jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 19 February 2009

asam pedas yang amatlah hanjeng

ingat tak akak ade citer pasal asam pedas rosnah johari yang hanjeng itew....kisahnya begini uolsss....ari ahad yang lepas akak, CW, hotmama and kak cam pergilah carnival kolej ke 15 UPM..sebab one of my friend (mummyyaeish) and tigrismalaya ade buat event kat sana..pasal lumba2 kete n motor...ala2 gadis litar gitew....

mmg meriah uolsss uolsss..anak ikan mmg ramai..kalau sauk maunya berbaldi2 dapat tu..kira untuk stok setahun tu cukuplah...comel2 belaka uolss...x rugi pegi...sampai je sana lepak lah booth si kawan akak ni...tetiba akak n the geng lapar uolss...walaupun sebenarnya tengah diet tp akak pedulik ape....ujung2 CW nak offer nak belanja uolsss..ape lagi lets lah uolss...tigris malaya kata ade gerai asam pedas kat situ..dengar je asam pedas ape lagi berselera akak uolss..biarlah x berdiet..dapat makan asam pedas sedap gak uolss...ape lagi lets uolsss...

sedang jalan menuju ke gerai itew..akak terpana melihat banner gerai asam pedas itew...berdebar uols..berani mati..kalah iklan kosmetik..kalau "sendayu tinggi" nampak ni terus tukat jadi "terkentut tinggi" katanya...pose2 bagai ni..siap gaya kena tiup2 angin ni..tp yang penting jual asam pedas...akak perhati betul2 sape lah pompuan durjana serta bedebah yang pose maut tu..."asam pedas RJ" katanya...akak perhati betul2 rupanya si rosnah johari si pelakon ala2 makcik tu...

sorry ek kualiti kurang jelas...yer lah amik pun ala2 cover uolls..maunya terperasan konco2 si "RJ" tu nanti ade pulak kena bantai kang..tp x boleh blah akak cakap..kalau lah ade si rosnah johari tu mau akak bantaikan dia kat situ jugak...hanjeng btul rasenya...akak ingat dia ni sasau lah ...


ni dia akak focuskan dekat skit...amacam iklan asam pedas ker iklan kosmetic?...korase korang akan rase girang x kalau mak korang bukak kedai makan pastu pose kat banner ala2 iklan kosmetic macam ni..kalau akak..x kira lah mak ke bukan..mau akak bantaikan dengan kayu....

yang penting asam pedas itew rasanya amatlah hanjeng...tertipu akak dengan kecantikan banner yang ala2 Becky M. Leogardo tu..yang fofular dengan kata2 " kecantikan adalah hakmilik setiap insan"....tp akak tukar sikit "asam pedas rase sial adalah hak milik setiap hanjeng"...sakit betul ati aku....yang penting sepinggan adalah RM10 hengget...mahal nak mampus...asam pedas ngan ikan sepotong, nasi putih secedok, telor masin kecik ( sebiji belah dua pastu belah lagi 3) , kacang botol secubit (sebab potong halus ala2 bunga rampai) dan sambal belacan yang rase macam sambal cirit.

wah nak je akak ngan para2 gajah robohkan gerai..kalau nak niaga tu cuba buat betul..ni dah lah rase macam gampang...air dia rase air basuh tangan...ujung2 makan 4 orang kena bayar 46 hengget..nasib baik orang belanja...tp terkulat2 akak tengok si cw tu kuar duit bayar harga yang tak berbaloi...akak syak lah yang si RJ ni saje je buat asam pedas hanjeng dia ni mahal sebab nak kumpul duit banyak2 pastu operate muka...harus banner lagi macam sial pasni...

kalau x caya...korang jumpe je gerai ni kat mane2 korang cuba lah makan..kalau korang rase sedap korang mmg bangang....

soalan yang lebih susah dr soalan kubur

nahhhhh...akak kena buat tag uolss....sebenarnya tag2 ni malas tul akak nak menaip nyer senanh oi..tp ni amanh ni kena buat..kang sersentap ikan puyu lak bila akak x buat kan...so buat ler...nak tau pasal ape uolss?...bace lah....

Copy and paste and put your own answers in. The purpose of this is to get to know your friends better and it's so much fun!Here are the rules - post this list on your profile (in Notes) replacing my answers with yours. (You can add the notes tab to your profile page! Tag 25 people to do the same thing If I tagged YOU, it's because I want to know more about YOU!


1. WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?
Datin Paduka Seri Ampuan Senduk bte Datuk Bendahara Bentara Luar Tunku Sudu

2. WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRIed?
semalam..akak bangun pagi bila akak tengok cermin akak nampak hantu uolsss...meraung2 akak bagai nak gila..siap terkincit uols..ujung baru akak perasan hantu tu adalah akak sendiri...

3. DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?
habis tu...ape soalan ni...kalau akak xde tangan ko leh tanya soalan ni yer..habis tu x kan akak nak jawab " i lebih suka tulisan kaki i"...sengal...

4. WHAT IS YOUR FAVORITE LUNCH MEAL?
ape saja yang halal..bedal je uolssss....

5. DO YOU HAVE KIDS?
agak2 bapok macam akak ade anak ke tidak?...kalau nak tanya tu cuba jengok2 keliling dulu ek

6. IF YOU WERE ANOTHER PERSON, WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?
gila ko....senduk kan popular can chantek..gitew..mak sanggup gadai harta semata2 nak kawan ngan senduk...


7. DO YOU USE SARCASM?
ape tu..maaf yer akak x tau ape tu...baha saintifik ker ni..sorry i x paham bahasa tongga yer...

8. DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?
motip soalan ni..kenape ko nak akak pindahkan kat ko ker?..ko suka ker tongsil ni nok?

9. WOULD YOU BUNGEE JUMP?.
nyah...banyak lagi keje lain..menganyam ke...mengait ker..ade keje gila yang ko nak buat...lain lah kalau ko tanya akak nak mengaji x..mesti lah nak jawapannya...

10. WHAT IS YOUR FAVORITE CEREAL?
akak orang malaysia ok..jawa lagi.....cereal konon..sape yang jawab cornflake ker, honey star ker..ko mmg berangan...x sedar dr kecik dah kena sunbat tempe...

11. DO YOU UNTIE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?
sorry high heels akak xde tali ok...perluker?


12. WHAT IS YOUR FAVORITE ICE CREAM?
aiskrim hidup...hihihhihih


13. WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?
dia kaya ke tidak or hanjeng ker tidak?

14. RED OR PINK?
motip?...


15. WHAT IS YOUR LEAST FAVORITE THING ABOUT YOURSELF?
ehtah lah akak pun x tau...same rata kot semuanya

16. WHO DO YOU MISS THE MOST?
persahabatan macam dulu2


17. DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST?
ko tanya akak pastu ko nak suruh orang lain habiskan..ko hanjeng kan...baik ko tanya orang lain je bongok...


18. WHAT COLOR PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING?
hitam and kuning..unifoerm ler...


19. WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?
whitney houston greatest love of all - sambil nyanyi2 kuat2 ...sedapnya suara aku..macam sial...


20. IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOR WOULD YOU BE?
motip akak jd crayon...x kuase akak...


21. FAVORITE SMELLS?
entah lah asal sedap aku bedal je...kenape nak hadiahkan ker..kalau tanya je baik tak yah

22. WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO ON THE PHONE?..
Miss Anita Orkid


23. FAVORITE SPORTS TO WATCH
synchronize swimming


24. HAIR COLOR?
hitam dengan perang2 karat ala2 baru lepas mandi air lombong...


25. EYE COLOR?
agak2 akak ni jawa..so mate kaler ape?...


26. DO YOU WEAR CONTACTS?
malas..tunggu ujung bulan nak beli lence korea tu...ahahahahah

27. FAVORITE FOOD
asam pedas ikan pari....oh tuhan...faveret uolsss


28. SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS?
semua suka...bebas


29. LAST MOVIE YOU WATCHED?
lupa uolss..akak pi ngok ngan kak bed ari tu...

30. WHAT COLOR OF SHIRT DO YOU LIKE TO WEAR?
gelap2..supaya akak nampak kancil...


31. SUMMER OR WINTER?
dua2..kalau summer anak2 ikan kuar bermain..kalau winter lak..leh pose2 pakai fur...

32. HUGS OR KISSES? dua2 lah..cim mesti kena peluk kan...

33. MOST LIKELY TO RESPOND TO? entah!

34. LEAST LIKELY TO RESPOND? hanjeng2

35. WHAT BOOK ARE YOU READING NOW? cara2 merampas harta jiran anda

36. WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD? ape soalan anjeng yang ko tanya ni...

37. WHAT DID YOU WATCH ON TV LAST NIGHT? american idol...mak suka ryan tu

38. FAVOURITE SOUND(S)? semua suka

39. ROLLING STONES OR BEATLES? dua2 hanjeng

40. WHAT IS THE FARTHEST YOU HAVE BEEN FROM HOME? tongga...umah kak bed

41. DO YOU HAVE A SPECIAL TALENT?

ada..terajang orang sambil menjahit baju kurung...

42 WHERE WHERE WERE U BORN? ireland

43. WHOSE ANSWERS ARE YOU LOOKING FORWARD TO GETTING BACK

semua orang..kalau x jawab tu maknanya dia anjeng or dia bisu...

amacam puas hati?....penat tau tak..hanjeng sangat..panjang lak tu..hey soalan kubur pun ade lima je tau..pandai je ko nak banyak tanya kan...

p/s : dengan itew akak tag semua orang..sape x buat dia adalah hanjeng

Let's SHOPPING Uollss!