ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 29 June 2015

Buffet ramadhan yg mahal nak mampos

Hey uollsss... puase ke todayyyy?...akak ada soalan nak tanya korang...brapa mahal korang sanggup bayar untuk mencekik bufet ramadhan? atau berapa uollss sanggup spedo anak ikan bawak makan di bufet ramadhan?

Ni nak citer skit...makanan waktu berbuka..ko makan ape... akak ape pun bebuka mesti nak mencekik nasik... bak kata makanan ruji lah uollsss...walau akak ni berwajah pan asian (pan = kuali)..tapi akak tetap nak makan nasi masa buka... x biase nak makan western2 ni uollsss x pandai...

Slalunya masa buka..akak akan p azan kat masjid dulu...then akak lari pecut balik umah akak trus Cekik kurma...sunah nabi lah katakan... kalau ada kurma lah...xde pun air panas aku bedalkan dulu...
.bagi perut kosong tu lembut dulu sebelum cekik benda lain... yer lah perut anak dara kan..akak ni bebuka x cerewet sangat...nasi cukup...tapi ade org nak makan yg pelik2 mmg aku x pandai...lepas mencekik nasi baru leh kudap2 benda lain macam strawberry coklat ke... cheese cake ke.. truffle ke.. caviar ke kannn....xde lah feeling sgt kannn

wekend ari tu akak ada google2 kat internet tengok harga bufet ramadhan 2015...google punya google akak nampak lah banyaknya promosi buffet ramadhan banyak hotel dan restoran...
Ya tuhannnn semua mahal nak mampus ko... terkentut aku tengok harga2 semua.. ada tu RM178 per pax... hamboi ada rusa panggang celop emas gakmaknya...tapi tu kat manderin oriental lah uollssss.. x tau lah kalau menu buffet dia sekuas padang bola,, sesuai lah harganya 5 star hotel tu...

adakah bila ko bayar mahal ko rasa ko kelasssss sgt?...adakah bayar mahal tu ko leh kata " i eat at amazing place"?... adakah ko leh post kat pesbok...dengan hashtag #kohader #komampu #walaupun


adakah hidangan itu di susun sepanjang 1000 meter dan bila ko cedok dar hujung ke hujung ko x sedar waktu dah imsak...





tempat yg opis akak berbuka tahun lepas pun naik harga.. tahun lepas 45 hengget je..taun ni 80 hengget uolsss per pax.. x masuk gst lagi... meninggal yer...tu sorang kalau 20 org  x ke pitam bangun pitam bangun jadinya...

Kalau ko makan waktu berbuka brapa banyak pun leh cekik kan..paling2 sepinggan nasi..kueh2.. kan...tapi kalau dah harga ratus2 tu x makan rugi lah pulak kannn... kalau ko nak cakap ko ada perewang..perewang ko sah sah dah kena ikat kann...ko nak ke mencekik kat tempat memahal dengan perangai kampung kebulur cam x pernah jmpe makanan...

Ok cam ni.. kat hotel..brapa banyak ko leh cekik kat situ dari 7.30 buka hingga paling2 pun sampai 9 malam...Adakah ko mampu cekik... nasi briani sepinggan..spegeti bolonese ...udang bakar..ketam cili 2 ekor.. kambing bakar 5 keping.. cendol..air tebu..buah2 sepinggan...trafle..aiskrim..cheese cake..agar sepinggan...2 biji kuih tepong pelita...sirap bandung.. spegeti..pasta..ayam bakar.. pastri?


Ko mampu mentedarah banyak tu? Adakah ko adalah keturunan jin pokok ketapang yg mampu melantak bagai nak giler? adakah ko puasa 8 hari tanpa bebuka...dan ini lah masanya ko nak membalas dendam...

Mmg lah bila kita cakap cam tu ada jer mulut2 anjeng yang cakap..." ala sekali sekala kan..apa salahnya..lagi pun duit kita bukan mintak orang pun.. bayar mahal kena lah rasa semua"

Yer jarang orang pi buffet ramadhan mahal2 mintak duit jiran atau menang peraduan gores dan menang .. tapi tu kan pembaziran uollssss...

bila di buffet ni ko makan dengan keadaan tergesa..x abis cekik kat pinggan lagi...ko dah nak cekik lain sebab ko nampak orang meja sebelah tengan junjung ABC tinggi gunung...manakan pula meja depan ngan dokong kambing panggang...ko makan pun tergesa2 sebab satu ko nak rasa semua makanan yang ada sebab ko bayar mahal...second ko nak kejar masa yang di hadkan ...


Walhal kalau ko beli kan bazar paling2 abis 15 hengget...tu pun x abis makan...
Tapi kalau ko super kaya..duit x habis apa salahnya kan...bapak ko lak ade lombong emas blakang rumah...so silakan lahhh

kalau macam ni apa hikmah ko berpuasa sepanjang hari dengan kusyuk dan tawaduk tapi bila buka ko jadi rimau kelaparan kannnn..

bak kata tepok dada tanya poket ...mampu ke tidakkkkkkkk

kalau kaya sesangat makan lah kat sini.....kannnnnn opssssss

Let's SHOPPING Uollss!