Wednesday, 28 July 2010

kenya here i come!

hey uolllsssss...

just nak bagi tau esok sampai hari isnin depan akak xde tau..akak nak pergi kenya...


tengok ni tenuk susu i baru dapat baby baru....comel..i name kan dia..little lulu

maklum business ternakan gajah daging ngan tenuk susu i kat kenya...lama dah i tinggal..takut kang orang2 suruhan i x buat keje lak kan...maklum lah susu tenuk mmg mendapat sambutan di area afrika tengah....


wah dah membiak dah gajah daging akak

nak pi servey sekali teknik pembiakan gajah daging kat sana ... ada baka baru....lepas tu kulit2 gajah baru ni lepas amik daging dia..sesuai buat gendang atau kompang...

so ape2 tunggu akak balik dr kenya ek.,...doa kan akak selamat pergi dan pulang ok...

nanti akak belikan ole ole untuk uolsss...keropok kulit gajah...

cau cin cau...


Saturday, 24 July 2010

minyak wangi...

ari ni akak kena overtime sebab partner akak kena emergency cuti sebab akak dia masuk hospital...so akak kena pose kat opis ni sorang2 sampai petang ....

tengah akak buat2 keje ade orang ketuk pintu....akak pun buka...

"Yes can i help u"...

then dia jawab.....

惠下午好...我的名字是阿尔文..今天我有一些促销活动..

then akak jawab lagi...".english or malay plz..."

pastu uolss tau dia kata ape...

sorry sorry i though u are chinese..u look like chinese....

biadab tul mamat ni..sah sah kulit akak rentung kan..saje je sakitkan ati aku tau...sentap...

rupanya mamat ni jual minyak wangi..katanya murah lah..hebat lah bagai lah..sah sah dah berkali2 orang2 cam ni datang jual..promosi katanya
..kalau kat shooping complek katanya harga 130 hengget...tapi dia buat promosi harga 39.90...

sudah..propa lah tu...entah harga dia 10 hengget...

dia kata ni bau yang baru lah...

akak pernah beli dulu..bau dia same je..kotak jer lain..
ape lagi sah sah ko saje nak biar aku beli konon2 muka akak cam cina konon...
u are wrong ok...

kalau u cakap muka akak macam latin , ke maxico tadi akak beli 10 botol trus....kannnnn

Thursday, 22 July 2010

kaki besar

hey uollssss..sorry sangat akak x update blog..rase malass sangat..busy bagai lagi....

sejak dua tiga menjal ni mmg malas gila..x tau kenape...x de story kot...

tp ari ni ade...

semalam akak pi lunch kat ioi mall sorang2..sebab nak beli brg n amik benda akak pun lunch kat sane...lepas lunch..saje2 lah jalan2 tengok2 kasut walau pun dintis...cadangnya nak beli kasut untuk p jakarta minggu depan..tp sempat jugak cuba2 high heel kan..walau pun...

so akak pi lah masuk satu kedai ni...kasut dia chantek2...kasut pompuan..saje je..then akak cuba kasut ni..chantek...akak mintak kat promoter ni saiz dia...

rase macam nak beli...

mase akak nak cuba tu ade lah dua tiga orang dalam tu...then ade sorang pompuan ni free hair melayu..dengan anak pompuan dia dalam umur 5 6 tahun cam tu...

tengah akak cuba .. budak tu datang dekat akak..dia berdiri je tengok akak cuba high heel tu...dalam ati akak terdetik..budak ni mesti hanjeng kan aku kejap lagi ni...

kaki akak x besar ok ..cuma bersaiz kali kakak cinderella je ...

then dia terus lari kat mak dia...akak dengar budak kecik tu tanya mak dia..."mummy mummy..why that man try girl shoe.."....kan betul kata akak kan..hanjeng tau budak ni... then mak dia besarkan biji mata kat anak dia..sambil cakap " shhhhhh"...

then anak dia cakap dengan kuat kat mak dia " why u shhhh me mummy..did u see that man trying a girl shoe... he has a big foot"...

yer lah budak2 kan jujur kan...

sentap...akak terus toleh mak dia...mak dia terus larik anak dia keluar kedai...sambil gerak mulut dia ber kata kat akak " sorry"...


sayang lain kali ko hanjeng kan je pondan tu lebih2..feeling nak beli high heel kan...

keluar je kedai tu...mak dia terus ketawa bagai nak gila sambil jalan laju2.....

hanjeng tu..ingat kan mak dia marah anak dia..rupanya mak dia pun x sabar nak gelakkan akak kan....hanj tau...

so pompuan kedai tu pun senyum2 kat akak...kerana sentap sebab akak berkaki besar..terus x jadi beli...

balik ni nak bedung kaki lah..bagi kecik...

Friday, 2 July 2010

Warga Puchong Indah Hati-hati!


haloooooo...chantek ke?...

lama dah akak x update kan..saje feeling2 malas...

ni akak ade satu story ni....kapal kejiranan umah kakak akak di Puchong indah...wahai warga2 puchong indahhhhhh...sila beri perhatiannnnnnnn.....

cerita ini di cerita semula oleh anak buah akak...minggu lepas anak buah akak darjah enam..balik sekolah..dia balik naik basikal ngan kawan dia...tetiba sampai di kawasan padang berhadapan umah teres 2 tingkat ade seorang yenna tahan anak buah akak...umur lingkungan lewat 30 an cam tu...

then anak buah akak pun berenti..then yenna tu tanya anak buah akak...
" adik adik tau x kat mane nak beli aiskrim..?"..biase lah budak2 kan..terus jawap.."entah"...

then anak buah akak kata dia bawak kuar hp dia dalam poket then tunjuk kat anak buah akak...anak buah akak kata kat telefon dia ade gambar pompuan bogel...

then yenna tu cakap "tengok gambar ni dik..ni sedap ni"... anak buah akak takut terus pecut basikal...then yenna tu jerit2 panggil2 dia..tapi dia kata dia takut terus balik...jarang dr rumah kakak akak tu dalam 150 meter je...

lepas tu dia punya sengal 3-4 ari lepas tu baru dia cerita kat kakak akak...x ke kakak akak tu hangin...budak2 mane lah tau kan...dia ingat benda tu x serius...

mane lah tau kena rogol ke..ni x leh di amik enteng kan..perkara serius....

ape lagi kakak akak terus menjalan kan operasi ...sampai kan berita kepada jiran2 dia...rupa2nya anak2 jiran dia pun pernah mengalami perkata yang sama....

ada pulak yang kata anak mereka cakap yenna ni siap tunjuk kemaluan " flasher"...berani kan..
kalau dah tahap tunjuk kemaluan ni kira ni dah kes berat kan...

so geng2 kawan kakak akak nak buat polis report...

bayang kan lah kalau sesuatu yang buruk berlaku...x ke hazap..ko rela kena rogol ngan yenna yang ketiak hangit tu..ayooooo....

so akak bercadang nak buat sesi intipan dan sesi penyamaran....akak nak ajak baby bee, Najeslina, kak bed..hot mama join sama...akak dan geng2 akak akan pakai baju kurung dan tudung sekolah rendah...dan buat2 naik basikal lalu2 situ..mesti diorang ingat kitorang budak sekolah rendah kan....lagi2 hotmama..

then kalau kitorang nampak yenna tu datang...diorang pulak goda dia..then suruh najesline rogol dia..then tangkap...amacam bijak x akak....

akak bukan bersifat racist ...tapi yang buat benda ni yenna..tu akak cakap tu..x kira lah ape bangsa pun...kalau dah buat cam tu kira dah parah lah kan...

itew yang anak2 melayu kita cakap...yang anak2 bangsa lain terkena kita x tau plak kan...

ni dia peta lokasi di mana yenna2 itu berada..kotak merah itew tempat2 kejadian..di lakukan oleh orang lain dan tempat berlainan...yang dalam kotak biru tu adalah jalan yang sedikit selamat...

so sape2 yang tinggal di sekitar jalan puchong indah ni hati2 lah yer..perhatikan anak2 anda ketika pulang or pergi sekolah..sekarang ni banyak perkara2 yang berlaku membabitkan budak2 sekolah....

pantau lah anak2 anda..biar lah kita bayar lebih sikit untuk van amik dan anta anak2 kita...takut nanti kerana nak jimat sangat x nak bayar van n biar anak2 kita jalan or naik basikal...ujung2 anak kita di naik yenna pula..nak ke....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...