ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 17 October 2008

Amor kau buat diri ku tercampak jauh...

pernah x korang sering di banding-bandingkan dengan sesiapa..contohnya korang dibandingkan dengan adik korang ker..kakak ker kawan ker jiran ker...dan perbandingan itew adalah tentang KECANTIKAN.....

Semalam akak jumpe ngan sorang mamat ni lah...kiranya akak dah kenal lame lah ngan dia...mmg exited nak jumpe dia..sebab sejak akk pindah umah baru ni akak lum lagi jumpe dia..x tau kenape is like ade tarikan lah uollss..bukan sebab cinta tp sebab cr dia dah how he threat u buat akak rase special...

so deal punya deal..akak pun set lah nak jumpe dia bagai...so semalam akak lepak umah baby bee..so ape kata jumpe kat umah baby bee je..sambil datang beraya...so kul lapan setengah cam tu lapas ujan dia sampai...lepak punya lepak..borak punya borak...ter keluarlah soalan dr mulut dia...

"semalam i ngok u punya myspace..cantek gambar rambut baru u...i suka sangat "..wah hati akak berbunga2 bagai nak gila ni...terus terperasan wah canteknya aku....walaupun kan...then dia tanya lagi..."u ade kawan kan mane sape ek..mmmm lupa lak...ha amor"...dia close friend u yer?... mmm setiap kali orang tanya soalan ini pada akak..akak dah tau ape soalan seterusnya dan akak sudah tahu ape yang mereka mahu...trus akak tersedih ....then soalan dr dia seterusnya.." mula2 i x percaya tengok dia..i ingat dia perempuan tp bukan rupanya ... dia duk mane ek"...see soalan same kan...wah jelous ni jelous ni...tp perlu ker akak jelous...


awas yer korang..ini muka ori ok..xde suntik2 xde botox2 tau..akak kenal dia sejak dulu mmg muka dia cam ni..lahir2 je muka dah meletop...tahniah noksss


lantas akak cakap..."i kawan ngan dia dah lame sejak kecik lagi..dia mmg kawan i...kalau u nak kenal dia..u bg tau i leh kenalkan..no hard feeling"...hati akak berkata...kenape akak perlu jelous..kalau dia betul2 nak kawan ngan aku dia x kan tanya pasal orang lain..dan itu hak dia untuk buat pilihan..



trus akak cakap dalam ati....takpe tuhan jadikan seseorang itew dengan adil dan saksama.. mungkin kita x secantek dan seindah seperti ciptaan nya yang lain..tp kita ada kelebihan yang orang lain xde..kenape akak harus cemburu dengan kecantikan orang..sebab kecantikan itew sangat subjective...cantek atau tidak tidak menjadi hal..hati budi mencerminkan segala...Amor mak tau ko mmg cantek tanpa batasan..dan buat semua orang akan kagum...dan kadang2 mak rase nak oprate muka cam muka ko nyah...tp mak tau mak juga cantek walaupun xde sape yang pernah cakap kat mak...ape pun mak syukur pada tuhan nok...sebab mak dapat kenal ngan ko nok...semoga tempias2 cantek ko tu dapat kat mak sikit...tp kalau semua orang inginkan yang cantek ape pulaklah nasib pada orang2 x cantek macam mak ni...dan mak yakin..secantek mane pun kita atau seburuk mane pun kita..mak yakin kita ada keistimewaan tersendiri...


ini semua mengingatkan kata2 seorang kawan lelaki akak pada akak..kata2 nya cam ni :
kalau u nak kenal i u kena terima i seadanya..cantek buruk i...sebab i love my self and i like the way i am...i x boleh puaskan hati sesiapa sebab rupa dan diri i diciptakan sebegini..dan if u realy want to know me..u need to love what i have inside my heart not the way i looklike....

28 comments:

ita.itu said...

kak ko pun cantik ok..meletup siot

Umi Mia said...

alo akak....walaupun i ni pompuan cantik (wahhhhhhh...jgn ngamuk ek..dengar dulu).....tapi I kadang2 jeles gak tengok u....cantik jer dimata I ni ha....rambut baru u mmg meletop....mekap pun pandai...aduhai..kalaulah I ada skill mekap mcm u....

I suka tengok nyah...bukan sebab I benci tapi sebab I suka tengok uoll bergaya...kagum tahap cipan kalau tengok yang mekap cun....

kadang2 sedih gak...kenapalah org yg ada hormon estrogen natural nih...tapi tak pandai nak maintain dan mempertingkatkan lagi tahap kecantikan (cakap kat diri sendiri nih)

Mrs Maznan said...

betul ckp kak ita tu kak..ko pun melatop gak!
p/s: betul tu hazel (umimia),sokong 100% ur comment!

yatt said...

betul cantik bkn dtg dr luaran!! apa pun ko ttp melatop apa!!

suw said...

kecantikan itu milik setiap insan..chewahh, dh jd iklan bml dh ni..so setiap org pon cantik..jgn sedih2 yer

Cakap Kosong said...

yang penting , hati mesti cantik.

@k@kPOKPEK said...

kak senduk, ko mmg kelas. Cantik bersinar2. aku jeles giler.. kalau laki aku tgk kau, sure dia yg tergoda...

that`s girl :)) said...

hi dear. im ur silent reader. suka sgt baca entry kali ni yg membuatkan sy nak post komen ..like the way u think & feel. saya dah byk terima cercaan kerana sy gemuk dan tak cantik..tp ape boley buat. semua tu ketentuan. tp sis cantek sgt! tambah2 ngan rambut bawu tu! wow! meletoppp!!!! whateva it is, sis kena epy selalu! t8 care

saya said...

memang selalu sgt saya mengalami kejadian dibanding2kan ni. sakit hati betol. kalo bab yg elok lawo tu org2 tu la.. kalo bab srh buat kerja jadi bibik saya la. eeeee.. kekadang hilang sabar gak. bkn mintak dipuji, just jgn membanding2kan je ckp la..

:: AYU AYUMiE :: said...

gitew...ni 1st time mak rasa 'tersentuh jiwa' baca posting u nok... biasa aku rasa nk gelak golek² ajer...

takpe la nyah... semua tu ciptaan Allah...nnti kalu dah semua chamtek, saper nak kat jantan-jantan tak encemmm...cian laks dorang tu kan? heheehhe.

kak senduk, buat la posting cara-cara MAKE-UP...share la ngan kami nie...wawawaaaaa

ween said...

alorr,..akak pun pe kurengnya,,,umi aida pun kalah

izal said...

ko meletsss kebaboom la kak senduk....

suka tgk pic ko pegang tiang tu...

stim siot...heheheh

Yan said...

Akak...I pun setuju when u said that beauty is subjective...coz bagi Yan pun cantik ni berbeza dari pandangan setiap individu....

Kadang2 tu, kalau muka sajor canteekkkk, tapi perangai haremmmm, un tak guna jugak noks....

So morale of the story, we have to be proud of ourself no matter how we look like....

Cantik luar, lama2 kedut dan kertu jugak noks...

As long as....HATI tu yg kena suci bersih ....:D

mrssham said...

xpe.. yang penting kejujuran kita pada satu2 perhubungan.. jgn selalu rasa down.. nannti merana..sebab nana pun selalu rasa down bila tgk org yang dah ada anak slim melim..tp nana? wah.. bontut makin lebau

arep said...

entry special nih... slalu gelak guling2. kali ni ala2 tersentak skit.

i have no comment on that since your fren dah explain semua.

btw, kak sendok pun cantik jugak. kalau tak cantik.. masakan larisssssssssss

Nad Eusoff said...

kak senduk pun lawa aper..
yang penting kak senduk tau nak handle perasaan camner..
kak senduk kan hebat..

sHwEeT ByAtcH said...

eh.. akak woi...

akak pon meletopssss k!!!

siap leh ckp omputih lg...

Hafez Zahruddin said...

Wah, u ni, emo plak.
Jangan risau la, i tengok Kak Senduk ni elok je rupa paras... Gagah dan perkasa.. hensem.. Macho..

Larikkkk...

p/s: Ampunkan I ratu, I gurau gurau kejis je.

orangrawa said...

ko pon chantek apa?

pearlEJ said...

for me, dua2 pun cantik... bukan saja2 nak ckp.. tapi kenyataan.. amor cantik cara dia, n u kak senduk, cantik cara u... dua2 pun i suka tengok... my friend pun ckp u cantik... serius nih, tak tipu..

cokolat said...

nok... yang penting hati mau bersih.. makanya... otomatik terpancar teros ke wajah nanti... walaupon mulut ko sgt2 puaka... tapi itu bukanlah bermakna hati ko pun sama... ko ni tetiba emo haperrrrr!!!! ko bukan ratu ke nok????

chronicles of angelzz said...

akak sendukk i tawu naper u wat n3 nie, ko sajakan nyahh nk swuh org puji kaw chanteqq...

mak tawu rhsia tersirat uollss 2 muahaha...

apa2 pown kaw tetap mletop nah klaw x xder nyer kaw jd ratu chanteq puchong dlu kan...

hurm mak rsala kan kak bed lg mletop dr amorr tu ;P

13may said...

waaa...semua cakap meletop letop kat sini...

hehhe hehhe...

K.Jah said...

wah daguk ittew! menjadi idaman semua wanita tuh. untung la dapat yg smolajadi...

Aleeya said...

akhakkkkkkkk, jelitanya kwn akak itu..tipah tertipu siottttt, malatop lahhh, tapi apepon shape muka akhakkkk tetap menjadi pojaan hati ku...shape muka akak tetap no. 1 okehhhhhhh, kita tuko shape muka nak tak akak????huahuahuhuaaaaaa

ADEX kawanBoxx said...

pengakuan ikhlas..saya lebih suka muka akak senduk dr AMOR...tak pa nanti saya promote kat boxers2 tomoi saya yang mantop2....

Izzu Izzuri said...

Bwk2 bersyukur kak senduk oii.. Klau dibandingkan ngn org cantik, body cun & melets sumenye depa tu hebat.. Tp ko bandingkn ngn org muka tak siap.. Kompem ko riak.. Jd bwk2la bersyukur yer kak senduk..

Life and something like that said...

hai kak senduk..i am ur silent reader..selama nih duk baca jerk apa u tulis...u laggggiiiiii chantek ok? cute miut lagi...ske tgk ur face..SWEET! x kesah laa apa org nk kata..to me u r sweet..pasal org lain, da rejeki dia..nk wat cmna kan x? janji u di kelilingi org2 yg u sayang n berhati mulia..x gitew? :)

Let's SHOPPING Uollss!