ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 26 August 2008

Bila kereta Harus Dibakar!

itu tajuk akak ari ni..bila agaknya kete yang kita pandu ari2 boleh kita bakar dan letupkan...begitulah perasaan akak uollsss..sentap rase nak guling2 bagai nak gila semalam....

kisahnya begini...dulu2 akak pernah citer alternator kete akak agak fukimawati kan..so akak dah tukar..so lame dah...then baru2 ni akak ade lah pi umah kak bed di puncak perdana yang jauhnya di dalam utan tu..yer lah dekat2 tempat altantuya di kebabomkan...so hari seblum akak pi umah kak bed tu akak ade pi tengok wayang ngan kak cam n kak bed kat summit usj...balik tu akak ngok kete akak altenator dia jadi sial balik..hangin betul...dah nak kena jumper bagai ler...

benda yang rosak di bawah benda bulat besar tu..ape kemenda namenya entah akak x tau..awas ini bukan gambar enjen akak yer..enjen kete akak bersinar siap ade bling bling gitew...

then bila jumper elok pulak..ke beterry yang rosak...akak pun x pasti..nak bawak pi kedai dintis lak...so biar je..so elok lah dalam seminggu ni..tiba2 semalam kete akak..timing kete tu agak tinggi lah..kiranya kalau akak masuk gear 1 x yah tekan minyak dia jalan sendiri..wah kete akak jadi otomatik..so pose kontrol stering je..so bila benti kat trafic light...free gear..dia mengaum macam hajeng sangat..dah orang keliling tengok..ape kene kete pondan ni mengaum...dah le muka macam sial kete bunyi macam nak racing...harus lah akak pakai topeng atromen cover muka akak...harus lah kalau macam tu isi minyak 10 hengget seminit dah habis..sentap sentap...


so akak nak nak anta pi kedai turunkan timing kete akak..bos akak kata .."ala 10 hengget je..xpun 5 hengget je x mahal lah"...yer bos 5..10 hengget kan..tidak uolss...kaboretor sumbat katanya...dah melayang 70 hengget..sentap x...rase nak jerit kuat2 sambil guling2 tepi jalan...dah lah tengah2 bulan ni..mmg hanjing tau...bila dah betul kan tu..dah timing rendah pulak..dah asyik nak mati je pulak..x sakit hati ke....


mmg rase nak tukar kete lain..tapi kete ni tinggal setahun je nak bayar..sayang lak..habis bayar x yah pikir2 nak bayar bulan kan uolls...ape pun orang kata kete ni kena jaga elok2..kena cakap2 ngan dia..x leh buat benda2 x elok dalam kete lah ape lah..hey kete tu besi hanjeng..mane ade perasaan...sape buat tu harus lah di kategorikan sebagai orang yang ting tong..sedey lah uolss...ko henggat kete aku tranformers...tidak uolsss...so kalau rosak tu maknenya orang yang bawak itew yang sedih dan anjeng....so kalau macam tu akak le yang hanjeng itew!..
tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.... akak arnab ok...

15 comments:

Mrs Maznan said...

hi akak! i'm one of your silent blog reader! keep blogging!

Umi Mia said...

kikikiki....kesian ada, tumpang sedih pun ada..paham sesangat keadaan mu itu akak ooii...camni lah....apakata bawak beskal jer lah pasni...slim pun dah tentu..

takpun ni I cadangkan satu tempat mekanik dia ok and tak mahal sgt..kat Jln. Sanping, KL..India, kedai dia tepi jalan jer, kedai pun cam nak roboh jer rupanya...tapi itulah mekanik yg husband I percaya....tapi bila dia kata..humban jer kete tu dlm gaung..terima jer lah nasihat dia...

Miss Moon said...

sian diva kiter sorang nih ...lagi setahun nak abih bayar ...sayang plak kan kalu nak bakar

darling8tabby said...

weiii jangan bakor...lagi setahun sajork...kena belai2 keter tu..heheh

izal said...

bakar je kak...saya setuju....

saya supply kan minyak tanah nak?

apepown2....renung sejenak atas ape yg telah kita laku kan..

pasti ade hikmah dan sebabnye...

Umie said...

Akak...ko kalo nak bakar kete tu...ko jgn bakar di tempat terbuka...kang kena saman sbb wat pembakaran terbuka plak...kalau akak kena saman,mesti pastuh akak rasa nak bakar diri akak plak...muahahaha

K.Jah said...

hakak cari la sponsor. asik bela anak ikan jer...gi la cari bapak jerung plak. dapat minikuper jadik la. hikhik

Ms_MER said...

harus bsabaq sat..tinggai setaun nk abih finance tuh..rugi oo..klu bakaq lagik rugi..dh la x le mkn...

veeda_areena said...

ni hajjah bedah nak kasi ceramah ni... memang keter tu besi uolss... di sebab kan besi lahhh keter tu jd mcm tu....tuhan jadikan besi tu dan tuhan pown jadikan manusia......2-2 ni ciptaan tuhan.....dlm anggota badan kita ni ada besi taw tohan jadikan.... so manusia ngan keter memang ada chemestry....... kesimpulan ceramah di atass banyak2 kan lah buat kenduri tahlili ataw doa selamat dlm keter ok....daaaa

Miss Reezberry said...

mrs maznan - wajib baca tiap2 ari ok...

umi mia - ko mmg sedh tau..umah akak kat puchong pastu nak anta kat kedai jalan samping..belum sampai tempat tu kete akak dah roboh..amacam?

miss moon - sebenarnya ko nak kan kete akak tu...

kak jah - ape kata kak jah submitkan borang sponsor akak kat laki kak jah..leh kan...

miss mer - akak dapat baca fikiran ko..mesti ko pun same nak tolong bakar kete akak kan

kak bed - wah pandai cakap suruh akak buat kenduri doa selamat dalam kete konon..moto ko yang selalu rosak gak tu..ape kata ko buat dulu kenduri dan bacaan yasin atas motor ko dulu...pastu baca yasin sambil bersiar2 atas motor ramai2..kalau berkesan akak wat lak...
darling..belai?..ko ingat kete mak binatang ker..wkakakwakwk

~Eila @ Along~ said...

eh..kite memg kena cakap ngan kete la..walaupun kete tu besi..tp sebab kite selalu ade lam kete tu kan..jiwa kite secara automatic dah mesra bersatu ngan kete tuu..hehe..try2 la pujuk...

veeda_areena said...

bukan kah ko ngan kete ko tu binatang......... mak tak perlu buat doa segala..... sebab agak2 moto mak buat hal lagik mak terussumpah jadik nyamok...... lagi pown hobi mak memang repair moto.... nyah rfempit katanyer.....

NieZearm said...

ubah suai je keta tu jadi sauna. tak pun jd reban.. :-p

tigrismalaya said...

jangan jangan..jangan tak bakar keta tue...kak kimora, baik ko kenangkan jasa2 keta ko terhadap ko selama nie...yang penting thn depan da abis bayar kan....best best..

Cyberwira said...

betul tu...yang penting mata aku kesegaran membaca blog ko yg best ittew..

Let's SHOPPING Uollss!