ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 13 January 2009

bahasa2 akak untuk difahami

wah ade silent reader akak nak akak buat satu entry tentang bahasa2 yang akak gunakan dalam blog akak...jangan risau uolss sebab akak akan kuarkan satu kamus terbitan BBP kamus dewan bahasa bahasa bapok jilit pertama...nanti beli ek...

yer lah sian bloger yang selalu baca blog akak yang x paham ape akak taip...untuk pahaman semua lets akak bg sedikit kata2 cercaan bagi memahamkan manusia2 yang sedikit bebal lagi dunggu ni...
so lets blaja bahase uolssss.....

1) Dinch - bermaksud tidak..." dinch boleh bagi tau uolls"
2) hanjs - hanjeng @ anjing ... "ko mmg perangai macam hanjeng"
3) Propa - Propaganda..."ko jangan nak propa ye uolss"
4) Gerga - Gergasi..."dah lah badan gerga ade ati nak pakai dress"
5) Child Fish - Anak ikan- remaja2 yang comel ..."wah sungguh comel anak ikan itew..."
6) kendu - hensem..." kendu betul mamat tu merembes akak"
7) merembes - berair or meleleh... " merembes akak ngok jantan ensem tu"
8)warok - buruk @ hodoh ..." yer lah akak kan warok lain lah ko tu meletop"
9)Meletop - cantek, hebat, hensem ....."wah semalam kak cam dapat jantan meletop ok"
10) cik gayah @siti rogayah - gay ...." eleh macam akak x tau yang dia tu cik gayah"
11)Yenna - india..harus cover uolss nanti kena sepak .."ko cakap belit2 lah macam yenna"
12) Cikcur - melacur..hey uolss x cikcur ke malam ni"
13) Dintis - xde duit...." mak x leh kuar lah malam ni mak dintis"
14) Cikki - laki or suami..."datang ngan cikki ke uolss?"

cukup tu dulu..kalau x paham ape2 perkataan sila nyatakan di blog chat kat tepi tu ---->
insyaallah akak akan jawab...ok uolsss..cau dulu...

22 comments:

Tijah Lawa said...

syabbass nok!! harus buat link kat tepi tu nihh...kamus kak sen kekdahnyer!

cokolat said...

nok.. ko lupa masukkan satu lagi.. cekcur nok, cekcur!!!!!

hOtMaMa said...

hiks...amik ko skrg makin ramai lew ahkak2 yg tahu bahasa ponen2 kekdahnyer!! syabas ko senduk sbb berjaya buat kamus ala2 DBP secara online katanyer....!

Amy Maznan said...

thanks akak for the info. lepas ni xde ler sape2 yg sentap...... bila aku tsalah guna/sebut statement akak2 ratu ni!

Nasha Ajis said...

imah lenggok dulu pon ade wat kamus cmni gak kak senduk...

Miss Reezberry said...

tijah - habis tu pembaca akak bingai semua nya uolss

coklat - suka ko kan nak pecah lobang mak kan

hotmama - harus lah ko yang beli paling awal kan

amy maznan - hafal ek..esok ade ujian

nasha ajis - akak x tiru sape2 ek..sebab ade orang tanya tu yang akak buat tu uolss

Amy Maznan said...

kak senduk,
cikki stands for pompuan kan???

Miss Reezberry said...

amy maznan - cikki stand for laki or suami uolss

Aidahs said...

kak senduk napa tak on YM..

Anonymous said...

cikki boleh juga stand for laki or perempuan u ols. i.e cikki = cik puki..heheh. Laki juga di gantinama sebagai SHUBEN (i.e Husband).Satu lagi ganti nama perempuan ialah REDJERS.:-)

Miss Reezberry said...

anonymous - hey uolss..x tau pulak akak..mesti ko ni datang dr suku kaum pondan yang berlainan dr suku kaum akak ni..cik ki = puki tu akak tau lah uolss...

pearlEJ said...

wahhh bagus2... siap ada kamus lagik.. pasneh tak laa terkial-kial lagi org nak pahamkann...
kecubung akak tak letak pun?? ker pondan penang aja yg panggil kecubung??

Baby Fifiana Layola said...

Nyah, Kalau uols pechlobs bahasa adik2, matilah semua orang tau kan? BUKAN LAGI RAHSIA kan?

~Eila @ Along~ said...

wah..siap ade kamus tuu..haha..kak senduk..dah buat entry ni tak paham lagik..kena la bukak kelas palk..hehe

veeda_areena said...

nyah!!! cek nek ko tak letak......wakakaka....... setahu makkk kalau redjess ni.. bahasa pondan2 sec 8..... awas kak sendok... kak sendokkk haruss bersikap global...... gito....... tak pe lepass ni kita wujud kan lagikk bahasa rahsiaa.... sah2 pondan kretifff..... takbir....

Tijah Lawa said...

wakakakaka!!! mak tak tahan nak komen lagi nihhh.

matik la korang bahasa ikot seksyen/daerah gittew. ciklois ape plak nok? mak sriyes tak tau nih...

chronicles of angelzz said...

akak kompiuss sikit bkan cikki = cik puki kew?
hurmmm...

mungskin slang yang berbeza gtew kan...

maklumlah lae padang laen belalang
laen pondan laen menjanalang eyh clap laen bahasa...

Anonymous said...

"ciklois" tu mengeloi la u olss!..aka menghisap giteww... contoh: U olss!!! mak nampak kak senduk ciklois cik nek kat dalam kete semalam..hahahaha

Cyberwira said...

Aku tak setuju langsung dengan bahasa2 low class serta bahasa yang diibaratkan sebagai pengangkat tahik jalanan yang berkategori anjing itu.. kan senang kalau terus terang je cakap...puki berlobang sendat ke..lubang pantat Cik Siti memang ketat dan kemut kuat..contohjer.. atau air konek aku dah nek meleleh ke..dan sebagainya.

P/S: Kalau uoll kategorikan bahasa i itu sebagai kasar dan lucah..nampaknya uoll buta dan tuli. Actually bahasa itu sama tarafnya dengan bahasa kamus yang Kak Senduk berikan itu.

Anonymous said...

DENGAR CERITAS BAPOK-BAPOK NI TAK SUKA DENGAN PEREMPUAN CANTIK.. BETUL KE SENDUK?

izal said...

astagaaaa...baiklah ko kaji ilmu agama dan maksud2 ayat dlm quran tu...aman dlm kubur nanti nok...kahkahkah

Anonymous said...

akak hensem.. tlg tambah. kertu tu tua ek? .. kekwat tu apa?? ..

-anonimos takot bagi nama bila nak katam blog akak niii-

Let's SHOPPING Uollss!