Saturday, 31 January 2009

Happy birthday yeop

HAPPY BIRTHDAY TO MY HERO AZRAIEI
LOVE YOU MORE THAN WORDS CAN SAY!

selamat ari jadi sayang...semoga berhubungan kita akan kekal sepanjang mase...senduk akan menjadi seorang isteri yang baik dan solehah lepas ni..senduk tahu abang harus dahulukan nurul JANNAH abang tu....tp senduk kan lebih cantek...

ape pun senduk ucapkan terima kasih pd nurul jannah itew kerana merelakan senduk merampas abang dr dia...thnaks noks...syurga tempat ko nok...ape pun tindakan murni ko tu nok...ko kena ingat yang isteri kedua lebih disayangi..ko kena ingat tu...


sebelum tu ini dia hadiah istimewa senduk buat abang..gambar ni senduk ambik waktu senduk bercuti di kepulauan zulu hujung tahun lepas....abang print lah besar2 untuk tatapan abang ek...


cantek tak bang?

p/s : sebelum perang melanda..dan tiba2 mak kena langgar lori yang di pandu oleh cokelat..mak sujud sembah kat ko choc....mak gurau2 je...larikkkkkkk sambil goyang tetek yang berisi tisu sebeban....

Friday, 30 January 2009

kawan lama yang sungguh hanjeng!

td akak pi lah bank nak pi bank in cheq company...then mase akak kat counter nak amik nombor tu ngah tulis2 akak tengok ade lah sorang pompuan ni...pakai baju warna merah hati...pakai baju mengandung..besar dah perut dia...bila akak amati macam kenal je

then akak rase dia macam kawan sekolah akak dulu...akak tanya lah staff kat situ.." excuse me' tumpang tanya perempuan tu name dia MUHAINI ker?"...pompuan tu jawab..."yer cik..kenape kenal ker?...mmg le kenal..kawan akak kan...then perempuan tu datang kat counter amik no tu...akak pun excited lah kan....

so akak pun tegur lah " hye u muhaini kan...kenal i tak?..saya S........L lah...."..and then dia pandang akak semacam je..then siap jeling n cebik bibir ..then buat muka sombong macam pukimak....wah terus akak sakit ati..akak cuma bersikap mesra..ape lah salahnya senyum ke..or cakap hye ke..tu pun dah cukup..ni siap buat muka, jeling n cebik bibir...hanjeng punya pompuan mengandong...awas ko aku pijak perut ko mau kau terberanak kat bank ni nanti...

ala bukan dia x kenal akak..laki dia pun kawan akak gak..sebaya akak gak..laki dia mmg cukup baik ngan akak n kak cam ....kenape kiranya dah keje kat counter tukang bagi nombor kat maybank tu..kasta ko dah jadi tinggi ker?...awas ko...sakit nor ati akak...

then lepas akak berurusan kat counter tu..akak turun lah bawah balik then terserempak lagi dengan dia...then dia senyum ..then akak pandan dia atas bawah atas bawah and cebik bibir pulak kat dia...and trus blah dengan kekwatnya sambil catwalk ala2 supermodel...

hey perempuan ko ingat ko jaga kounter tiket tu ko hebat...ko ingat ko cantek..to tu dah lah buncit..awas ko...aku lagi cantek ok...

nah rasekan...ape persaan ko bila orang buat ko cam tu..best kan..aku tau ko tu megandung n org mengandung ni kan kadang2 moody..tp ade aku kesah..ko cuba buat muka cam hajeng..ko ingat aku x leh balas..awas ko...ari tu kak cam dah bg tau akak yang perempuan tu dia jumpe kat bank...kak cam dah bg tau yang dia sombong cam sial..akak x caya lah kan...yer lah mane lah tau mase tu dia ade masalah ker ape kan...rupanya mmg hanjeng...

sayang jangan ler...i kan ngan buncit ni..kalau main kang terberanak pulak i nanti..abang pi lah cari pondan mane2 puaskan nafsu abang tu..sayang relakan...pi lah chatting ker, blind date ker...


hey pompuan awas ko..laki ko tu mmg baik gila ngan aku...aku goda laki ko pasni n main dengan dia baru ko tau nasib ko...dah le laki ko tu jelas2 ngah gersang bape bulan dah kan..awas...ko tunggu yer ..tunggu...dont mess with senduk ok..gitewww

Thursday, 29 January 2009

tentang akak

akak kena tag ngan cik marina honey...letih lah nak buat tag2 ni...akak dah peram tag ni sampai dah tumbuh cendawan dah..bak kata orang lain..kalau berzina..dah mengandung and dan beranak and anak tu dah darjah satu dah ...bukan tu je then anak tu dah pandai memondan baru akak nak buat tag ni...lenguh tangan akak..ok lah akak pun baru lepas solat ni...so ape lagi uolss buat tag tentang diri akak....


lets dengar fakta tentang diri akak....ni yang sebenar tau uolsss...tp akak buat 10 je...

1) kenape kawan akak senduk?..sebab kak bed kata dagu akak ni panjang n kalau tengok dari tepi macam senduk..tu jadi senduk tu..ko lak kak bed kalau tengok dr tepi, belakang, atas...ko macam Dulang kenduri..amacam suka?

2) akak anak ke 4 dalam 5 orang adik beradik...dalam 5 orang tu akak sorang je bapok..akak pun pelik kenape akak bapok...bila akak tanya mak akak ..jawapan mak akak x dapat di sampaikan dengan kata2 hanya lesung batu je yang melayang dr dapur...yer lah kan kalau semua bapok harus mak bapak akak sedih kan...

3) akak suka makan pedas..kalau x pedas x sedap uolss...kalau lah kerajaan haramkan penjualan cili..akak rasa akak akan jadi petani haram menanam cili uolss...akak yakin cokelat lah pembeli haram no 1 dr kebun akak tu...x pun akak bunuh diri...

4) akak ni simple je orangnya ..sempoi..x up to date sangat n biase2 je...yer lah sebab sering dintis..cuba kalau banyak duit...selipar jamban akak pun akak tempah kat jimmy choo...cuba bayangkan tu...kalau lagi kaya haruslah akak tubuhkan PTPANN gantikan PTPTN..(Perbadanan Pendidikan Anak Ikan Nasional)

5) dr mane akak pandai masak?..ari2 akak telan senaskah buku resepi sehari..untuk daya ingatan lebih telan buku resepi persama jem or mentega kacang...yer lah tu....mmmm bakat semula jadi lah uolss..x macam hotmama tiap kali masak buku resepi kat sebelah..nak goreng ikan pun tengok buku resepi..akak masak sambil tutup mata pun akak boleh..cakap je uolss...

6) akak ni happy go lucky katanya..suka buat2 lawak..kawan2 akak kata akak ni joker..tp dalam mase yang same bermulut puaka jugak...mmmmm cam ne tu...sebenarnya diorang x tau yang akak ni berhati luhur, sensitip (sensitipnya aku)...dan banyak lagi lah...yer akak bermulut puaka kan!!!..dah korang yang bongok harus lah kena maki...ko ingat akak saje2 je ker..sowy kay...

7) akak ni leh di kategorikan sebagai orang yang suka kuar malam...entah lah feel kot kuar malam..kiranya kupu2 malam lah...bukan ape..siang kan keje malam lah lepak uolss...kawan2 akak pun same...kalau malam leh drag2 uolsss kalau siang kang ape lak rupanya...bayang kan drag siang2 ngan bedak sekilo pastu dress and skirt pendek...wah macam pertunjukan sarkis le...lain lah kak bed woman forever..sarung wing and lipstik dah woman dah...tu kak bed kata bukan akak kata...

8) akak bahgia sebab semua kawan2 akak ni telah di updatekan dengan software "anti sentap"...cerca lah berulang kali pun..korang buat maraton cerca pun dia orang x kisah...kalis katanya...lagi2 kak cam and kak bed...paling kalis..kena cerca dia leh gelak je..tahniah nok...

9) akak ni sebenarnya mempunyai rambut semula jadi ikal mayang bak puteri gunung ledang...tp akak lagi suka rambut lurus..tp x suka rambut yang rebonding tu uolss..rebonding yang lurus macam pembaris dah....lurus leper tu..ooo dinch uolss x suka..akak suka lurus light2 je..tu yang ari2 kalau nak kuar kena blow dulu tu...sekarang kalau lah iron rambut and hair dryer akak rosak akak akak akan bunuh diri..rela x kuar umah or pakai tudung bila kuar umah uolss...

10) akak ni fanatic kepada penyanyi mariah carey and withney houston...kalau pi kareoke itew lah lagu2 wajib akak...hey jangan gila2 akak and kak bed mempunyai suara yang tinggi kay...sekatakat lagu withney or mariah tu akak leh nyanyi sambil baring je uolss..ade berani..lets lah kareoke ngan akak...

11) akak ni suka beri gelaran kat orang..x tau kenape..bukan ape saj suka2..banyak kawan akak yang akak gelar lekat sampai sekarang...contohnya kak ita, kak nita..walhal mereka ni jantan....hahahahh

Wednesday, 28 January 2009

six pack

hey uolss...akak busy sangat..ni pun akak auto publish je ni..dah lame taip cuma tinggal nak publish je...

ape korang buat kalau korang dapat badan six pack abs....kalau akak menjerit uolss..bukan untuk perut korang tp perut jantan or pompuan yang korang suka...akak mmg gila babi tengok jantan kalau ade sixpack..walaupu muka dia buruk tp bila ade sixpack dia mampu membuatkan diri akak lupa yang akak ni bapok..terus feeling2 woman sebenar...

akak menggigil uolss tengok perut2 sixpack ni...bg akak x nak lah perut akak ade six pack..ape kejadahnya bapok berperut sic pax kan..tu namanya bapok perkasa uolss.. x kuase akak...
lagi2 pulak dah le ade six pack pastu ade lak curve bentuk v kat bawah dia...

oh tuhan.....

akak rase perempuan pakai tudung litup pun leh pengsan terinzal uolsss


bayangkan berketol2 cam ni...berdebar akak uolssss....

dapat pulak badan sixpack...elok lak tu siap ade curve bentuk v kat bawah dia..pastu dapat pulak ciknik sebesar lengan ....x ker pengsan uolss...

oh tuhan....terbatal air sembahyang akak...


muka pulak meletup..terletak elok je...sesuai je lak tu...lagi lah...harus dr akak pakai tudung litup trus tukat micri mini skirt...

kalau betina lak yang bersixpack rupa jahanam le pulak.....macam sial.....dah rupa bini hulk dah...

ni akak nak tanya ni pada tijah and cokelat...
laki korang si carlos and si yeop tu ade ke sixpack uolss?
x yah lah korang jawab..biar akak je yang jawab kan..nan adooooo
mesti 1 pack je kan...

ko rang tau kalau akak dapat jantan sixpax ni akak buat ape?

?



?


?


?

?


jilat le uolsssss....

hahahahahhahahah (gelak macam setan)

cik seri siantan - Layak Kah Senduk Berlaki

cik seri siantan,

saya adalah seorang bapok yang di gelar senduk...saya mempunyai masalah yang saya ini kesunyian dan tidak mempunyai kekasih..bukan ape saya ade kenal sorang pondan yang kecantikan dia suam2 kuku je...tp mempunyai kekasih yang sangat memahami dan menerima dia seadanya...senduk cemburu cik seri..

cik seri siantan,

yer lah dengan keadaan saya yang semakin hari semakin menggajah ini...walaupun bersenam n berskipping setiap malam..tp nan ado kurus wahai cik seri oi....

berbalik pada pondan tu cik seri...dia kenal jantan tu sejak belajar lagi..dulu kawan2 duk kutuk lah laki ko tu muka warok lah ape lah..tp ko sabar..muka laki dia x lah warok..akak rase ok je...yang penting ni memahami uolss...sekarang ni dia duduk ngan jantan tu dah dekat 6 - 7 tahun lah..yang penting dia tak spedo jantan tu ok..jantan tu give n take ngan dia..jantan tu pun sekarang ni dah kaya...akak ucap kan tahniah untuk ko..siap nak amik anak angkat lagi..

cik seri siantan,

kalau nak di bandingkan dengan kawan2 lain..pondan ni x lah cantek mane...light2 je cik seri..x drag pun tp mungkin ape yang orang nampak pada dia ketulusan hati dia...ketulusan hati katanya..macam lagu anuar zain dah ....

ape pun saya cemburu..bila lah saya nak dapat kekasih yang memahami ...mmg susah..yang penting xde sape pun pernah cakap yang dia suka kat saya...sedih n tragis wahai cik seri....no one cik seri...sekadar puji untuk mendapat tubuh saya yang meliurkan lalu bila dah rase trus muntah ni ade lah...

cik seri siantan,

kadang2 saya terpaksa mengimaginekan diri saya yang saya adalah pondan yang cantek cik seri..tp bila saya tengok cermin saya sendiri yang terperanjat melihat wajah saya yang buruk ini...kadang2 saya hampir diserang sakit jantung kerana melihat kehodohan saya cik seri...

sampaikan saya kadang2 terjelous melihat kucing jiran saya yang kini mempunyai kekasih...sedangkan saya yang manusia ini nan ado kekasih wahai cik seri..sedih cik seri oii...adakah sebab saya ini nampak sombong or saya memang buruk cik seri...cik seri rase dapatkah saya seorang kekasih nanti cik seri..adakah saya perlu memantapkan lagi kehebatan PR saya cik seri...agak2 bila cik seri..bg tempoh skit cik seri...

cik seri siantan

hari2 saya menagis dalam hati...bila saya terlihat cerita2 telonovela spanyol dalam tv saya trus berangan yang saya mempuyai kecantikan sebegitu cik seri...bila saya gersang saya terpakse mencikcap sendiri sambil memegang gambar jantan2 comel...sungguh tragis cik seri...

cik seri siantan

bantu lah saya memahami situasi ini cik seri oi...saya ini sungguh kesunyian bila saya sorang2..adakah saya kena bukak tv or radio bg bising2 skit ..yer lah sorang x bukak tv n radio mmg le senyap sunyi kan cik seri...sungguh bangang saya ni rupanya yer cik seri....bantu lah saya cik seri...plz...


insan kesunyian
Gadis palsu berwajah senduk..........

Friday, 23 January 2009

jantan idaman senduk...

Oh sayang...
Engkaulah jejaka idaman, Akulah yang menanti
Menyayangi

Seperti...
Embun dingin di pagi hari, Akulah bunga dibasahi
Begini...

( korus 1)
Kan ku genggam bara yang membara, Begitu ku teruskan jua
Agar cinta tidak terpisah.....Akhirnya

( korus 2)
Malu ku bukan kerana paksa......Senyum ku benar-benar rela
Resah hati lagi merindu.....Di kalbu

( 2 )
Oh sayang........Engkaulah jejaka idaman
Akulah yang paling menanti......Ku pasti...



ha tu dia lirik lagu jejaka idaman dr raja emma..ok untuk kali ni akak nak buat tag tentang 15 jejaka dambaan kak senduk...so korang kena nyanyi lagu raja emma ni sambil baca entry ni dalam ati kay uolls...

Peraturan tag nih mcm ni:

  • Senaraikan 15 lelaki paling melecun pada pendapat awak
  • Sertakan 1 gambar utk setiap seorang tersebut
  • Masukkan sebagai entri
  • Tag makhluk Tuhan yang lain



Louis Kho
ini lah jantan cina yang akak gila2 kan sejak dulu lagi..satu2nya pelakon hongkong yang berkulit gelap..mmg comel..akak rase bila akak ngan dia mesti best..sonok tengok dia makan sup babi panggang kat kawloon hongkong dulu...abang louis..wo ai ni.....


prince harry
gila babi akak ngok dia...terus akak terberangan akak setaraf akak macam mak dia lady diana..kalau akak kawin ngan dia akak nak pinjam crown nenek dia..keturunan raya yang membuatkan akak meleleh


justin timberlake
sebut je name dia terus akak berangan yang akak adalah perempuan mat saleh...yer lah name dia kan justin timberlake..kalau di melayukan name dia akan jadi "justin kayubalak tasik"...kalau akak jadi bini dia akak akan tukar kepada " Senduk kayubalak tasik"..wahhhh sedapnya...akak nak dia menari ngan akak setiap malam sampai kaki dia tempang supaya akak leh beralih kepada jantan yang seterusnya ini...



David cook
suara ko membuatkan bulu dada akak meremang uolss...gaya jantan ko ni buat akak terpikat sejak ko audition lagi....kalau abang david nak tau..senduk dah gadai 7 tanah pusaka senduk tau sebab nak vote abang david ari tu..tu menang tu...


fahrin ahmad
abang sorang ni mmg selalu membuatkan mimpi2 malam akak menjadi basah..bukan kencing malam kay tapi berair...bila akak ngok muka dia je trus akak terpikir nak main je..entah lah tak tau kenape....kalau akak ngok dia muka dia and second thing akak buat tengok ke arah ciknek dia..mesti tebonjok..its a big bulge...


enrique iglesias
dia tiada tandingan bagi mane2 jantan..gaya latin dia membuatkan akak menjadi gigih belajar menari tanggo..belajar bahasa latin...yer lah nak menari ngan dia katanya..miamor...akak rase kalau lah dia bersetuju nak amik akak jadi girlfriend dia ari ni... esok juga akak operate buat cipap...


ashraff sinclair
sejak akak belajar kat UITM dulu ashraf selalu akak jumpe..akak pernah minum semeja ngan dia mase akak belajar dulu..senyuman dia membuat akak hampir pengsan...so akak juga ada cadangan nak tukar name kepada Senduk cinta lestari..sedap tak?...ape pun akak ade satu rahsia besar pasal dia..biarlah asharaf dan akak aje yang tau...yer ashraf kan...sayang rahsia kita 4 tahun lepas akan kekal bersama senduk sayang...


alex yoong
lelaki yang suka memandu laju ni...oh muka dia ghairah sungguh....dia lah sumber inpirasi akak mebawa kete laju bagai pelesit...akak mmg suka ngan dia...kacukan cina omputeh ni..akak pernah jumpe dia kat toll n dia tanya akak jalan...akak rase nak menangis uolss n menggigil2 sebab terlalu teruja...rase nak terkam n gigit manja kat dia...


tom cruise
sape tak suka jantan ni...sejak dia kawin ni sibuk orang panggil dia ngan bini dia ni "tomcat"...akak rase kalau akak tak mintak putus ngan dia dulu mesti akak dia gelar "tomduk" sampai sekarang...itew yang press x tau smpai sekarang...abang tom suar dalam abang top yang abang tinggalkan kan kat umah senduk tempohari senduk xkan basuh..senduk cium kalau senduk rindukan abang...


prince William
nenek2 si bongkok tiga..siang malam asyik berjaga..mencari cucu di mane saje..senduk ku kawin dengan anak raja...wah bahagianya hidup akak


ryan seacris
mamat american idol ni..gaya dia sesuatu tau..geram akak...gaya dia ni jinak2 merpati tau...tunggu ko ryan ..


matthew mcconaughey
antara semua lelaki idaman yang akak letak ni..dia lah lelaki no 1 dalam akak..yang lain tu turun no 2...walau ape pun rintangan dan melandan ko tetap dalam hati ku metthew...i love u so much..akak sangup buat ape saja demi mu sayang..


takashi kaneshiro
mamat jepun ni membuatkan akak suka tengok semua cerita dia..kacukan taiwan jepun ni..wah kawai desu....suka suka..agak2 ceknek dia besar tak?


hugh jackman
oh tuhan terangkan hati dalam sanubariku..agar ku tenang untuk berhadapan dengan en wolverine ni...sexy giler...wolfverinekan ala2 serigala gitew kan..so keturunan anjing..harus abang ni suka doggy kan....i likeeeee


Collin farell
mr bad boy ni...akak suka sangat yang penting akak dah ngok film blue dia main ngan perempuan negro..ape pun akak berangan perempuan tu lah akak..ciknek meriah..abang collin abang rase senduk ni sexy tak?..lets berzina...


amacam puas ati ke tak uolss...kalau korang x puas nanti akak buat entry 1,000,000 jantan dambaan akak lak..pastu korang bacam sampai mata korang buta..ok..akak nak pi mengaji ni..cau cincau....


Wednesday, 21 January 2009

makcik cendol sentap!


wah panas2 ni dapat minum cendol bestkan..lagi2 dapat cendol pulut..lepas minum mesti trus ngantuk...walaupun akak dalam proses mengancilkan diri akak yang kian gajah ini...tp godaan cendol itew membuatkan akak terinzal seketika...

lunch td akakbalik makan umah kak akak..x makan pun pos makan buah je sebenarnya...dalam perjalan nak ke umah kakak akak tu...ade lah meja kecik makcik jual cendol..so ape lagi serbu gerai tu...yang jual tu makcik india muslim lah...dengan gaya2 tudung binta versi yenna berwarna hijau dengan baju kurung warna merah lampu merah dia menyambut akak dengan ramahnya dan persaan teruja ..seolah2 akak ni heroin filem tamil lak..

mungkin akak customer dia pertama dia ari ni kot...

makcik : hey..assalamualaikum...cendol dik
akak : yer untie (motip untie?)...bungkus cendol dua..
makcik : kenape bungkus?..minum kat sini lah bawah pokok baru best..
akak : xpe lah saya nak bawak pegi umah kak sana kat area sini...
makcik : adik ni x pernah nampak pun...baru kat sini ke
akak: x lah makcik..ari2 saya lalu sini...
makcik : jangan tipu makcik lah..makcik kenal sape lalu sini, sape duk sini, sape baru datang...makcik ni walaupun tua tp makcik ni xkan silap semua tu...

tetiba darah period akak trus naik ke kepala..telinga akak naik panas dan tahi telingan berjurai2 keluar...dalam ati akak cakap sabar yer senduk..orang tua tu...

awas ko...makcik lah ketua rukun tetangga..sebut je je name semua makcik tau uolss (gambar hiasan je)


akak : ade2 makcik ni..kakak saya duk kat rumah setingkat tu..barisan hujung...
makcik : bohong lah...adik ni orang luar ni..datang sini jumpe kawan yer...

akak terus meyirap satu badan...x tertahan lagi rasenya..awas ko makcik...lantas akak berkata...

akak : makcik ni ketua rukun tetangga kawasan ni ke..lain kali saya lalu sini saya buat laporan kat makcik dulu yer. so makcik leh lah tau sape saya pas ni...
makcik : dulu mmg buat cam tu..sekarang ni dah tua x larat nak jadi rukun tetangga..biarlah orang muda2 je (menjawab lak tu...)

sakitnya jiwa akak..rase nak guling2 kat tanah sambil hentak2 kaki je...nyesalnyer ramah mesra ngan makcik ni..sengal rupanya

makcik : adik ni beli cendol 2 bungkus ni nak buat ape
akak: ape lagi makcik buat mandi lah makcik oi...
makcik : (terdiam sambil senyum2 blur)

pastu bayar n cau cin cau..nasib baik cendol ko sedap..kalau tidak harus aku parut ko macik macam ko parut airbatu tu tadi...ape pun sabar je lah..orang tua mmg cam tu...

Tuesday, 20 January 2009

Layout akak menjadi hanjeng!

nampak tu kuar photobucket2 tu ..hanjeng tul..rase nak mengamuk je...


penat akak tak tido malam belek computer kat umah nak tukar layout akak..then dapat lak yang cantek...ujung2 hanjeng jadinya..trus tukar yang lame balik..sialan ...sape tau kat mane nak cari template yang cantek memukau dan klass..cepat bg tau akak...cepat uolssss

Monday, 19 January 2009

Penemuan Menggemparkan!

akak dah lame perasan...mata akak ker or ape thah..akak nampak ade bloger ni muka cam serupa...rupa bentuk nya tu macam same..adakah mereka orang yang same?..itew akak kurang pasti..adakah dr segi saiz atau ape?...

bila akak tunjuk tuan punya muka jagan lak sentap ok..bantai korang kalau korang sentap kay...kan orang kata dalam dunia ni ade 7 orang muka serupa...yer bak kata pepatah "gajah dua serupa"..eh yer ke..ke pelanduk dua serupa?...same lah tu...cam tu gak akak ade 7 rupa sama..akak dah jumpe 2 orang dah muka serupa cam akak..iaitu halle berry n liza hanim..gitew...

korang tengok gambar ni serupa x diaorang ni...

mate akak yang kero ke tak tau ler..tp macam same kan..sape cantek dan sape muka berbisa korang je lah tentukan...ape pun tu kuase tuhan kan...

kalau korang nak tengok si peej punya blog : http://peejburhan.blogspot.com
si cokelat punya blog : http://puancokolat.blogspot.com/

korang bezakan lah sendiri betul atau tidak ape akak cakap ni....jangan sentap yer peej n cokelat.

tp yang akak tau kak bed mmg takde orang same muka ngan dia..dia one and only..sebab dia terlalu cantek serta tiada tandingan...kalau korang jumpe mesti ade petanda buruk tu..paham2 jelah..korang tinggal 7 hari tuk hidup lah gamaknya...

p/s: hey choc! mak rase muka ko lebih bisa skit le dr si peej tu...larikkkkkkkkkkkk

Rimas akak!


korang kenal tak Azizah Mahzan ni....akak yakin dia pelakon yang hebat..tp lakonan dia dalam spaQ merimaskan akak...cuba cakap inggeris walaupun bunyi so village (kampung)..cuba buat konon2 kelas tp nampak gak x kelas...

kalau dia belakon watak lain tu ok je...dia cakap inggeris bersungguh2.. tp tetap akak rase pelik..rase nak tutup je tv bila dia belakon ni...kalau cam tu akak pun leh belakon wahai makcik oi...

Lagi satu akak nak tambah..pakaian dia tu mmg lah nak tunjukkan dia perempuan kelas atasan..tp macam x sesuai gitew..ape pun dah pengarah suruh cam tu nak buat cam ner..yang penting akak nak cakap sikit kat kawan akak ms Amor yang jadi PM (production manager) cerita ni...ko tegur2lah sikit perempuan tua ni...ko kan PM so ade hak kan..entah2 ko saje je bg dia nampak cam hanjeng tak! ke ko x buat keje nok..opssssss

akak tertanya2 adakah dia yang berlakon macam hanjeng or pengarah yang suruh belakon rupa hanjeng..ke akak yang yang hanjeng x reti menitai..kompius akak...

Wednesday, 14 January 2009

Kancil Idol !


kancil idol?...mmm bukan kereta kancil yer uolsss....ni akak nak bg tau yang geng2 akak akan mengadakan pertandingan menguruskan badan uolsss yang diname kan KANCIL IDOL..ape itew...kenape kancil?..suka ati akak lah nak letak ape..ko ape pedulik...ini akak terangkan ..kancil kan seekor binatang yang kecil, comel, genit dan cerdik..so kita mengambil ikon ini sebagai simbolik kepada perkataan kurus lah uolss...kancil kan kecik uolsss....pertandingan ini akan di adakan selama beberapa minggu oleh gajah2 yang terpilih..bertandingan ini berkisarkan tentang pertandingan menurunkan berat badan yang mirip gajah ini.. kita akan lihat geng2 gajah gigih menurunkan berat badan bagi memenangi hadiah lumayan yang akan ditaja oleh Mr Cyberwira...harus lah alat senaman masikal yang akak dah humban dalam perigi buta tu kena kuarkan balik...

oleh kerana geng2 akak yang dulu2nya semua adalah kancil dan kini menjadi gajah..melainkan hotmama n kak bed...so kitorang ramai2 pakat nak lose some weight...tapi bila sebut pasal nak kurus ni semua malaskan..bukan ape sebab food is the main thinh in our life...so Mr cyberwira telah rela hatinya menjadi sponsor besar bagi pertandingan ini...hadiah dia mmg lumayan...hadiah tempat pertama , kedua dan ketiga....dengar2nya hadiah berupa Handpjone dan wang tunai...best tu...akak akan cerita nanti dan hadiah akan di pinda mengikut masa ke semasa ...so bila sebut hadiah berlumba2 lah semua nak turunkan berat badan kan..so macam galakkan lah....biase lah kalau x de hadiah semua malas kan....

semua peserta akan di ambil gambar pada hari penimbangan itew nanti..kira senang lah nak buat profile sape yang kurus tu nanti...baru nampak perubahan...so gambar akan di update dr mase ke semasa untuk melihat perubahan...yer lah uolss nak tengok perubahan dr gajah ke kancil kan...

pertandingan akan bermula pada isnin depan 19 January 2009..semua peserta akan menimbang berat badan dengan timbang yang sama dan dr situ kita akan mengira kadar BMI setiap peserta dr mingu ke minggu... so pertandingan ini akan di menangi oleh siapa yang turun berat BMI yang paling banyak....so equal lah pada semua...

tp pertandingan ini hanya boleh di join atas jemputan sahaja..sorry yer pada gajah2 di luar sana yang nak join...by invitation only ok...dinch boleh uollsss..bg yang sedia kala kancil seperti penganjur si cyberwira, kak cam and lain2 kena jadi juri...ops sorry kak cam lembu susu strawberry ok...

so uolss nak tau sape peserta dia lets kita tengok....

Peserta No 1: Ms Reezberry @ Ms senduk

Peserta No 2 : Mr pojie
Peserta No 3 : Mr Haizat

Peserta No 4: Ms Marina @ tigrismalaya

Peserta No 5 : Ms Lela @ Hotmama

Peserta No 6 : Ms Veeda Areena Tajuddin @ Kak Bed

Peserta No 7 : Mr Hafiz

syarat-syaratnya :
1) sesiapa yg tambah berat badan akan di keluarkan dr pertandingan
2) sanggup memaparkan gambar mereka di blog ini untuk pemantauwan ( kalau x sanggup x leh join uolss)..kalau malu or takut identity di kenali...layak ke ko masok blog akak..so tengok je...
3) membenarkan identity di blogkan
4) Being real and tidak berpura2
5) mesti redha dengan setiap penulisan yang di blogkan..
6) rela di cerca
7) Rela berat badan di ketahui umum..

so akak akan update bg perkembangan semasa ke semasa...so para peserta bersiap sedia uolss..so sebelum pertandingan bermula...kita semua ada 4 ari je lagi untuk membedal segala makanan yang ade...pastu nan adoooo kena lah diet n bersenam uolsss...berdebar akak...dan akak amat berat hati dan sedih untuk menyatakan

lets turunkan berat badan untuk kesihatan bersama...
SAY NO TO FOOD!

Tuesday, 13 January 2009

bahasa2 akak untuk difahami

wah ade silent reader akak nak akak buat satu entry tentang bahasa2 yang akak gunakan dalam blog akak...jangan risau uolss sebab akak akan kuarkan satu kamus terbitan BBP kamus dewan bahasa bahasa bapok jilit pertama...nanti beli ek...

yer lah sian bloger yang selalu baca blog akak yang x paham ape akak taip...untuk pahaman semua lets akak bg sedikit kata2 cercaan bagi memahamkan manusia2 yang sedikit bebal lagi dunggu ni...
so lets blaja bahase uolssss.....

1) Dinch - bermaksud tidak..." dinch boleh bagi tau uolls"
2) hanjs - hanjeng @ anjing ... "ko mmg perangai macam hanjeng"
3) Propa - Propaganda..."ko jangan nak propa ye uolss"
4) Gerga - Gergasi..."dah lah badan gerga ade ati nak pakai dress"
5) Child Fish - Anak ikan- remaja2 yang comel ..."wah sungguh comel anak ikan itew..."
6) kendu - hensem..." kendu betul mamat tu merembes akak"
7) merembes - berair or meleleh... " merembes akak ngok jantan ensem tu"
8)warok - buruk @ hodoh ..." yer lah akak kan warok lain lah ko tu meletop"
9)Meletop - cantek, hebat, hensem ....."wah semalam kak cam dapat jantan meletop ok"
10) cik gayah @siti rogayah - gay ...." eleh macam akak x tau yang dia tu cik gayah"
11)Yenna - india..harus cover uolss nanti kena sepak .."ko cakap belit2 lah macam yenna"
12) Cikcur - melacur..hey uolss x cikcur ke malam ni"
13) Dintis - xde duit...." mak x leh kuar lah malam ni mak dintis"
14) Cikki - laki or suami..."datang ngan cikki ke uolss?"

cukup tu dulu..kalau x paham ape2 perkataan sila nyatakan di blog chat kat tepi tu ---->
insyaallah akak akan jawab...ok uolsss..cau dulu...

Monday, 12 January 2009

Jangan sesekali cerca mawi!..ingat tu

boleh dikatakan begini lah " kalau ko nak name ko di gugurkan dari harta pusaka keluarga jangan sesekali kutuk or cerca mawi"...takut akak mengingatkan kata2 tu uolss

begini kisahnya...ibunda akak adalah peminat no 1 mawi ok..ape saje bab mawi ni dia sanggup...kalau akak mawi ni akak minat warm2 nails je uolls...semalam kan kisah mawi kawin kat palace of golden horses tu kan..temanya ala2 arab gitew...so mak akak sibuknya dia macam dia yang buat majlis tu..berkali2 dia bunyi yang malam td ade reception mawi n ikin..habis dia call anak2 suruh duk depan tv tengok mawi n ikin tu..sorry mama i nak pi kareoke ok...i sibuk i perlu latihan vokal ok...i nak buat latihan untuk konsert i di madison square garden bulan depan...


awas korang...kalau sampai akak di pinggirkan kerana korang berdua...akak akan gigit korang sampai putus telinga

jangan sesekali anak2 or sape2 kutuk2 mawi depan mak akak...marah betul dia..seolah2 macam mak akak tu kenal lak mawi tu..macam mawi tu duk sebelah umah mak akak lak..tanya je pasal mawi semua dia leh jawab..kagum akak..peminat no 1 lah katakan..naik rimas akak..dulu dia minat siti nurhaliza..sekarang siti dah jatuh no 2 dah....

mak akak puji si ikin tu berbakol2..baik lah, cantek lah, sesuai lah, muka suci lah...motip muka suci..entah akak pun x paham...cam mane mak akak leh tau kensep muka suci pun akak x tau...ape je tentang mawi semua betul..gossip liar tentang mawi dia bangkang keras2...katanya mawi tu seorang yang baik budi pekerti, x hu ha huha macam akak, and pandai mengaji....wahai ibunda ku yang tercinta si mas idayu tu pun pandai dan sedap mengaji quran mak x puji pun....itu lah dikatakan fanatic...

ape pun itewlah resam dunia ....ape pun asal mak tak lalai dah le yer mak...gitew nasihat akak kepada mak akak...bedebar akak...dan haruskan akak ber imejkan mawi bagi menambat ati mak akak ?....perlu ker?

Friday, 9 January 2009

Kak Cam ko lah manusia paling cantek!



gitew lah bunyinya..kata2 yang akak sampaikan kepada kak cam td...kaedahnya semalam geng2 diva2 puchong telah berkumpul di restoran kebanggaan semua alfa maju juction katanya..situ lah akak ngan geng2 akak selalu lepak...

nak lepak tempat lain macam x best lak...so sorang kawan akak ni jual lah vitamin C & E katanya...kaedahnya semua pakat nak cantek kan kulit2 ok..ni bukan yang enjek2 tu ok..enjek2 tu x main lah..gitew...ni pill vitamin c..kaedahnya kakak kawan akak ni ade farmasi sendiri lah..so dia smuggel lah barang2 kakak dia untuk dibuat jualan karnival di restoral itew....

mak x sabar ngok ko cantek memukau seminggu lagi kak cam oi...berdebar mak

dengan pembesar suara dan pose ziana zain dia pun mengwar2kan jualan nya...vitamin c tu ade dua jenis..yang 1000mg dan yang 250 mg....lantas akak renbat lah satu botol yang 250mg tu..yer lah akak ni kan berkulit rentung ibarat jelaga kayu api kan..so nak putihkan kulit lah konon nya..selain tu akak rembat gak pil vitamin E untuk kulit katanya..harus lah kulit akak pas ni kulit akak putih melepak n halus ibarat telo tembelang rebus di kupas kulitnya...wah..x sabar rasanya...kalau akak ni harus lah kena makan banyak..sebab tahap kehitaman akak ni ibarat menutup mata diwaktu malam..camtu lah gelapnya..so kenalah makan lebih skit...

dengan tiba2 kak Cam membuat statement " lepas ni mak x nak jumpe uolss lah seminggu pastu korang tengok lah kemunculan mak terbaru pas tu"...ewah2 kak cam...kelas statement ko...ko ingat seminggu kulit ko leh rata n halus ..jangan berangan ok kak cam oi...ko henggat dengan makan sebiji pill vitamin tu serta merta terus ko halus....hey kak cam kalau ko gosok kertas pasir kat kulit ko pun amik mase untuk halus ok..inikan pula vitamin yang nak kena telan tu..awas ko kak cam...

berani mati statement kak cam..kalau ko nak cantek sangat ape kata ko telan ngan botol2 vitamin tu sekali..kalau x cukup gak meh akak supply 15 lori limau ko telan ngan lori2 sekali..gerenti bukan seminggu..time2 tu gak ko cantek memukau...mak yakin...

jangan marah kak cam....ko yang buat statement tu kay bukan mak..opssss

pesanan buat azam si penjual vitamin c & e : nyah kakak ko xde jual ubat kurus ...mak rase mak makin lembu dr hari ke hari...tiap kali mak ngok cermin je cermin mak retak...tiap kali mak senyum kat child fish semua bertempiaran lari macam nampak hantu...bahaya ni...mak takut mak jadi lembu forever..waaaaaaaaa

p/s : sebutan yang betul name kak cam = kem macam sembutan camera

Wednesday, 7 January 2009

hey hanjeng ko mmg berangan kan!

sakitnya ati aku...rase macam nak meletup rasenya kepala akak arini...geram tahap dewa murugan dah ni...

kesahnya gini..lunch td akak kena pi bank kat area puchong jaya untuk bank in company check..so merangkap pi lunch sekali lah kan...so dah lah matahari terik..aircond kete akak plak kuar macam angin ketut je..x sejuk2..akak dah naik antu je...awas ko kete....


pinknya aku...ko ingat ko cantek..kenape ko x color 7 warne ikut pelangi ...pastu ko letak bunga sikit2 then letak sepanduk..ini kereta berhias...

so dalam menuju ke bank banyak lak kete..manenya lori, mane kete lagi... geram betul akak...tiba2 akak dengar bunyi kereta yang ala2 kereta turbo ala2 kete racing...bila akak toleh ke kanan ade mamat yang mukanya lebih buruk dari kerak periuk ngah bukak tingkap.....dengan cermin mata warna silver...muka pori2 kawah manja...rambut ade 3 colour...benti kat trafik light sebelah kete akak...bawak kancil jugak macam akak uolss..tp yang penting colour pink terang siap ade stiker kartun2 kat pintu dia...patu dia punya ekzon bunyi macam kereta racing..ni mesti bajet2 masuk gear satu ni terus berdesup ni kan....

sebab kete ko tu lain dr yang lain...hanya hanjing2 je yang suka pakai so akak pandang lah...then dia leh bukak tingkap then cakap kat akak " hey bapok! ko ape hal pandang2...ko bajet ko lawa ker"...terperanjat akak tiba2 kena sangsang....


hey uolsss i love pink and hello kitty..pink x bermakne i bapok tau...walau pun muka i buruk i tetap suka pink...i'm so fahionable

ape lagi dengan x semena2 PERANGGGGGGGGG !!!....dengan x sabar2 mulut akak yang suci lagi berbau kasturi syurga ni terus mencerca kembali..."hey babi sape pandang ko...aku tengok kereta kete ko yang dah rupa kete mainan ni..ko jangan nak perasan muka ko tu yang buruk..kalau aku jadi jantan muka aku 1000 kali lebih ensem dr ko"....akak sangsang siap muka2 ngan tangan2 sekali bergerak..dah rupa mariah carey menyanyi dah akak rase...


lampu isyarat merah terus dia merempit..bunyi kete dia kuat macam rase duk sebelah jet pejuang dah...ujung2 bunyi je kuat macam kete racing....geraknya x laju pun...macam sial..akak bawak 80 je senang2 akak potong..sambil potong kete tu akak sampaikan jeritan ucapan penutup buat jantan muka kuali tu..." woi muka kuali... nenek aku jalan lagi laju dr kete mainan ko ni..ko campak je lombong sial"... lepas tu akak..gelak macam orang gila...mampus ko sane..puas hati aku...kete je nampak hebat tapi pemandu buruk n kete gerak macam siput babi...muka ko tu layak bawak lori tanah je hanjeng...nenek aku mengesot pun lagi laju...mmmmmm adakah nenek akak suster ngesot?..ujung2...

Bermaksud so long mother fucker!

Tuesday, 6 January 2009

kencan pertama!

kencan pertama?...maksudnya 1st date lah uolss..dalam bahase indon...bila sebut je 1st date ni akak teringat akak nyer 1st dulu..mase tu akak umur sweet 19 cam tu lah..sweetnya aku...mase akak muda2 dulu..akak pun masih muda sekarang ni..sekarang ni 21 tahun...muda kan...mesti korang x caya kan...

mase tu akak kenal mamat ni dalam chatting..mase tu akak baru2 berjinak2 di arena penchatingan itew kan.. cik cur ala2 dulu2 lah tu...mase tu Mirc je lah yang akak tahu bukak..and mase tu popular Pic-Link...kira2nya macam myspace lah sekarang hebatnya....so akak sentlah gambar akak yang drag ala2 x siap tu..bila akak ngok balik gambar tu mase nak menagis rasenya...macam sial...tp waktu akak rase dah cantek habis dah tu..meletup banget lah tu....tp sebenarnya ngeri uolsss....

abang cantek x saya?..agak2 macam perempuan betul tak..ade tak muka saya macamm umu kalthom zaman dolu2

then akak chat lah kat mirc..akak kenal ngan sorang mamat ni..akak dah x ingat sape name dia...waktu dalam chatting tu dia cakap dia tinggi , putih, ade kumis skit2..dalam bayangan akak tu wah dan encem banget lah tu....bila dia tanya akak plak...akak cakap lah akak ni tinggi bape, rambut camner...itew lah ini lah semua lah...kiranya dalam bayangan orang tu mesti akak adalah seorang pondan yang sungguh memukau dan pasti memeleleh air liurlah uolss....so ape lagi deal lah nak jumpe....

mase tu mane ade perasaan nak berzina ker ape ke..kiranya jumpe n minum2 lah..so akak tunggu dia kat stesen minyak...dah same dah rupa akak ngan mamat bangla keje petrol pump tu...akak cakap akak pakai baju itew lah macam2 lah..supaya dia reconize akak..then dia cakap dia bawak kete wira warna hitam ...so tunggu punya tunggu akak berdebar2 macam ape thah x tau nak cakap...nak terkincit pun ade...tiap kali nampak kete wira je akak rase nak terkincit..maklum lah 1st time katanya uolss...ujung2 sampai jugak lah mamat ni...dia yang datang tegur akak...wah orangnya mmg tinggi..putih...encem...so kiranya dia bercakap benar lah...

tp dia pandang akak semacam je..maklum lah mase tu dressing pun ala2 adik2 kan...then dia ajak naik kete...so pi lah kedai minum2..borak2 dia kata umur dia mase tu 28 tahun...then dia kata kak akak yang masih akak ingat sampai sekarang "u kata u pondan...x macam pondan pun..rambut pendek je..cam ni lah...bila u dah besar skit dah bela rambut panjang..dah macam perempuan u cari i ok"...then dia bayar air n blah...tp dia cakap elok2 lah...

talk to the hand pondan warok...

wah akak rase sungguh terhina ok...tp mase tu budak2 lagi kan so x amik port sangat lah...so sejak tu akak pasang angan2 akak akan berusaha nampak cam perempuan..ujung tetap warok sampai tua..so akak membuat keputusan menjadi wanita warok je..yer lah kalau semua orang nak jadi cantek lak..sian lah kat mamat hensem dan kaya yang taste kat perempuan buruk kan...so itewlah gunanya pondan buruk macam akak ni....

abang yang akak jumpe dekat 10 tahun yang lepas tu mesti dah kawin dan beranak pinak kan..so u dah tua ok...sorry yer..i akan cari u kalau u kaya je...lain lah kalau akak ni kak cam...so agak2 kalau abang tu jumpe akak sekarang dia terpikat x?....ape pun kalau akak jumpe abang tu akak akan cakap......

amacam abang i dah meletop ke belum?...cepat lah bagi tau abang.....

abang how do i look?..chantek ke tidak? rugi u tak kenal i dulu..sebab i ade sebuah lorong gelap yang paling indah yang abang x kan lupakan...tp kalau u nak tengok lorong gelap tu u need to bring ur torch light...hahahahah

pikirkan.....



ni akak ade clip yang akak hanjeng berkenaan 1st buat tatapan semua...

Monday, 5 January 2009

Tangkap musang!

pagi ari ni mase akak kat opis ade one of the customer call...selalunya inquiry tentang serangga n termite lah exspecialy kan..maklum lah we all kan no 1 termite Eliminator kan...so sape2 ade termite or bug problem..leh lah contact2 akak kay...di jamin rumah korang yang bersarang anai2 tu dapat dihapuskan uolss...amboi sejak jadi ratu anai2 ni promote je keje aku kan...

tp hari ni akak dapat call lain skit...orang ni name dia Mr Genesan dr pj...di call akak dan request company akak pi umah dia tangkap musang....uuuuuu berdebar akak..ko biar betul abang yenna oi...mmmmm akak pun x sure ade ke service company akak buat macam tu ek..setahu akak setakat ular tu ade kot...mmmm akak pun terkompius uolss...company akak ni termite eliminator ke jabatan perhilitan...tak tau lah pulak akak...

yer nanti akak tangkap musang tu akak buat fur coat..mesti meletup...



lepas tu siap bg tau musang tu kat atas bumbung umah dia..dia cuba halau tapi musang tu x nak lari...mmmm...so dia suruh company akak datang kejar n tangkap musang tu..ape kata ko bakar umah ko..pasti musang tu akan mati rentung bersama umah ko abang yenna oi...tak pun akak kena turun padang and jadikan diri akak sebagai unpan musang tu..akak kan pose2 mak ayam pasti musang tu kuar terkam akak kan...musang kan makan ayam..entah lah nanti akak tanya bos akak yang bijaksana lagi memukau itew..pasti dia ada jawapan yang akak ingin...

bila cakap pasal musang ni trus akak teringat main musang kejar ayam mase kecik2 tu...akak lah selalu jadi ayam..tu yang dah besar ni berangan2 and pose2 mak ayam tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...