sesiapa yg berminat untuk beriklan atau membeli produk di blog ini boleh whatsapp ke 60173806280.

Thursday, 27 July 2017

i born to be princess, not to clean toilet..

hai uolls

cantek x ari ni..ari ni akak rasa cantek sangat..macam princesss..sbb ari ni akak bersiaran dari kota keriangan bersama mak ayam akak.. nanti maybe akak akan buat live dr sana sambil tunjuk cara2 pose cantek princess walrus tepi pantai yer..


ok back to our topic today..

akak nak cerita skit pasal bilik air...akak terpanggil nak tulis ni..sbb ada kawan dalam pesbook akak ni mengadu kawan serumah dia yg pengotor..apa yg orang tak tahu yg dia bermuka elok tapi pengotor yg amat...kiranya tajuk dia "the secret live of the smelly prince of cirit"...kalau di melayukan bermaksud kehidupan rahsia seorang putera yg berbau cirit...eh macam salah je..atau "ini busuk punya orang"... ah lantak lahhhh
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 


orang kata nak tengok orang tu pembersih tengok bilik air rumah dia.. betul ke?

akak percaya jugak kata2 tu.. mak akak selalu kata ni.."kluar umah macam ratu tapi bilih air umah sendiri cam hantu".

akak rasa bertuah lah sbb akak telah di didik dengan etika menjaga kebersihan jamban sejak akak masih bergelar little princess lagi...akak mmg telah dicinderella kan sejak kecil sbb akak yakin akak akan mendapat jodoh anak raja..lagi2 dengan set2 muka akak waktu kecik comel nak mampus macam anak che ta.. confirm lah dr kecik pihak istana dah merisik akak utk buat menantu...

bak kata omputih born to be princess ..kannn


kalau uollss nak tahu mak akak yg berdarah kacukan singa africa tu mmg pembersih sangat... jika bilik air kotor dia akan mengaum sehingga jiran2 mampu terkincit mendengar ngaumannya... itu baru ngauman dia belum acara berpidato tanpa henti peringkat antarabangsa yg dia buat jika sesiapa ingkar...

mak akak selalu pesan ..sambil2 mandi tu kaki tu gosok2 skit daki kat lantai tu..jadi buat kerja dalam satu masa.. ko jangan hanya mandi sental badan je..ko sental juga bilik air..ni ko sibuk kan..mana nak korek..mana nak selok..x sempat lak nak cucikan bilik air tu..

dulu masa akak duk umah bujang.. akak ada seorang kawan yg ala2 mak akak gak.. setiap hari dia akan mandi sejam ke 2 jam gitu ..mandi sambil bersihkan bilik air.. pernah satu ketika..kakak terpaksa mengincitkan diri akak kerana tunggu dia x kuar bilik air..kalau ko nak kencing sangat mmg mimpi lah ko dapat masuk..hampir lumpuh pundi kencing ko di buatnya...

sbb apa kalau bilik air cantik dan bersih..orang akan selesa..sbb bila ko memerut ko akan pandang sekeliling dalam tu...

sambil ko termenung sambil merenung masa depan.. sambil mengira berapa ketulan dapat di hasilkan hari ini...tangan tu gosok2 skit dinding tu kan...bagi kilat skit..

kadang tu bila kita masuk bilik air ..lagi2 kalau tandas awam..kita tengok berkeladak..x jadi nak kencing or berak kan...harap maaf pemberakan di tunda sementara sehingga diberitahu kelak..

tapi mmg ada orang yang x kisah..berkeladak lah..ber kulat lah dinding tu..dr warna dinding tu putih salji hingga menjadi hitam legam.siap ada kulat tumbuh lagi tinggal ko petik makan je..."no problem.." katanya ..apa kisah..bilik air je kot"..


benda ni kita boleh relate dengan orang tu... adakah ia mengukur tahap kebersihan orang tu?...yang akak paling pantang bila masuk bilik air bau hancing..kadang tu ada serpih2 cirit tertinggal di mangkuk tu... rasa nak cucikan je..dengan licin2 macam ko main ice skating.. aduhhh...

kluar rumah bergaya macam princess tapi masuk rumah..macam tombot (tempat pembuangan sampah). x perlu cantik..tapi cukup lah sekadar bersih..akak bukan nak mengata kan..tapi sekadar mengingatkan satu sama lain..kang ada lak yang terasa.. korang ni bukan boleh aku cerca sikit..sentap je memanjang...semua hati pink..bukan pink biasa..pink belacan..ada busuk2 skit...


orang sekarang ni mane leh di tegur sangat..nanti di balas balik " macam lah dia bersih sangat aku tengok dia pun berkerak je".. kannn.. trus update fb.. no no no..dik akak berkerak bukan sebab akak pengotor yer.. akak ni mmg set2 kulit tan sawa matang princes2 morocco .. awasss yer..

kita just tegur...mana tau leh bantu membantu..betul x?...

dah dah cukup tu..aku nak sambung berjemur di pasiran pantai ni.. rentung x cukup lagi ni.. akak nak tahap bila orang tengok bontot kuali dengan akak org kata kembar...

byeeeeee

15 comments:

Hafez Urban Garden Rants said...

Kak, sejam dua jam dalam bilik air membasuh ke buat benda lain tu kak? Rumah bujang ni cepaaaat je habis sabun mandi.

Farisha Haris said...

U made my day kak... Mengekek aku gelak ni...

amie h said...

Same ngan housemates aku sekarang kak

Perangai sebiji cam babi

Sib baik aku nak blah dah

amz media said...

perangai sebiji cam babi

-hahaha aku xleh blah baca komen ni

Anonymous said...

Hahahaha banganggg citer ko sund

Orked farhanna said...

We want more kak senduk 😂😂😂

Art Mohamad said...
This comment has been removed by the author.
Art Mohamad said...

terbaikLah kak...setuju sesangat info dan fakta akak yang sahih disuLami cercaan yang buat orang geLak smpai sakit perut... tang kacukan singa afrika tu...hadoi yai...

ija r said...

Betul sgt la kak. Tapi peneceritaan ko kan kak...buat aku mengekek gelak....teruskan menulis k

norasiahnasir said...

kak senduk oii...pencercaan yang sangat baik..intonasi sekata, ada isi,ada tauladan..boleh dapat fullmark ni..


FiqaSaleh said...

hahahahahha..gelak sorg² tgh² mlm ni..

Black Stallion said...

hahahhahhhaaa...ilang stress bace blog kak senduk nih

Miss Brenito said...

kelakar ok, mak pon termasuk sekali, siap berdarah kacukan singa Afrika. penat la gelak hari ni sbb marathon kak senduk nyer blog. kah kah kah

isketambol said...

Patutlah mak uolls menyinga.. Ada darah lots of mix ghopenya.. Haha

Yayah The Series said...

Kaakkakakakaaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...