ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 21 January 2009

makcik cendol sentap!


wah panas2 ni dapat minum cendol bestkan..lagi2 dapat cendol pulut..lepas minum mesti trus ngantuk...walaupun akak dalam proses mengancilkan diri akak yang kian gajah ini...tp godaan cendol itew membuatkan akak terinzal seketika...

lunch td akakbalik makan umah kak akak..x makan pun pos makan buah je sebenarnya...dalam perjalan nak ke umah kakak akak tu...ade lah meja kecik makcik jual cendol..so ape lagi serbu gerai tu...yang jual tu makcik india muslim lah...dengan gaya2 tudung binta versi yenna berwarna hijau dengan baju kurung warna merah lampu merah dia menyambut akak dengan ramahnya dan persaan teruja ..seolah2 akak ni heroin filem tamil lak..

mungkin akak customer dia pertama dia ari ni kot...

makcik : hey..assalamualaikum...cendol dik
akak : yer untie (motip untie?)...bungkus cendol dua..
makcik : kenape bungkus?..minum kat sini lah bawah pokok baru best..
akak : xpe lah saya nak bawak pegi umah kak sana kat area sini...
makcik : adik ni x pernah nampak pun...baru kat sini ke
akak: x lah makcik..ari2 saya lalu sini...
makcik : jangan tipu makcik lah..makcik kenal sape lalu sini, sape duk sini, sape baru datang...makcik ni walaupun tua tp makcik ni xkan silap semua tu...

tetiba darah period akak trus naik ke kepala..telinga akak naik panas dan tahi telingan berjurai2 keluar...dalam ati akak cakap sabar yer senduk..orang tua tu...

awas ko...makcik lah ketua rukun tetangga..sebut je je name semua makcik tau uolss (gambar hiasan je)


akak : ade2 makcik ni..kakak saya duk kat rumah setingkat tu..barisan hujung...
makcik : bohong lah...adik ni orang luar ni..datang sini jumpe kawan yer...

akak terus meyirap satu badan...x tertahan lagi rasenya..awas ko makcik...lantas akak berkata...

akak : makcik ni ketua rukun tetangga kawasan ni ke..lain kali saya lalu sini saya buat laporan kat makcik dulu yer. so makcik leh lah tau sape saya pas ni...
makcik : dulu mmg buat cam tu..sekarang ni dah tua x larat nak jadi rukun tetangga..biarlah orang muda2 je (menjawab lak tu...)

sakitnya jiwa akak..rase nak guling2 kat tanah sambil hentak2 kaki je...nyesalnyer ramah mesra ngan makcik ni..sengal rupanya

makcik : adik ni beli cendol 2 bungkus ni nak buat ape
akak: ape lagi makcik buat mandi lah makcik oi...
makcik : (terdiam sambil senyum2 blur)

pastu bayar n cau cin cau..nasib baik cendol ko sedap..kalau tidak harus aku parut ko macik macam ko parut airbatu tu tadi...ape pun sabar je lah..orang tua mmg cam tu...

36 comments:

~Eila @ Along~ said...

makcik tu terlebih mesra la plak..hehe

PKP don't give a damn said...

HA HA HA HA HA HA
macam haram adex bantai gelak kat depan PC baca entri nie...makcik cendol tue siap menjawab lagi....
hahahaha bekas rukun tetangga???

hahahahahahaha.....pecah perut baca

nanonano said...

adeshhh..
saket perot tahan gelak..
cmne la drh period bley nek smpai kepala tu kak??
mesti jalan kepala ke bwh yek??
hihihi :p

hanis said...

sabar nok
sabar....
org tua tu
layan kan aje

jeema said...

heheheheee
kelako lah n3 cendol nie..
salam kenal ye kakak senduk..

suw said...

kah kah kah..adoila, scene marah2 pon sy nk gelak

Ruchiano said...

kak...jd lesbian partner i pls ...hehehe i loike!!!

Amy Maznan said...

kak.. aku rase makcik tu just try to be nice to u ajer..tapi terlebih sudah! :D

Baby Fifiana Layola said...

nyah...x perlu marah2 kat makcik tu, hormat sikit warga emas ok....

Miss Reezberry said...

iela - tu melampau mesra nampaknya

PKP - baik ko check spender ko..mesti dah terkencing skit tu gelak banyak sangat

nano - ingat akak buat acrobatic tepi jalan ke uolss

hanis - dah sabar nok..tp x leh tahan

jeema - ape lagi uolss..link le ke blog ni

suw - ape kata akak marah ko lak...

ruchiano - ko nak jadi pasangan lesbian akak?..lets uolss..akak ganas tau..gitew...

amy maznan - harus lah akak naik hantu uols...sakit nor ati aku

marinahunny said...

hahahaa.. terkena ko kak senduk...

R.i.Y.s.E.s.L.a.D.y said...

huhu..hi kak senduk..
gempak la ur blog..ganaz gitu..
so i'm a newer..if free drop by at my blog k..nice..

rosesrosz said...

..hehehe..tumpang lalu, mcm2 peel pon ade kan?makcik cendol ni jendol btul

cokolat said...

baru ko tau.. ingat ko je ratu cerca.. skeee aku!!!!

firdura said...

nampak sedap lak cendol tuh kak senduk..hehehe

Umi Mia said...

best tak mandi ngan cendol???tak pernah try lagi..kalau ok..ingat2 nak try gak pasni..ahahahaha...

chronicles of angelzz said...

*sembah ratu dkt makcik cendol uolss*

pecah lemak mak gelak baca n3 akak nie..

terasa turun satu paun..

;)

Mimi's @ mayonnaise said...

hik hik hik..
adakah makcik bertudung hijau yg dlm gambar hiasan tu penjual cendol?

orangrawa said...

hahaha...kelakar siut cerita ko ni....

linn said...

makcik tu nak beramas mesra ngan ko laa kak. siap ajak minum bwh pokok bagai tu. tp lawak laa jwpn nak mandi. agak2 makcik tu balik try tak mandi cendol? hehehe.

ita.itu said...

kah.kah.kah..hantu ko..gelak setan aku..lawak bangsat la ko buat..hehe

CaBaiKeRinG said...

amboi kak senduk..

aku rasa makcik tu minat hang kot!

mai tengok saya kat

www.cabai-kering.blogspot.com

teruskan berbelog!

suka cik senduk!

chicsinred said...

Klaka okkk. Memang benci ok makcik-makcik macam ni

Nad Eusoff said...

nih kes org tua terlampau nih..
terlampau byk soal...
ekekeke
tahniah nok, berjaya mnjawab soklan2 cepumas makcik cendol dgn sopan serta tomakninahnye..
ekekeke

Anonymous said...

kah...kah... lawak siot jer laa...pecah perut den nih...tp blog ni mmg.."WALLA.." best gle ble bace.. chaiyok! ..chaiyok! - kyrillwaniey...

peej said...

haha..tp mmg over la makcik tu..kepoh gile..
siap tanya pulak nak buat apa cendol tu..
mesti la nak makan kan..gilo..
kadang2 org yg terlebih peramah n banyak cakap ni n x kenal pulak tu..mmg kadang2 malas nak layan kan..

Cyberwira said...

Satu hari tak gelak...tepat jam 7:50 baru ler dapat nak gelak baca blog u ni. Makcik cendol yg kat tepi masid tu kan?

P/s: Cyberwira tak reti nak makan cendol yg tepi2 jalan ni. Kalau ada sesiapa nak bawa..sila lah bawa cyberwira.

^AnGeL iN DiSguiSe^ said...

huhuhuuu...hasrus ku hilang ingatan sebentar, sey...tapi, rasanya lepas diberitahu, macam ingat2 lah balik...kata dah berkurun dah..heheeh...

nice blog, darling!!

Umie said...

erk...bukan ke akak kebal dr segala cercaan??? nie cemane makcik cendol pun bole buli akak nie??..ape kes??? wakakaka

Anonymous said...

akak... i pun nak g beli cendol buat mandi gak lah.. harap2 dapat jadik cantik macam sendok jugak....

p/s: CW.. jom la bercendol..

darling8tabby said...

amboi ittew makcik......over tul...menjawab lagi...

izal said...

kim salam kat makcik tu....dah tua sok mesti nurun kat ko lak perangai dia kan??

yatt said...

lama dah aku xmencerca d blog kaksenduk ni..
misss u aarrrr...
sib baik makcik 2 dah tua kalo muda tentu ada aksi2 "ganas" akn berlaku..kahkahkah
apa pun citer ni mmg mengolikan urat perut aku..

||| PöJìé PööH ||| said...

Sy membayangkan scene ittew!
Mesti lawak giler kan Kak Senduk!
Hehehe!!

ULTRAMAN said...

org tua tu mmg penyibuk tol la....tp sgt lawak, kak senduk...

rizz said...

hahaha lawak nk mampos..mjawap la plak macek cendol ni kan kak sendok ahahhah

Let's SHOPPING Uollss!