jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 8 November 2010

karma ke kurma?

korang tau x ape maksud karma?...

perkataan karma ni dr perkataan india kan...yer ke...ke arab?


akak pun kurang pasti ape maksud karma...kalau kurma akak tau lah ape dia...

eh bongok karma lah bodoh..bukan kurma ..nah pelempang sedasss

bukan ape....akak selalu baca dalam buku..majalah..and orang sebut2 pasal karma...then selalu sebut2 " i'm believe in karma"...

sebenarnya akak rase karma ni ade lah balasan atas ape perbuatan yang kita buat...

contoh: kalau kita tolong orang kan tanpa balasan..satu hari nanti pasti ade orang tolong kita kalau kita susah...

kottttt...

bukan ape...ari tu ade mamat ni akak ade kenal lah dia..ade dua tiga kali akak jumpe dia...akak kenal dia pun mase akak buat kerja n meeting kat satu tempat ni...

akak terus terbayang dia cam ni

agak kenal gak lah..kitorang pun dah beberapa kali buat aksi ekrobatik bersama...

then satu hari tu akak kuar ngan kawan2 akak ahli persatuan pemandu-pemandu lori ayam wanita malaysia.... then mamat ni call..dia kata nak pinjam duit rm 50... time tu akak tengah drive...

akak takut gak nak bg tau kawan2 akak sebab nanti diorang kata akak ni spedo jantan...tp hati akak berdekit suruh akak tolong..

then akak smsm dia..akak tanya dia nak bila..dia kata nak secepat mungkin sebab kete dia habis minyak tengah jalan n card ATM dia x leh guna...

akak trus tanya kawan akak ape pendapat diorang....

salah sorang kawan akak ni bagai pendapat " nyah raut elok x..kalau mak..kalau raut dia elok bukan 50 hengget 500 mak bg"...dia cakap secara gurau...yer ke gurau

then sorang kawan akak ni terus pose set2 ustazah pun cakap cakap...." kalau ko nak tolong orang ..x kisah lah dia raut elok ke bisa..yang penting ko ikhlas...x kisah lah dia tipu ko ke tidak..yang penting niat ko untuk tolong..kalau dia tipu tu antara dia ngan allah..sebab ape aku believe in karma..kalau kita tolong orang ari ni..pasti bila2 satu hari nanti ade orang tolong kita bila kita susah"....

akak tersentuh dengan kata2 kawan akak yang berhati ustazah itew...

ape pun kita ni manusia kan..x tau ape akan jadi pada masa depan..

tp ape dia kata mmg betul...

korang rase cam ne lak?

so kalau kita spedo anak ikan ..adakah anak ikan akan spedo kita bila kita dah tua nanti....
mmmm mushkil ni....

senduk sayang walaupun ko dah kerepot..aku tetap sayang ko....aku spedo ko plak pas ni


Let's SHOPPING Uollss!