ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 17 December 2009

awas kanak2 pun tahu ok!

satu petang yang indah akak balik keje..badan letih je..kepala pun pening2 skit sebab hanjeng2 kat opis tu memeningkan kepala akak....

so sampai umah akak mandi..mencekik and true pose depan tv....

mak akak ni kan jaga cucu..so mak akak jaga anak abang akak..ade dua pompuan serigala dan satu lelaki harimau...sebab ape..cuba bayang kan kalau serigala jumpa harimau ape jadi..x ke riuh macam konsert...

so tengah akak tengok tv ..anak buah akak yang lelaki tu duk melukis kat buku..entah ape dia buat thah..yang adik dia tu pun sibuk nak melukis gak...

so tengah dia melukis tu sibuk lah sambil bergaduh ngan dik dia 3 tahun tu...berebut color pensel lah ape lah...

so akak pun pegi kat dia akak tanya...

abang lukis ape tu...uda nak tengok leh tak...pandai ke abang lukis ni...

dia menjawab..." abang lukis gambar atok..gambak mak wan..gambar ucu..gambar uda..."

so akak tengok lah gambar dia lukis tu..ala2 orang lidi yang senget2 gitu kan...

gambar bapak akak dia lukis ade pakai songkok... gambar mak akak gambar pakai tudung gitew...gambar adik akak orang lidi naik motor katanya...

teteiba gambar akak

cam gini kaedahnya....
cam ni ala2 gambar tu...siap ada bibir merah ngan pakai skirt

akak tanya dia.."kenape abang lukis gambar uda cam ni...."
then dia pandang akak senyum2 sambil buat muka blur....

then adik dia yang tiga tahun tu datang and terus menyampuk...

"mmg lah uda cam tu..uda kan pontan"

paham ke tidak?...akak terkesima...trus rase2 nak pitam.....ni mesti mak dia yang ajar ni...awas!

23 comments:

Miss Zimbabwe said...

sabor jela nok,anak2 buah i pon camtu..budak2 zaman sekarang memang bijak2..

JiEjAh_DeEn said...

hahahahahah kiut nyaaaa molottttt ... :-D

THE LEKAT LEKIT GURL STORY said...

dia tau ke pondan tu hapa??? Huhuhuhu..

makdara terdiva said...

kahhhhhhhhhhhh..sian ko nokkk..
bawak2 bertenang...

Q said...

adusshhhh seb baek bebudak yg cakap kan...sweet jek *|-|* huhuhuhuh

hEarTLeSs said...

haha bdk 3thn pon da pndai ckp pondan tp die tau ke pondan tu ape

Lady B said...

=)
kanak-kanak..
tengok dan lihat ape yang nyata..tanpa ade selindung di sebaliknye

jee_ainn08 said...

wakakakkaaa....riez..vocab bahasa adik2 penutup n pembuka tahun hijrah...hihihi

farish H said...

hahaha kejinyaaaaaaaa

Adam said...

syabas~~~itu menunjukkan mereka menerima akak seadanya~~ terossssssss

Terry said...

amboiii kecik2 dah mulut menhanjengkan... terkesima gitu!
kalau anak2 buah terry ckp camtu, dah kena cubitan sakti terry dah. taubat diorang terus.. haha.

AzAz said...

adusss.... puakanya mulut serigala tu ye... 2 bru kecik, dh besar x tau apa akan jadik

sayalahfaizul said...

motif???? kecik2 dah melahar mak sedara... eh silap,pak penakan.

mak pown skali kene noks... sebab oversized punye manusia, cmni la nasebku... diam sudah... last2 mak sound anak2 buah mak, "HAPE KO INGAT MAK KO CANTIK SANGAT? CAM LORI SIMEN JUGAK AKU TENGOK,"

esok akak aku wat muke... hade mek kesahhh????

Anonymous said...

nok.....kecil hati mbak dgar anak sedare ko kate ko "pontan"..padahal ko praj-jantan ghitew...hehehe

cik EPAL said...

hakk..macam macam :D

tagskie said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

Momomalaya said...

haha
klaka giler

Akma said...

haha lawak je bdk2 2...

|| sTaRLoveR || said...

hahaha..
akak..
lucu gila anak2 sedara akak ye..
nak tekencing i gelak tau..

'AQILAH said...

budak-budak...:)

~Eila @ Along~ said...

ala kak..ko ni budak2 sakat pun nak sentap..rilek laaa hehe dah besar sok taula diorg menilai ko tu kak senduk oiii..rupa luaran tak penting janji hati baik...

Anonymous said...

MAK PENGSAN YOUALSS

Linda said...

ahaks...dasat jgk adik uda kan? huhu..:)

sabor jelah

Let's SHOPPING Uollss!