jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 30 March 2009

surat untuk kak senduk


KeSisi Kak Senduk,

Saya telah menganggap Kak Senduk macam Pokok Tanaman saya sendiri. Oleh itu, setiap hari saya akan mengikuti perkembangan Blog Kak Senduk (termasuklah perKEMBANGan badan Kak Senduk juge) Errkk!!
Sepanjang saya mengikutinya..(diantara dua tadi..), saya telah terpikat ngan Kancil Idol yang pernah diWawarkan Kak Senduk satu ketika dahulu...Iskk..Iskk..Alangkah Happynya saya pabila pertandingan itu diadakan..owh! owh!..Walaupon tak dapat ikott serta (sbb penganjur xbagi org luar ikot kan ? kan ? kan ?..xbaek tauu..) saya ttp menyokong pertandingan tersebut. Almaklumlah teringin nakk tengaok Kak Senduk kecutt camnerkan? Hehehehe..

Namun, hati saya sedeh tau, tatkala Program itue Dinch jadi (pinjam ayat satt..).
Bagaimanakah saya nak dapat tgk Kak Senduk kalah, klu pertandingan tue bangkrap???? uwaaa..!!
Lalu, saya yang secara xlangsungnya mengikuti pertandingan itu secara core2 (pinjam bhasa hindustan satt..), pon telah mendapati berat saya naik 2KG tatkala pertandingan itue tenggelam!!! Uwaa..!! Sedeh tau..org penat2 diet..bagai nak rak tolak itue...tolak inie..last2 naik 2KG!!

Saya ngan tiba2 mengambil langkah Berak Obama yang telah pon berjaya menipu berjuta2 rakyat Amerika itue..Saya buat kempen Uollss..!!
Kempen saya bertajuk "Say No to Foods at Night!!"
Saya rase Kak Senduk ponn dah tau tujuan ape kempen ini dibuat kan ? kan ? kan ?
Sokongla Kempen inie Kak Senduk...Tebuslah kekalahan tanpa bertanding mu yang lepas ituee..

Jomla..Jomla..Kak Senduk & uollss sekalian...Jomla join kempen ini..
Saya tidak menjanjikan apa2 hadiah...
Saya tidak menjanjikan kejayaan Xpress..
Tapi, jika Kak Senduk & Uollss sanggup mengikuti kempen ini, saya yakin satu perkara akan terjadi...iaitu:
PERUBAHAN!!!! CHANGING UOLLSS!!!

Sekian.
Masa Untuk Menguncup!

Andy Abdullah la Uollss..
http//ndabdullah.blogspot.com



hye andy,

terima kasih kerana mengemail akak berkenaan kempen "Say No to Food at Night"..akak amat berbesar hati kerana uolss sanggup ajak akak join bersama kempen ini..adakah uolss nak jadikan akak duta kempen ini...kalau nak amik jadi duta harus kena bayar royalty uolss..sebab itew adalah syarat2nya...andy juga ada mengatakan akak ini ibarat pokok tamannya sendiri..

oleh itew mari kita menggunakan kata ganti tumbuhan untuk menjawab soalan andy tadi...kalau tumbuhan akak telah memilih buah sentul sebagai ganti diri akak...ops jangan lupa oleh kerana uolss agak tembam2 so andy akak gantikan dengan tembikai...

sape yang bangang tu..ini lah buah sentol uolss

di sini akak sentol nak bg tau tembikai...bukan niat akak sentol nak saje2 je lupakan kancil idol itew...tp ini arahan penaja pertandingan si petai...petai telah membatalkan pertandingan kerana sebab2 tertentu...sedangkan akak sentul amat gigih mengancilkan diri...mmg brengset tul si petai tu tau...tau tau je si petai telah berada di kenya atas urusan kerajaan katanya..

akak sentul tau yang tembikai amat gembira kalau dapat join pertandingan ini kan..tp syarat pertandingan kancil idol adalah mengkehendakan hanya tumbuhan exotic je yang leh join..so uolss tembikai x leh lah join...dan tembikai juga mengatakan yang tembikai ingin melihat kak sentol kalah..hanjeng ko kan..kak sentol gigih tau...

sampaikan kak sentul telah mengugut mak kak sentol supaya membuang segala bekalan karbohidrat di dalam rumah kak sentol..so family kak sentul hanya memakan kekacang je uolss..so weolss dah jadi cam arnab uolss....kak sentol berbasikal bagai nak rak sampai basikal itew roboh uolss...ujung kak sentol dapat arahan pertandingan di batalkan...sentap kak sentol....oleh kerana kak sentol telah sentap dengan si petai kak sentol mengadakan sesi suap mensuapi dengan kak labu panas...

sebab kancil idol di batalkan..kak sentol ngan labu panas sering mengadakan sesi suap mensuapi...

kak sentol x nak kembali gajah balik uolss kak sentol serik dengan cacian semua anak2 buah2an yang meneugur betapa gajahnya kak sentol..mestilah anak buah2han itew nakkan buah2 yang kancil je kan...kak sentol pun nak anak buah2an yang comel2 dan tidak gemok..tp satu bahagian je yang kak sentol suka bila ianya gemok..bahagian ini!

akak cuma suka gemok di bahagian ini sajorkk.....oh pengsan...

kalau tembikai nak tau...selain kak sentol yang kecewa sebab pertandingan tu di batalkan ade lagi tumbuhan yang amat kecewa..sape lagi kalau x si brokoli...brokoli amat kecewa sebab dia dah berapa lama berdiet sampaikan nasi pun dia lupa nak eja dan lupa rupa bentuk nasi..kesian kan...dia mmg beriaya nak menang hadiah kancil idol itew..mungkin kak brokoli nak guna duit kemenangan untuk melancong ke luar negeri agaknya...ujung2 adoooo...begitu juga dengan cik kerdas..dia pun x makan..siap hirup bertong2 air daun inai sampai rupa dia dah merah cam inai dah uolss...sian dia...sabar yer kerdas...

kak sentol sekarang ni dah makan bagai nak gila dah...x diet dah...so bila tembikai nak buat kempen ni..kak sentol amat berbesar hati nak join...tp semalam bila kak sentol jumpe kawan lama kak sentol..dia kata kak sentol dah kurus dan slim macam supermodel..adakah kawan kak sentol itew propa , buta or mmg betul kak sentol mmg dah kurus...trus feeling kancil...

tp ape pun cik tembikai...kak sentul akan mengajak kak nangka (mengajur gajah idol), kak brokoli, si petai, labu panas dan semua tumbuhan yang ada ikut kempen tembikai...tembikai sabar yer..sebab tembikai ni kan penyejuk dikala panas..kalau ngah panas minum air tembikai kan sedap uolss....

semoga tembikai tabah menghadapi rintangan hidup..setakat naik 2 kg tu x mendatangkan hal lah..kalau nak di bandingkan dengan kak nangka yang beratnya sekali naik 5 kilo tau..tp dia tetap cool dan menganggap kegemukan itew sebagai satu feshion...syabas kak nangka...

semoga kita bertemu di lain siaran...jumpe lagi...

yang benar,
Siti sentol
(setia usaha kela buah2an exotix kenya)

gelap?.....ade aku kesah

sumer orang duk sibuk le nak padam lampu bagai pada sabtu lepas ....sampai mak akak pun sibuk tutup lampu sambil layan akedemi fantasia...kata earth our katanya kan...

sume orang duk pung pang tutup lampu bagai..tp akak ngok banyak je yang bukak lampu ...x pedulik pun..ade jiran akak tu riuhnya macam menteri nak datang umah akak je ..bila akak selidik rupanya dia duk sibuk promote tutup lampu kat seluruh penduduk kampung...gigih tul ko pakcik...

sejak pakcik hidup pakcik tak pernah pasang lampu uolss..umah pakcik pakai pelita sajork uolss..tp yang penting pakcik ni buta..perlu ker lampu bagai uolss

eleh baru tutup lampu and bergelap sejam je dah kecoh bagai nak gila...dia tak tau ade kawan akak tu dah dua minggu bergelap tutup lampu...amboi ko..awal benor ko buat kempen earth hour ni ek..ujung baru akak tau..rumah dia tutup lampu sebab telah di earth Hour kan oleh TNB sebab x bayar bill..sian ko nok...ape kata ko kekalkan je earth hour ko tu sampai bila2..pasti gempak nok...patutnya akak rase kawan akak ni lah orang paling layak jadi duta earth hour...

dengan lemah dan syahdu kawan akak cakap...biar lilin je menerangi malam ku...

bila akak tanya ko selesa ke bergelap sakan ni uolss...jawapannya walaupun gelap mak ade nur dalam jiwa mak yang dapat menerangi segala kegelapan...mak redha menghadapi segala cabaran yang mak hadapi...amin.....berdebar akak mendengarnya..tahniah akak ucap kan kat ko...


ape pun ini semua nak sokong kempen pemanasan global..bagus tul..akak sokong uolsss....akak pun mmg selalu tutp lampu malam2..lagi2 bila ade orang teman n peluk2 akak..ahaksss...

Let's SHOPPING Uollss!