Saturday, 29 July 2017

OMG!! akak shock uollsss

salam uollsss....

I am so sorry sebab semalam (jumaat) akak x sempat update blog..sbb akak begitu sibuk dengan photoshoot majalah mempelam di tepi pantai dan kolam renang. gambar akak di keluarkan untuk edisi kemerdekaan tahun ni... jangan lupa dapatkan naskah berikut dan framekan bagi mendapatkan inspirasi bentuk tubuh yg mengiurkan yer...

tema fotoshoot "lembu laut dalam"

ok ok back to the story..
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 


OMG OMG OMG....

Aliff Aziz pukul bini dalam pantang?... OMG uollsss.. gue shiok banget dong.. mana bisa sih..this tall handsome man boleh buat cam tu ke..

akak mmg big fan dengan this handsome man since dia masuk pertandingan "anugerah" di singapura lagi. uollss leh search dia nyanyi kat youtube lagu "seribu tahun"  mungkin, sonata musim salju kalau x silap.(click pada seribu tahun tu)...bukan sbb dia kacak..tapi this man ada singing talent tau mmg sedap suara dia.. cuma akak tak paham why after dia jadi recording artist semua lagu dia agak sampah ...maybe konsep album dia mmg cam sampah2 skit kot.. konsep POPpah (pop sampah) gitew..


but ..kita x pernah akan tahu perangai manusia dengan hanya melihat luaran dia sahaja...sebab tu ada perpatah omputeh yg mengatakan "DON'T JUDGE A MAJALAH MANGGA BY ITS COVER:...

dengar2 berita, baca2 artikel.. pergaduhan berlaku di pusat karaoke..bukan bini dia tengah dalam pantang ke.. x melecet ke kelopak mawar dia sampai dia kejar laki dia ke pusat karaoke tu...maybe itu adalah tindakan nekad wanita selepas dapat tahu laki dia boleh menjongket dengan wanita lain kat karaoke sedangkan dia sedang berpantang kot...we never know the darker side of aliff kan..

dik kalau akak dik..akak pun buat benda sama tau.. tapi malangnya akak ada "juntaian kasih" di antara dua peha, so akak x leh beranak...paham kan.... paham2 kan lah...

akak paham perasaan bini dia.. tu tindakan nekad tu... kalau x..mana mungkin dia sanggup ke pusat karaoke tu nak amik gambar laki ko... lepas kena tolak ..lantas bini dia tergolek dog.. yer lah si aliff tu kan tinggi galah..bini lak kerdil.. kena angin tangan aliff tu pun leh tumbang...

ok ok... akak just nak buat kesimpulan je uollsss.. what I could say is.. people change.. and when people change dia leh tukar from A to Z.

ni nak bg tau sikit..



sebelum kita nak cari pasangan kita..selidik asal usulnya..Tanya diri kita mampukah dia menjadi ketua power rangers yang baik untuk kita dan anak kita masa akan datang.. dekatkah dia pada tuhan...sebab tu lah kita perlu buat sembahyang istiqarah untuk mendapat petunjuk yg baik atau buruk tentang pasangan kita... cari keturunan dia..selidik peribadi..stock fb..insta.. wechat... gituhhhhhhh... jangan hanya ko tengok dia sado je karipap ko trus lembab..

"ohhh kita melting lah uollsss..handsomenya diaaaa"... halah ko punnnnnn

bukan ko boleh tengok dalam geluk air macam cerita nujum pak belalang tau...

bukan tu sajer.. kita juga perbaiki diri kita..mampukah kita menjadi sailormoon dan makmum dia. mampukah kita menjadi seperti saidatina aishah di hati Rasulullah... jangan nak berangan je keje idop kau.. ujung2 ko hanya mampu menjadi aishah 50 sen sahaja..

jangan ko lah feeling2 nak yg sado saja.. nak yg romantic saja..so sweet katanyaaa...yg kaya sahaja.. tapi ujung2 ko dapat blusher kasut saiz 9 kat muka ko... perkahwinan adalah satu institusi yg memerlukan komitmen, toleransi, kesabaran dan kekuatan... kita bukan mencari MR perfect 10.. bukan macam drama sampah kat tv tu..semua tu hanya limah fantasi sahaja uollss...

tetapi kekurangan masing2 yg dapat lengkap melengkapi satu sama lain. menyokong bila salah satu jatuh..yg mampu meneman kita ketika suka dan duka.. yg melengkapi apa yg kurang...

ko jangan hanya harap dengan hanya dengar lagu istiqarah cinta sambil fefeeling petunjuk datang depan mata ko...

oh bulan sapa dong jejaka yang bakal memperisterikan gue yg gendut ini.. gue lagi bingung 

sorry uollss akak bukan nak jadi ustajah pilihan..akak cuma nak jadi ustajah pilihan hati dia...ohhhh akak ter Emo-nyet.. maafkan akak...

that's why akak masih lagi meng-anak dara kan diri akak hingga ke usia hampir senja nan merah ni..akak belum jumpa pasangan yg sesuai..belum jumpa putera raja yang mampu melengkapi hidup fantasi akak yg seluas angkasa dan alam semesta ... manakan lagi akak perlukan sesorang yg mampu menjanjikan akak segala bulan dan bintang..

maklumlah kecantikan akak ni bukan sembarangan dik..orang biasa2 xde kechantikan macam akak ni.. u cannot simply become kak senduk tau..  ko mana nak cari wanita yg mempunyai wajah biser ular pembelah bumi dan cantik sekali gus... no no.. only me.. akak ni rare item tau..akak ni " sesuatu tau"

harap maklum..saya sesuatu tau

that's all for now.. have a great weekend uollsss..

appreciated others then people will appreciates you...oh gitew inggeris katanya... kalau salah harap maaf ..akak sekolah tamil estate je dik...

14 comments:

Idham said...

Mantop penerangan akak! Terkesima Nyah! Saya cadangkan akak dipanggil untuk bagi talk kat mana2 kursus kahwin. Confirm letopzzz! Kipidap Kak! Love you ❤️

amie h said...

Dah lakinye memang gile seks nak buat cmne

Hafez Urban Garden Rants said...

Kak Senduk! Suka sangat sebab akak dah menulis balik semula.
Lain kali maybe akak boleh bukak channel Youtube, buah demo mekap, atau test test tutorial yang orang selalu post kat internet. Tengok betul ke tak steps dan langkah mereka tunjuk. Mesti lucu.

FiqaSaleh said...

hahahahaa.... aku suka part ni..
sebelum kita nak cari pasangan kita..selidik asal usulnya..Tanya diri kita mampukah dia menjadi ketua power rangers yang baik untuk kita dan anak kita masa akan datang.. dekatkah dia pada tuhan...sebab tu lah kita perlu buat sembahyang istiqarah untuk mendapat petunjuk yg baik atau buruk tentang pasangan kita... cari keturunan dia..selidik peribadi..stock fb..insta.. wechat... gituhhhhhhh... jangan hanya ko tengok dia sado je karipap ko trus lembab..

hahahahaha

admin said...

Yesza

Myeffandy Myusop said...

Terbaik!!πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Anonymous said...

Mantoppppp

MeL said...

Kite baru tau bini dia penyanyi kanak2 dgn adik dia dulu. Suara bini dia pun sedap juga. Tapi sianlah..malang tau dpt laki mcmni. Tgh pantang lak tu. Pompuan yg paling malang adalah yg dpt laki mcmni..sedih.

norasiahnasir said...

kak senduk tak pernah tak best..walaupun carut je tapi iliniah dan nasihat tetap ada...

W. Hidney said...

Dalam mencarut terbit kata-kata nasihat. Tahniah Kak Senduk. Hakak memang the bomb atom!

ashadi johari said...

kak senduk jangan lah hilang2 lagi...dah bertahun org tunggu post kak senduk...dok baca post lama2 jek

Hajar said...

50sen... 50sen.. aaaa

Miss Brenito said...

karipap lembab? kah kah kah, sangap bebenor tu
Sian aihah 50sen, di campak tepi jalan begitu shj.

Juntaian kasih tuh tak tahan. Ponjeng sangat ko kak. kahkahkah

isketambol said...

Juntaian kasih.. Arghhhh ahahahanat. Noks lagi satu, bukan stock fb, stalk fb tau. Halahhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...