ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Sunday, 24 July 2011

tudung dulu2

orang semua cakap blog kak senduk ni asyik nak maki orang je...so sempena nak ramadhan ni akak nak cerita skit pasal tudung.

kita membesar dikelilingi oleh pelbagai jenis tudung...so ini adalah fesyen2 tudung yang akak pernah tengok sepanjang hidup akak...


cara pakai tudung ni mudah je...anak tudung..belasah je anak tudung apa...pin bawah dagu..kelepet tepi..amik cincin masuk ujung tudung tarik...siap..selalunya makcik2 banyak pakai style tudung ni....



tudung ni pulak mmg biase...makcik2 nak pi sebeleh umah ..kuar2 jalan2..tudung bawal katanya...ujung tudung selempang kiri dan kanan..siap...pantas....


ade satu masa tudung corak2 cam ni mmg populer...ape lagi amik tudung ikat ke ..ala2 mudah dan cepat...so makcik2...paling sesuai ketika hendak kepasar dan mengumpat dengan jiran sebelah...


ha macam ni pun ade..anak tudung ko terkeluar...kadang tu sampai tutup kening....ni ala2 x nak bagi nampak anak rambut katanya....ni yang menekankan penutupan aurat ni...


tudung mmg populer tahun 80an..tudung cikgu bedah katanya...ikat belakang...jalannnn...lalalala


bila dah masuk2 tahun 2000 tu..mula tudung wardina katanya...ikat..gulung2 kat kepala..nahhh sepit tepi muka..siap...wardina x muka akak?...



bila wardina punya tudung populer...ade lagi tudung baru..tudung binda katanya...nak jugakkk.... kannnn ala2 sebonjot kat tepi muka...chantek sangat aku....


then kuar pulak tudung kain jersi..ala2 getah..ko sarung je..siap...mudah cepat....macam2 kaler ade...pelangi..tompok2..ko cakap je...(dah macam jep sepah dah akak)


di gabungkan pulak dengan tudung lain..nampak kelainnan katanya...variasi katanya...yer kerr...


ni tudung ala2 mak datin...bagi nampak rambut...ala2 kelas tanya..bagi nampak remos....jambul...ko mampu?


pernah nampak orang pakai tudung cam ni?...ni ala2 fesyen penjual kain orang kampuchia...meniaga katanya ..panas...bagi nampak telinga..senang nak tawar menawar harga kain...bagi jelas dengor...

so wardina dah ade tudung...binda dah ade...so akak nak jugak...akak namakan tudung senduk...


langkah 1: amik tudung bace cerah..cream..warna light2..pakai cam biase...tudung bawal lagi bagus...


langkah 2: ikat kebelakang ujung tudung tu..jerut leher hingga muka bertukar menjadi biru...


langkah 3: amik tudung lain corak2...bendera juga boleh yer...


langkah 4: amik tudung warna tadi...letakkan di bawah dagu....ala2 nak gantung diri gitew





langkah 5: ikat mati di atas kepala..pastikan ketat...pastikan nak bukak mulut pun susah yer....


langkah 6: ikat reben..pastikan kemas...

tadaaaaaa...siap.......chantek kan...


nak cantek lagi letak keronsang..penambang gaya...dah siap tudung senduk....gaya ni mmg sesuai di pakai ketika majlis berjumpe bakal mertua...melawat saudara di hospital tampoi...


kalau nak cantek lagi..gunakan anak tudung putih dan tudung puteh sebagai warna asas....untuk aksesori..amik sedikit kapas sumbatkan ke dalam dua belah lubang hidung...

gaya ini sesuai untuk menghadiri majlis tahlil arwah dan majlis pengebumian...

sekian terima kasih

selamat mencuba...

tudung2 berikut di sponcer oleh Cik Shaz..tudung2 berikut boleh didapati di dalam drama 12 episod bertajuk Siti Mariam di astro chanel 114 tv Al-Hijrah.

335 comments:

1 – 200 of 335   Newer›   Newest»
Che Sue said...

abih laa tudung mak kak senduk kena godam..hok last tu terbaek..

NadiRah said...

hahahhaha!!!
cm hntu gitu..
like it!!! kahkah!!!

sHieRa cAkAp said...

Hahaha..Aku suka tudung yang nak g majlis pengkebumian tu kan?? Ala-ala pocong gitu. Tak pun kalo salah tengok orang sumbat kita masuk lam lubang kubor sbb sama je sepesen!

aimaniman said...

tudung ala st norhaliza mana kak senduk

zoe said...

kau sengal sangat kak senduk. hahaha. aku senduk kepale kau baru tau.. haha
gurau jerr....

b a m b a m ' s said...

so scary tudung last sekali tuh kak senduk oi~!! kekekkeke

aku ekynn said...

first time nak bagi komen.. topik ni rasanya paling kelakar.. kelassss bab yg brooch atas kepala..

Godric Minho said...

serius saye gelak terkangkang..bace hahahahahahhahah..lawak2^^

Eri-chan said...

kak senduk bajet lady gaga ni....ikat reben tudung atas tdg yg base, hahahah..kelakar la....

mrs zach said...

kak senduk memang penceria suasana. wahahahaha..terlarat aku nak gelak. suke betul part yg tudung gaya kak senduk tu..memang terbaekk la. tiber esok bienda tiru...howww?

Anonymous said...

kak senduk mmg terbaekkk memanjang..hhahahaha

teKukur Jantan said...

kak senduk mmg kelakar la.. next year join raja lawak astro ye.. sure aku vote Akak Senduk Jelita.. matila

monstorious wife said...

Kelakar nak mati uolllss... macam nak pengsan mek gelak..!!

danny said...

OMG!!! gajahnyerr kak senduk..tahap2 dewa giteww..huhuhu..yg penting kelasss ko kak..mampu??

Shahrizat said...

first time tinggal komen...
senak perut saya gelak..adeh bahagia rasanya bila gelak lemak kat perut ikut gego...haha
tudung tu persiapan sempena bulan puasa yee...supaya berhati-hati di jalan raya kalau tak harapan nak pakai tudung macam tu akan termakbul...

bighagenjo said...

:D haha!

azamhazril said...

..kaka senduk sumpahh ratu!

Qaseh mYra said...

lepas ni boleh la buat koleksi pakaian dulu2 plak yer..hehe..

EndyScenes said...

haha , akhirnya jadi mayat . tapi tetap DIVA . semua jenis tudung ade gile terbaik!

amjan33 said...
This comment has been removed by the author.
Amir The Warlord said...

Yang penting...kak senduk tetap tak bertudung gak...kikiki....:-p

anne said...

kelakar nak mampos !
gelak guleng gulen sampai bawah meja.

tengkuyu said...

anda menceriakan hari isnin saya....

Izz_Daya said...

memang terbaik laa gaya yang last
hehehehe

CuTeNyer@Ku!!!~~ said...

adeh...ketawa sampai kuar air mata..ahaks..apepun terbaekkkkkkk......gaya pocong gak terbaekkkk

QASEEH HATIKU QASEEH said...

ingat kan nak buat n3 serius..
sekali nya..hahahah..
ba air2 mata aku ketawa...
sib baek teda org2 sblh2 menyeblh...

lawa lah lawak akak senduk..

tdg ke-2 last tu best..
skrg mmg ada pesen reben2..
jd..komfem lps nie ramai yg follow..
:p

mamamarissa said...

kak senduk mmg kreatif...i like :D

Qing n Kueen said...

hebat ko duk. mampu menghasilkan entry yg bernas! bnyk masa ko mengumbah lemari mak ko ye. gigih! len kali tacap sket, specially yg last tu, ko buat mekap ala2 mayat gitu k... cemerlang...

fullmOon said...

my goodness kak senduk,i baca entry ni smp terkeluar air mata dan gelak takle tahan nye kat ofis ni..!!smp teman pejabat cakap i dah jadi mereng awal pagi isnin ni...ahaks!
takle tengok 2pic terakhir tu,nanti automatik gelakkkkk smp rs nak tercirit! hiks!! *thumbs up*

Anonymous said...

kak sendukkkkk u roxxx!!

slamat berposa kakkkk

-anonimos tu lahs ape lagi-

AdiHana said...

*pitam*

maisarah sarah said...

kak senduk!!!anda buat sy emreng di pagi ari,hahaha kelakar giler la.dak opis dh tegur dh ni.hahaha

SyuQ said...

pengsan aku baca kak senduk oiii. tudung mak ke senduk yg kak senduk rembat tu?

A.I said...

kau ni kan kakkkk..aku x baca apa2 pon dah gelak sampai nk terberak ni!!!! kau mmg giler la! kahhhhhhhhhhhhhhhhhhh

boyarque said...

AMARAN: Dilarang baca blog akak senduk sambil minum kopi panas....

cik areh said...

TERBAIK!!!!hahaha!

fatster said...

hahahahahahahaha omg nak mati ketawa!!
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah!!!

Jefri said...

hahahahaha..kak senduk terbaik!!!!!!!!

tudung hantu bungkus buh kerongsang tu yang terbaik!

asObet said...

like~~

IdaShah WC said...

geli pankres aku baca. wakakah kak senduk mmg lawak lah. boleh masuk raja lawak. aku vote kak senduk mati-matian

SURIA AMANDA said...

omggggggg....kak senduk..ko terbaek la kak....sakit perut aku gelak..

Ayuraza said...

hahahhaha..kak senduk sama revolusi tudung..cayalah kak..yang tak tahan..amek aksesori sumbat idung tu..ekeke :P takut...cabott....hehe

Cik Fotogedik ;) said...

ko memang hanjs lah kak. terkekek-kekek aku gelak kat opis ni tau. hahahhaha

Shima Md. Zahar said...

hahahahahah classss tudung kak senduk.. pasti menjadi ikutan ramai..hahahahahahah

ederq said...

menangis aku baca ni kak senduk. u made my day! hahaaaa

nila said...

hahahahaha...ko mampuuu??? senduk mampuuuu.....nangis tom abg saufi kalo baca uols, memula igt biasa je tapi bila ada aksesori kerongsang tue, u memang hebat senduk!!! tyra banks pun sujud....

Nur Alyaa Ibrahim said...

hahahahahahahahaha....gila lawak entry ni..mak sukaaaaaa!!:) gelak sampai nak gila ni..

Anonymous said...

lawak la kak senduk ni..byk pesen tudung siap versi skali...hahahaha semputtt..

Cikgu Fikri said...

hahahahahahahah..
lawak giler..
ingtkan aka nak buat fesyen tudung labuh... :)

Cikgu Fikri said...

hahahahahahahah..
lawak giler..
ingtkan aka nak buat fesyen tudung labuh... :)

enano said...

hahaha tak menahan lah kak senduk. nak pitam gelak. jendul betul :D

Mya said...

cer ko jual tudung style ni kat jln tar kak.
minggu depan dah puasa.
mungkin style ni boleh diguna pakai di hari raya yg akan menjelma.
jgn lupa letak hakcipta terpelihara. kak senduk the one and only

Anonymous said...

aku nak pitam gelak... ko ni gila glemer la senduk siap keluar muka sendiri....hahhahaaaaaaaa.. gila posting kali nih..

Atashinchicookeree said...

kak senduk...1000 thumbs up, macam nak pecah apendiks ngan batu kat dlm hempedu nie gelak...

Sidratul Muntaha said...

kurang asam punya kak senduk.
ahaha..
terduduk aku gelak nih.

Ms. Wanniey said...

ko buat aku tergelak beso la kak... da la boss tgh solat tu... kah kah kah...

bn said...

Ahkak SENDUK...i tergelak habis kat opis baca post you nih..OHMAIIIGADDDD katanya...i SKER sgt kat you




YZZI

monas2petronas said...

:(( :(( aksesori kapas tu paling aku tak tahan...gelak sampai nanges2..ni baru hanj

Meck said...

HAHAHAHAHAHAH

cikchibi said...

kak... ko memang terbaekkk...
terus acik jatuh cinta dgn blog ko, kak.

azlina said...

ko patut masuk raja lawak la sendukkkk

Miaki Yamashita said...

last skali terbaek!hahaha

Anonymous said...

Best entry ever!!! Sakit pipi dok bergelak.

Anonymous said...

Mana tudung makcik2 indon kegemaran ko tu?...

Hazrey said...

hahahahahahahaha babi tul lah. terkeluar roti kaya aku ni tengok gambor last tu. hahahaahahahahahahahahahahahahah

dah meninggal dah kau.. inalillah.

NurulJannah Asila said...

hahahaha . lucu plk!



jom tengok http://www.jannahshandwritten.com/:)

LiTtle_siS said...

x leh blah punyer kak senduk~ hahaha

zsidentity said...

tak tahan gelak tengok entry tudung ni!

nasib baik kak senduk tak amik tudung periuk ke tudung saji ke pakai..

merasa! ...agagagag!

!xOra said...

AHAHAHA....1st time bace blog kak senduk nieyhhh...tgh tention terus tergelak guling2......bestttt!!!!wakakakaka..xleh brenti gelak rasenye.....

Yuyu Musa said...

klakar gile kak...hahahahahahha


akak buat la buatang share tu.senang skit nak share kat pesbukkk.ngehhh3

Nurhanna said...

Wakakakakaka,kempis perut aku thn gelak

hana said...

hahaha..
mmg terbaik la..
lawak2..

fierapirot said...

hahahahahahaha....gile kentang kalo fiera pakai gaya last sekali cam pocong pun...=)

vampire's lovex said...

hahahahhahaha...

fesyen last tu memang power.kah kah

yaya_flanella said...

pergh. haha

auwcak said...

Miaaahahahhaaaaa ko gile kak senduk oiii. Sakit perut akuuu ketawa

asakir said...

aiyooo very der sundal tudung akhir itewww... leh r meks pkai g org mati nnt.. br keles

fairuz said...

hahahhaa aku suke gile style tudung kak senduk. memang paling style! hahahahahhaha

saya bukan tomato said...

kahkahakahkahkah ! memacam lah ang nih ! :D

aslann said...

ni gaya tudung menunggu 40 hari kematian la..bugima sungguh!! XD XD XD

elle2 said...

hahahaha....
terbaik la kak senduk...
tp jgn trkejut mane tau....
fesyen kak senduk jd ikutan...
hahahahah

ZeBentPenzel said...

dah lama tak pergi blog akak senduk
tengok2 dah bertudung rupanya....alhamdulillah.

akak, akak ni lawa la, nanti next post buat tudung hana tajima untuk orang muka chubby pls..tenkiu kak, ure de best!

^ ayat tipikal pengomen blog shawl

Nur Qalby said...

hahahahahaha! bongok sangat...pagi2 aku dah gelak sampai terbatok2..hadoi la ko kakak..sumpah aku seram fesen tudung paling last tu...

seth said...

kak sendukkkkkkkkkkk..matikla kite gelak smpai kejang perut..wakakak..

Mikah Lurima said...

one of the best entry kak senduk!

ya Rabbi!!! Kejilah kak senduk. Ketawa smpai sedu ni tau x!! hahahaha

Anonymous said...

astaga kak. ko buatkan aku gelak terbahak bahak kat opis kak. sampai cina cina sini pelik nengok aku gelak sambil kuar air mata. syabas kak!!

Golden Rose said...

hahaha dlm pada dok cita versi2 tudung sempat lagi nak bertazkirah utk mengingati kematian...bagus bagus..comel la plak pic 2nd last tu...k.senduk ni sentiasa ada ja idea nak buat perut sha terburai

-oP_ida- said...

Salam
pes time jejak sini....
sekali jejak nampak MODEL TUDUNG dr 80an hingga terkini...

jenuh urat perut tegang..bantai dok gelak..HAHAHHAHAHAHAHAHAH

btw..NICE to meet u sis ^_______*

mama-syira said...

takleh benti gelak
ahahahhahhahahhahhhaha

Mrs.R @ Emi said...

tq ahkak senduk,,u really make my day...hahahahha

Alya Esprézzo said...

hahahahahahahahahahahah...tak henti hentii gelakk, btw mendalamm maksud entrii awk niee..hahahahahahahahahahh majulah ahkak senduk untuk menyendukkkkkk!! hahahahhahah

aku seorang Temah said...

nak pengsan aku gelak weyh.. siap ikat reben....
ahahahahahaha

Tijah said...

bongok! kelakar ok. lama mak tak gelak guling2 cengginihhh...

hahahahaa!!!

midOri said...

hahahaha....mateey kejang aku gelakk dgn gaya tudung kak sendukk...terbaikk and meriah gittewwww~~

Laney said...

akakakakakak terbaik!!

Mr.PinGu said...

entry yg cukup menarik.. aku gelak2 baca bab tudung yg bawah sekali tu.. hahaaa

JuJue said...

hahhaahahhahaahhaahahahahahahahahahahahahahahahhahaa bongok!!!

(lap ayaq mata meleleh sat...)

2tahundiwellingtonmencaricinta said...

Assalammuailakum terime kaseh xpernah bce blog nih org share kat blog -mmg gelak abis-abisan teringat semue memori lame style tudung ketige tuh mak saye puye style dulu terus t'ingat kat ma -comel je .terime kaseh

livelifethefullest said...

adoiiii...takleh nak tahan aku gelak..guling2 baca...

sirfieyan said...

tergelak haku sorg2 tgh2 mlm...wahahahahahhahahahahaha

Anonymous said...

Kak Senduk troll lu orang lah...

afizan azman said...

lawak giler...cracked my day.ketawa tahan perut...

yasmine danny said...

MUAHAHAHAHAHHAHAHAA....
alaa senduk~~~ kau memang howt!!!
Gelak Guling2 YD malam2 nie.. =DDDDD

Anonymous said...

lucu le awak nihhhh hehehe

sab said...

ini entry terbaik kak senduk..muahaha

Anonymous said...

maaf kak, saya bukan nak cerca cuma nak ingatkan sebab mati itu tdk tahu bila.. ingatla yg satu hari kita akan kembali pada Allah s.w.t dan akan di tanya amalan kita.. maaf sekali lagi..

ad|nda said...

sengal laa kak senduk!!! ssatu opis denga aku gelak ahahah

Anonymous said...

Cayalah kak senduk ni...nak pecah perut saya sampai bos dok kat blakang pun xsedorr... u roxxx babe

Anonymous said...

kak senduk...cepat laa hupdate cerita2 baru.....dah seribu-ribu kali aku baca pasal tudung nie...dah jemu sey~!

missbby said...

sumpah gelak..dahlah saya tengah tension..ni gelak tak ingatt niii..hehehehehehehe

Anonymous said...

lawak.. lawak.. geli ati den..

Anonymous said...

salam..hakak,tudung yuna takdak ka ?

SUCI KUDUS said...

EKEKEKE... meroyan gelak malam2 ni sundels.. mek pakai telekung je nok. harus muslimah.. *lariiik* noks, alang2 cakap pasal tudung, jom baca kisah semayang jumaat kat SINI

LugieAmir said...

hadoy hai...seramm makcik nengok tudung ala2 kak ssenduk neh...dh cam antu pocong! kehkehkeh

june said...

akak wei ...gilala hebak citer mu nih...gila aku gelak tergolek2 weiii....

-hasnurul afifah- said...

saya link akak ke post saya.. supaya ramai tau cara pemakaian tudung baru ni.. hahaha

Yanaa said...

hahaha..lau pakai tudung ala2 saji konpem semuam orang lari jauh2

Fara Ada said...

hahahaha kelako gile!! adehhh skt perut baca

EYFAalias said...

ahahahahhahahaa. terbaik! mintak share ya :D

Anonymous said...

heheheh mmg betul la trend tudung.. tp agak sedih ckit sbb isu tudung tu dipermainkan.sebenarya islam menyuruh umatnya menutup aurat bukanlah mempersendakan penutupan aurat tu.(jgn terasa,..setakat ingin berkongsi saja)

k.h.a.l.i.l.a said...

hahaa..... lari tok imam nampak tudung yg last tu

Nana said...

Post yang paling best sekali lawak giler...baca byk kali pun gelak...

Ryyn_kiss12 said...

mmg sampai ke mampos aku tak try gaya tudung ko ni ka senduk oiii....hahaha!

cik ziqa said...

haloo,,sy baru jengah belog ni . oke,mampu buat saya gelak malam ni . fun ! gud job kak senduk !

santek style tudung tu , hahahah

||aLeaSaRa|| said...

first time sggh sini...ye setuju gaya2 tudung ni mmg femes dulu dan sekarang.baru2 ni ada cleaner di office yg baru masuk kerja,dia pakai macam tahun 80-an tu ala2 kak bedah.masih ada lagi yg tutup aurat pakai tudung agay tu hurmmm.....

Anonymous said...

sedih sgt bace post ni dan komen2 orang..tudung tu kan kewajipan menutup aurat...ni mcm dh persendakan agama...suruhan Allah mana boleh buat main2 kan...

Anonymous said...

u mmg currrlllasssstttt.....1st time bukak blog org....

Anonymous said...

alaaa nak kata si senduk permainkan pasal tuntutan agama plak. padahal yang pakai tudung ni pun lebih kepada trend je kan? berapa ramai yg pakai tudung ikut betul2 tuntutan agama? pakai baju sendat jugak. nampak tetek jugak. baju singkat bontot jugak. tetiba nak emosi pasal senduk buat entry apsal?

amirfazwan said...

ni cara memberi pengajaran yg berkesan..:D

Munna said...

terbaekkkk.... =)

Diana @ bilakukatacinta said...

nak guling-guling atas lantai...hahahahahahhaaahah

Anonymous said...

Sumpah xklaka. Kalo yea pun ade pakai tdg yg ikut trend skalipun atleast dia tutup. Niat dia tuh bia Allah yg tntukan Cara kau seperti mahu menghina org2 yg pakai tdg. Derrr ko neh mmg xleh bla. Aku terlalu je kt sni sbb ade org bg link. Kalo bnde cmni yg dia nk bgthu mmg x aku nk lalu.

Anonymous said...

kak senduk dah ada boifren? nak kenal leh? hikhik

Anonymous said...

adoiiii kak senduk oiiii...aku dari pagi stress pasal keje..and then masuk meeting untuk dibambu...
dlm meeting ..boleh terclick blog ni and gelak2...
sian bos omputeh aku...dok pikir..aku dah sewel...kena marah tapi gelak non stop hahahahha

zurra said...

memang terbaik lahhhhh
terima kasih bg ku gembira.....
sayang kak senduk!!

eikieyn said...

hahaha..sengal la kak senduk ni.. kene hati2..takot2 tudung kak senduk jadi trend btol2, abis tak laku sume tudung bawal, tudung ariani, tudung yuna..sume tutup kedai woo..kiut sgt la katekan :P

Shawl's@ayucinta said...

hahhaa...kak senduukkkk sy jual shawls nak keee???sy suka gaya yg last skali wrna putih tu..:)

Balqis Riza said...

hahaha sakit perot mak gelak weyh!!!

rasmoissalle said...

Entry paling ngetop dan terlawak!!!pecah perut ketawa!!nasib xda yg nengok..kalu tidak dicerca gila ketawa depan lapi....Menceriakan my malam yg sunyi.....

Ct Arina said...

bahaha! bongok r ko ni kak! nak pecah perut ketawe! best gile! tp yg last tu mcm nganjeng sket. kahkah!

cikcleopatra said...

hahahah..klaka!!class kau noks..

Natalia (Yaya) said...

amboi kak sendukkkk hover tauuuuu

Intan said...

Hhehehheeh....kak senduk ko mmg best la..aku sakit prut sb gelakkn entri ko...pepun terbaekkkkkkkkkkkkkkkk ahhhhh

aLiMaH__ SaNuSi said...

just share it at my blog, tq kak senduk

musliadiadnan said...

HA3....X TAHAN AKU TGOK...NK TERGOLEK AKU SUKA CARA KO OLAH MENDE NI. XPI AT LEAST BYK MEMBANTU KAUM2 HAWA..HI3...GUD JOB...

Kittyshawls said...

hahahahahahahahah ...bantai gelak je depan lapy nee ..klakooooorrr! :P

asyraf kamil said...

apaaa nieee...kata Orang Islam
sampai tudung pown nk wat maen2....
tudung senduk laaa...apa niee...adakah ni yg nabi ajar 1400 tahun dulu?

come on laaa...perlu kerr nk tunjuk gaya tudung kat orang lain sampai aurat sendiri pown terdedah? Fikir la Akak....fikir...fikir...

hope akak boleh terima dengan nasihat adik ni...delete laa gambar2 akak ni...okay?

salam.

:)

Anonymous said...

Pecah pewrut aku baca...terbaek!!

orangrawa

cunndaa said...

tudung hana tajima takde? kekekekekee..pecah perut tengok

Peminat Kak Senduk Di Twitter said...

kak sendukkkk...kite nak tanya nii..kak senduk takde twitter ke? kite nk follow..buat lah twitter satu plisss....:)

btw encik asyraf kamil,
aurat kak senduk dari pusat ke lutut je. Jadi tak timbul soal aurat dia terdedah. Saya harap awak faham apa maksud saya. terima kasih. :)

asyraf kamil said...

okay nk tanya ni...kak senduk tu kaum adam ker kaum hawa?

kaum hawa... aurat bukan dari pusat hingga lutut TAPI dari hujung kaki hingga hujung rambut kecuali muka dan tapak tangan...

okay...:)

mizzmeow said...

hahaha adehh k.senduk ko mmg sengal tahap cipan..hhahaaha

s!x_stOne said...

haha...batuk tersedu-sedu aku...mmg lawak sengal la kek senduk!!:D

Anonymous said...

for me...it is not funny.......this is your religion teach?

very dissapointed with you...


may God bless you...

s!x_stOne said...

huhu..gila!!

Anonymous said...

pecah perut baca ni...ish..ish....

suripermai said...

semoga sempena Ramadhan ini dapat mendorong kita untuk menutup aurat dengan sempurna, melabuhkan tudung melepasi dada, tidak meampakkan bentuk badan & bukan setakat menutup kulit + rambut. amin..

CaBaiKeRinG said...

Habihla wardina bini mawi ariani segala xleh cari makan.. Conperm raya ni kat masjid tudung stail senduk jadi pilihan

Anonymous said...

Dah berapa kali aku baca post ni... Still dok tersengeh..
Siap ingat nama tudung yg x bley bla tu... Aku yg pakai tudung pun x ingat... Perghh mmg menggamit memori tul..

Zulfikar Hazri said...

currrrlasssttt kau nok!!!..

mak very very the jeles tengok ko pakai tudung kak senduk walaupunnn~~

hahahahahahahahahah entry paling lawak bagi suku tahun 2011...

best.. hahahahaha hahahaha hahhahaa

yg kampuchia tu lawak nak mamps k...

yg ikat jd mayat tu, boleh taip sambil gelak ni hahhhahhahahaha

Koleksi Buku Terpakai said...

Hahaha.. aku tolong gelak2 kan je lah...

**Bila Comel Jadi Comot** said...

adoiyai..kreatif gak kak senduk nih..tergolek golek den baco post kak senduk..

KAKMELAH said...

kak sendukkk... dh pat kali kakmelah bace tudung senduk ni.. pat2 kali kakmelah gelak kluaq ayaq mata.. bleh migrain kakmelah cmni... buat lagi cite2 klaka kaksenduk.. kakmelahhh tumpang gelakkk.. hahahaa vote kaksendukkk!

Shu Shinju said...

hahaha...gelak guling2 dah..atal posa saye...huhu..

Peminat Kak Senduk Di Twitter said...

Wahai Encik Asyraf Kamil:

HAHAHAHHAAHAHHA anda sungguh kelakar.
:))

Yang kaum hawa, saya..
kak senduk tu, dia kaum adam..
sebab tu saya berkias dgn mengatakan aurat dia dari pusat ke lutut. Ingakan awak faham. Rupanya awak tak faham..

takpe la. Skang sy bgtau kat awak ye..kak senduk, dia lelaki. Bukan perempuan. Awak baru baca blog dia ke? Cuba tengok entry2 lepas, cuba tengok soalan2 yg anak2 saudara dia tanya kat dia..dia lelaki ke perempuan?

Saya bukan apa. Awak dah salah faham. Saya cuma nak betulkan aje..xde niat nak malukan kak senduk atau sesiapa. Bagi saya, tak kira lah jantina kak senduk ni apa, saya tetap suka dia. Saya rasa dia ni baik orangnya. :)

selamat berpuasa!

Anonymous said...

en asyraf kamil tu tak perasan le tu kak senduk tu kaum adam..huhu

Malaysian Business Network said...

Terbaik Dough!
Ko suruh ah si Mak Mah (Rosmah Tak Manshur) tuh pakai ...
heeeee

Dr R Azrin

Farah Azurah said...

hahhahaha..gelak besar fara dibuatnya..hehhe

Anonymous said...

hehe... kelaka la kak senduk nie..
Tapi yang sebaiknya pakai TUDUNG tutup hingga paras dada.. itu yang disyariatkan.... ^_^

cik juju said...
This comment has been removed by the author.
Nadia Fuzi said...

aku rase nak tampor jek bile ko buat muka kat gambar yang second last tu...

hahahaha.....adoi.... lemah jantung aku bace entri ko...sumpah lawak!dah macam jep sepah... hahahaha

BeauTiFuLGirL said...

hahahaha! terbaik dari senduk fesyen :P

Hunny Kitty said...

terbaik la...!! back to root!!! tah2 lepas ni meletopsssssssss fesyen ni balik ..baru la VINTAGE~!

Fariza said...

HA3. kelakar lah kak ni. :)) best

Anonymous said...

terbaek ... suka dgn celoteh uols :)

Rosniena said...

bole jd fashion designer

tiramisu said...

terbaik la, akak! kat jalan TAR ade x ni? hihi...

lina hasnan said...

ko mmh giler kak...*gelak gulim2...

hOtMaMa said...

to asyraf kamil

motep uols tak kenal kak senduk tetiba nak cerca?? seddeh la ko.. bersepah lg gambar pompuan separa bogel apsal ko tak kecoh suh pg delete... pls la.. entry suka2 cam nie pun ko nak emo per hal? aiyooo.. kot yer pun feeling2 ustaz sngt,uall dah salah masuk blog neh... *matilah tetiba mak emo yuholsssss!

Anonymous said...

Lawak kak senduk terbaik..menghilangkan stress ..

Anonymous said...

yer gilo yoo,terbaik la lawak utk tahun ni,giteew

zia said...

i like!!!!!....hahaha

mommynana said...

gelak sampai pengsan !! hahaha

Anonymous said...

hahahhahahahahaha.. kelaka tahap gelak guling2 dewa!!

deya said...

terbaek lah senduk... best gila... suka sgt dgn blog ni walaupun kdg2 mcm sial sikit huhuhu but i still like u dear..

juanita said...

Fuhhh yer arrrr...senakk nye perut tahan gelakk..ahahha

Avia said...

hahaha..x tahan i ketawa...kelakar la u nie...Anyway,blog u mmg best!!!i like...

cda said...

memang kelakor tahap gaban hahaha....

sabrina tomei said...

terbaikk!! (bak kate boboboi) akak mmg klas gitu,saye bace sampai air liur meleleh,klakoooo!

jeera said...

harghh larikk T__T

Anonymous said...

Kak senduk,saya baca entry ni tergelak2 sampai terkucil.tahniah!job well done!

Umie Artoqiemie said...

ya ampun
cantiknyer kak senduk.
mesti ramai yg ngorat.

gadisBunga said...

hahahaa!!!! terbaik!!!!

IMANSHAH said...

terguling2 cek

Anonymous said...

1 kali baca menangis aku gelak2....2 kali baca aku da terduduk mencangkong terbahak2.....3 kali baca pewott aku kramp tau tak!!!!! nyaris2 aku bertemu ajal bawah meja opis...pantek punyer kak senduk!!

Anonymous said...

adoiii.. hilang tension bace post ni.. gelak terbahak2 bace.. kelakar gile2........

Diana Zainal said...

good job!!!!!!!

IEKAN78 said...

kak senduk,
klakar yg amat...cramp otot perut ni hah!!!

hhhaaa....hhhaaa.....

tp kak senduk lupa nk tunjuk pesen hana tajima....

uyul roslan said...

hahahhaa...so hilarious... tak bley stop gelak :))

KhaiFieda™ said...

rasa nye dah patbelas ratus kali dah aku baca entry ko ni kak senduk... patbelas ratus kali gak la aku bantai gelak sorg2... adehh... siyesss..mmg lawak.. kak senduk bleh masuk raja lawak musim ke 6 akn datang.. hahahhahaha... luv ur blog..

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 335   Newer› Newest»

Let's SHOPPING Uollss!