ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 14 April 2009

Queen of Langkasuka

hey uolss ari ni akak nak kongsi cerita tentang movie yang akak pi tengok semalam...kak bed yang belanja..thanks kak bed...

cerita yang akak pi tengok semalam uolss adalah cerita "Queen of Langkasuka"...akak sarankan uolss baik pi tengok cerita ini...mmg best..best giler..akak suka sangat..dr korang tengok jagan tegur yang mmg hanjeng itew..baik korang tengok cerita thailand ni...

sedikit sebnyak cerita ini ade kaitan dengan sejarah tanah melayu..mmg best..kostum dia mesti uolss kagum...dengan tanjak, keris, songket..mmg melayu..tp cuma bahasanya je thailand...kalau korang perhati..ini adalah kisah cik siti wan kembang...

dah lah banyak lah pelakon2 yang ensem ...ghairah akak..rase macam nak masuk je dalam cerita tu..akak, kak bed n kak cam trus feeling2 puteri dalam cerita itew uolss...

mamat thailand yang dalam tv tu pun ade..ensem..jadi putera dari negeri pahang katanya...mmg best...

kuar je wayang akak, kak bed n kak cam trus feeling puteri dan permaisuri dalam ceita tu...so cerita ni dr 5 bintang akak bg 4 bintang setengah...x rugi duit korang tengok...pandai tul orang thailand buat cerita sejarah..kalau nak harap filem melayu..cerita puteri gunung ledang pun x lom tentu dapat chalenge cerita ni...pendapat akak lah kan...ape pun akak bangga lah jugak sejarah melayu sikit x banyak di filemkan oleh orang thailand....

ha ape lagi...pi lah tengok....


Let's SHOPPING Uollss!