ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 14 April 2009

Queen of Langkasuka

hey uolss ari ni akak nak kongsi cerita tentang movie yang akak pi tengok semalam...kak bed yang belanja..thanks kak bed...

cerita yang akak pi tengok semalam uolss adalah cerita "Queen of Langkasuka"...akak sarankan uolss baik pi tengok cerita ini...mmg best..best giler..akak suka sangat..dr korang tengok jagan tegur yang mmg hanjeng itew..baik korang tengok cerita thailand ni...

sedikit sebnyak cerita ini ade kaitan dengan sejarah tanah melayu..mmg best..kostum dia mesti uolss kagum...dengan tanjak, keris, songket..mmg melayu..tp cuma bahasanya je thailand...kalau korang perhati..ini adalah kisah cik siti wan kembang...

dah lah banyak lah pelakon2 yang ensem ...ghairah akak..rase macam nak masuk je dalam cerita tu..akak, kak bed n kak cam trus feeling2 puteri dalam cerita itew uolss...

mamat thailand yang dalam tv tu pun ade..ensem..jadi putera dari negeri pahang katanya...mmg best...

kuar je wayang akak, kak bed n kak cam trus feeling puteri dan permaisuri dalam ceita tu...so cerita ni dr 5 bintang akak bg 4 bintang setengah...x rugi duit korang tengok...pandai tul orang thailand buat cerita sejarah..kalau nak harap filem melayu..cerita puteri gunung ledang pun x lom tentu dapat chalenge cerita ni...pendapat akak lah kan...ape pun akak bangga lah jugak sejarah melayu sikit x banyak di filemkan oleh orang thailand....

ha ape lagi...pi lah tengok....


13 comments:

rizz said...

wahh best ke kak sendukk? haruss terjah panggung ni hahahha

hezesuze said...

wah kalo kak senduk da kata best..mesTler bestkan..nanT nak ajak sume warga putus fius tgok...meriahuoll...hehehehe

JuLie said...

tolong..perasan sungguh korang ni ...berangan jadi puteri ni...
puteri dayang senandung buleh laa u oulsss...hehehehehhehe..ampuns..

Umi Mia said...

smalam masa tengok posternya mmg ada keinginan nak tengok..dah kak senduk kata best..harus aku tengok weekend nih

Invisible_authoR said...

mamat siam tu nama Jesadaporn Pholdee, nama manja Tik.

best. siap panggil ikan paus segala.

sHwEeT ByAtcH said...

kak senduk...
sudah 4 bln x jengok wyg ituw.. tensionnnn

veeda_areena said...

mak putri hijau la..... mak nak ungu.....

mummYaeesh said...

wah sakan uol tgk movie jerk kejenye!

Hazzel said...

wah! mamat ensem tu jdik hero la!
wajib nonton!

afiq said...

slpas kak sendok post n3 jgn tgk.. tros aku x tgk.. sye mmpercayai sirim...wakakakaka

Anonymous said...

err.... cik siti wan kembang kelantan kan?
Langkasuka bukan nama kerajaan kedah lama ker? di bawah naungan Siam.

hehehehehehe.....

Anonymous said...

tunggu pengarah filem siam wat citer kerajaan kesultanan melayu melaka pulak...mesti meletop panggung...!

Anonymous said...

...x tau pulak kurun ke 13 kerajaan langkasuka dah guna senjata api n meriam...kalo x mesti kerajaan melaka dah guna merian n senjata api waktu lawan portugis masa kurun ke 15.....entah lah... soori kak senduk adik ni peminat sejarah melaka...

Let's SHOPPING Uollss!