ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 31 December 2009

Alamak! tahun baru ke?

"selamat tahun baru..kepada saudara serta saudari...setahun sudah berlalu...merayakan hari yang mulia ini..." (nyanyi ikut rentak lagu raya saloma)

motip name mak di sebut2 uolsss..

pejam celik pejam celik dah setahun mase berlalu....nak masuk 2010 dah...tahun depan naik lagi satu anak tangga umur..tahun depan akak 21 tahun (feelingnya aku)...

tahun ni macam2 perkara dah berlaku..harap2 tahun baru akan lebih baik uolsss...

macam2 memori akak dah lalui..suka duka...hampeh , hanjeng, brengset, segala bagai lah...cerita2 lepas semua jadi pengajaran buat kita kan...

contohnya semalam.. akak send technicion akak pi satu umah customer....untuk buat service...

sebelum tu akak call dia...

" Selamat pagi puan...saya call dr XXXXXXXX...kami nak datang rumah puan esok kul 2.30 ptg untuk buat service.."

dia jawab " pukul 2.30..ok lah tu..tp ingat yer technicion mesti datang dua orang ek..."

"kenape puan ..saya hantar sorang je..."
x boleh..awak kena paham yer kita bukan muhrim..kalau sorang technicion je yang datang ia akan mendatangkan fitnah dan tanggapan buruk terhadap masyarakat... bila berdua dengan bukan muhrim syaitan pasti datang"....

terkesimanya akak..terkesimanya akak...

so bila sampai masa technicion akak pun sampai umah dia untuk buat service..akak hantar 2 technicion seperti dia nak...so diaorang sampai awal sikit pukul 2....sebab puan ni x keje pun ade kat umah...

sampai2 je kul 2 tu diaorang bagi salam n puan tu keluar...


" kenapa datang pukul 2..kan janji pukul 2.30...mmg saya xde buat ape2 tapi janji tetap janji..ingat yer janji itew sangat penting dalam islam...saya boleh maafkan..tapi kamu kena mintak maaf dengan tuhan"...

lantas dua tehnicion akak pun pitam sekejap...

hey jagan pitam lelama..sambung keje ok

bila dia chekking rumah puan tu...technicion akak perlukan tangga ...sorang dr technicion akak kuar amik tangga kat van...

tiba2 puan tu pun kalang kabut lari ikut technicion akak kuar...

puan tu lari2 manja macam kat tepi pantai...

" awak x boleh tinggalkan saya berdua dengan dia...itew mendatangkan syak wasangka..seharusnya mesti bertiga"....

pengsan lagi....

bila nak balik dia ucap terima kasih dan bagi satu bekas kuih....then technicion akak esoknya pas kat akak kat opis...

akak tengok oooooo kuih coklat..opss bila akak tengok kuih tu punya tarikh luput 1/12/2009...

puan ni saya nak nak cakap ngan puan yer ....

lantas akak mengangkat tangan dan berdoa..

ni ape kes bagi kitorang makanan expired ni...itew satu dosa dan mungkin memudaratkan...saya mungkin boleh maafkan..tapi dengan tuhan macam mana ?..puan harus ingat dalam pemberian mesti ada kap ba ro kap ta alif nun...keberkatan!

agak ape dia jawab ek?

ape pun akak ucapkan selamat tahun baru uolsss...
semoga tahun baru ni membawa KEBERKATAN untuk uolss semua...
ape yang penting MERIAH UOLSS

SELAMAT TAHUN BARU 2010

Sunday, 27 December 2009

Al-fatihah

Al-Fatihah


bersama2 kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Allahyarham ayah Kak Bed yang telah pulang kepangkuan ilahi pada hari ini (ahad 27 Desember). Semoga rohnya di cucuri rahmat.

Kepada Kak Bed... diharap kak bed tabah dengan setiap apa yang berlaku...semua yang hidup pasti akan kembali kepada maha penciptanya..kita sebagai hambanya haruslah bersedia dengan segala ketentuannya

salam takziah senduk sekeluarga dan rakan2 ucapkan..

Amin..

Thursday, 24 December 2009

ko jangan biadap yer anjeng!

korang naik hangen x bila korang tengok wayang..cerita seram plak tu..lepas tu plak ade 6 ekor anjeng menyalak2 sepanjang cerita tersebut di tayang kan....

cam tu lah semalam...

akak ngan kawan akak pi lah tengok cerita santau..orang kata best...saje je layan cerita melayu kan...


yang penting dr mula cerita tu start 6 betina belakang akak tu sibuk bercakap..kalau berbisik2 tu x lah jadi masalah kan..ni bercakap macam ko bukan dalam wayang...punya lah kuat...


takut lah...geli lah...itew lah ini lah..ade je komen dia setiap babak tu...

dari cerita seram jadi x seram sebab di komen semua babak dan bercakap kuat2...

hey betina ko ni datang dr gunung mane ni...x pernah tengok wayang ke..ke ini 1st time ko masuk wayang...

semua orang duk pandang2 mereka ..tp buat x tau je... then kawan akak bangun buat2 halang view diaorang....

nak je akak tikam 6 betina xde adab tu

then dia berbunyi " hey kepala tu tepi sikit..x nampak..tepi tepi..."...
then ape lagi kawan akak cakap " hey best betul cerita ni..sepanjang cerita ade orang duk bercerita"...dengan nada yang kuat...

lepas kena maki...trus senyap sampai cerita habis..nasib baik kawan akak yang sound mereka..kalau akak harus lah mendapat kata-kata seperti anjeng, binatang, cilaka semua....

lepas je cerita habis..kalang kabut mereka ber 6 berambus..takut kena maki lah tu...

ni kali ke tiga akak pi wayang ade orang lain yang sibuk bercerita....

ko jangan biadab yer anjeng

kalau ko nak bercerita sangat..ape kata ko diri kat depan skrin tu ko bercerita ala2 pertandingan bercerita ..x yah tengok wayang kat skrin tu...tengok ko cerita je sampai habis..

akak dah nekad dah lepas ni kalau akak pi tengok wayang ade lagi manusia yang x tau adab ni..
akak ludah muka dia....

Tuesday, 22 December 2009

gurau

korang ni kuat sentap x?...

sentap tu ape ek?

sedihlah kalau korang sentap pun x tau ape?...

ko nak kena lempang sentap pun ko x tau...

akak ngan kawan2 akak mmg mulut macam puaka kalau bergurau...kalau cerca mencerca tu adalah acara wajib..walaupun ko mase tu x buat silap ape2 pun...ko tetap kena cerca...

kekadang tu sian tengok kak cam ..selalu je menjadi bahan cercaan geng2 akak..termasuk lah akak...ala..akak pun selalu kena cerca ngan geng2 akak..mane yg pondan..yang jantan..yang pompuan semua dah jadi satu...BERMULUT PONDAN....

cukup pondan?

tapi harap2 kak cam x lah simpan dalam kan kak...jangan ujung2 ko kumpul semua sentapan itew...opsss

tapi kitorang x simpan dalam..sekadar kata2 ....rase macam x hepenning lak kalau x cerca mencerca ni...sedih lah statment berani mati....

tapi ade gak sesetengah manusia ni mmg jenis x leh bergurau....kita cakap skit terus melenting...tu boring tu...

so kawan2 akak pun ade kategorinya...ade yang tahan sentap..ko maki lah or cerca bagai nak rak..dia gelak je...

ade pulak ko puji dia chantek...terus sentap sebab dia rase kita perli2 dia..susah kan..puji salah x puji salah...habis tu ko nak aku cakap ape..." buruknya muka ko...rase nak muntah aku tengok muka ko"...cam tu ke...lagi lah ko sentap kan...

mak tau mak chantek..please dont mention it...kekwat ni

kekadang tu perangai mmg mintak kena cerca..tu lah yang mendapat tu kan...

so orang2 cam ni selalunya adalah orang2 yang jarang2 geng akak ajak lepak...

sebab ape..x heppening dan x leh gurau...lagi satu bila ko mula sentap..satu meja yang duduk ngan ko akan jadi boring dan xde mood...

kadang tu orang dengar macam bergaduh..tp sebenarnya bergurau...kalau serius je..ssedih lah..baik ko masuk kelas mengait kemas kat balai raya je...

ape pun kita kena ingat ...gurau pun ade batasnya..x semua benda kita boleh gurau...dah ko kena pandai macam mane nak gurau dengan orang2 yang kuat sentap ni...

bg akak...lantak korang lah..kalau korang rase korang x leh nak gurau...baik ko duk surau..x gitew...

Thursday, 17 December 2009

awas kanak2 pun tahu ok!

satu petang yang indah akak balik keje..badan letih je..kepala pun pening2 skit sebab hanjeng2 kat opis tu memeningkan kepala akak....

so sampai umah akak mandi..mencekik and true pose depan tv....

mak akak ni kan jaga cucu..so mak akak jaga anak abang akak..ade dua pompuan serigala dan satu lelaki harimau...sebab ape..cuba bayang kan kalau serigala jumpa harimau ape jadi..x ke riuh macam konsert...

so tengah akak tengok tv ..anak buah akak yang lelaki tu duk melukis kat buku..entah ape dia buat thah..yang adik dia tu pun sibuk nak melukis gak...

so tengah dia melukis tu sibuk lah sambil bergaduh ngan dik dia 3 tahun tu...berebut color pensel lah ape lah...

so akak pun pegi kat dia akak tanya...

abang lukis ape tu...uda nak tengok leh tak...pandai ke abang lukis ni...

dia menjawab..." abang lukis gambar atok..gambak mak wan..gambar ucu..gambar uda..."

so akak tengok lah gambar dia lukis tu..ala2 orang lidi yang senget2 gitu kan...

gambar bapak akak dia lukis ade pakai songkok... gambar mak akak gambar pakai tudung gitew...gambar adik akak orang lidi naik motor katanya...

teteiba gambar akak

cam gini kaedahnya....
cam ni ala2 gambar tu...siap ada bibir merah ngan pakai skirt

akak tanya dia.."kenape abang lukis gambar uda cam ni...."
then dia pandang akak senyum2 sambil buat muka blur....

then adik dia yang tiga tahun tu datang and terus menyampuk...

"mmg lah uda cam tu..uda kan pontan"

paham ke tidak?...akak terkesima...trus rase2 nak pitam.....ni mesti mak dia yang ajar ni...awas!

Tuesday, 8 December 2009

endon oh endon!

elamat sore para pemirsa semua...harap baik2 aja ya...wah rasanya lama banget enggak bertemu ini..walaupun baru 4 hari gue ke jakarta...kayaknya bagai seminggu deh... sorry dong bussy banget gue..baru kali ini rasanya gue sempat update dong...


gitew kan feeling2 indonesia ni...akak ade banyak story nak cerita kat uolss...sepanjang akak di jakarta akak mmg sonok gila...mane x sonoknya bila sampai kat jakarta ..x semena-mena ko jadi jutawan..gitew kan...selama ni kalau ko nak jadi jutawan x ke ko kena masuk who want to be a millionair..ni ko pegi je indon trus jutawan uolsss....


banyak peristiwa manis dan melucukan sepanjang akak di sana...contohnya...

1) bersoping macam duit ko ade segunung.
- mmg sonok bebelanja..semua banrang mmg murah2 uolsss..kalau yang gila shopping ko bawak duit satu kapal pun x cukup...akak bawak duit x lah banyak..kiranya cukup lah untuk beli barang untuk family akak...manetaknya ko boleh beli macam2 barang dengan harga borong...feeling ni ke hulu kehilir dengan berbekalkan duit juta2 tu...


a) tanah abang
- kalau korang pegi jakarta tempat wajib mesti dikunjugi uolsss...barang2 kat sini macam2 ..ko nak cari ape je semua ade..tudung, telekong.... dr yang ropol2, leret2 jarang segalannya lah ade..dr kan ko ni jenis sembahyang setahun sekali pun korang leh terpesona tengok telekong yang beranika ragam gitew...yang penting korang kena pandai tawar menawar...contoh dr hargga 100, ooo korang leh tawar jadi 40,000 je..yang penting kena brutal..x pandai tawar maknenya sikit lah barang korang dapat...feeling2 kaya maknanya korang akan rugi....

tanah abang ni tempatnya macam komplek PKNS gitew tetapi lagi pack..ade 10 tingkat kot gitew..dr bawak sampai atas penuh orang..x ke ko gila...macam2 orang ko leh jumpe kat sini..yang mengesot..yang baring..yang comel, yang buruk semua ade lah...di nasihatkan disini jaga beg duit baik2 ...sebab pencopet banyak..yang pakai tudung pun terer mencopet ok..ko jagan gila2

ko cakap je nak beli ape..semua ade...spender ropol2, bra renda2, tudung leret2, baju tidur sexy, telekong jarang, baju sexy, rambut palsu..puki palsu...kaedahnya ape je terlintas kat kepala semua ade...kaedahnya tanah abang ni macam poket doremon lah uolss...

b) mangga 2
- tempat ni macam tanah abang gak kurang skit je packnya dr tanah abang ni...macam2 ade...kaedahnya nak terangkan pun x tau..korang kena pegi sendiri...tp kalau korang feeling kelas takut panas x yah lah datang ..sebab aircon mmg x rase..basah ketiak ok...


c) lorong-lorong tikus
- kat tepi2 mangga 2 ngan tanah abang ni ade lorong kecil..kalau gamble leh masuk n cari barang..lagi murah..kalau tanah abang ngan mannga2 tu murah kat tepi2 tu lagi murah..tapi hati banyak peminta sedekah dan pencopet..

2) makanan yang pelbagai
- kalau korang ni jenis perut yang brutal x kisah nak makan ape..korang boleh makan kat mane2 sahaja..sebab orang jual makanan ade di mane sahaja..di nasihatkan jagan makan di gerai2 yang kecik2 tu..sebabnya takut kena cirit birit uolss...elok nak bersoping tetiba kena cirit birit x ker hazab...macam2 makanan pelik akak jumpe..sampaikan entah ape kebenda thah nak sebut pun x tau...


kalau pegi endon korang kena rase ni..teh botol...rase dia ala2 teh jamine..ada bau yenna sikit2

dia oarang jual makanan bukan je kat gerai..tengah jem pun leh jual makanan kat tengah jalan..hebat ke tidak uolsss... siap jual air bawak dulang ok..kat malaysia korang x leh dapat tengok...

kalau korang datang indonesia korang kena rase air alpukat ( avocado with coklat) warnanya hijau.., teh botol (i like it so much), ridzone...korang kena rase ni..sebab semua ni kat malaysia xde..kena cuba tau...kaedahnya bangang lah kalau x cuba...

3) shopping complex kelas atasan
- akak kat jakarta akak duk kat riz calton ...feeling2 kelas uolss..5 star katanya..itew pun sebab kawan akak mmg duk san..dia keje kat jakarta..kalau x entah lah..entah2 akak ngan hotmama pasang kemah bawah jambatan le jawabnya...so kat bawah hotel tu shopping complek ala2 mid vally n pavilion lah ....yang penting orang2 kelas bawahan x leh masuk ok..melainkan kita dr negara lain...so akak boleh lah kan...yang penting setiap kali nak masuk kena scan macam kat airport tu ok...

korang bayangkan semua pompuan yang shopping kat dalam tu dress up macam nak pegi dinner..maksudnya bershopping siap dress bagai..x ko berdebar... akak , hotmama and cyberwira adalah yang paling selebet dalam tu..padahal pakai jean, tshirt gitew..ala pakaian kita selalu ke shopping complex kan...

tapi di sana yang lelaki bergaya siap pakai coat, yang pompuan set rambut bagai nak rak.. dress pendek kembang, kebaya lip lap lip lap, dress labuh....kaedahnya macam nak pegi anugerah or anual diner gitew...x korang menangis....yang penting pegi shopping beli roti kat dalam tu siap bawak clucth...pengsan akak...

ko berani pakai dress bagai pi shopping kat mid valley?...tapi itewlah budaya mereka..hanya yang kaya je layak shopping kat situ..dr situ kita boleh lihat..yang kaya teramatlah kaya..yang miskin siap duk bawah jambatan , merempat dan meminta2 lagi...

then akak masuk lah pasaraya dia dalam shopping complex dia...nak beli roti, jem bagai kan..untuk breakfast esok..belilah air bagai...dia pandang akak atas bawah atas bawah ok..berani mati ko pandang senduk macam tu...

dia jeling2 seolah2 ko xde duit dan kelas bawahan ..sebab ape..pakai jean , sandal n tshirt...perlu ke aku dress up evening gown bagai macam ko nak beli roti...feeling sangat...tapi mereka pakai ok..cuba bayangkan...

then akak pegi kat salah seorang dr mereka akak tanya " excuse me i would like to find a peanut butter..could you show me where i could find it"...terus ternganga dan trus senyum...dia tanya akak " kamu dr mana ya..malaysia ya..maaf ya saya engak bisa bicara bahasa inggeris..."..

then baru lah ko di pandang tinggi sebab ko orang malaysia..sebab ape dia tau orang malaysia ade duit...kalau tidak ko di pandang sebelah mata je...

3)gunung berapi tangkuban perahu
- akak sempat pi gunung berapi uolss...kat malaysia xde uollss...tempat dia sejuk macam cameron...sampai je sana ko macam artis..semua orang serbu ko..sebab ape nak jual barang..korang ke pandai tawar kalau tidak harganya mahal....


ko tengok lah perempuan gendut ni..kemane saje makan je keje dia

suka nya ko senduk..mau meletup gunung berapi tu..ko yang kojot paling awal..

4) bandung
- akak sempat juga berjimba-jimba di bandung uolsss...wah hebat sekali ok..sepanjang jalan kat bandung ni..semuanya factory outlet...x ko gila nak shopping..penat mmg penat..tapi puas hati dengan hasil tuaian di situ...hati2 ok orang terlalu ramai takut2 ade pencopet...


sempat akak snap anak ikan bandung ni kan




5) peminta sedekah
- kat jakarta or bandung..peminta sedekah mmg banyak...x kira kat mane2..diaoarang minta dengan pakse...korang kalau nak bersedekah ini lah masanya..kalau x nak buat je muka kekwat...buat2 x nampak..kalau korang bagi sorang..10 yang lain akan kejar korang...

macam2 cara..ade yang menyanyi..ade yang mengesot, ade yang baring..kaedahnya macam2 pesyen lah...

tapi ape yang penting mmg senorok gila jalan2 kat indonesia...lepas ni akak nak jalan2 di bahagian lain indonesia lak...bali ke..medan ker...

tapi yang penting bila ko sampai je malaysia ko terus sedih..sebab ape ko dah jadi miskin hina duit habis buat shopping...

Friday, 4 December 2009

Yes yes yes

beg baju dan beg kosong berbondong bondong - check
pasport antarabangsa - check

set rambut kepok2 and mekap - check

jakarta indonesia here i come

agnes monica awas ya..kerana AGNES MONYETKA is coming to take over ur stage

akak berambus ke jakarta ari ni uolsss

Tuesday, 1 December 2009

macam ada konek dalam mulut!

hey uolsss..chantek ke tidak?....sorry lah akak lama x update blog..sebab akak malas..akak nak feeling chantek je minggu ni walau pun akak x chantek...hahahah
ari ni ini akak nak cakap skit pasal senyum.....korang suka senyum..korang rase korang chantek kalau senyum?...ko ni jenis suka senyum x?


akak pelik lah orang2 yang kedekut senyum ni..feeling2 kekwat x nak senyum..kenape xleh senyum ..ade konek dalam mulut ko ke?...


kadang2 tu kita duk sibuk lah senyum kat orang ujung2 ..balasanya muka macam pukimak...

hey anjeng ko susah sangat ke nak senyum

mane ade mak kekwat..mak senyum lah ni uolss

tadi akak pi lah MAS anta invoice...dah lah kat MAS tu parking macam sial...akak terpakse lah catwalk jauh bagai nak gila..dr tempat parking ke opis tu macam berjalan kaki dr bus stand kelang ke masjid india..jauh ke tidak...

melecet kaki akak..haus tumit high heel akak...2 tiga kali lah akak menyungkam ke tanah...tak ke haru...tapi demi syarikat akak gagahkan diri..boleh ke tidak?...


dah lah sepnjang akak bejalan tu banyak pulak anjeng2 yang duk menyalak..geram akak...

dah lah penat ..banyak pulak check piontnya nak kena amik pas...amik pas pertama kena lak anta kat check poin dua tukar pas...pastu ade lagi lak tu..

Hey ko ingat aku ni masuk pertandingan mencari harta karun ke ade sepuluh check point ni...yang penting setiap checkpoint nak amik pas ni..semua orang2 di kaunter itew muka macam cuka...kalau chantek xpe buat muka macam..ni muka dah lah macam Ayapan sembelit..lepas tu buat muka ketat..kekwat sangat

x nak senyum satu hal....terima kasih pun susah nak sebut...lagi2 bangsa biru campur kuning campur merah campur kelabu campur coklat tu...(cuba campurkan pastu jadi warna ape?)..kalau dah ade pangkat...x leh dah nak cakap melayu..cakap ingelisje ok walaupun bunyinya lain macam... lepas tu x boleh senyum ok..kekwat ni..x tau yang bedak ko tu kelabu..geram aku...



pompuan blonde: nyah mak nak tanya kat mane mangunan admin?...pompuan itam: could u speck in ingelis please!

nasib baik lah antara 5 check point tadi ade sorang tu senyum dan baik hati..hilang lah rase marah akak kejap...

kadang2 tu kita ni sibuk duk senyum kat orang... bukan senyum tu tanda kita gatal..kadang2 tu senyum itew tanda kita hormat...susah ke nak senyum.... kalau ngan jantan hensem x payah suruh ko x tersengeh dari jauh kan.. bukan setakat mulut atas je yang senyum mulut bawah pun siap tersengeh-sengeh...kannnnnnnnnn

Let's SHOPPING Uollss!