ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 21 March 2009

tayar or tayar uolsss!!!!!!

ayooooo geramnya akak...tengah ujung2 bulan ni mmg banyak tul dugaan...tayar kete lak buat hal uolsss..geram akak dua2 lak tu...mula blah belakang blah kiri pancit je..dah satu keje nak kena pam..jap jap pam...pancit balik....dah macam kerja rutin lah pulak...geraammmm uolsss..akak syak dia bocor...dah lah pulak orang kat petrol pam tu gelakkan akak sebab menjadi pelanggan tetap mengepam tayar di pagi hari...mesti orang tu kata bongok betul pondan ni..dah tau tayar bocor pi lah ganti baru.....masalahnya akak tengah dintis bagai nak gila....nak sampai ujung bulan pun ala2 manja je..ape lagi nak tukar tayar uolsss...trus termeninggal akak uolsss....harus kah akak pose2 ayu depan kedai tayar dengan harapan di beri satu tayar percuma uolss?


bila akak tukar ngan tayar space pun cam tu gak..rupanya ari tu abang akak pakai kete akak pastu pancit dia tukar ngan taya space..dia x bg tau....walau pun ala2 bocor tayar tu akak tetap guna uolsss dan memandu dalam keadaan rempit uolss...setiap 6 jam sekali akak kena pam..wah siap tau jadual pam ni kan...gitew....


fenin uolss fenin...

dah kalau nak pi mane2 akak kena pikir 2-3 kali sebab tayar yang manja ni...mesti korang pelikkan..kenape x tukar je..bape sangat lah tayar kancil kan..maslahnya uolss akak ni DINTIS uolss..kan tengah2 bulan ni..selalu jadi macam ni tau..mmg menguji kesabaran...so sebagai solutionnya akak bawak pam tayar yang manual tu letak kat bonet..tiap kali benti kena pam..

pernah jadi ari tu dia leh plah kurang angin waktu akak perjalanan dr bukit jalil ke puchong...tengah2 highway lak tu..dah rupa bangla akak mengepam tayar tak tepi jalan...lupa dah perasaan malu semua..janji akak leh jalan balik kan...ade lah 3-4 kete benti tanya akak ape masalah..yang penting semua bg card tanya nak tarik kete pi bengkel ke x?...hanjeng tau...lain lah kalau benti membantu kan..ade pulak tu kete siap jerit " auuuwww tayar pancit nyah"...sial tul jantan tu...membara je...

sedih kan kak senduk ni...adoiii azab tul....korang mesti bijak kan..agak2 bape hengget tayar kancil ek..yang baru bape?..and yang second hand bape?...dapat tukar yang second hand pun jadi lah kan...kalau gaji or awal bulan akak tukar lah yang baru....lagi satu..kat kedai2 tayar yang biase tu ade ke jual tayar second hand ke?....malu lah pulak kan....kalau mahal maknanya ujung bulan lah jawabnya akak tukar...tunggu gaji...sekarang ni xdapet den nak nolong....ape pun konsepnya mmg ujung bulan lah uolss..sebab akak dintis..tamat.


27 comments:

atty's said...

yg 2nd dpt lor rm30..gitu..pilih yg byk bunga..try tawar lagi..

huhuhuuhh..akak pun poket dah nipis nie.

rizz said...

hehe gnti je k senduk..rsenya ade kot 2nd hand.:)

||| PöJìé PööH ||| said...

Kak Senduk ku syg..
Klo pondan mmg dh dasar pondan kan..
Bab² nih kun kueh..
Hahaha..
Jgn marah, ini utk sy jugak yg kueh bab² nih.
Tp bpengalaman hadapi mende² nih, tp kete kwn la..

Xpayah tukar tayar pun xpe as long masih ad bunga² cinta utk mencium tar² jalan tuh..
Dia mesti ada lohong n lobos kat mana² tuh..
Mintak tampal jer kat kedai tayar..
Murah jer dlm RM10 klo xsilap..
Dia akan sumbat pakai natang apa ntah..
At least oklah kan, jnji xla jd bangla tgh jalan ngepam tayor kete ngan pam beskal tuh..
Hahaha..
So leh gerak semula..
Kat Puchong tu alot la kedai tayor..
Jgn gi kedai tayor beskal udah yer..

cookie devine said...

Kat klang murah nokk..sana dapat less than 100 tayar 2nd hand yg elok...

hezesuze said...

agree with pojie...g kedai tayar suh pomen dia tgokkan..kalo bleh tampal..just tampal je xyah smpai tukar tayar...

tayar 2nd hand pun bleh tahan lama...

nak gak tolong tp hubby ade wshop kete je...bab tayar ni xde lam list...hehehe lariiiii

b-boy said...

kak sendukk.. boy rasa pakai lori tayar 16.. xyah pakai kancill.. satu bocor ada lagi 15 tayar... hehehehe.. larikkkk..

Izo Candy said...

uolz baling tew tyr bocor kat jejanz teww.. ayoo.

hanj tau~

izal said...

alalala sian nye siti senduk...

tukar je tayar tu, takpun tukar je spare tyre hotmama/kak bed yg menggajah tu....kahkahkah larikkk...

Madu Beracun said...

cian kak senduk :(

sabar je la k..

MaS-HaNa said...

tampal je lah kak senduk..... wakaka asal pancit tukar tayar... wa kemain banyak duit kat senduk... ai selalu gitampal je... sekali deragn check ada paku... ni mesti keje orang sebelahl rumah ni... kaki dengki. ari tu dia campak kayu ada paku kat umah ai... ai sumpah je anak dia mati tengah jalan..... kene lenyek traktor.... masa ngan betul kan tayar pancit dia... wakkak keji tak aku...

Anonymous said...

Nok!!!! kedai tayar kat puchong banyak jual tayar 2nd ....... 20 - 30 hengget je!!!

Anonymous said...

tampal sahajorkkk murah nok kekadang rm 8-rm 10 yelah harus dintis segalak ujung2 kanzzsementara ko gaji nyah..ko ingat org jer kena tampal lobang matila lari tajuk!!!

linn said...

nok!!! ko pegi tampal laa tayar tu. lima hengget je nok oiii. kalo ko nak 2nd hand btol laa kata diorg tuh dlm rm20 ke rm30. tp aku rasa dpd ko susah2 mengepam tayar (pam ke?) atau lebur namploh hengget baik ko kuarkan seploh hengget utk 2 tayar ko tuh.

fiebie said...

tayar spare kak senduk, bukan tayar space.

tayar kancil murah je, 95 je sebiji. jangan beli second hand.

arep said...

kakak i nak kena ni... THM betol ngan akak sendok..

*terus calling2 CW

Anonymous said...

tayar tampal murah je.selamba lah.nak bli tayar baru mmg mahal.janji boleh jalan.puchong banyak woksyop kan.tanyalah kat leng chai nak tayar tampal ke.

peej said...

try tgk la kak..maybe bocor sikit je..sebab boleh tahan 6 jam..
dulu kancil pija bocor 2 tempat..kene rm 5 je..die tampal..

yaya said...

nuq.. teruk ke? tampal sajor!! rm5

aerialviu said...

kak sendoque, kalu tayar bocor tu still ada bunga and thread dia lom terkeluar lagi, still leh pakai. just g kedai tayar soh org tu tampal. dan jgn lupa tampal tayar spare skali. 5 hengget jer per tampalan. tapi kalu mmg dah nazak nak tunggu ujung bulan, tahukah anda yg kancil mmg boleh di drive dgn 3 tayar sajork? cuba lah...!

hanis said...

sabar nok.
tuhan ada disisi org yg sabar.

datin cik sal said...

norks... penting uols blaja how to tukar tayar kerets... lantak kan org len hat molot hanjs sound2 aww aww kat kita tepi jln bagai... tu suma melk rasa uols patut dah lali... dari umo 10 tahun dah kene awww kan??? motip sampai skarang dinch lali... ayo... hiks~!

JuLie said...

sadis la baca posting ko kali ni..
punyalah pokai smp tayar tak leh tukar..oh sedihhhhhhhhhhhh....

Maya Qistina said...

XPE KAK...SABOR JER KAK SENDUK ERK...KLO SUSAH SGT AKAK TRY PKAI TAYAR KETA LEMBU JER...MESTI XKAN PANCIT DH....

jiejah d'blogger said...

tampa kak jgn x tampal ..
karang bocor dompet kalau tukar baru heheheh

Anonymous said...

lerrr..apa la tayar pancit smpai nak tukar tayar baru! kalau guna tubeless pi la kedai tayar..tampal (guna kaedah sumbat dgn jalur getah). kalau yg guna tube, tukar le tiub yg bocor. Kedua2 kaedah murah je, tak smpai 10 hinggit!

Kecuali kalau tayar Senduk dah rabak botak...baru tukar tayar jaga keselamatan.

Anonymous said...

tah kak senduk nih, tampal je kalau bunge cantik lagi. berape hengget sangat. takyah tukar tayar le.

mummYaeesh said...

ya btolll...tampal cacing jek uols!5 hengget jek! ni cacing gam tau bkn cacing tanah tu!woohoo..

Let's SHOPPING Uollss!