ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 8 December 2009

endon oh endon!

elamat sore para pemirsa semua...harap baik2 aja ya...wah rasanya lama banget enggak bertemu ini..walaupun baru 4 hari gue ke jakarta...kayaknya bagai seminggu deh... sorry dong bussy banget gue..baru kali ini rasanya gue sempat update dong...


gitew kan feeling2 indonesia ni...akak ade banyak story nak cerita kat uolss...sepanjang akak di jakarta akak mmg sonok gila...mane x sonoknya bila sampai kat jakarta ..x semena-mena ko jadi jutawan..gitew kan...selama ni kalau ko nak jadi jutawan x ke ko kena masuk who want to be a millionair..ni ko pegi je indon trus jutawan uolsss....


banyak peristiwa manis dan melucukan sepanjang akak di sana...contohnya...

1) bersoping macam duit ko ade segunung.
- mmg sonok bebelanja..semua banrang mmg murah2 uolsss..kalau yang gila shopping ko bawak duit satu kapal pun x cukup...akak bawak duit x lah banyak..kiranya cukup lah untuk beli barang untuk family akak...manetaknya ko boleh beli macam2 barang dengan harga borong...feeling ni ke hulu kehilir dengan berbekalkan duit juta2 tu...


a) tanah abang
- kalau korang pegi jakarta tempat wajib mesti dikunjugi uolsss...barang2 kat sini macam2 ..ko nak cari ape je semua ade..tudung, telekong.... dr yang ropol2, leret2 jarang segalannya lah ade..dr kan ko ni jenis sembahyang setahun sekali pun korang leh terpesona tengok telekong yang beranika ragam gitew...yang penting korang kena pandai tawar menawar...contoh dr hargga 100, ooo korang leh tawar jadi 40,000 je..yang penting kena brutal..x pandai tawar maknenya sikit lah barang korang dapat...feeling2 kaya maknanya korang akan rugi....

tanah abang ni tempatnya macam komplek PKNS gitew tetapi lagi pack..ade 10 tingkat kot gitew..dr bawak sampai atas penuh orang..x ke ko gila...macam2 orang ko leh jumpe kat sini..yang mengesot..yang baring..yang comel, yang buruk semua ade lah...di nasihatkan disini jaga beg duit baik2 ...sebab pencopet banyak..yang pakai tudung pun terer mencopet ok..ko jagan gila2

ko cakap je nak beli ape..semua ade...spender ropol2, bra renda2, tudung leret2, baju tidur sexy, telekong jarang, baju sexy, rambut palsu..puki palsu...kaedahnya ape je terlintas kat kepala semua ade...kaedahnya tanah abang ni macam poket doremon lah uolss...

b) mangga 2
- tempat ni macam tanah abang gak kurang skit je packnya dr tanah abang ni...macam2 ade...kaedahnya nak terangkan pun x tau..korang kena pegi sendiri...tp kalau korang feeling kelas takut panas x yah lah datang ..sebab aircon mmg x rase..basah ketiak ok...


c) lorong-lorong tikus
- kat tepi2 mangga 2 ngan tanah abang ni ade lorong kecil..kalau gamble leh masuk n cari barang..lagi murah..kalau tanah abang ngan mannga2 tu murah kat tepi2 tu lagi murah..tapi hati banyak peminta sedekah dan pencopet..

2) makanan yang pelbagai
- kalau korang ni jenis perut yang brutal x kisah nak makan ape..korang boleh makan kat mane2 sahaja..sebab orang jual makanan ade di mane sahaja..di nasihatkan jagan makan di gerai2 yang kecik2 tu..sebabnya takut kena cirit birit uolss...elok nak bersoping tetiba kena cirit birit x ker hazab...macam2 makanan pelik akak jumpe..sampaikan entah ape kebenda thah nak sebut pun x tau...


kalau pegi endon korang kena rase ni..teh botol...rase dia ala2 teh jamine..ada bau yenna sikit2

dia oarang jual makanan bukan je kat gerai..tengah jem pun leh jual makanan kat tengah jalan..hebat ke tidak uolsss... siap jual air bawak dulang ok..kat malaysia korang x leh dapat tengok...

kalau korang datang indonesia korang kena rase air alpukat ( avocado with coklat) warnanya hijau.., teh botol (i like it so much), ridzone...korang kena rase ni..sebab semua ni kat malaysia xde..kena cuba tau...kaedahnya bangang lah kalau x cuba...

3) shopping complex kelas atasan
- akak kat jakarta akak duk kat riz calton ...feeling2 kelas uolss..5 star katanya..itew pun sebab kawan akak mmg duk san..dia keje kat jakarta..kalau x entah lah..entah2 akak ngan hotmama pasang kemah bawah jambatan le jawabnya...so kat bawah hotel tu shopping complek ala2 mid vally n pavilion lah ....yang penting orang2 kelas bawahan x leh masuk ok..melainkan kita dr negara lain...so akak boleh lah kan...yang penting setiap kali nak masuk kena scan macam kat airport tu ok...

korang bayangkan semua pompuan yang shopping kat dalam tu dress up macam nak pegi dinner..maksudnya bershopping siap dress bagai..x ko berdebar... akak , hotmama and cyberwira adalah yang paling selebet dalam tu..padahal pakai jean, tshirt gitew..ala pakaian kita selalu ke shopping complex kan...

tapi di sana yang lelaki bergaya siap pakai coat, yang pompuan set rambut bagai nak rak.. dress pendek kembang, kebaya lip lap lip lap, dress labuh....kaedahnya macam nak pegi anugerah or anual diner gitew...x korang menangis....yang penting pegi shopping beli roti kat dalam tu siap bawak clucth...pengsan akak...

ko berani pakai dress bagai pi shopping kat mid valley?...tapi itewlah budaya mereka..hanya yang kaya je layak shopping kat situ..dr situ kita boleh lihat..yang kaya teramatlah kaya..yang miskin siap duk bawah jambatan , merempat dan meminta2 lagi...

then akak masuk lah pasaraya dia dalam shopping complex dia...nak beli roti, jem bagai kan..untuk breakfast esok..belilah air bagai...dia pandang akak atas bawah atas bawah ok..berani mati ko pandang senduk macam tu...

dia jeling2 seolah2 ko xde duit dan kelas bawahan ..sebab ape..pakai jean , sandal n tshirt...perlu ke aku dress up evening gown bagai macam ko nak beli roti...feeling sangat...tapi mereka pakai ok..cuba bayangkan...

then akak pegi kat salah seorang dr mereka akak tanya " excuse me i would like to find a peanut butter..could you show me where i could find it"...terus ternganga dan trus senyum...dia tanya akak " kamu dr mana ya..malaysia ya..maaf ya saya engak bisa bicara bahasa inggeris..."..

then baru lah ko di pandang tinggi sebab ko orang malaysia..sebab ape dia tau orang malaysia ade duit...kalau tidak ko di pandang sebelah mata je...

3)gunung berapi tangkuban perahu
- akak sempat pi gunung berapi uolss...kat malaysia xde uollss...tempat dia sejuk macam cameron...sampai je sana ko macam artis..semua orang serbu ko..sebab ape nak jual barang..korang ke pandai tawar kalau tidak harganya mahal....


ko tengok lah perempuan gendut ni..kemane saje makan je keje dia

suka nya ko senduk..mau meletup gunung berapi tu..ko yang kojot paling awal..

4) bandung
- akak sempat juga berjimba-jimba di bandung uolsss...wah hebat sekali ok..sepanjang jalan kat bandung ni..semuanya factory outlet...x ko gila nak shopping..penat mmg penat..tapi puas hati dengan hasil tuaian di situ...hati2 ok orang terlalu ramai takut2 ade pencopet...


sempat akak snap anak ikan bandung ni kan




5) peminta sedekah
- kat jakarta or bandung..peminta sedekah mmg banyak...x kira kat mane2..diaoarang minta dengan pakse...korang kalau nak bersedekah ini lah masanya..kalau x nak buat je muka kekwat...buat2 x nampak..kalau korang bagi sorang..10 yang lain akan kejar korang...

macam2 cara..ade yang menyanyi..ade yang mengesot, ade yang baring..kaedahnya macam2 pesyen lah...

tapi ape yang penting mmg senorok gila jalan2 kat indonesia...lepas ni akak nak jalan2 di bahagian lain indonesia lak...bali ke..medan ker...

tapi yang penting bila ko sampai je malaysia ko terus sedih..sebab ape ko dah jadi miskin hina duit habis buat shopping...

25 comments:

Anonymous said...

malatop kak senduk..haha sume yg kak senduk tulis mmg sgt2 true about indonesia..lagi2 bout mall tuh..kalo x slh name die pacific place rite..first time i go there pun ternganga jap..rs down giler kot sbb pakai selekeh je..dah la ppl dlm mall tuh cam pandang2 je..haha bile nak dtg indonesia lagi? huhu

Anonymous said...

abg senduk gemuknyeee

anOra Abd rahMan said...

beshnyeee...jeles tgk kak senduk g indon... besh sgt2...

italembut said...

slamat kembali nokss..terubat rindu baca entry ko...

me said...

best2!

sy cadangkan akak g bukit tinggi plak lepas ni.memang best teramat!~
murah gila kak set kebaya kat sana!
bangunan minang yg cantek2.sejuk.best la jln2 kt sana.org2 kt bukit tinggi xmcm jakarta, baek2 kayaknya.kuat agama lha..mesti akak kagum kalu akak g sana..tapi sy pergi tu sbulan sebelum gempa, skarang xtau la mcm mana keadaan dia..

farish H said...

bestnya dpt jenjaln kat sana..waa nk holiday gakss!

tujuhhariseminggu said...

hepi nye kat indon...
borong jgn x borong.. :)

malin said...

amboi3x kak senduk.. meriahnya pi endon. berapa billion duit kak senduk abis kt sana? ops..

Niviey16 said...

serius weh dorang to p shopping pakai dress bagai??
hohoho...
macam mana ek kalo dorang berkebun?
ehh..eh..entah2 washing machine pon dorang tak pernah sentuh kan....hahahha

Damien | Zachary said...

rindu la kt kak senduk..rasa mcm setahun x update blog..at last balik gak mesia yer..igtkan dh melekat ngan abg2 indon kt sana..hehe..apa2 pun slamat pulang ke malaysia ok!!

Q said...

Amboihh..jenjalan sakan. Selamat pulang..hotmama pong? Memanglah owang kater jauh perjalanan banyak pengalaman. Banyak ke angkut hadiah2 bawak balik? huhuhuhuhuh sangat besh melihat owang berjalan2..me bilerlaaa agaknye

JiEjAh_DeEn said...

seronoknya berjimba-jimba disana..tumpang tengok ajek la huhuhu

ad|nda said...

kak senduk.. tak singgah ciwidey ke.. pegi white crater giler santik u.. feeling2 lagu my heart acha septriasa gitu sebab dier wat videoclip yg tah baper saat scene dier tu kat situ....

Anonymous said...

nok..mbak teringin nak gi bandung...tapi mbak tak mampu nok...mbak jelas githew....nok...mati2 mbak ingat nok chahantikkk..tp nok....ko terlalu chantikk untuk dikatakan senduk...nok...ko tak beli mbakk barang2 indon ke....yang ado ko nak beli kat aku kan nok...meletps sgt ko...yg penting...ko chahantik bagai...k bye

||| PöJìé PööH ||| said...

Kak Senduk, aku ingat ko gi sana dah xreti² nak balik sebab ko dah feeling jutawan kat sana..
Dgn blog bsawang bagai nih, terbatuk² aku menjengah blog ko nih tau!!
Clusttt Kak Senduk, rambut ala² Beyonce pergi ke Indon.. Xker bduyun org nk sembah ko mintak duit..
Hahaha..
Tp part yg shopping kelas atasan tuh teringin nak pergi. Mesti depa feeling² red carpet masauk kat sana kan..
Hahaha, hambek kau bila Kak Senduk kekwat!
Hahaha..

P/S: Ko xde ker bawa balik ole² utk aku yg cantik nih kak??

phish said...

classs la kaw kak senduk..ai loike

SePuLaH said...

Best...Best...

Nanti g la Thailand pulak.

Sekarang baru nampak muka kak senduk. Rupanya kita pernah jumpa kat Shah Alam...

Momomalaya said...

best giler.... nak try jd jutawan gak la

Achik Endy said...

seronok bace post u....

Rina277 said...

Kak Senduk..pasni gi Bali @ Jogjakarta plak tau..Bali byk tmpt best2 bersejarah n happening nk lawat pastu shopping kat pasar Ubud/Sukawati best giler..kat Jogja pun sama shopping kat sepanjang jalan Malioboro tue bleh jadi sawan babun sbb murah n byk pilihan..yg penting bwk duit byk2 k..bye kak..mmuuaahhsss...

~Eila @ Along~ said...

kak, aritu eila p bali..mmg ko suke la kak..sebab cik nek ade dijual merata2..ko nak beli bwk blk pun boleh..bukan tu je..ko nak p mandi togel gitu je pun boleh..mmg cuci mata dok sana..brg pun murah2..bali ni sesuai utk adult je...p la sana..spa die murah..ngurut sedap..sejam br rm30...service tip top!

Anonymous said...

kak senduk, jom g beijing plak. tiket murah gitu. return rm 470. tahun depan jom.. sayer dh sampai bandung n jogja. nex year nk ke beijing. kalu akak ade skali.. meriah u ol! hehe..
www.bensholiday.com.my

Anonymous said...

kak sendok.. seringgit sama dgn bpe rupiah ek?

joe said...

akak senduk nih kalau jadi lelaki maskulin, memang hensem giller..nanti try la posing2 maskulin dgn rmbut pendek ala2 laki gitu..pastu post kat blog akak senduk ni...pergg!!

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Let's SHOPPING Uollss!