jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 20 June 2008

Petua Kakak Diva!

setelah mendapat request dari pembaca blog akak, akak pun sudilah untuk membuat entry kisah dan petua kakak diva kita...sebagai geng yang agak vateran..so dia mesti banyak petua yang boleh kita guna pakai kan..so pikir punya pikir..akak pun sudilah konsi tip2 kat uoll..ni kalau kakak Diva tau ni mesti akak akan cicerca 24 jam, dihina, di tampar dan di gilis2 olehnya..kakak diva akak sujud sembah ratu kat ko..maafkan akak ok...

petua ni bukan direct oleh kakak diva lah..tp kawan kakak diva bagi tau dia..and dia bg tau lah kat akak..mungkin agak pelik kenape kakak diva yang jantan itew diberikan petua oleh kawan dia sebegini kan..ape pun yang sangat tua turunkan petua pada yang tua dan yang tua turunkan lah petua pada akak yang muda, manja, jelita, dan senduk ini..so akak terpakse lah senduk2 sikit petua tu untuk warisan akak datang....

petuanya adalah cara menjerat anak ikan...opsssss


cukup ke ni?...nak tabur kat kl 500 , kat perak 1300, sabah pulak 300..emmm x cukup ni..kena tabur lebih banyak ni ...

1)Buat-buat tercicir duit
katanya kalau nampak je anak ikan yang agak2 boleh di jerat tu..buat-buat terkeluar duit dari poket ker, tercirit 2-3 ratus ker depan mata anak ikan itew..pasti anak ikan itew akan tertarik dan mendekati kita...masalahnya uolls..kadang2 akak ade 2-3 ringgit je..boleh tak ikut tips ni?...


ok uol di ingatkan disini past tense and present tense untuk bahasa ikan gelama x same ok ngan bahasa ikan kekek..ingat tu..maksud nya berbeza nanti...

2)Mendalami bahasa anak ikan
kalau kita dah attact satu anak ikan tu..kita kena mendalami bahasa anak ikan itew..kalau anak ikan itew anak ikan gelama..kita kena belajar bahasa ikan gelama, kalau dia ikan kekek kita kena mendalami bahasa ikan kekek..ini akan mempermudahkan proses memancing anak ikan itew...


ok uolls sedia untuk bersikap manja2..akak dah sedia kan anak ikan ni...1 2 gooo

3) Bersikap manja
ini sangat penting dalam penjerat anak ikan..setiap kata2 mesti lembut, berbaur duit, caring dan ape2 lagi yang bakal menjerat lah..kalau nak berkesan lagi akhiri kata2 dalam telefon dengan kata2 seperti " catch u later muah muah", " love u" dan macam2 lagi...


eleh neraka lagi aku x takut ni pulak lautan api..ape lah sangat..wah gitu ....

4)Lautan api sanggup ku mandi
gitewkan perumpamaannya...walau pae kesusahan yang anak ikan berikan..sedaya upaya tolong..ini akan membuatkan anak ikan lebih sayang dan pastinya anak ikan itew dalam genggaman...walau jauh macam mane pun cuba sedaya upaya untuk tlg...


uolls..walaupun orang semua kata muka kau macam beruk..i tetap kawan u ok..tengok ni i siap pegang tangan lagi..mane i malu kawan ngan u...i tak kisah orang nak cakap ape pun...

5) Anak ikan dan kawan2 same rata
ini paling penting...sebab kalau x balance kan keadilan antara anak ikan ngan kawan2...uools akan pendapat padah..lagi2 kalau kawan2 yang bermulut agak lahanat..so kelahanat mulut itew harus dijaga supaya " anak ikan yang di kejar x dapat, kawan yang di kendong berciciran..."

so itewlah sedikit sebanyak tip2 dari kakak diva untuk kita semua..so akak amat berterima kasih kepada kakak diva kerana sudi berkongsi tip dengan we olls...sape2 yang tips yang lebih baik..jangan segan2 nak bg tau akak ek...love uolls...muah muah...

p/s :kepada kakak diva akak mintak ampun..entry berinformasi ini hanya untuk memantapkan lagi pengetahuan dan tidak bermaksud untuk menghanjengkan kakak diva...

Kawan tetap kawan

akak semalam ade hantar mak n kakak ipar akak p klinik...akak p pagi sebelum p keje..mak akak nak check kencing manis n darah tinggi dia..and kakak ipar akak cirit-birit katanya...kakak ipar akak siap bawak seluar lebih tu takut terkincit dalam seluar..dengarnya..dah 6 kali terkincit..bila terkentut je terkincit..sedih kan dengar...sedang akak tunggu mereka di check oleh doktor itew...akak pun pose lah kat luar sambil baca majalah kesihatan yang akak sendiri x paham isi kandungan nya...

pastu ade orang masuk klinik tu..akak ngok macam kenal..muka ala2 ikan flowerhon..rambut kusut masai and badan kurus...bila dia toleh je kat akak..trus dia cakap kat akak cam ni.."kekwat adik2 sekarang...mak dah nak mati pun x nak lawat mak kat hospital kan..inilah kawan2"...oh Ms Nasha Dollah rupanya...trus lah akak set kan diri akak kepada miss friendship...(kami ade konflik sebenarnya)

"Mak bukan x nak lawat ko..mak mmg ade dengar citer, tp yang citer kat mak, pondan sabah tu, so mak x sure lah betul atau x..kawan2 lain sume xsure...bila mak p saloon ko bukak..mak ingat pondan2 tu propar je kat mak..." kata akak pada nasha..sian akak ngok dia..mmg lah antara akak ngan nasha ni selalu ade selisih paham..almaklumlah..perasan kedivaan dia ni agak tebal kan..so akak agak getik skit..ape pun dia kawan akak kan..buruk atau tidak..itew adalah dia..

so nasha pun bagai tau lah akak yang dia kena jangkitan paru2 and perut..so dua2 part tu dia operate...dia kata dia koma 4 ari sebelum operate tu..sian dia..akak syukur dia dah kembali pulih..walaupun muka dia bengkak sebab kena contineusly injek ubat...akak terus insaf tengok keadaan dia...

yer lah kita x tau bila tuhan nak bagi kita sakit kan..so kita kena hati2 dan bersedia..itewlah gunanya kawan..kalau kita susah kita ada orang yang amik berat selain keluarga kita...

Let's SHOPPING Uollss!