ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 9 September 2014

hari2 hauk yang telah lama ku tinggalkan

Hey uollsss.. sorry lah sangat sbb telah meninggalkan blog ni sebegitu lama..

entah lah aku dah kering idea nak menulis gamaknya... sekarang banyak facebook dan intagram yang amik alih tugas berblog akak... sejak umur makin meningkat ni..nak cerca2 orang pun dah malas...rasa dosa sangat (feeling ustazah)...

mungkin masa untuk habiskan masa untuk mencari duit lebih adalah lebih baik dari merepek meraban kan.... rasa macam nak tutup je blog ni pun ada..tapi sayang sangat..banyak kenangan yang indah walaupun selalu kena hauk ngan pembaca blog ni...

tapi ada gak feeling diva bila p mana2 ade je orang kenal...kak senduk ...kak senduk... ko hader... 
tapi bila orang kenal ni ramai lah yang amik tau..mana ko p...apa ko buat.. nak cik cur pun x slamat..ade je yang kenal...gituhhhhh... 

bagus gak kan ..atleast apa kita buat ..kita akan sentiasa berhingat... x gitu sundel...

banyak isu2 semasa yang akak ketinggalan untuk di hanjengkan...contoh seperti " kiki perempuan pembuli jalanan yang menggegarkan negara ".. ko bernasib baik sundel.... kisah ko tenggelam trus dengan tragedi kapal terbang MH 17 yang meragut banyak nyawa . kalau x mmg habis lah hidup kau selamanya...

mana pula isu MH 17 sendiri... akak sedih sundel kalau setiap kali perkara ini di bangkit kan...walau x kenal sapa mereka..tapi tragedi ni mendekat kan kita antara sesama manusia gitu...

lagi satu jenuh orang semua mencabar sesama sendiri dengan " ice bucket challenge"... manakala menjirus air sejuk dan air batu ke kepala bagi create awareness untuk :

#IceBucketChallenge adalah cabaran yang di-trendingkan untuk menyemarakkan kesedaran disamping menjana dana sumbangan kepada The ALS Association sebuah Pertubuhan bukan untuk keuntungan dari Amerika Syarikat yang menjalankan penyelidikan dan bantuan untuk sejenis penyakit urat saraf yang boleh menyebabkan pesakit jadi lumpuh perlahan demi perlahan dan akhirnya meninggal dunia yang dipanggil Amyotrophic lateral sclerosis (ALS) ataupun Lou Gehrig’s Disease.

Di Amerika Syarikat, para selebriti dari pelbagai latar belakang dah buat #IceBucketChallenge ni. The challenge is, according towww.alsa.org 

"has poured a bucket of ice water over his or her head and challenged others do the same or make a donation to fight ALS within twenty-four hours."
ha! ayat ni aku copy and paste je dari blog jumie samsudin super diva divana tu yer... malas nak type lah..penat... copy sudehhhh... jangan marah jumie..nanti x chantek uollsss kalau marah...

mamat ni lah pencetus ice bucket challenge tu.. dia dan mak dia mengidap penyakit tu...sian dia tau...

sapa yang x buat challenge ni lepas di tagged selepas 24 jam diorang kena buat donation kat ALSA. apa itu ALSA..google sana ...x kuasa akak nak terangkan... makanya ramailah yang kedekut nak derma pi beli ais sekampit or gegar air batu dalam peti ais ko tu isi dalam baldi ngan air..jirus atas kepala....ko jangan gila2..makcik senah yang duduk pinggir gua tempurung tu pun buat tau ice bucket challenge ni tau... dia siap calon kan bidan kampung ngan ketua kampung lagi....

hey anak ikan kita si justin pun buat tau... hey justin..ko ngan lupa pulang periuk aku tu...aku nak masak gulai xde periuk ni..

gituhhhhhhh.... kalau nak tril skit campurkan sedikit siram..supaya bila dijirus tu leh minum sirap skali.... jangan gila2 ..ramai gila artis buat challange ni...artis hollywood pulak tu... 

akak tunggu gakk bff akak si angelina jolie challange akak buat iace bucket ni.... xde pun... rupanya dia sibuk kawen ngan bekas boyfriend akak yang dia rampas masa akak ngan dia sama2 buat filem mr n mrs smith tu... mesti ko nak tau kan akak jadi apa dalam filem tu... akak adalah body double angelina jolie ok..sbb director cakap rupa bentuk akak ngan dia sama..5% je kurang.... ko hader..."please jgn carut akak"... 

ok citer pasal angelina jolie yang telah kawen senyap2..akak ada SMS and Whatsapp dia ..." sampai hati ko lina x ajak aku.. dah lah ko rampas abg brad dr aku kan...atlest jemput lah kan"...akak ngan dia panggil lina je..sbb kawan baik kan... akak sms dia hanjengkan dia  kenapa x jemput...dia pun balas

nahhhhh rasakan ko lina


"Hey senduk...... ko jangan ingat aku x tau yer apa agenda ko...aku tau abang brad bg tau ko kan yg aku nak kawen senyap2...lepas tu ko punya jahat ko hasut anak2 aku conteng baju pengantin aku kan.. habis bahagian blakang baju aku tau...nak tak nak aku terpaksa pakai sbb nak tempak baru x sempat...kedai kak vera x nak terima tempahan lagi...aku pakai je... nasib baik press semua puji kata meletop... sorry Senduk.. abg brad dah jadi milik aku yg sah... ko boleh jalan ... sayonara sundelll"

nampaknya si lina tau perancangan akak...x berjaya nampaknya... awas yer lina... ko ingat ko boleh lepas..aku x dapat kenakan ko.... anak ko akan ku haukkan nanti... ko jangan gila2 lina ... siap ko..akan ku clorox anak ko si zahara tu nanti.. biar putih..lagi pun zahara tu dah lama dia berkeladak... awas ko lina...dendam aku akan terbalas nanti....


ok lah uollsss ..sapa nak tau perkembangan akak leh lah jengok2 fb and instagram akak... sejak dua menjak ni akak menjebakkan diri dalam dunia lakonan yang walaupun... saja nak bagi orang ketawa2 je .. simple video 15 saat dan lebih...yg sentapnya...diorang kata muka aku cam Elly Suriaty... heyyyyyyyy... i kacukan ok...i'm a diva ..i can sing!...

ape pun akak x kisah korang nak hanjengkan aku ke apa..yang penting korang happy dengan apa yang akak buat.. lagi satu doa2 lah aku rajin jengah blog ni... malas sangat... lagi satu sapa2 yang kaya raya..aku tau ramai orang yg kaya baca blog ni...tolonglah hadiah kan aku laptop satu..leh aku update slalu..sejak xde laptop ni...mmg susah nak update..hauk sangat... laptop aku tu dah almarhum dah yer...mmg x leh betulkan..motherboard telah menjahanamkan diri yer... nak beli baru x mampu sundel..sapa yang kaya leh contact aku untuk pemberian laptop baru ok...gituhhhhhh

pada siapa yang rasa aku ni lembab sangat nak update leh lah search aku kat fb... Reez Sham Yasin atau di instagram @kaksenduk... 

leh lah layan video pendek aku...orang kata kelakar... aku pun x tau kelakar ke tak..boleh... kalau x kelakar pun aku pedulik apa... nak tengok x nak tengok sudah... gitew... sampai ketemu lagi...

bye bitchessss...

Wednesday, 25 June 2014

Promosi lets Puasa bersama Ephyra

hey uollsss.... 3 hari lagi nak puasa ni...

ni akak nak bg tau...kalau korang bertenaga di bulan puasa..minum air bebanyak tau... tapi supliment kena telan gak..

ari ni akak nak buat promosi tentang EPHYRA... akak makan ni... selain kulit melets..wajah juga akan nampak halus...ko tengok video2 akak dalam IG tu... ko nampak x kulit muka aku yg licin tu..apa lagi ephyra lah gamaknya.. mukak akak mmg hauk..tapi halus..ko hader...

keberkesanan ephyra ni mmg dah terbukti... semua tau... 

sapa yg nak gebu beli lah 3 kotak skali...mur mur 3..harga lebih murah dr tudung peridah ..mampu kan!

sempena bulan ramadhan ni Ephyra ada buat promotion..3 kotak 500 je.. jangan cakap mahal yer...akak pijak perut nanti...

3 kotak RM 500 jerssss


3 kotak untuk 3 bulan..dia punya kesan seawal 10 hari tau..so raya sempat lah santek..sapa2 yang hauk tu di suggestkan beli yer...

atau korang leh je layari kak shiema nyer blog... PROMOSI UOLLSS PROMOSIII...apa lagi lets lah...


kat bawah ni akak ada copy paste kan apa yg kak shiema tawarkan...gituhhhhhhh

so uollsss kenapa harus tunggu lets...beli...

kenapa uollss harus beli dengan kak shiema...ini adalah kerana

1. Free postage by Poslaju
2. Pengeposan di buat setiap ari untuk bayaran yg dibuat b4 12noon
3. Kak Shiema tak hold order.. sbb mmg ready stock
4. COD utk KL almost everyday, tertakluk kpd schedule delivery man kak shiema...maklomla delivery man kak shiema berkarier profesional... hehhee
5. COD Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kota Damansara adalah pd setiap Jumaat
6. COD Sungai Buloh, Subang Bestari, Saujana Utama setiap hari
7) Call le kak Shema 0126479747


ala uolls nak keterangan lebih lanjut lets layari


Thursday, 15 May 2014

Kisah Penuh Cubaan Rompakan Ke Atas Siti Nur Senduk

assalamualaikum uollsss...

sorry lewat skit update blog ni..sebab tngan sakit uollss... ni malam2 sebelum tido ..update lah sikit...

akak nak citer skit minggu lepas akak telah mengalami peristiwa yang mencemaskan.. cubaan merompak akak oleh yenna bangsat...

kisahnya begini...pagi tu akak dah siap nak pegi keje..masa tu dalam jam 6.45 pagi cam tu...
akak dah masuk keter..anak buah akak duk belakang... beng ada atas riba..akak amik usb sambung kat charger..cucuk kat usb keter charge handphone...

dengan tetiba ada orang bukak pintu keter akak laju2 then rampas beg n hadphone akak...oleh kerana beg akak selempang ..dia dapat phone je..dengan pantas perkara ni terjadi...

akak dengan pantas berkata dalam hati..handphone akuu...akak campak beg trus kuar keter...kerar penjahat itewww

akak tarik rantai cristal perak akak..terus jerit " MAKEEEEE UPPPPP!" 


akak telah bertukar menjadi wirawati Sailormoon... Dengan Kuasa Bulan Akak Akan Menghukum Mu!
( proses pertukaran menjadi sailormoon mengambil masa 0.05 saat)

akak terus kejar yenna tu sambil menjerit maki hamun..dia lari akak kejar..larian akak mmg pantas..sepantas Elma Moros ok....

tapi akak sempat perasan ada motor EX5 yang parking tepi kereta blakang sambil enjin di hidupkan...

dia lari lepas motor tu..then akak terjatuh.. tersungkur..tertonggeng..terselak skit akak..sempatlah perompak tu nampak betis akak yang putig gebu tu...dia trus patah balik kearah motor tu..akak bangun balik...betulkan skit akak yang terselak tadi...trus kejar balik..

dia trus naik atas motor tu..nak memecut..akak x kira..akak lompat atas motor tu dengan gaya kuak kupu2 malam trus grip leher yenna tu dengan sekuat hati..sambit akak meronta2..dia cuba memecut tapi sebab kan grip cengkaman jamu perapat akak kuat..lalu akak n yenna tu tertonggeng bersama2...


dia pandang akak..sambil berkata..." rapatnya"... akak menjawab..." mmg lah..jamu perapat bang"

akak terus grip sambil mencarut2 keatas yenna tu... than cam ner tu..akmi tertonggeng bersama ...bila motor tu jatuh akak tengok handphone akak tercampak kat jalan..akak lepaskan yenna tu trus grap handphone akak..

then yenna pu****k tu ler cakap... " Eh bang kenapa ni bang..apa ni bang.."

dia cakap cam tu sebab nak cuba alihkan perhatian akak ...kalau ade orang nampak..macam dia konon x bersalah...tapi sorry yenna ko x kan terlepas yer sial...

akak naik hangin..sebab dia panggil akak abang...x cukup woman ke umah aku..mungkin dia konpius dengan gaya cengkapan cakar rimau perapat akak tadi kot...

akak memang nak hayun bagi penumbuk...sebab dia panggil akak abang... sakit ati kita wak.... akak nak hayun je penumbuk dengan gaya jurus ke 5 silat gayung patani...

tiba2 dia keluarkan kapak..macam nak hayun kat akak... akak trus terkesima istana kaca...dari dia tetiba nak hayun kapak keatas akak..akak berundur.. akak berundur dengan gemalai... kalau di kapak akak tu mau x ke almarhumah akak di buatnya...

dia trus angkat motor dia ...trus memecut....akak syak dia pun x sangka akak leh lawan cam tu sekali..

sekor jiran akak pun x kuar..walau mendengar jeritan maki hamun akak yang bernada tinggi tu...

akak x sempat nak tengok no plat motor dia..sbb benda ni berlaku dengan sangat pantas....mmg babi betul yenna ni...kalau akak dapat bijak tadi kan best... tapi ia berlaku dengan sangat pantas...

hasilnya akak mendapat kecederaan semasa bergelut dengan yenna tu...



seluar akak koyak skit..lutut luka....

lepas kejadian tu akak trus masuk keter.. then kakak akak pun kuar umah dengan manjanya..tanpa mengetahui yang ada orang cuba rompak akak...

sakit2 cam tu pun akak tetap leh anta anak buah akak p solah ngan kakak akak p keje..then masuk opis sebab ada meeting pagi tu...

akak mengiktiraf diri akak sebagai wanita besi... walau sakit tapi gigih nak p keje...nampak x perkerja berdedikasi disitu... then boss akak bagi balik sbb kecederaan akak nampak parah...

p klinik doktor bagi suntikan n balut semua luka...trus akak nampak cam pompuan cacat...

akak syukur akak selamat...mmg ler orang cakap kalau kena ragut biarkan je barang tu di bawak lari...nyawa lebih penting dr harta benda..tapi apa yg berlaku pada akak adalah tindakat refleks..akak trus bertindak...

mane tak kan refleks..gila lah kalau yenna tu dapat hp aku..dah banyak gambar akak pakai bikini dalam tu..habis satu malaysia tau nanti...

pada betina di luar sana yang suka benar jalan lenggang kangkung sambil pegang handphone tu..beringat lah...handphone sekarang ni menjadi bahan utama rompakan..orang dah jarang nak rompak rantai emas dah..orang lagi suka ragut handphone ok...

moral og the story..jangan simpat benda yg terlalu peribadi dalam phone..dan berhati2 walau di mana anda berada...sebab penyangak berada di mana saja...

Friday, 25 April 2014

Nampak Hantu ...OMG !

hi uollsss.. 

ada kesah akak nak cerita... agak seram skit

beberapa bulan lepas..pertengahan feb x silap akak ... akak duk main komputer kat umah... masa tu dalam kul 2 lebih pagi.. tetiba dengar kat luar bunyi ujan..tetiba jadi sejuk jee... akak pulak duk dalam gelap ..harap lampu laptop je ..malap2 gitew... 

tetiba ngah duk google2..bulu roma akak naik...then ujung mata akak nampak cam ada orang berdiri tepi pintu...hati akak trus berdegup..laju uollssss rasa cam nak tercirit pun ade..akak toleh xde sapa...

the dengar anjeng sahut2.. bunyi cam anjeng menangis... bunyi cam dekat je..

lagi lah takut uolsss.... then akak cepat2 bukak lampu... biar terang...so ok skit...

bilik akak kat umah kakak akak ni dekat bahagian daput...al maklum lah..gajah kan..mesti pilih bilik kat area dapur..sebab senang merangkak malam2 buta cari makanan..peti air lak tepi je bilik akak tu..bak kata kalau nak rasa kehidupan kutub leh trus bukak je peti ais tu trus lompat dalam tu...

tetiba akak dengar macam orang berjalan dalam umah..tapi berjalan seret kaki..uolls tau kan cam ne..kejap slow kejap buat..makin meremang bulu betis akak...

akak berani kan diri..akak kuar bilik then cari bunyi tu.. akan jalan pelan2..then kat ruang tamu tu ada cermin ikea yang tampal2 tu.. then akak jalan ke arah situ..

tetiba ..ya Allah.... apa tu... meremang segala pelusuk bulu akak uollsss... nampak kat cermin tu benda besar.. muka dia buruk sangat.. jijik... mengigil lutut..siap kerkencing sikit kat ujung2 tu.. 

ya allah hantu ke ni..ker hotmama ni...

akak perhati..rupanya itu muka akak sendiri.. ya allah..kusamnya muka akak..x bermaya.. sendu.. cam param sangat...

p/s: sorry muka akak x sama ngan hotmama yer..jauh panggang dr api..

gitew...

amacam hebat x intro akak nak mengatakan muka akak ni kusam dahulu nya..dah hauk juga...

hahahahaahah... korang ingat hantu kan... hantu itu adalah akak sendiri uollsss..

sejak kejadian tu ..akaka x dapat tido lena..selalu dsedih sbb muka akak hauk..kulit akak hauk. ko ingat pompuan betul je ke akan down kalau muka hauk..kulit hauk..akak yang di lahirkan istimewa ni pun jaga kesihatan tau...

walau hakikat akak ni mmg hauk sejak di lahirkan...kulit rentung...akak sedaya upaya nak jadikan diri akak ni seperti adik beradik snow white..agar satu hari nanti akak akan di kucup dengan putera raja yang kacak kaya... untuk mengejutkan akak dari ketidak sedar diri nya akak ini...

uollss nak tau.. akak ni mmg jenis kalau ade produk kecantikan ni akak ni rajin nak cuba... kalau bab nak putih kan kulit ni..uollss sebut je lah apa..semua akak dah cuba..mungkin dah tertulis..yang akak ni mmg akan rentung selamanya..akak redo..

bak kata.. " kalau kekusaman kulit akak membawa akak kebahagiaan ..akak redha"

kannnnnnnnnnn...

tapi sungguh akak cakap...sejak akak cuba makan ephyra ni..kulit akak nampak cerah skit..kerak2 manja mulai hilang... kira dari carta ke 100 akak melonjak ke carta 70 lah...banyak kan perbezaan..muka pun nampak sedikit glow..kalau tutup lampu tu bercahaya lah ..ko mampu?...

selain tu badan bertenaga skit.. 

kadang tu kita nak makan suppliment ni pun kena ikut keserasian kan..tapi alhamdulilah ephyra ni mmg serasi ngan akak...


kalau uollss tengok gambar tu sikit x banyak korang leh tengok perubahan dia tau..awas ek korang...ni akak x pakai camera 360 tau.. sory ek...camera biase je... ni setelah akak makan ephyra tu 1 kotak setengah...tampahan pula akak selalu embun kan muka kat kaki gunung kilimanjaro..tu nampak suci tu

pada yang percaya ..silakan..sapa nak cuba pun silakan..akak cuma nak share je cerita...

sapa yang rasa amik air sembahyang je leh jadi cantek pun boleh.. amik sembahyang tu mmg wajib...sapa x cuba maknyanya korang mmg x sembahyang lah gamaknya...

x salah kan kita cuba..kalau korang rasa korang ada produk lebih meletop..itu hak korang lah..pada sapa yang masih percayakan tanah liat myanmar nora danish tu pun silakan pakai...

akak beli ephyra ni ngan kawan akak...kak Shiema... sapa rasa nak cuba leh p sini

uollss akak bukan nak jual produk tau..cuma nak share je apa akak guna...yang bagus kita share shakan.. yang x bagus kita hanjengkan bersama...x gitu kiah...

kalau x silap akak tengok sekarang ada promosi uollsss... 175 je sekotak..kalau beli dua jadi 170 hengget je..murah kan...x silap akak kalau kat luar 180 lebih rasanya...

yg bestnya kat si shiema ni..penghantaran percuma...apa lagi..berbelanjalah bagi mendapatkan hasil yang terbaik..katanyaaaaaaa....

katanya good bye to kulit dan wajah yang haukkkkkkkkkk...

ramai gak tanya akak..apa akak pakai..so akak share lah... uollsss ni..akak tau nanti ramai lah mulut lahanat yang duk cerca akak kan...tapi ade aku kesah...cerca lah...itu lah ini lah

akhir kata..aku punya blog aku punya suka lah...ko haderrrr

ok lah dah nak pukul 3 pagi ni..kang ada hantu sebenar duk bertenggek sebelah aku..lagi parah...
ok lah nak tido..cau cin cau..

Tuesday, 22 April 2014

kalau kulit cam kuali nak pakai apa

uollsss suka mekap x...

apa barang mekap yang uollss guna...maksud akak faundation...

bagi akak ..faundation adalah paling penting dalam memulakan mekap..kalau ada faundation yang bagus mesti hasil nampak natural dan mulus cantek...

muka cam kerak kuali akan cantek meletop bagai puteri raja...

tapi ada satu faundation akak tengok orang jual..rerebut betina2 sedeh beli... nama dia x silap akak FeelVougue...


akak nampak macam ok..so akak PM lah dia ..tanya clour apa ada..ada x colour gelap..sbb orang malaysia kan banyak kulit rentung2 manja kan...

jawapannya ...sorry ada dua colour je..satu colour putih kapur kasut satu lagi putih kuning...

maknanya pengasas ini mensasarkan produk dia pada pompuan2 yang telan aurawhite 3 tong sahaja ok..habis orang itam x nak cantek ke...pastu jawapan dia lagi kat akak.." u leh cuba foundation yang no 2 tu colour natural skin..."...

cik kak oi..natural skin tu warnanya cerah..ko nak biar muka orang yang kulit gelap ni jadi kelabu ke...

marah akak..sbb apa..banyak produk kecantikan yang di buat untuk orang kulit cerah je..abis tu kulit anak2 keling ni cam ne..x kan nak pakai arang tumbuk campur tanah liat buat faundation...

bila di tanya kenapa x de warna gelap..jawapan dia senang je... malaysia ni x ramai yang kulit gelap...

so jawapan akak adalah " kepala bapak ko" .. ko dah hilang akal ke apa..

yang lahir2 je hitam tu cam ner...nak kena rendam ngan kapur kasut dari kecik ke..pastikan putih bila besar nanti ke.. 

lepas tu yang akak hangin lagi statement dia cam haram... siap ada campuran air zam zam lagi..lepas pakai muka cam telur yng di kupas katanya...

habis kalau muka orang tu jerawat batu..hauk belobang...adakah statement dia akan jadi cam ni..muka cantek ibarat jalan tar yang di turap.. licin rata bagai digilis steamroll...

mmg lah hasil cantek..lepas mekap ko snap pakai camera 360.. yang kasar cam berus periuk pun nampak halus sutera...

nasib aku ni xde duit..kalau aku ade duit aku jual faundation yang warna gelap..sbb ramai yang berkulit gelap susah nak cari bedak..semua bedak putihhhhh je...

dr feel vouge tu akak lebih sarankan pakai Nuturactor... macam2 colour ada.. dr wrna snow white hingga ke warna bontot kuali...lepas tu nuturactor ni pun bagus..banyak kawan2 akak yang busnines mekap orang pakai produk ni..


senang blend dengan bedak. tahan lama..x lebam kalau pakai lama..smooth sangat..finishing dia cantek...
kalau yang warna gelap buat shading muka pun chantek...


lain kali uollsss kalau nak jual bedak warna putih tu..ko baik meniaga kat kutup utara sana..orang kat sana warna semua putih cam kertas A4. promote skali bedak batu gambar makcik cina tu...
lepas mekap snap 360 mmg lah hasil mulus...cuba lepas mekap duk tengahari matahari terik..x ke muka ko berkepok cam tertonggeng dalam guni tepung.

sentaplah... nak p Bobby Brown lah cam ni.....


* entry ini telah di tulis menggunakan khidmat unify umah aku yg laju. Dan menggunakan komputer yg bapak aku belikan untuk aku.. saya x mintak belas ihsan internet org nak tulis blog.

Monday, 21 April 2014

air xde apa pun x boleh

uollsss rumah uolls ada air?

umah akak sentiasa ada.... 

sapa yang duk lembah kelang tu mmg hazab le...air kena catu 2 hari 2 hari.. nasib umah akak x kena,...akak pun x tau kenapa umah akak ada je air..ni dengar kata nak catu lagi sampai 3 bulan...meninggal...

bila aku tanya syabas..diorang cakap "  kita bekalkan air sepanjang tahun tanpa henti pada yg cantek sahaja"....hahahahaha ko hader.. aku siap buang2 je air tu..bukak pili biarkan mengalir dengan sengaja..bagi korang jeles...

akak kesian ngan kawan2 akak yang umah mereka termasuk dalam kawasan catuan...nak buat apa pun x leh..semua kerja tergendala..bak orang kata..biar xde karen tp jangan xde air...

nak mandi, cuci baju pun x leh..dah berapai2 makcik jemah beli tong air simpan air..orang jual tong buruk pun RM80 hengget...kalau duk umah kampung tu lain cerita...leh lah korek tanah buat perigi ..yang duk umah merpati cam ner...x kan nak korek tanah gak...ko buat sembahyang mintak ujan lah nampaknya.

makanya ramailah memonspon malam jumaat kepada malam yang air ada... hahahahah...

tapi yang akak paling hangin tu...bila p tandas awam..kita paham air xde..tapi ko nak gak melepas kan..taik bersepah ..bau busuk hancing ..macam sial..kalau xde air baik ko tutup je jamban tu...

manakan pula orang yang meniaga restoran..sian akak tengok..air xde..dah business tergendala..akak pun x tau sampai bila air ni nak kena catu...terpaksalah makan siap letak plastik atas pinggan

lets lah reramai kita mandi sungai yer.. pi lah sungai congkak ke sungai gabai ke..sambil mandi2 leh scanning anak ikan mandi..x gitu kiah...

sabar le kiah oi...

pada sapa nak tumpang mandi umah akak ..di alu2 kan...datang lah reramai... tapi ada syaratnya...

Muka tahap dewa dewi sahaja...

pada sesiapa yang lain yang muka hauk2 skit..makcik2, gadis2 sunti pun leh datang apasalahnya..akak bagi datang..tapi akak akan escort uolls ke sungai kelang yang berdekatan umah akak untuk acara mandi manda secara percuma..sabun cap kapak di sediakan bagi 50 orang terawal.

sekian terima kasih..

#umahakuakupunyasukalah

* entry ini telah di tulis menggunakan khidmat unify umah aku yg laju. Dan menggunakan komputer yg bapak aku belikan untuk aku.. saya x mintak belas ihsan internet org nak tulis blog.


Friday, 18 April 2014

Anak Makcik Paridah Buat hevoc

Hey uollsss

Gila lah sebulan x update... mmg akak x sempat nak update sundel. ngan komputer rosak.. manakan pula internet opis akak yang cam lahanat lembab...

rating trus menjunam uollsss... trus org x kenal dah kak senduk...

ari ni akak nak cerita tentang tudung Makcik Paridah...

walau dah habis dah cita ni tapi aku nak citer gak...

sanggup x korang pakai tudung mahal nak mampus tapi.... jawapannya..kalau ko ada duit ko punya pasal lah... akak tengok ramai gila kot orang beratur nak beli tudung makcik paridah.. akak syak tudung dia ni ada build in aircord lah dalam dia.. 

what is so special about tudung makcik paridah ni?... design?... jenis kain?... model mata buntang dia?

kalau nak ikut bukan cantek sangat pun tuduk makcik paridah ni..sebab bertingkat2 warni2 jer...

setiap jenis tudung..x kira lah makcik paridah ke..makcik markonah ke..apa ke..semua ada keistimewaan dia..kalau ko rasa ko bapak kaya..ko beli lah mahal..nak bergaya punya pasal..kalau ko tu sedeeeeh dintis meskin kedaung..ko pakai je lah tudung bawal jer... yang penting pakai tudung...
cuma akak rasa tindakan anak makcik paridah cakap..pakai tudung ikut kemampuan tu bersebab... ada betul dan ada salah...hey makcik paridah...nasib baik anak menantu ko meletop..kekar abg sado..sama muka ngan ex's laki akak...kalau x akak dah hanjengkan cecukup dah....

Tambahan RM 30.00 untuk ropol dan anda akan mendapat RM 1.00 untuk setiap pelempang yang anda berikan...


" pakai tudung bukan ikut kemampuan..pakai tudung ikut syariat"... kalau ko jawab cam tu cik buntang...mesti orang ramai sayang ko... 

cuma akak rasa tudung dia ni agak mahal lah..tapi kalau ramai yang mampu beli apasalahnya... kalau dah ada nama..orang dah kenal...ko reka tudung pakai kelambu buruk..lilit2 lapis2 bertingkat2 warna-warni pun orng beli..lagi2 model dia cik mata buntang..comel gitew

sebab kan kata2 cik buntang ni..ramai yg sentap nak pakai tudung makcik paridah...


cam ni lah makcik paridah..akak ada idea...apa kata ko reka tudung yang mur mur sahaja.. mampu milik katanya... mesti ramai gila akan beli dudung ko...murah2 sudah...50 hengget ke bawah 50 hengget ke... x semua orang mampu nak beli tudung ko yang herga emas ti makcik paridah oi... ramai gak makcik2 keje jual apam balik yang hengen kan tudung ko...

bila ko jual murah ramai le beli..sekali gus ko menggalakkan semua orang pakai tudung...

bukan apa ..tudung ko tu menarik...sbb tu lah orang berebut sanggup berkemah bagai kat depan kedai ko..tapi sapa yang berkemah tu mmg gila bangang lah..gara2 tudung ko sanggup beratur..wei cik kak bangang baik ko p beratur nak p dengar ceramah agama kan bagus...

lagi satu..makcik paridah...x yah lah ko nak rampas2 bagai tudung orang..orang tu pun nak niaga...kes tiru ke..ciplak ke..tu blakang cerita lah...walau macam mana banyak pun org ciplak tudung ko makcik paridah..jualan tudung ko tetap melonjak naik...tetap keuntungan juta2 sebulan...bila orang ciplak tu maknanya tudung ko populer... ada ke ko dengar orang ciplak tudung kak senduk..haderrrr?

kalau ko nak rasa hebat lagi..ko sedekah tudung2 ko tu kat umah anak2 yatim ke..umah orang tua..mesti lagi berkat kot..insyallah rezeki lebih baik...dr ko rampas..buat orang doa ko lingkup je...

ingat makcik paridah..hidup ni bagai roda...mana tau nanti ada makcik senah reka tudung lagi meletop lagi murah ... orang rerebut beli...baru ko rasa langit tinggi rendah...

lagi satu cik buntang..x yah lah ko feeling hidup sangat nak p bagi tau orang yang ko ada 1000 tudung bagai..x pernah pakai tudung yang sama... tu kan menunjuk2 namanya..kalau ko tudung ko tu labuh tutup dada ikuk syarak lain cerita...ni kalau setakat tudung pelangi ada 15 tingkat tu...ujung taun dah x intrend dah... baik ko p sedekah tudung kat yang x mampu lagi bagus...

ingat ari ni kita kaya..x mustahil satu hari nanti kita leh lingkup...

makanya makcik paridah..ko pikirlah maketing terbaik utk pasarkan tudung ko dr ko tutup periuk nasi orang lain... buat tudung mampu milik..insyallah cik senah yang duduk dalam gua tempurung pun pakat beli tudung ko...

akak doakan semua baik seperti sedia kala... jangan sampai orang boikot produk ko sudah...

anyway..abg fizo... kak senduk sentiasa mencintai badan kekar mu..tetiba..

bye

Thursday, 20 March 2014

Rahsia Kechantekan Nenek Kebayan

hey uollsss... pekabar uollsss...akak di sini juga turut berdoa agar kapal MH370 berjaya di temui dan semua dalam kapal tu selamat. banyak spekulasi yang akak dengar..x tau mana nak percaya.. yang akak boleh buat cuma berdoa semoga mereka semua selamat.

ari tu duk gatal google2 ..saja duk tengok gosip2 retis..then akak terjumpe dua produk ni.. ..lantas terbeli dua produk ni... so lets akak cerita...

uollsss... pernah tak ada masalah whitehead and blackhead kat muka...mmg lah kat muka kan..kalau kat lutut tu nama dia ada..kerak...akak mmg banyak gila whitehead kat hidung dagu n tepi bibir.. mmg keji sangat lah..kalau orang tengok muka akak cam hazab gitew...

macam2 akak dah cuba..x hilang jugak..sagat, cakar, lempang, pijak semua akak dah buat bagi menghilangkan masalah itu..x boleh jugak..masker bagai semua akak dah guna tapi x hilang gak...kulit akak ni kalau gosok lama sikit nanti melecet.. maklum lah kulit anak dara sunti kannn.. lain lah kulit korang tebal cam biawak...

so cari punya cari jalan penyelesaian...tetiba mak akak cakap zaman dulu mak akak guna putih telur je buat masker...ada vitamin kata mak akak..oh giteww... then nak di jadikan cerita kawan akak si Husna Huda Rasul tu promote le satu produk kat akak..namanya Egg White Masket Peel Off.. kebetulan lah gak kan...


yer lah uolls.. umur akak ni nak masuk 23 tahun (walau)..so kena lah jaga supaya kejelitaan akak ni masih kekal setaraf wajah Memey Suhaiza... katanya

so akak cuba lah...mmg ok sangat...

jangan gila2 uollsss..dulu putih telur ni kawan akak letak kat rambut tau... ganti gel rambut katanya...kalau dah letak kat rambut bila kering ..tu dia..keras cam batu..bila kena ribut tetap stay put ko...tapi bau dia hazammmm... lepas tu tetak kat rambut....jalan lak tengah panas..muka berminyak...makanya terhasil lah telur goreng kat dahi..hazabbb..

akak takut gak nak pakai takut masker ni bau hanyir kan..tapi x..wangi..n super easy to use. sapu je biar kering...

tapi akak x pakai terus uollssss... first akak amik wuduk..gituhhhhhhhhhhh... then akak wap kan muka bagi terbuka pori pori manja akak kan..so senanglah whitehead tu nak tercabut..pada siapa yang muka tu bermasalah or mmg tahap kulit hazab x dapat di selamatkan kan..bolehlah rebus muka uollss dulu bagi empuk..kalau masih x terbukak pori2 tu...ko doa je lah supaya keajaiban berlaku yer....x pun leh suruh tok bomoh satu malaysia tu bagi lempangan buaya kat uollss bagi berterabur whitehead tu...


then ko tonyoh lah masker tu satu muka...ratakan then biar kering...dalam 15-20 minit cam tu.. then kupas le pelan2..ko leh nampak whitehead lumba2 nak kuar dr muka uolls yang waruk tu... maka cantik lah muka tu sikit..dari skala monyet leh lah naik ke skala anak patung skit...kira ada perubahan lah tu..kotoran juga ikut terlekat kat masker..

menurut kawan akak ..kalau nak best result..pakai 3 malam berturut2..

tapi akak pakai selang sehari..alhamdulilah kurang whitehead aku sundel... nak kata hilang terus tu xde lah..masih ada sikit2 tapi kurang..so kena lah pakai selalu...harap muka akak licin lah lepas ni bebas whitehead...

uollsss masker putih telur ni untuk kecantikan luar je..di bahagian luar...

mur mur je uollsss harga dia RM 25 je termasuk penghantaran. sapa nak leh lah pi FB Husna.

atau kol je husna kalau nak beli. 011-33067200


bahagian dalaman juga uollss kena jaga tau..kalau nak kecantikan dalaman dan luaran sekali gus uollsss kena lah makan supliment


mungkin juga sbb whitehead akak tu berkurangan sbb akak duk minum Ephyra... akak duk google2 apa produk kesihatan yang bagus.. bukan nak chantek sangat pun cuma nak bagi sihat dan bertenaga.. godek punya godek aku jumpe blog ni...

http://cantikbersamaephyra.blogspot.com/ 

Akak tengok nama dia Ephyra... apa ni what is this..akak ngok lah tercongok jadi duta si Memey n Norman hakim..trus akak ter inzal tengok norman..gitu...

rupanya produk ni mmg bagus..ramai dah duk telan ..akak yang bangang ni je x tau... banyak perempuan2 cantek makan ni rupanya...bukan tambah jelita..tambah mantap uollsss

uollsss nak cantek kena lah cuba macam2.. akak pun nak chantek gak...

selain wuduk yang sempurna ..kenalah makan supliment..kalau nak makan ulam ulaman je mana boleh..uollss ingat perempuan cantek kat luar sana tu cantek semulajadi ke..mungkin ada satu dua je yang yang mmg semula jadi cantek..yang lain muka cam blakang kuali je...sebab tu lah diorang makan suppliment ni..trus ko...jadi bidadari...

ko hengat ko doa je tanpa usaha ko leh tetiba cantek...

sorry yer akak kategori yang semulajadi cantek... kalau akak makan ni just untuk tambah kecantikan..gitew.. (perasan ko senduk..muka cam tiang jamban...)

entah akak x kenal ni sapa..pengasas dia kut..chantek pompuan ni
ok bact to Ephyra ..akak baca kalau makan tu lain orang, lain lah keberkesanan dia.. ada yang kulit cantek..ada makan jadi putih, ada makan jadi bertenaga.. ikut orang tu...akak tengok dia mmg cantek orangnya berkat telan Ephyra ni...

dalam kepala otak aku satu je...chantek n sihat... meletop...

Ephyra ni bukan untuk pompuan je..lelaki pun boleh..pada sapa2 pondan or jantan2 yang menjaga kecantikan tu leh lah cuba ni...x yah cucuk kolegen bagai uollsss.. makan ni je...mmg berkesan uollss..ada tu akak google ..pakcik2 pun telan...kelas ko pakcik...

sebab nak cantek punya pasal akak pun cuba lah ..macam2 produk dah aku cuba..kalau x cantek gak x tau le kan.

yer lah uollss..makan sepeket dua mana nak berkesan kan..kenalah makan dalam tempoh dia..

setakat akak makan seminggu ni.. akak trus terkesima istana kaca...oh gitewww....akak rasa kulit akak macam ok..kurang kusam...nampak lain lah skit...muka kita kita tau lah..oh gitew...kurang berminyak.. rasa can chantek je..walau...nak tau lebih lanjut kenalah makan sampai habis kan..

sapa yang berkulit kusam tu leh lah makan ni..dr korang trus kusam cam kain buruk..baik korang cuba..so akak cuba lah mana tau serasi kan...tut tut mmg serasi....

just nak share dia punya khasiat...akak terkesima uollsss isi kandungan dia kolagen...ohhhhh tidak..bukan ke akak pernah hanjengkan permakanan kolegen runput laut tu dulu...

tapi uollss ini campuran ..bukan uollss nak kena ragut bagai..ko telan cam air...so ini terkecuali ok..opsss

1.Memperbaharui

·        
 Kolagen
- Menyokong struktur kulit untuk memperbaiki tona kulit, keanjalan, tekstur dan membantu anda kelihatan lebih muda
-Membantu melegakan kesakitan tulang dan sendi, dan menguatkan rambut dan kuku
Menyuburkan kulit untuk mencegah penuaan, mengekalkan keanjalan kulitmengurangkan kedutan dan  garis halus dan seterusnya melambatkan proses penuaan.

2. Melindungi

·         Acai Beri
·         Akasia Gam
·         L-Glutathione
·         Astaxanthin
·         Acerolla Ceri
·         Ekstrak Bunga Marigold
·         Serbuk Tomato
·         Superberi

 - Melindungi sel-sel  terhadap proses pengoksidaan yang merosakkan yang menyebabkan pertambahan melanin pada kulit (pigmentasi )

-Mencipta proses putaran antioksida , iaitu satu proses di mana agen antioksida bekerjasama untuk memaksimumkan pembaharuan sel-sel baru yang sihat dan melambatkan proses penuaan.
melindungi anda terhadap tekanan pengoksidaan yang menjadi punca utama penyakit-penyakit berbahayaseperti penyakit jantung, kanser, arthritis dan lain-lain.

siyes akak cakap..akak dah cuba macam2 produk kechantikan demi untuk mengekalkan keremajaan kulit serta kekal kelihatan anak patung walau apa jua...banyak2 produk..Ephyra ni rasa paling sedap..rasa oren cam oren Peel Fresh tu..sungguh..

siap mak akak sempat lah copet sepeket dua..mak akak cakap sedap..then pakse akak belikan dia... 


nanti dah dua minggu akak bg tau apa perubahan dia lagi...harap2 akak jadi cantek cam memey..then akak leh rampas norman hakim dari dia...

Kelebihan EPHYRA
·         Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
·         Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
·         Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
·         Formula anti penuaan yang berkesan
·         Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
·         Mengandungi khasiat prebiotik yang tinggi
·         Melancarkan system pencernaan dalam badan
·         Mengurangkan kadar kolesterol
·         Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
·         Meningkatkan system imunisasi anda
·         Mengatasi masalah imsonia
·         Mengawal berat badan dan meningkatkan metabolisme
·         Melegakan sakit dan radang sendi
·         Menjaga kesihatan kardivaskular
sapa nak cuba Ephyra ni leh lah pi blog ni... sambil membaca tu leh lah kita menjaga kesihatan...
so far aku duk servey lah produk ni..kat blog pompuan ni lah yang paling murah..harga dia mmg ok..yg lain tu ada jual gak tapi..mahal uollsss.. cuba lah tengok...

semua ni hasil terjahan akak ke blog ni..

 http://cantikbersamaephyra.blogspot.com/ .  kat situ semua cara nak makan,...bukan je nice..muka meletop uolsss. cantek...jelous tawwwww....

Friday, 7 March 2014

Sundali Sebenar

hey uollsss.. meriah ke tidakkkk

ramai suruh akak komen tentang kes ni..si hotmama hentak2 kaki suruh akak tulis..


hey sekarang panas betul kisah trending pompuan aurawhite ni kat mana2.... rata2 semua duk keji dia.. 
heran akak sekarang bila menyundalkan diri itu di anggap x salah dan menjongket ngan suami orang itu perkara biase... x malu lak tu .. yang penting...

" bila ko dah menggatal ngan laki orang pastu ko suruh bini orang tu mintak maaf".. pompuan aurawhite hilang akal ke apa... yang penting buat sidang media ni..berani mati ko ek..

kalau difinasi jalang sebenar mmg ko leh pegang lah... " mmg jalang of the year lah"

ok lah cam ni... bila ko berstatus belum berkahwin... then ko bercinta ngan laki orang... itu x salah.. tapi orang akan cakap ko perampas lah... tapi kalau lelaki itu berkemampuan  apa salahnya kan... 

TETAPI bila ko pulak p menjongket sambil pelok2 sakan... Buat2 manja ...bercuti bersama bagai..siap declair jantan tu duda sedangkan dia masih beristeri ... malah mengecam orang lain mengatakan apa yang dia buat betul dan x salah..dan tindakan dia bukan tindakan perampas... sesuci aurawhite.. maka itu semua adalah definasi JALANG sebenar...x gitew jemahhhh....

kalau nak ikut retis kat malaysia ni..mmg banyak yang merampas...tapi apa cuba si aurawhite ni nak nyatakan...

yang paling vinatang sekali..buat PC kata suruh bini orang tu mintak maaf... x ke hanjeng tu.. 

uollsss si aurawhite ni mmg sesuai di jodohkan dengan jantan lahanat.... kita kan di pasang pasang kan.. maka pasangan perempuan jahat ni adalah ngan jantan hauk ni lah.. dah lah hauk.. perangai cam cibai...

wahai cik bini .. x yah lah ko tunggu lagi..cerai lah cepat.. dr ko di kaitkan dengan drama laki ko ngan si aurawhite tu.. ko cerai abis cerita.. tuntutan fasak.. lepas tu saman sampai miskin..then kita tengok pompuan aurawhine ni nak x lagi ngan laki ko...

hey pompuan aurawhite... sekarang ko tengah cantek.. ko tunggu lah masa rupa ko tu dah taraf nenek nenek nanti,,, baru ko tau langit tu tinggi ke rendah... 

dah la ko tu belakon pun suam kuku.. x lah hebat mana pun...lepas tu nama ko naik sbb rampas suami orang...nama ko di kenali sebab kehebatan kau menjadi prampas

ko x payah nak feeling ustazah yer... 

cuba lah kalau jantan tu cuma ada kereta kancil 660.. keje jual air tepu tepi jalan..adakah ko akan menjalang sebegini rupa wahai gadis aurawhite?

ko tengok statement si aurawhite ni...



si aurawhite ni mmg mengamalkan konsep biar muka laki tu hauk..tapi duit berkepok... hauk pun hauk lah janji bf i kaya...

mungkin jantan gatal ni mmg dah ada problem ngan bini dia..nak bercerai..tapi masalahnya dia lom cerai.. then yg orang menyampah tu..ko duk tayang menjongket ngan jantan tu...pelok2. yang penting siap kata p bercuti bukan berdua tapi reramai... kita x nampak..tapi tuhan tau yer

ada permainan disitu kan...... lepas tu ko kata ko x salah.. 

hey pompuan... salah tetap salah yer...pastu kat fb ko leh cakap.." adat manusia ada yang menyokong ada yang masa tak. saya mohon maaf pada semua"... heyyyy suci je bunyi ko yer... 





apa lah agaknya riaksi keluarga dia ek..adakah bangga..adakah memberi tepukan gemuruh...adakah menyokong

tu lah... akhir zaman kan..."bila sundal mengatakan menyundal itu tidak salah"

akak harap ko kawin lah cepat ngan jantan ni.. cepat lah ko tutup kes ko ni...lepas tu jangan marah lak kalau satu malaysia doakan ko kena tinggal ngan jantan ni lak..

sekian terima kasih


Thursday, 6 March 2014

xde duit x yah feeeeeeeling !

hey uollssss... cantek x ari ni...

semalam akak jumpe BFF akak si Hotmama... saja lepak2 gugurl lepak night katanya.. dia singgah lepas anta anak dia p tusyen ngan cikgu nora...

Arini dia free skit sbb semua kek dah buat katanya...then dengar lah keluh kisah dia tentang customer yang order cake ngan dia..ada yang bagus ada yang lahanat uollsss

gini ceritanya.. kalau uollss nak tempah kek yang bombastik kena lah dengan herga nya yang bombastik uollsss... kekadang tu ade gang manusia2 yang feeeling order cake ..nak itu nak ini cerewet n kurang ajar pun ader uolsss...

nak beli barang makan ni..tapi makian cacian pun dia bg skali...

setiap kek ..harganya berlainan ikut jenis le... susah buat mahal le..kalau yang biase2 tu mur mur sahaj lah uollsss...

ini tidak ko nak letak coklat..nak letak buah..nak foundant..kak cheese..tapi nak harga murah..heyyyy ko suruh lah mak ko buat sendiri... kalau kau bangang sangat nak buat kek sendiri...tempah..sediakan duit...kalau bajet ada sikit beli je kek dah siap kat kedai kek sana sundel....

bak kata hotmama..customer dia yang paling feeeeeeeeeling hidup adalah customer yang nak tempah kek untuk harijadi anak pertama... maklumlah baru ada anak satu...

kalau nak tempah tu mmg boleh..tapi semua permintaan yang merepek meraban harus di maki dengan jayanya yer...

contoh permintaan yang mintak di kahakkan kat muka adalah : 

1) nak cheese cake, nak letak penuh..nak letak coklat meleleh..tertenggek..terjunam.. nak letak buah strawberry n buah mahal sahaja..nak saiz besar..tapi budget sedehhhhhh... bila kata x boleh...si sulam pula dengan kata cacian... 



ulasanya : hey bangang..kalau x de budget beli cheese kek kat giant ko lempar je buah pelam atas kek ko tu sudahhhhhh...letak linin besar..sudahhhhh.. ini ko nak macam2 lepas tu kata mahal...ko henggat tukang buat kek tu bela lembu sendiri..perah susu buat cheese sendiri?.. blakang umah dia ada kebun strawberry?.. ko henggat tukang buat kek tu ada ladang gandum sendiri..giling gandum buat tepung sendiri?...

semua tu kena beli bongok..ko hengat dia lepar je atas meja tepung bagai tu trus jadi kek?... ko akal ade x...hanjeng sangat perangai...

2) " akak ni birtday anak saya yang pertama..turn 1 year old"..saya x nak kek tu manis tau..sebab mmg saya x nak ajar anak saya makan manis...saya nak kek tu foundan.. atas kek ada figura baby, kasut, bear, botol susu..saya nak buat dari fondant .. lepas tu saya nak letak bla bla turn 1 year tu kat tepi.. lepas tu saya nak cantek tau kak.. sedap..yang penting jangan mahal yer kak...budget saya bawah 100 yer kak..


ulasannya: jawapannya adalah..KEPALA BAPAK KO !.. ko senaraikan bagai2 .. lepas tu ko nak murah..ko ni bodoh ke hapa ...lepas tu x nak manis... yang nak kana kek ni ko ke anak ko ni..ujung2 bila kita cakap cam tu harga mahal dia leh ak cakap " ala kak ..mahal nya yang nak makan saya bertiga je..saya ngan suami n anak".. nampak tak permainan di situ...

akak tau ko exited dapat anak..anak ko birthday pertama..tapi permintaan ko ni mintak dikentutkan dalam mulut ko...vinats sangat..

kaedahnya macam2 lah perangai orang ni..mmg lah orang cakap " customer is always right"...benda nak makan kita jangan berkira sangat kan... tapi kalau permintaan ko cam hanjs... harus ko di kaki kan dengan kaki yang terpijak taik ayam lencong yer...

kalau nak yang melampau2 tu..sediakan kan lah duit yang cukup..kalau ko tau ko dintis beli je lah roti gardenia letak lilin..sudahhhhh

opsss..terlebih sudahhhhh

Monday, 3 March 2014

uollsszz mmg hanjelina sangat tauuuu

haiyooooo uollsssszzz melahar akak nampak...

yang melahar komen x letak nama lak tu... apa pepatah berbunyi " ibarat hanjeng memakai sarung" sebab takut di cerca hanjeng terpakse rahsiakan identiti kannn...puiiii...


sorry uollss..i bukan hanjeng..i biawak komodo


hanjs sangat tau...cam ni lah akak nak cakap...sapa nak pakai or beli..sila beli ..kalau uollsss nak kahakkan pun sila kan.. duit korang kan.. sapa ada duit lebih hasil goyang tetek tu leh lah beli.. kalau korang tahap miskin asnaf..tunggu duit zakat..lepas tu beli..x gitu jemah oiii

akak bukan apa uollsss.. akak tolong orang...orang baru nak mula niaga uollsss kita tolong lah promote kan... 

tapi kalau akak nak hanjeng kan produk sebab x keberkesanan dia.. macam produk2 akak leh list kan...yang akak promote ni..kira ok lah..x lah menggunakan iklan jelir lidah atau primadona sikit lagi nak mampus pakai kebaya tu...

ni kira ala2 jus epal ni..kira ok lah tu...

kalau dah tahap jual pil mutiara ketatkan faraj dan dikaitkan dengan kisah dongeng maharaja cina merodok gundiknya x sudah2 tu... itu dah tahap hanjeng yang memakai sarung hanjeng yang lain...

uolllsss kalau uollss nak suruh akak promote produk yang hanjeng2..mmg lah jawapannya tidak..ini produk2 tahap najwa latif (biase-biase saja) tu leh lah akak tolong sikit2..tak gitue...bantu orang melayu uolsss

walaupun blog akak ni sendu sedikit sbb malas nak update..adagak manusia yang masih percaya ke glamouran akak yang walaupun ini mampu memberi sinar serta Nur pada produk yang diorang jual...

korang ni mmg tau..dulu aku jual barang baby ..ko cakap aku jual sampah kan...dah aku tutup kedai..pekop muka ngan bantal nangis 4 minggu tanpa henti... akak ni nampak je mulut lahanat..tapi hati aku ni suci cam gadis baru pertama kali datang haid tau..suci..

ooooo masing2 pakat menghanjengkan aku yer..awassssss... akan aku kumpul semua testimoni segala bagai sabun beras, sabun serai, pil rapat pil kecikkan itu ini..awasss akan ku hanjengkan secara pukal...

akak tau uollsss yang x pakai produk cam ni mmg uoollss dah mmg cantek... hasil buatan nya elok..mak bapak korang dulu bekas ratu cantek ... lahir2 je di sambut dengan kain kuning.. slalu di mandikan ngan air yasin..sebab tu bula besar kulit mulus...suci..terpancar nur nya...

elehhhhhh akak tau lah yang komen tu semua muka hauk..kalau betinanya gemok..berkerak..muka herot ke ufur timur..tapi feeling cantek kannnnn...sama lah gak ngan pondan2 yang coverina tu..gitew....

ok lah cam ni..akak bukan apa..niat akak cuma nak tolong sundel..kalau ko rasa nak mintak tolong pun boleh... dari aku melakukan aktiviti rukuk di pinggir jalan baik aku tolong promote barang orang kannnn

ok lah banyak sangat kata2 nista akak dah lempar kan ni.. lupa lak sekarang akak dah berhijap penuh.. xleh laser sangat nanti abg aji i marah... ok lah uollsss..

semoga uollss cantek selalu dan suci murni dengan hasil wuduk anda

cau cin cauuuuuuu

Thursday, 27 February 2014

Hey jemah..Lets cuba Medina Nutri ShineWhite

hey uollsss...

cantek ke tidak?.... ari ni akak nak promote satu produk yang kalau ko x cantek leh jadi cantek..katanyaaaaaa... akak yakin semua nak cantek kannnn

konsep nya di sini adalah kecantikan dalaman... the beauty come from within gitewww.. baru terpancar keluar...

dengan bangganya akak memperkenalkan  Medina Essential Nutri Shinewhite


haaaaa... nama pun dah melets uollsss.. revitalize & rejuvanate gitu... uolsss ini bukan main2 tau..ni betul2 punya ni...

Produk ini adalah 100% buatan tempatan dan di jamin halal. Muslim produk gitu. 

Nutri ShineWhite berperisa Epal, memang sedap. In Syaa Allah uolsss pasti suka. kalau akak suka mustahil uollss x suka kannnnn

akak sendiri suka minum dengan air sejuk. Yummy... bukan macam ubat2 yang lain uollss..rasa epal..masam2 manis... produk lain tu rasa cam pelik hanj hanj sikit kan..tapi ni mmg sedap...meletop gitu..kannnn


sorang yang mula telan nutriwhite ni kata semuanya lembut dan halus. Dari hujung rambut hingga hujung kaki. WOW! Apa makna tu???.. bukan lembut pondan uollss.. kulit, muka , rambut, tangan, kuku..dan segalannya...

memeng heloks uollsss....

Cara nak telan senang je... ini caranya..

1) tuangkan kedalam air sejuk/suam 200 ml dalam shaker..ikot suka ko lah nak sejuk ke suam..jangan menggelegak sudah
2) Goncang shake.. bg larut
3) then telan..opsss..Sebelum minum tu niat kat allah contohnya " Ya Allah ko cantikkan lah muka aku yang bisa ular tedung ni ..ko putihkan lah kulit aku yang kuali ni jadi snow white, ko sihatkan lah badan aku ya allah".. ikhtiar n doa namanya tu...jangan lupa lepas minum..cakap Allhamdullilah yer

boleh di minum pagi sebelum uollss mencekit apa2 atau malam sebelom membuta.. sehari sekali je uollsss.. cukup khasiat dia walau sepeket je tau

yang penting boleh di minum oleh semua orang..laki dan perempuan.. pada yang feeling pompuan n feeling dia jantan pun leh telan.. xde masalah uollsss..

ramuan nya berasaskan makanan yang disebut dalam Al-Quran..moga khasiatnya memberi manafaat pada tubuh kita.

Nak tahu? kenalah cubakan... apa lagi click je trus kat FB Nutri Shinewhite tu sekarang...

cepat clik...kalau aku dah makin cantek.. meletop bagai nak gila nanti jangan lak tanya lak " cantek kak senduk..pakai produk apa?" ... jawapan nya apa lagi uollsss... jangan gila2 hotmama pun pakai tau...jangan cakap aku pakai camera365 lak yer... no no no uollsss

kalau uollss nak tau khasiat produk Nutri ShineWhite. Produk ini adalah "botanical collagen drink'" yang berasaskan pemakanan yang terkandung didalam Al Quran. 

Antara yang terkandung didalam produk NutriShineWhite adalah habbatussauda, madu, buah tin, kurma, kismis, buah delima, biji aprokot dan banyak lagi. Setiap satu bahan- bahan ini mempunya khasiat yang sangat istimewa. Contohnya buah delima dan buah tin. Ini adalah buah- buahan yang disebut didalam Al Quran. Bilamana, buah tersebut disebut didalam Al- Quran pasti sememangnya sangat istimewa. 



Bahan- bahan natural yang terkandung didalam NutriShineWhite tersebut bukan sahaja sangat istimewa, bahkan memang terbukti secara saintifik dan telah dikaji diperingkat nasional dan juga peringkat antarabangsa. Contohnya kajian mengenai biji aprikot yang terkenal dengan anti- kanser. 

Memang khasiat #NutriShineWhite ini tidak boleh disangkal lagi. Dengan menggunakan bahan- bahan yang berkualiti, natural juga TERBAIK, In Syaallah, memberi manfaat kepada perempuan dan lelaki untuk meningkatkan tahap kesihatan dan juga kecantikan secara amnya. 


produk ni akan di lancarkan pada 1 mac ini secara rasmi nya. So uollss bertuah tau sbb dapat info awal tentang produk ni..baik uollss beli cepat..sebelum kiah , tipah jenab beli dulu dari uolsss... so kalau produk ni meletop kebabom nanti jgn menyesal kalau x cuba.

alah uollss produk ni harga nya mmg berpatutan sangat.. kalau nak tau lebih lanjut boleh lah uollss lawati facebook official  Nutri ShineWhite ni. tanya dia bapa reganya...jangan lupa like tau...kalau ko x like siap..akak bantai korang.

kalau uollss nak tau harga leh PM di facebook tu.. ala x susah..click2 je uollsss... perunding profesional Medina Essencial akan sedia menjawab segala pertanyaan uollss.. pertanyaan yang berunsur vinats dan tidak berilmiah adalah di larang uollsss...

Bukan itu sahaja uollsss... sapa yang suka meniaga tu leh jadi stokis jugak ..semua maklumat dah ada di FB Nutri ShineWhite... ha apa lagi..terjah lah..

ini ha rupa kotak dia...cantek kannn


di dalamnya terkandung 30 peket Nutri ShineWhite dan sebotol shaker..


berikut akak lampirkan gambar produk dan segala bagai yang berkaitan...

ops sebelum tu click sini dulu uollsssszzz 












khidmat masyarakat ini dibawakan oleh 

Let's SHOPPING Uollss!