ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 20 October 2009

sampai hati ko kan!

sungguh besar ujianmu ya tuhan..kenape ko uji aku sebegini besar...kenape aku selalu mendapat ujian yang hebat2 dari kamu ya allah...

ape aku nak cakap pada semua orang...ape aku nak cakap pada mak bapak aku...mesti mereka malu...orang kampung dah mula cakap2...sedara dah mula umpat mengumpat..kawan2 dah mula sent sms berbaur hina...

kawan kerja dah mula ketawakan akak sikit2..jumpe akak je pekok mulut tahan gelak...ape akak nak buat uolsss... duit dah banyak habis... cerita mula dah tersebar luas....cam ner ni...

baju dah akak tempah

kasut dah di sediakan

mac dah anta mekap sponcer

nurul syukur dah beribu kali talifon akak nak make-up kan akak

baju tambahan dah satu trailer sampai

backing vokal dah lama practice

peminat dah di kumpulkan jadi penyokong

paparazzi dah x sudah2 amik gambar n buat interview

orang kampung dah mula ber picket buat bising

bila akak call beyonce...

akak : nyah sampai ati ko postpone concert..akak dah buat persiapan uolss..mane akak nak letak muka ni..malu tau..duit dah banyak kuar ni...orang kampung dah mula mengumpat ni...

beyonce : nyah mak bukan sengaja nak postpone uolss...tapi tapi......mmmm

beyonce : mak takut uolss rampas mic macam kanye west rampas mic taylor swift nanti..mak tau uolss lebih ramai peminat..tu mak cancel tu...mak tak bersedia uolsss

akak terus pengsan uolsssss....

nak kata ape....sudah past ni akak nak jumpe PM nak propose Lady gaga wat koncert lak...
so lepas ni lady gaga akan berduet ngan lady gajah..tamat..

kehanjengan!

alkisahnya pagi sebelum akak pi keje..akak pun minum2 kopi kat taman umah akak..feeling kat paris lah kan..sambil tunggu kakak ipar n abang akak anta anak2 hantunya ke umah mak akak...

mak akak sebagai nenek petir penjaga cucu kaedahnya...lepas kami semua pose2 wanita perancis berbreakfast di taman..kakak n abang akak pun start motor berambus pi keje..tetiba akak terdengar suara vokal yang nyaring dan mantap...

setahu akak kat kawasan umah akak xde lain yang bervokal mantap selain akak sendiri dan cik noriah...kami mmg terkenal dengan vokal yang mampu membuatkan makcik2 tua yang dah pekak mendengar kembali dengan jelas...

rupa2nya kakak ipar akak kena gigit dek anjing atas moto uolsss...akak terus berlari kejalan tengok ape terjadi..moto dah tergolek..akak ipar akak tengah tarik kain baju kurung kat mulut anjeng...


sambil2 tu akak ipar akak menjerit2...then anjeng tu lepas n trus lari bawah kereta tuan dia..akak ipar akak jerit2 kat tuan dia x kuar2 pulak...

then ape lagi memekak lah kakak ipar akak macam cerita padayappa...

dey padayappa!

ohhh..mak akak x puas hati ni...capai kayu..siap kumpul batu lagi ...

muka bengis macam gangter nak pegi serang anjeng tu balik ni....sambil membebel2...

ujung2 akak tengok mak akak bertukar menjadi G-Shanti berlari kerana di kejar anjeng itu..azab..akak hanya mampu ketawa guling2 melihat gelagat kakak ipar n mak akak...

wow mama u run so fast!

then terpakse lah akak ipar akak tukar baju kerana baju kurung tadi telah di gigit anjeng itew...
dan terpakse lah akak pulak yang kena anta dia pegi keje...

bila akak lalu umah yenna yang bela anjeng tu...akak tengok anjeng itew telah di tambat sambil mulutnya di ikat...sempat akak tempar kayu..kena kat kepala anjeng tu..rase kan...

tunggu balik keje nanti akak akak balas dendam...

Let's SHOPPING Uollss!