ..dalam perjalanan itew habis khatam semua lagu raya akak nyanyi...kalah siti nurhaliza punya konsert..habis lagu raya di susuli pula dengan lagu mariah carey pulak..ber medley2...dengan vokal akak yang mantap lagi memukau ini mampu mencerikan sape saje yang mengatuk..bak kata dengar kata kalau dengar suara akak menyanyi..bukan je hilang ngantuk...malah hilang sabar juga...

sampai je perhentain R&R kami pun berhenti untuk sarapan..ramainya manusia kat situ...kalah orang nak pi haji....malah suasana lebih meriah dengan kehadiran akak yang sangatlah bapok ini...malah akak menjadi baualan setiap bibir pengunjung R&R itew...

eee tengok tu..pondan lah...

so lepas je mencekik mee goreng yang rase cam ketiak keling tu...akak pun berambus memulakan perjalanan..tetiba..tut tut tut Handpon blackberry akak berbunyi...(saje je highlight blackberry tu..walhal talipon ko nokia yang leh buat lampu suloh tu)..kawan akak anis talipon...

"nyah ko dapat call dr sape2 tak..aku dapat sms zizie meninggal dunia pagi tadi"...suasana menjadi kelam..kawan baik akak waktu kat sekolah dah xde..pelahan2 air mata akak mengalir..terus teringat kisah2 suka duka akak bersama zizie...akak cuba call hp zizie berkali2 xde sape angkat...akak makin sedih...zie kenape ko pergi cepat sangat...akak jadi x tentu arah..baru selamalmnya dia call akak minta maaf...halal makan minum...macam tahu je dia akan pergi...


zie kenangan aku bersama ko akan aku kenang sampai akhir nanti..alfatihah...


tetapi.....

kerana akak dah on the way ke perak..dan akak tumpang orang..akak teruskan juga perjalanan akak ke perak..hati bercampur baur... raya kan hari bersuka ria..so akak simpan rase sedih akak dan teruskan beraya...

raya ke lima kawan akak sorang lain call..so akak bg tau lah yang zizie meninggal dunia...then kawan akak cakap " ko ni merepek ke..aku baru lepas call zizie..elok je dia bersuka ria..xkan bersuka ria kat kubur lak"...eh yer ke...

trus akak call zizie..dia angkat trus akak cakap "nyah mak ingat ko dah mati nyah..si anis kata ko meninggal dunia..puas aku nangis tau..idup lagi ko yer..panjang umur ko"...

zizi menjawab..."anis tu bangang...ari yang dia kata aku meninggal tu aku nak pi umah dia..aku sms dia..aku dah meninggal melaka...trus dia ingat aku meninggal....habis satu kampung ingat aku mati betul...hanjeng tul"....

biadap tul sape cakap aku meninggal ni..penat i pose kebaya kontem tau..

salah informasi rupanya...lain kalai hal2 kematian ni jagan lah buat main..kalau lepas ni betul2 terjadi..orang dah x percaya dah..hati2 uolss

Friday, 18 September 2009

salam aidilfitri buat semua!



salam lebaran uollss akak dan suami (John Terry) sekarang dalam flight ni nak balik kg kami di chelsea..abang terry kim salam sangat ngan uolsss...almaklum lah akak sebagai stewardess terpakse bertugas di saat2 akhir nak raya ni..walau bagai mane pun akak tetap pose dengan kebaya akak kan..almaklum lah stewardess katanya....

di sini akak dan suami ingin menyusun seribu jari jikalau :

Terhanjeng kata
Terkasar bahasa
Ter goda laki korang
Ter cakap muka korang buruk
Sengaja cerca korang hanjeng
Tak layan korang
Tak pi Blog korang
Ter main ngan laki, anak, pakwe, or anak ikan korang (mati lah kalau dia tau! opss)
Ter cerca keluarga korang
TERkasar bahas,
TERsilap bicara,

TERmarah yang tak kena,
TERtanya tak tentu hala,
TERsasul yang tak sengaja,
TERpukul kat mana-mana,
TERpekik di telinga,
TERhantuk di kepala,
TERpinjam harta benda,
TERmoody tak semena-semena,
TERumpat bila-bila,
TERusik yg sengaja,


dan semua yang terhanjeng2 semua lah...

to hotmama, kak cam, kak ita, kak nita, kak bed, tona, mak ayam elis, baby bee, amor dan semua kawan blogger akak yang akak sayangi...

ampun maaf akak pinta..0-0 yer uolsss...slah silap akak yang di sengajakan dan tak di sengajakan ...semoga di hari raya ini uolss lebih gembira dari biase...semoga lebaran ini memberi erti buat korang semua...

raya jemput lah datang umah..kat puchong uolsss...

salam aidilfitri dr
Siti Senduliza & Farish John Al-islam




Tuesday, 15 September 2009

Rumah terbakar panggil akak!

mari kita menyanyi bersama-sama..."umah jantan terbakar panggil akak!..akak datang berlumba- lumba..."

ha! itew lah temanya hari ini uolssss..yang penting sebab kan semalam akak sekeluarga mungkin beraya kat masjid lah jawabnya raya ni uolsss....

semalam lepas balik keje..akak duk lah pose kat umah...then ali kol akak mintak akak anta dia pi ioimall sebab dia nak buka ngan kawan dia...then mak akak pun kirim lah akak beli roti perancis katanya..nak makan dengan bistik...wah feeling2 orang perancis mak akak kan...

lpas anta ali..akak pun trus p beli roti perancis n balik rumah...sampai je umah akak..akak tengok mak n bapak ngan sedap landing depan tv..mak akak siap dah terlelap..yer lah nak menunggu berbuka katanya...

hey cik kam oi...bangun rumah nak terbakar ni..sedap je dia tidur kan...banyak cantek!

so akak trus masuk dapur untuk letak roti....tiba2 uolss..oh tuhan...kuali yang berisi minyak telah terbakar dan api dia besar sampai ke bumbung uolsss....dinding kat dapur belakang tu siap dah terbakar....


ape lagi dengan vokal manja akak trus menjerit.." apiiiii..apiiii!"...
ape lagi mak akak trus melompat...dapur umah akak terbakar uolss...yang penting mak akak panaskan kuali nak goreng cekodok katanya..lepas idupkan dia pose tidur..kelas tul mak kan...boleh dia x sedar yang dapur dah tebakar...

nasib baik akak balik uolsss..kalau tidak mesti akak beraya dekat masjid uolsss...hey hangin tul akak ngan mak akak..lepas tu leh lak dia kata.."sape lah pulak yang panaskan kuali ni yer"...ape lagi akak terus menjawab " sape lagi mak cik tom rumah belakang tulah panaskan minyak..nak celop tangan dia sebab nak belajar silat"...

lepas tu mak akak sibuk jerit kuat2..tolonggggg...tolong....bukannya dia nak tulong akak padamkan api...

tolongggggg uolsss. umah mak terbakar uolssssss

dia yang panaskan kuali pastu leh tanya lak..nasib baik akak ade..akak trus lari dalam bilik....lantas akak terus BERTUKAR!! menjadi bomba wanita lah...

akak telah bertukar menjadi bomba wanita dalam masa 0.00005 saat..akak dapat mengalahkan masa gaban...

yang bongoknya akak dah tau semua tu terbakar sebab minyak leh pulak akak simbah pakai air..makin marak lah api kan...last akak basahkan selimut..and akak lempar kat api tu..trus padam...

tu lah dulu waktu kat sekolah ade latihan sesi pemadaman api ko tak amik perhatian..ko sebok duk mengurat abang bomba tu..ha sekarang ni rumah dah nak terbakar baru ko terkontang-kanting....sedih tul ....

Friday, 11 September 2009

ko tu ibarat bola api kay...

hye uolsss..akak ade cerita lagi ni....akak kan sekarang gigih menempelkan diri dalam tagged.com kan...so malam semalam..lepak umah ali n haizat...then tengah duk berinternet..akak dapat call dr sorang mamat ni....


dia berkata " hye liz..waqt pe tu..i ade kat area puchong prima ni...so i nak jump u kejap je..nak tengok muka u"...motip nak tengok muka akak...lantas akak menjawab...

"malulah awak saya ni buruk...x mekap sekarang..termeninggal awak tengok saya kang..lagi pun saya nak kuar ni..lain kali ek..."

dia berkeras " boleh lah kejap je...i tengok muka u ..kalau ok i lepak ngan u..kalau x i blah lah.."..

hanjeng x statement dia...so computer depan mata akak trus search nama dia dalam inbox..khalif name dia..akak jumpe...



tu dia ko sebok nak tengok muka orang..atleast akak letak muka akak dalam tu..yang ko letak gambar anak kucing tu..konon2 ko tu cute macam kucing lah yer....

so dia call lagi memaksa suruh akak turun duk tepi jalan...so akak pun pakai bedak trus turun...x mekap pun..sudah tentulah bapok kalau x mekap uolss tau cam ne rupanya kan...so dengan confidentnya akak pose cari dia tepi jalan....

so akak pun jalan tepi kete dia....akak intai2 dr jauh...dia call lagi...n cakap...

"liz u yang pakai baju hitam tu yer...i nampak cam lelaki je..baik x yah jadi pondan..lepas ni u botak je lah jadi cam mawi"...

sentap x...lalu akak menjawab..." atleast saya tunjuk gambar saya dalam tagged tu. ...tu mase saya mekap..awak ingat saya ni nak mekap 24 ke...u ingat ini telenovella spanyol ke...habis tu awak pandai cakap je..yang awak letak gambar kucing dalam tagged awak tu nape..bajet cute ke..i tengok u ni gemok je..penuh satu seat kete..pastu muka u macam bola api tu sape lak nak jawab?"...

di ingatkan yer uolllll muka dia pun buruk gak macam bola api...so xyah lah cakap orang lain buruk kan...cermin dulu kay....


ku sangkakan ko seperti model seluar dalam ..rupanya ko model tong gas.....

ape lagi uolss x cakap banyak akak trus lari...then dia ade call2 akak..mintak maaf katanya..akak hanya mampu kata pada dia.."sorry u not good enough for me"....wah kekwat ni....


korang bayangkan lah muka akak cam kat atas ni kan..lepas cabut susuk..pantis kening...sental sana sental sini...tambah mekap 10 inci....pastu photoshope sikit ...maka....


hasilnya mirip halle berry...so salah akak ke .... dah nak termirip nak wat cam ner kan...ko rase nak kawan...ko leh kawan..kalau x nak ade aku kesah....aku leh kawan ngan oarang lain OK!


Wednesday, 9 September 2009

ko kacak tp sayang ko sampah!

amboi lama tul akak update blog..bersawang bagi ni..habis meroyan semua tetamu blog akak...sowy uoll...akak busy... tadarus x sudah2 uolsss....tu x sempat hupdate tu...

ade citer ni..semalam akak duk lah godek www.tagged.com.... saje layan2 orang dalam tu..kata ruangan berkenalan kan....so sedang duk akak layan akak terbukak lah satu page sorang child fish ni....


elok buatannya...kalau nak diteliti buatannya rapi..kalau jadi laki ni ..sumpah akak x curang..giteww....ko giler senduk....akak pun duk feeling lah yang dia akan layan message dalam tagged..and hopefully dia akan jadi kawan akak ...so akak pun trus je bukak gambar2 dia dalam profile dia...


akak godek punya godek..akak bukak lah pic dia...trus akak nak terpingsan..aduh comelnya dia....menangis akak....

akak bukak lagi ..amboi merahnya bibir..bak delima katanya.... siap ape ternaik skit bibir dia..sexy banget loh...

sengan gaya jeritan jantannya..akak trus feeling dia jerit name akak..
sendukkkkkkkkkkk i love u!



dengan gaya macho dia isap rokok....so masculin...akak terbayang bau rokok melekat kat badan dia..so sexy...

tiba2 akak bukak main profile dia lagi..untuk baca ape dia tulis...yer lah tengah feeling ...tiba2 sedang akak feeling..akak terus menyumpah....dasar bajingan anak ikan ini.... korang baca bawah ini...


cuba baca ape jantan ni tulis....hanjeng tul..trus hilang feeling...trus bunga2 cinta lesap....sentap ...
elehhhhhh .. ingat ok statement jantan ni " Berkawan dengan bapok seumpama TERCIUM TETEK BABI ".... ko tak menangis dengan statement dia?...so bedahhhh mak pas kat ko..sebab uolss perempuan betullll

then akak scroll lagi gambar dia..dalam sakit2 hati tu akak jumpe gambar dia yang ni.....


oo ko x suka bapok yer..yang baju putih sebelah ko tu..kenape cam bapok je..ade ke jantan amik gambar muncung2 bagai...kenape suddenly ko leh lak kawan ngan bapok ke...akak pun ade statement ok..." Berkawan ngan jantan macam ko Seumpama terjilat telor bapak sendiri"..amacm best?....

bebassssss!!!!!

Let's SHOPPING Uollss!