ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 17 June 2013

mari ramai2 pakat pakai tanah liat basah kat muka...

hey uollssss ..puas menyalak suruh akak update?...

saje je aku lambat update... hahahahah

ok ok.. ari ni akak nak cerita satu benda yang tengah gila orang semua dok pakai...

dulu semua anak beranak..nenek atok..mak orang dok meragut rumpai laut...sekarang apa dah jadi..diam je..rumpai laut dah abis di tuai ke... xde pun nampak die hard fan rumpai laut ni duk menyalak suruh semua orang duk ragut rumpai..ke masing2 dah cantek sebab ragut rumpai laut....

ha lagi satu.. perut ko dah leper lom guna inchloss tu.. eh senyap gak ke... semua duk pakat lempar dalam longkang ke... ke masing2 kurus cam lidi dan x perlukan inchloss lagi..hotmama guna inchloss ni..akak kagum sbb dia dapat kekalkan bentuk empat segi dia...ujung2 inchloss lempar kan ke longkakng...dia duk berdiet dengan benda lain...

and then akak rasa lah semua orang kat malaysia ni semua dah putih cam snow white..sebab tukang jual produk putih dah makin senyap..akak rasa semua terlebih makan sbb tu trus jadi putih lutsinar gamaknya...

hari ni akak nak cakap tentang produk yang duk semua lah duk post kat fb... thanaka powder .



Sejak daru dulu wanita burma asli tenah gunakan thanaka ni untuk cantekkan wajah mereka.. oleh itu semua orang pakat nak jadi orang burma hari ni...



benda cam rupa tanah liat ni rupanya di buat dr batang pokok..rupa tanah liat je akak tengok...sebelum ni kalau korang perasan orang myanmar keje kat malaysia banyak pakai benda ni..pagi2 buta gi keje semua dok colet kat muka...tinggal pakai cawat pakai tombak trus leh pi memburu...



kat malaysia ni...ko suruh je artis cantek pakai and jadi duta..konpom laku...sekarang ni bila nora danish pakai produk ni trus makcik2 yang mengangankan wajah mereka persis nora danish.. tu yang trus dok borong berkodi2... dalam hati sambil berkata " moga moga aku cantek cam nora danish"...

sebelum ni nora danish x pkai benda ni muka dia azab ke...buruk ke..dia mmg cantek...dia tepek rempah kari babas kat muka pun dia tetap cantek cik kak oi...

yang kita tidak...nampak je orang cantek pakai trus beli..manakan pula ngan beli berguni2 jadi ejen...post lak kat fb x henti2 jaja muka nora danish.. bagus berniaga ni...akak bukan cakap produk ni x bagus..tapi sikap sengal ubi segelintir yang beranggapan produk2 cam ni dapat mencantekkan mereka...

kat malaysia ni..kayu ko celop kan tepong.. ko amik artis comel jadi duta... kompom 6 bulan lepas tu ko leh pakai mercedes lah gamaknya...betul..akak x tipu...senang benor percaya...

akak rasa lepas ni akak nak amik tahi ayam lencong..aku pek cantek2 ..suruh sapa2 cantek jadi duta ..post kat pesbook bagai nak gila..akak yakin konpom laku...

yang nyakitkan hati tu sibuk duk tayang kat pestbook... anak emak laki semua dok tenyeh bedak rupa tanah liat basah ni kat muka sambil buat muka kiut...." yes thanaka i dah sampai..ready to transform like Nora danish"... sedih ko kak.. nak je aku mandikan ko ngan air yasin agak terang skit hati tu tu..

ko x tau produk mahal apa yang nora danish tu pakai jadi lawa..sah sah dia adik beradik mmg lawa secara azali..ni muka ko yang kusam berjelaga ni berharap pakai bedak thanaka ni trus cantek berseri.





mungkin ada betul benda ni bagus..sebb tu orang myanmar ni duk pakai benda ni kan...nak tau pi tanya orang myanmar sana...

ok lah malas nak komen panjang2..kang ejen bedak tanah liat basah ni naik hantu lak baca...terpulang pada sesiapa yang nak pakai... itu hak anda...

banyak lagi petua orang kampung kita yang leh buat kita jadi cantek...suci kan hati.. jaga pemakanan dan banyakkan minum air masak.. konpom cantek...

akhir kata...kalau muka ko dah bisa cam bisa ular tedung selar..ko sapu 3 tahun Thanaka ni pun muka ko tetap bisa ok.. tetap pandang cermin retak.. sekian terima kasih.


Let's SHOPPING Uollss!