ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 13 November 2007

Tudung dan Keistimewaannya!

awas uolls sume..perhatikan gambarajah di atas..walaupun lukisannya agak tidak sempurna tapi masej yang nak di sampaikan jelas...bg yang x pakai tudung tu..bila nampak signboard ini sila lah cabotttt...sebelum petir memanah anda..awas...Allah Huakbar!

Bila kita sebut jer tudung pasti kita kaitkan nya dengan wanita kan..ade ker bapo2 yang pakai tudung..akak rase ade tapi banyak mane pun..tapi ari ini kita kupas cara pemaikan tudung mengikut aliran zaman, budaya dan trent terkini...

tudung ni ade macam2 jenis..ade tudung bawal, samarindalah, wahida, purdah, selendang, tudung indonesia lah..dan macam2 lagi..di sebab kan akak ni wanita moden dan agak jahil dalam islam..so akak lebih senang dengan free hair..tp uoll sume yang lain tu di galakkan lah pakai tudung yer..wajib uollss...ade jugak yang menganggap pakai tudung itew trend..tp ape pun uolls..kalau akak pompaun betul akak mesti pakai tudung...


akak ngok skrg ni banyak orang pakai tudung ni..ala2 tudung endon..x silap akak mak akak ade jugak ni..tp akak x benarkan pakai jalan2..sebab rupa dia azab uoll..pakai yang cantek sikit yer emak ku..yang ni pakai duk umah jer...awas ade reben di leher..ape itew....dah ade gambaran macam reben tutup bekas kuih raya jer...


ala bergaya nya aku..ape motif yang di gambar kan..kalau emak ker, bapak ko ker, adik ker pakai cam ni pasti orang cakap gambar same...motif amik gambar naik motor kertas n tutup muka tu nape...ko rase cantek ker?

uoll rase i ni bangse ape?..mesti uoll ingat i ni cina kan bila i tutup muka i ni...salah uoll i ni india...ye ye dapat aku menipu diorang dengan hanya memakai penutup kepala...horeyyyy..tak caya kan...

]hey pompuan..yang di maksud kan di sini adalah tudung penutup aurat ok..bukan tudung saji..awas ko..ko pegi balik tukar sekarang...


ape yang cuba ko lakukan ni..kalau tutup aurat tu biar betul2 dan nampak cantek...cantek ker ko ni..siap ade topi bagai ni..ape kata kak rahimah amik topi berkebun tu pastu sarongkan tudung atas dia pasti meletup...


kawan2 sume..hati2 sekarang ini binatang juga sudah pandai memakai tudung...kalau sape x pakai tu..katogori ape tu ek...nasib baik akak bapok..so x masuk campur ok...

fesyen tudung ini sesuai bg makcik yang suka bertandang ke umah orang untuk menyampai kan gosip atau dalam kata lainya mengumpat..ia longgar dan pengaliran udara keluar masuk juga menyihatkan rambut...selain itu ia juga di pakai di majlis penyampaian hadiah penoreh getah tahunan bahagian setempat....



fesyen tudung ini pula sesuai untuk gadis2 pemalu dan anak2 muda ..gaya lipatan rapi sesuai bg menutup aurat...ia juga sesuai di pakai untuk ke kuliah atau majlis2 muda mudi di kampung...pasti dapat memikat pemuda 2 kampung..ayunya aku...


gaya tudung ini selalunya di gayakan oleh datin2 atau orang2 kenamaan..pemakaian tudung dengan menampakkan sidikit jambul di hadapan menambah lagi seri wajah si pemakai nam menampak kan gaya profesional....gaya ini sering kita lihatdi gayakan oleh datuk Sahrizat jalil...

gaya ini pula bg seorang yang separa moden..sesuai di gayakan oleh para wartawan dan para profesional juga..ia nampak moden dan menyerlahkan lagi ketrampilan si pemakai..di serikan juga dengan anjing berwarna kuning bag menampakkan dia seorang yang berani dan suka menyahut cabaran...

6 comments:

meenzuleyka said...

siut je...gmbr2 lama kuar balik...AWAS!

hOtMaMa said...

mak gelak mcm nak pitam okeh!!! yg tak boleh tahan tengok si moin tuh!! kalau dia tengok mesti bunuh dirikan!!! yg penting teringat kat haiwan peliharaan mak yg dua ekor tuh...tah mana pegi entah la... dah mati kot! ahaks!

Anonymous said...

kak bed no koment.... ari ni kak bed nak insaf sempena persediaan kak bed untuk menunaikan umrah....

RoseMatilda said...

Wah kak senduk..creative yer u....kelakar betul posting u ni....

Anonymous said...

yang bawah skali tu meen kan..lain sungguh..ini kalau letak gambar before and after tentu ramai yang kagum. hehe..jangan marah meen sayang! -alliyah-

ita itu said...

kak senduk ni kelako lah..nak mampus aku gelak

Let's SHOPPING Uollss!