ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 19 September 2008

kepentingan make-up kepada bapok!


ape pentingnya makeup bag uolls?..tu akak nak tanya...bagi bapok2 makeup ibarat emas..kerana kehebatan mekap mampu merubah wajah yang hanjeng menjadi cantik memukau...yer lak wajah akak ngan kawan2 akak kan agak bisa pembelah kan..so makeup lah penyelamat bg we olss...lain lah muka cam hotmama yang sedari dulu memukau, comel terletak.....(sambil taip ni sambil ketawa bagai nak gila)..kitorang kenalah letak makeup baru menarik..kalau tidak ado... nasib baik kak bed ade ..dapat lah akak mintak sikit2 tip mencantikkan wajah...kalau tidak mesti hari muda kami penuh dengan sinar kegelapan..thanks kak bed....

makeup mahal ke murah ke x penting...yang penting cara nak mekap tu yang penting...ni bukan akak cakap yer ..kak bed yang cakap..so akak sampaikan...ko jangan ujung2 hanjengkan akak dah le kak bed...


yer lah bukan ape..sentuhan kak bed kan bagai kan sentuhan emas..tak lame lagi sentuhan dia ni taraf2 nurul syukur le...tp sebelum ape2 harus korek2 tip dr kak bed..nanti dia makin popular makin kekwat lak dia...


jangan body ko je metetup tp raut wajah ko sedih...rase nak pelempang pun ade akak ngok pondan atas ni...hangin aku ngok muka ko....rase nak bantai je ngan kayu....geramnya aku...panas ati tul....



ok contoh pertama...lain x bukan kak cam atau name glamournya camy camyliana boboq...cuba tengok wajah sebelum mekap tu..uuuuu bisa sangat..mencucuk2 bisanya...rase cam kena patuh ular kapak...bila letak mekap je..terus memukau...mane taknyer bila kak cam mekap je semua laki orang lari kejar dia..dah cantek comel cam perempuan betul..mesti lah nak...cuba kalau x mekap..orang lari cari pelingdungan lak...mimpi ngeri..ahahah...ape pun ko mmg meletup kak cam...


ok ..cuba ngok tona lak...kalau x mekap muka cam remaja tahfiz al quran je..tp bila dah mekap..satu kelas tahfiz tu nak terkam dia..memukau cantek..comel..dah cam muka perempuan2 dalam iklan tv dah akak ngok mmg memukau...akak ngok ko pun rase nak berzina ni...ahahahahahah...


kalau korang x kenal x tau le..sape lagi kak bed lah..cuba perhatikan tu..kak bed kalau x mekap cam muka tukang bawak bajak...tp bila dah mekap..semua jantan ingat dia perempuan betul..sampai kan malam td ade jantan ngok gambar drag kak bed x boleh cam lah sape tu..sebab ape..sebab kak bed cantek sangat...akak mmg akui kak bed mmg cantek..saiz mata ngan saiz idung dia mmh ideal...lurah original dia mmg dalam...akak sujud ngan ko kak bed..kalau muka cam ni bukan je anak ikan datang serbu kak bed..tp kalau dia stadium bola sepak..satu stadium lah nak mintak no phone dia..kalau kak bed dah mekap di diri kan sebelah hotmama..akak rase time tu jugak laki hotmama terkam kak bed..maaf yer hotmama..wajah anda tidak leh di maafkan..tahniah kak bed....


sape lagi akak lah..wajah akak mmg x cantek uolss...gambar lepas mekap2 tu pun akak edit skit supaya nampak cantek ..akak x macam kak cam , tona n kak bed..yang sudah meletup itew..tp kalau akak x mekap mmg bisa muka akak..kadang2 diri sendiri pun rase nak pengsan ngok muka sendiri dalam cermin..uuuuhhhh ngeri... tp bila akak aply je mekap dan di ikuti dengan langkah2 cara mekap yang di ajar oleh kak bed..trus comel skit lah..hihih..gila ko x comel..kalau x comel cam ne akak leh pikat omputeh dr perancis tu....gitew kan...yang ujung2 adooo itew...


ape lagi uollsss lepas dah cantek pose ikan duyung lah depan umah..tunggu jantan2 sauk masuk aquarium....

30 comments:

hOtMaMa said...

gitewwwww...pembukaan cerita tetapp nak cerca mak dulu kan... tak per... mak tahu ko mmg hanjeng yg comel noks!
yer..ha'ah..lepas make up muka ko mmg terus tukar menjadi cantik lagi memukau... semua org keliling melihat mmg terpesona bagai nak gila la..khannnnnn... korang yg belum jumpa kak senduk secara live, jng giler2 ek... kak senduk mmg sangat chantekkkkkk... di ulangi, chantekkkkkk okehhhh! kalau nak dibandingkan dng siti nurhaliza...jauh lebih rendah jatuhnya carta kecantikkan siti...dek kerana kecantikkan kak senduk ittew....... hujung2 gambar nak post kat blog kena edit guna photoshop dulu kan....!gitew la kekdahnyer cerita kecantikkan kak senduk ittew uols!

Miss Reezberry said...

eh..naik hantu lak..akak cuma memperbandingkan wajah uolss ngan kak bed je..tertugat ker nagn kecantikan kak bed itew...

veeda_areena said...

YERRRR.... MAK PEMBAWAK LORI BAJAK...... SEKURANG2 NYERR DLM REALITI MAK TAK PENAH POWNNN... LAIN LA KO BAWAK LORI SAMPAI PUTRAJAYA.......... OPSSSSSSSSS ..... CABOWWTTTTTT...

Anonymous said...

memang semua yang dipaparkan cantik2 belaka...xder cacat cela la...x puas mata pandang...tak berkedip2 langsung...kalah puteri balqis...tapi kalau puteri balqis bawak bajak apa kejadahnya...habis la...bala tentera nabi sulaiman pun terkentut2 lari...

Anonymous said...

stetment hanjng sapa yg kasi tu..... awas.... siapa yg tulis kat tas tu... necaya tumbuh sayur di jubo sepanjang hayat...........

tigrismalaya said...

ko chantek gak kak..satu pic ko tue ala2 kimora lee...teruja aku nengok hihihi

ita.itu said...

kah,kah.kah..gelak beso aku ko ckp kak bed bwk bajak..jahat kak senduk ni tau..haha

Yan said...

Hangpa semua memang ratu meletopppp lar....chaiyok2...:))

Tapi apsal Kak Bed disama ratakan dengan pembawak bajak...? Kenapa tak disamaratakan dengan pembawa anak2 ikan...? Baru kan kelazzzzzzz gitu...:D

Anonymous said...

hanjengggggg!!!!ujong2 mak kena gak kennnnnnn!!!mak mcm ahli tahfiz lahhhhh....awas pendedahan malam semalam.....

suw said...

cantik la..ble bg tips tak cmne? lepasni akak wat la entry cmne nak pakai touch up2 tu kasi cun hee ;p

orangrawa said...

kak senduk....pose korang diva2 puchong pakai tudung sempena nak raya takda ke?

afiq said...

kak bed jeliter.....
kak sendok...vogue da vass!

K.Jah said...

kemain eh korang?? cuba pasni try berfotoran berbikini kat tepi kolam ala2 majalah mangga pulak?? k.senduk dll dah tentu mantap, ni aku nak tgk selulit k.bed lak. hahah

marinahunny said...

cun melecooonnnn...!!

arep said...

sokong k. jah...

apa kata pasni pose2 ala2 majalah mangga pulak... rasain...

*chabotttt

cokolat said...

kak bed.. penah bawak bajak ehh?? kahkahkah...

Cakap Kosong said...

kak bed pernah bawak bajak...........kak senduk sila jelaskan bila dan dimana

izal said...

meletopppp pondann bila make up...awat gmbr ko sblm pun dah ala2 meletop? nape tak taruk yg hazabbbb???

NieZearm said...

gambar drag korang ramai2 tak de ke? gmbr gi jln raya ke? gmbr gi shoping raya ke?

p/s:suka je letak gambar2 yg mengurangkan pahala puasa aku ni..

Miss Reezberry said...

tigrismalaya - muka akak cam kimora..ehhh malu akak..ko orang ke 500 yang cakap cam tu..hik hik..

ita.itu - i barat je...ko jagan gila2 ita..kak bed kekuatan dia same kuat ngan bajak ok...

Yan - bajak kalau kaut anak ikan kan leh dapat banyak..so ok lah tu

Anonymous - habis tu nak akak same kan ko cam tahfiz bible ke ..

suw - ko nak belajar teknik touch up..ooooo jagan gila2 ..akak bertapa 9 tahun baru mahir skill tu tau

orangrawa- po se pakai tudung?..jagan gila2..dalam pembikinan ok..

afiq - habis tu..kalau x meletup berani ke nak pose kat blog ni uollss...

K.Jah - bebikini..x kan lah nak pose bulan ramadhan pakai bikini kot..ko biar betul kak jah...tak pe atas permintaan akak akan kotakan ...

marinahunny - agak2 kalau laki ko ngok jatuh cinta x?

arep - pose majalah mangga tepi kolam n nampak lurah..lurah mane lah aku nak cari ni..lain lah kak bed lurah dia dalam cam gaung...

cokolat - dulu lah dia tukang bawak bajak sekarang dah benti dah...

Cakap Kosong - ko nak pengakuan eksklusif ker..nanti aku kena pijak lak ngan kak bed...

izal - sedih lah nak letak yang azab..dah tuhan jadikan akak camtu..dah semula jadi meletup nak wat cam ner...

NieZearm - nape bang..abang ghairah ngok senduk ker...abang ni sje je buat senduk malu tau...

Amour Rizan said...

Wargh kah kah keh keh.. nok! ini la blog ko yg paling bisa kelakar membunuh mak penah baca. tertewas blog raya ko thn lepas tuh. harus mak jaja pd rakan2 mak di seluruh nusantara nih.. (masih gelak guling2 okeh!!)

veeda_areena said...

jgn gile2 wahai bloger skalian.... nak sgt pose temi kolammm... awass mak berani dedahkan aurat mak ni .. kerana semata2 nak buktikan kak bed takder selulet.... mak taw la k jahhh selulate lelurohhh pelusokkk... hangitttttttt betollll

:: AYU AYUMiE :: said...

wah! kak senduk bukak la kelas make-up utk we olss yg jahil make-up nie...we olss pon nk gaks meletupsss cam korang...;)

Umi Mia said...

serius tau...kadang2 korang make-up mmg cun giler...aku lak yg jeles tengok....kasik tips sikit......ngehngehngeh....

Mama_Nofal said...

aku myokong klu kak senduk nk blog pasai tips makeup...korang makeup mmg vassss...tp tukang bawak bajak?? warkakakkakaka statement kak sendukk

Mrs Maznan said...

kak senduk memang cantik n vast sangat2!

Cyberwira said...

emm.. nyum..nyummm

@k@kPOKPEK said...

@pp ni tarok mekap tebal mana pun x jalan..

payan said...

kak senduk,
i adik2 baru nak naek
aja la i make up

payan said...

i de dinner kt kolej..
i really nak tau cmne nak mekap ni kak senduk..
pleezzz..
aja i..
cntik la kak senduk make up...
yg basic2 pakai foundation pon jadi la..
ni emel i..
masbm_8491@yahoo.com

boleh eyh kak senduk..

Let's SHOPPING Uollss!