jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 21 January 2009

makcik cendol sentap!


wah panas2 ni dapat minum cendol bestkan..lagi2 dapat cendol pulut..lepas minum mesti trus ngantuk...walaupun akak dalam proses mengancilkan diri akak yang kian gajah ini...tp godaan cendol itew membuatkan akak terinzal seketika...

lunch td akakbalik makan umah kak akak..x makan pun pos makan buah je sebenarnya...dalam perjalan nak ke umah kakak akak tu...ade lah meja kecik makcik jual cendol..so ape lagi serbu gerai tu...yang jual tu makcik india muslim lah...dengan gaya2 tudung binta versi yenna berwarna hijau dengan baju kurung warna merah lampu merah dia menyambut akak dengan ramahnya dan persaan teruja ..seolah2 akak ni heroin filem tamil lak..

mungkin akak customer dia pertama dia ari ni kot...

makcik : hey..assalamualaikum...cendol dik
akak : yer untie (motip untie?)...bungkus cendol dua..
makcik : kenape bungkus?..minum kat sini lah bawah pokok baru best..
akak : xpe lah saya nak bawak pegi umah kak sana kat area sini...
makcik : adik ni x pernah nampak pun...baru kat sini ke
akak: x lah makcik..ari2 saya lalu sini...
makcik : jangan tipu makcik lah..makcik kenal sape lalu sini, sape duk sini, sape baru datang...makcik ni walaupun tua tp makcik ni xkan silap semua tu...

tetiba darah period akak trus naik ke kepala..telinga akak naik panas dan tahi telingan berjurai2 keluar...dalam ati akak cakap sabar yer senduk..orang tua tu...

awas ko...makcik lah ketua rukun tetangga..sebut je je name semua makcik tau uolss (gambar hiasan je)


akak : ade2 makcik ni..kakak saya duk kat rumah setingkat tu..barisan hujung...
makcik : bohong lah...adik ni orang luar ni..datang sini jumpe kawan yer...

akak terus meyirap satu badan...x tertahan lagi rasenya..awas ko makcik...lantas akak berkata...

akak : makcik ni ketua rukun tetangga kawasan ni ke..lain kali saya lalu sini saya buat laporan kat makcik dulu yer. so makcik leh lah tau sape saya pas ni...
makcik : dulu mmg buat cam tu..sekarang ni dah tua x larat nak jadi rukun tetangga..biarlah orang muda2 je (menjawab lak tu...)

sakitnya jiwa akak..rase nak guling2 kat tanah sambil hentak2 kaki je...nyesalnyer ramah mesra ngan makcik ni..sengal rupanya

makcik : adik ni beli cendol 2 bungkus ni nak buat ape
akak: ape lagi makcik buat mandi lah makcik oi...
makcik : (terdiam sambil senyum2 blur)

pastu bayar n cau cin cau..nasib baik cendol ko sedap..kalau tidak harus aku parut ko macik macam ko parut airbatu tu tadi...ape pun sabar je lah..orang tua mmg cam tu...

Let's SHOPPING Uollss!