jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 8 December 2009

endon oh endon!

elamat sore para pemirsa semua...harap baik2 aja ya...wah rasanya lama banget enggak bertemu ini..walaupun baru 4 hari gue ke jakarta...kayaknya bagai seminggu deh... sorry dong bussy banget gue..baru kali ini rasanya gue sempat update dong...


gitew kan feeling2 indonesia ni...akak ade banyak story nak cerita kat uolss...sepanjang akak di jakarta akak mmg sonok gila...mane x sonoknya bila sampai kat jakarta ..x semena-mena ko jadi jutawan..gitew kan...selama ni kalau ko nak jadi jutawan x ke ko kena masuk who want to be a millionair..ni ko pegi je indon trus jutawan uolsss....


banyak peristiwa manis dan melucukan sepanjang akak di sana...contohnya...

1) bersoping macam duit ko ade segunung.
- mmg sonok bebelanja..semua banrang mmg murah2 uolsss..kalau yang gila shopping ko bawak duit satu kapal pun x cukup...akak bawak duit x lah banyak..kiranya cukup lah untuk beli barang untuk family akak...manetaknya ko boleh beli macam2 barang dengan harga borong...feeling ni ke hulu kehilir dengan berbekalkan duit juta2 tu...


a) tanah abang
- kalau korang pegi jakarta tempat wajib mesti dikunjugi uolsss...barang2 kat sini macam2 ..ko nak cari ape je semua ade..tudung, telekong.... dr yang ropol2, leret2 jarang segalannya lah ade..dr kan ko ni jenis sembahyang setahun sekali pun korang leh terpesona tengok telekong yang beranika ragam gitew...yang penting korang kena pandai tawar menawar...contoh dr hargga 100, ooo korang leh tawar jadi 40,000 je..yang penting kena brutal..x pandai tawar maknenya sikit lah barang korang dapat...feeling2 kaya maknanya korang akan rugi....

tanah abang ni tempatnya macam komplek PKNS gitew tetapi lagi pack..ade 10 tingkat kot gitew..dr bawak sampai atas penuh orang..x ke ko gila...macam2 orang ko leh jumpe kat sini..yang mengesot..yang baring..yang comel, yang buruk semua ade lah...di nasihatkan disini jaga beg duit baik2 ...sebab pencopet banyak..yang pakai tudung pun terer mencopet ok..ko jagan gila2

ko cakap je nak beli ape..semua ade...spender ropol2, bra renda2, tudung leret2, baju tidur sexy, telekong jarang, baju sexy, rambut palsu..puki palsu...kaedahnya ape je terlintas kat kepala semua ade...kaedahnya tanah abang ni macam poket doremon lah uolss...

b) mangga 2
- tempat ni macam tanah abang gak kurang skit je packnya dr tanah abang ni...macam2 ade...kaedahnya nak terangkan pun x tau..korang kena pegi sendiri...tp kalau korang feeling kelas takut panas x yah lah datang ..sebab aircon mmg x rase..basah ketiak ok...


c) lorong-lorong tikus
- kat tepi2 mangga 2 ngan tanah abang ni ade lorong kecil..kalau gamble leh masuk n cari barang..lagi murah..kalau tanah abang ngan mannga2 tu murah kat tepi2 tu lagi murah..tapi hati banyak peminta sedekah dan pencopet..

2) makanan yang pelbagai
- kalau korang ni jenis perut yang brutal x kisah nak makan ape..korang boleh makan kat mane2 sahaja..sebab orang jual makanan ade di mane sahaja..di nasihatkan jagan makan di gerai2 yang kecik2 tu..sebabnya takut kena cirit birit uolss...elok nak bersoping tetiba kena cirit birit x ker hazab...macam2 makanan pelik akak jumpe..sampaikan entah ape kebenda thah nak sebut pun x tau...


kalau pegi endon korang kena rase ni..teh botol...rase dia ala2 teh jamine..ada bau yenna sikit2

dia oarang jual makanan bukan je kat gerai..tengah jem pun leh jual makanan kat tengah jalan..hebat ke tidak uolsss... siap jual air bawak dulang ok..kat malaysia korang x leh dapat tengok...

kalau korang datang indonesia korang kena rase air alpukat ( avocado with coklat) warnanya hijau.., teh botol (i like it so much), ridzone...korang kena rase ni..sebab semua ni kat malaysia xde..kena cuba tau...kaedahnya bangang lah kalau x cuba...

3) shopping complex kelas atasan
- akak kat jakarta akak duk kat riz calton ...feeling2 kelas uolss..5 star katanya..itew pun sebab kawan akak mmg duk san..dia keje kat jakarta..kalau x entah lah..entah2 akak ngan hotmama pasang kemah bawah jambatan le jawabnya...so kat bawah hotel tu shopping complek ala2 mid vally n pavilion lah ....yang penting orang2 kelas bawahan x leh masuk ok..melainkan kita dr negara lain...so akak boleh lah kan...yang penting setiap kali nak masuk kena scan macam kat airport tu ok...

korang bayangkan semua pompuan yang shopping kat dalam tu dress up macam nak pegi dinner..maksudnya bershopping siap dress bagai..x ko berdebar... akak , hotmama and cyberwira adalah yang paling selebet dalam tu..padahal pakai jean, tshirt gitew..ala pakaian kita selalu ke shopping complex kan...

tapi di sana yang lelaki bergaya siap pakai coat, yang pompuan set rambut bagai nak rak.. dress pendek kembang, kebaya lip lap lip lap, dress labuh....kaedahnya macam nak pegi anugerah or anual diner gitew...x korang menangis....yang penting pegi shopping beli roti kat dalam tu siap bawak clucth...pengsan akak...

ko berani pakai dress bagai pi shopping kat mid valley?...tapi itewlah budaya mereka..hanya yang kaya je layak shopping kat situ..dr situ kita boleh lihat..yang kaya teramatlah kaya..yang miskin siap duk bawah jambatan , merempat dan meminta2 lagi...

then akak masuk lah pasaraya dia dalam shopping complex dia...nak beli roti, jem bagai kan..untuk breakfast esok..belilah air bagai...dia pandang akak atas bawah atas bawah ok..berani mati ko pandang senduk macam tu...

dia jeling2 seolah2 ko xde duit dan kelas bawahan ..sebab ape..pakai jean , sandal n tshirt...perlu ke aku dress up evening gown bagai macam ko nak beli roti...feeling sangat...tapi mereka pakai ok..cuba bayangkan...

then akak pegi kat salah seorang dr mereka akak tanya " excuse me i would like to find a peanut butter..could you show me where i could find it"...terus ternganga dan trus senyum...dia tanya akak " kamu dr mana ya..malaysia ya..maaf ya saya engak bisa bicara bahasa inggeris..."..

then baru lah ko di pandang tinggi sebab ko orang malaysia..sebab ape dia tau orang malaysia ade duit...kalau tidak ko di pandang sebelah mata je...

3)gunung berapi tangkuban perahu
- akak sempat pi gunung berapi uolss...kat malaysia xde uollss...tempat dia sejuk macam cameron...sampai je sana ko macam artis..semua orang serbu ko..sebab ape nak jual barang..korang ke pandai tawar kalau tidak harganya mahal....


ko tengok lah perempuan gendut ni..kemane saje makan je keje dia

suka nya ko senduk..mau meletup gunung berapi tu..ko yang kojot paling awal..

4) bandung
- akak sempat juga berjimba-jimba di bandung uolsss...wah hebat sekali ok..sepanjang jalan kat bandung ni..semuanya factory outlet...x ko gila nak shopping..penat mmg penat..tapi puas hati dengan hasil tuaian di situ...hati2 ok orang terlalu ramai takut2 ade pencopet...


sempat akak snap anak ikan bandung ni kan




5) peminta sedekah
- kat jakarta or bandung..peminta sedekah mmg banyak...x kira kat mane2..diaoarang minta dengan pakse...korang kalau nak bersedekah ini lah masanya..kalau x nak buat je muka kekwat...buat2 x nampak..kalau korang bagi sorang..10 yang lain akan kejar korang...

macam2 cara..ade yang menyanyi..ade yang mengesot, ade yang baring..kaedahnya macam2 pesyen lah...

tapi ape yang penting mmg senorok gila jalan2 kat indonesia...lepas ni akak nak jalan2 di bahagian lain indonesia lak...bali ke..medan ker...

tapi yang penting bila ko sampai je malaysia ko terus sedih..sebab ape ko dah jadi miskin hina duit habis buat shopping...

Let's SHOPPING Uollss!