ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 30 May 2008

Satu hari yang Hanjeng!

semalam akak telah di tugaskan oleh permaisuri (mak akak) untuk mengantar dia n makcik akak ke kampung akak di muar..untuk kenduri kawin...so akak pun mengambil langkah2 keselamatan seperti di war2 kan dalam televisyen supaya..check kete lah, tukar minyak lah, servis lah..aircon lah ape lah...then akak ajak lah hafiz ikut akak untuk meneman akak menghantar dua permaisuri itew ke muar johor...hafiz siap plan ni nanti bila sampi muar nak pi ajak akak makan mee bandung muar lah ape lah...jauh tu uolls..yang penting nak anta malam tadi n pagi2 esoknya dalam kul 3 ke cam tu akak n hafiz akan berangkat pulang ketanah air..sebab akak ngan hafiz keje pagi uolss...sanggup ni...

sebelum pegi kami pun berentilah beli makanan lah, air lah ape lah...tapi ape yang terjadi selepas itew membuatkan akak sakit hati n rase nak jadi incredible Hulk... pastu..nak tau nape?...ni nak citer ni....


kenape lain macam jer incredible huk akak ni...mcm something wrong je

kami pun bertolak melalui lebuhraya utara selatan PLUS menuju ke selatan tanahair...dan mase dah hampir di perhentian rehat R&R seremban...sewaktu akak pose woman bawak kete ala2 pemandu kereta lumba wanita..tiba tiba akak rase aircond kete akak jadi slow..n akak ngok meter minyak, tempreture, n semua meter kat dashboard tu malap n semua turun..apehal lak ni kan...so akak pun masuklah kawasan rehat itew..dan berhenti...akak pelik tu..kete baru servis, batery baru tukar..tapi kenape jadi hanjeng ni kan....mmmmm..akak pun matikan kereta..tup tup..akak nk on balik..xde power kete akak..X LEH START UOLLSSSS....masalahnya kalau ade bunyi enjen start tu xpe lah gak ..ni ape pun xde..macam xde power langsung.....


TIDAKKKKKKKKKKKKKKK!....akak menjerit sehingga satu kawasan rehat itew senyap n memandang akak selama 3 saat...mak akak dah mula mengeluarkan hujah2 yang bisa memanahkan telinga akak dah...so akak pun suruh lah kak nita..opss hafiz untuk melancarkan operasi mengecall rakan2 yang pandai tentang kete....

semua orang x tau n sibuk..so cam ne ni kan..so akak pun mengambil langkah untuk mengekol PLUSRONDA untuk meminta bantuan..mereka kata dalam setengah jam mereka sampai...tp uolls x sempat akak nak touch bedak, mereka pun sampai bawak makenik...check punya check diakata ALTERNATOR kete akak rosak..sebab tu bateri x cas kat kete..tu x leh idup tu...n kereta kancil mmg ade masalah ni..sentap akak..so akak tanya lah bape kalau dia leh buat...cina makanik tu kata dia kena amik barang kat kajang lah ape lah..mase tu dah pukul 9 lebih...charge itew charge inew..semua sekali RM600 !!!! oh tuhan ...terperanjat berok akak...mahal gilo...then ape lak terjadi pada dua permaisuri itew?..nanti akak citer....

sesiapa yang bangang cam akak..nak tau inilah alternator tu ..cam ni lah rupanya...


so akak pun membuat keputusan menghanjengkan makanik itew dan menghalau dia pakai penyapu kerana nak ketok duit akak...rupa2nya mak akak n makcik akak telah melancarkan gerak gempur mencanangkan permasalahan akak ker adik beradik mereka di muar...then sepupu akak yang baik hati itew telah sukarelanya ingin mengambil mak n makcik akak di perhentian seremban itew untuk ke muar..jauh tu uollss..baik tul sepupu akak tu...BAGAIMANA DENGAN AKAK N HAFIZ?....

kami pun pose lah ngan hafiz minum2 dulu..then akak dapat call dr abang angkat akak ..dia kata dia boleh tolong tapi lepas sembahyang jumaat..waktu tu pukul 10.30 malam....nak suruh akak tunggu sampai esoknya ker..sedih jawapannya....nak suruh akak berkemah dulu ker...then akak pun call lah hotmama untuk mengadu domba..then laki dia pun bg lah beberape cadangan bernas n berinformasi..walau pun x dapat datang tp hotmama telah memberi tips yang terbaik untuk akak..thanks uolss...lepas tu lah deligasi Diva puchong haizat n ali call untuk membantu..then mereka kata nak datang tempat tu sambil bawak abang hensem Ibrahim...katanya ibrahim pandai skit pasal kete ni...so dalam 2 jam cam tu..sepupu akak dr johor tu pun sampai lah untuk pungut mak n makcik akak..so bereka bertolak lah naik motor 3 orang ala2 sarkas....acah je..naik kete lah....ahaks....

lepas tu lah deligasi diva pun sampai..haizat terus capai jumper n cas bateri kete akak...tunggu dalam 1/2 jam cam tu kete pun leh lah hidup...alhamdulilah.....eh belum lagi kay..kete mati balik..hanjeng kembali..ape lagi si ibrahim pun godek sana godek sini untuk membetulkan ape yang salah kat kete akak tu....then baru lah leh hidup n bernyawa seperti sedia kala..lega rasenya...ape pula tugas ali n hafiz disitu..mmmm pose memberi sokongan..xpe korang cantek...thanks uolls..

ape lagi pastu?...one two goooooooooo lah ....akak terus jalan ke arah seremban n patah balik ker arah puchong....bila turun je tol seremban ...kete tu hanjeng kembali..tp kawan akak cakap kalau dia jadi balik maknanya alternator tu hanjeng balik..n kete hanya bergantung pada power batery semata..so solutionnya jangan berhetikan kete n matikan enjin..so akak terus pecut sampai punchong....sampai gak akhirnya....dalam kul 3 pagi cam tu lah..bila akak park je kete kat parking umah akak..trus enjin mati n x leh idup..sedihhhhhh..tapi x pe lah atleast dah sampai puchong...then ape lagi..kenalah bawak deligasi diva pi makan...sebab dah tolong akak kan.....

then pagi ni akak terpakse lah pose catwalk pi keje..jap agi akak suruh haizat datang jumpper kete akak supaya leh hidup n anta pi workshop...harus lah tengahari or petang baru akak pi wokshop sebab diva2 tu masih membute...sedihhhh

p/s : di sini akak dapat lihat...tuhan kalau nak duga kita bila2 mase je lah..so jagan lah kita lupa pada dia..mungkin ade hikmah disebalik itew..tuhan nak tunjuk inilah bagusnya kita ada kawan..kalau kita susah or ade masalah ramai offer nak membantu..akak mmg terharu...rupanya kawan2 akak ni bukan lah kawan2 tika gembira je kan...tanpa mereka akak x tau ape akan jadi pada akak ngan hafiz....anyway thanks a lot uolls..jasa korang akak kenang sampai bila2...korang lah kawan akak dunia akhirat..amin


ahad- 1 Jun 2008...akak dah betulkan tukar alternator n kabel..tp..kete akak hanjeng kembali..harus esok akak akan bakar workshop yang betulkan kete akak tu..awas.. sentapppppppppppppppp!!!!!!

Let's SHOPPING Uollss!