ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 31 December 2009

Alamak! tahun baru ke?

"selamat tahun baru..kepada saudara serta saudari...setahun sudah berlalu...merayakan hari yang mulia ini..." (nyanyi ikut rentak lagu raya saloma)

motip name mak di sebut2 uolsss..

pejam celik pejam celik dah setahun mase berlalu....nak masuk 2010 dah...tahun depan naik lagi satu anak tangga umur..tahun depan akak 21 tahun (feelingnya aku)...

tahun ni macam2 perkara dah berlaku..harap2 tahun baru akan lebih baik uolsss...

macam2 memori akak dah lalui..suka duka...hampeh , hanjeng, brengset, segala bagai lah...cerita2 lepas semua jadi pengajaran buat kita kan...

contohnya semalam.. akak send technicion akak pi satu umah customer....untuk buat service...

sebelum tu akak call dia...

" Selamat pagi puan...saya call dr XXXXXXXX...kami nak datang rumah puan esok kul 2.30 ptg untuk buat service.."

dia jawab " pukul 2.30..ok lah tu..tp ingat yer technicion mesti datang dua orang ek..."

"kenape puan ..saya hantar sorang je..."
x boleh..awak kena paham yer kita bukan muhrim..kalau sorang technicion je yang datang ia akan mendatangkan fitnah dan tanggapan buruk terhadap masyarakat... bila berdua dengan bukan muhrim syaitan pasti datang"....

terkesimanya akak..terkesimanya akak...

so bila sampai masa technicion akak pun sampai umah dia untuk buat service..akak hantar 2 technicion seperti dia nak...so diaorang sampai awal sikit pukul 2....sebab puan ni x keje pun ade kat umah...

sampai2 je kul 2 tu diaorang bagi salam n puan tu keluar...


" kenapa datang pukul 2..kan janji pukul 2.30...mmg saya xde buat ape2 tapi janji tetap janji..ingat yer janji itew sangat penting dalam islam...saya boleh maafkan..tapi kamu kena mintak maaf dengan tuhan"...

lantas dua tehnicion akak pun pitam sekejap...

hey jagan pitam lelama..sambung keje ok

bila dia chekking rumah puan tu...technicion akak perlukan tangga ...sorang dr technicion akak kuar amik tangga kat van...

tiba2 puan tu pun kalang kabut lari ikut technicion akak kuar...

puan tu lari2 manja macam kat tepi pantai...

" awak x boleh tinggalkan saya berdua dengan dia...itew mendatangkan syak wasangka..seharusnya mesti bertiga"....

pengsan lagi....

bila nak balik dia ucap terima kasih dan bagi satu bekas kuih....then technicion akak esoknya pas kat akak kat opis...

akak tengok oooooo kuih coklat..opss bila akak tengok kuih tu punya tarikh luput 1/12/2009...

puan ni saya nak nak cakap ngan puan yer ....

lantas akak mengangkat tangan dan berdoa..

ni ape kes bagi kitorang makanan expired ni...itew satu dosa dan mungkin memudaratkan...saya mungkin boleh maafkan..tapi dengan tuhan macam mana ?..puan harus ingat dalam pemberian mesti ada kap ba ro kap ta alif nun...keberkatan!

agak ape dia jawab ek?

ape pun akak ucapkan selamat tahun baru uolsss...
semoga tahun baru ni membawa KEBERKATAN untuk uolss semua...
ape yang penting MERIAH UOLSS

SELAMAT TAHUN BARU 2010

28 comments:

Aziesham74 said...

Salam wahai senduk..mek pun nak ucap kan selamat tahun baru pada senduk yeww
semoga semua impian senduk utk tahun 2010 nanti akan tercapai...gitewww
oraitttt,,take careee...

ZIANA ♥ FARREL said...

waakkakakakak...tetiba teringat cite dunia baru!sabar je la akak ISLAM tu..btw, happy new year!!

Miss Zimbabwe said...

Salam tahun baru Senduk..semoga teruskan berblogging dan menghiburkan semua follower uolls..

KV said...

selamat tahun baru kak sendukkkkk!!
Moga 2010 lebih best.

Anonymous said...

physco la Puan tu noks. Next time service u olss jer datang buat. Baru lah sesama muhrim..gitew. Wish you a happy and prosperous 2010. Teruskan menghiburkan kami semua yea..:-)

along said...

selamat tahun baru kak senduk....

x kan senduk lagi kot tahun ni kak????

jgn marah???

cute akak..

hOtMaMa said...

hahahaha... semlm adik aku cerita kt rumah pun aku yg rasa nak pitam gilak... giler arrrr... patut arr anai2 kt rumah dia dah panjat sampai ke siling rumah... takut org luar datang rupa2nyer..hazab! mcm nih pun ada kan... nok mak syak klu ko yg pg... ko kena dengar ceramah & khutubah dia dulu selama 2 jam..hahaha!!!

Anonymous said...

akak senduk.. u best la kak..
tapi entry akak kebelakangan ni makin kurang la.. huhuhuhu
salam,
dina

VersedAnggerik said...

Happy New Year to U too!

Keep on writing these funneeee pieces! I love it!

aslina yang gojes said...

saya pitam 10x la baca entry kali ni...

bukan tak boleh dier panggil jiran2 sorang-dua teman dia kat umah tu haa...dah la mintak technician sampai 2 orang...

AMIEROZIANA said...

kak senduk...ko memang kelakar gila la.....tu ka wat entry banyak2....kelakar yang tak terjangka la katakan.....

selamat tahun baru 2010

~ziey~ said...

kekekekeke......ntah2 makcik tuh yg tak bo tahan tgk technician uols ketul2 kot....kekekekkekek

farish H said...

wakkaakk sgt xthn gelak bce cte kak senduk ni ahhahaha lawak seii

Anonymous said...

hi kak senduk,

aku rasa kan kak senduk, blog akak senduk la yang paling happening sepanjang tahun 2009 ni...kena sembah ratu ni kak senduk...

aku memang terhibur dan tergelak sorang2 bila baca blog ni..hilang segala stress...apapun aku doakan kak senduk dilimpahkan rezeki yang meruah-ruah tahun 2010..

selamat tahun baru dan kata para alim ulama, banyakkan solat dhuha untuk dilimpahkan rezeki yang berkat...


regards
zk

Anonymous said...

hi nok slalu jd silent reader jer tp kali nie nak try comment lak

hahaha,giler kelakar kali nyer post,apepun nok semoga trus berblogging,peminat u nih

Hezesuze said...

wakakaka sengal pe org tu ek....tp len org len caraye ye dok??? huhu

so kuih tu kak senduk xmakan la ek...hehe

pepun mak ucapkan slmt thn baru uols...smoga thn 2010 byk lagi n3 yg menggelikan hati mak bila baca blog kak senduk ni...yehaaaaa ;-)

ppgplusone said...

Kak Senduk, Happy New Year! Blog Kak Senduk selalu buat kami gelak-gelak. Hope u'll be great in the future.

Anonymous said...

hahahahahahaha.. lawak gila ok entry ni.. kak senduk silalah buat entry selalu utk tahun 2011 yer.. blog akak ni mmg menghiburkan saya time2 stress kat ofis.. hehe

FaizJB said...

ya allah,, kelako nyaa
saya gelak sampai berguling2
ada je org aneh keliling akak ek
semoga mereka ittew menceriakan lg blog akak ni..

costamirano said...

nok...azam tahun baru mbak ...mbak nak jadi chahantik...terkesima mak tgok ko chahantik no..macam ular tedung masuk islam nok gamba ko..meleps sanagt...

Adam said...

selamat tahun baru~~~~ maap zahir batin. bleyyyyy?

Anonymous said...

hahaha...very the uolls

ramlah said...

++INI SEBUAH MESEJ KEMASYARAKATAN++


Salam sejahtera.

Saya telah mendapat email daripada seorang kawan tentang sebuah blog baru yang bertujuan menjatuhkan maruah wanita-wanita tempatan kita yang mungkin adalah isteri, ibu, kakak dan adik kepada seseorang atau mungkin anda sendiri.


http://wanitamelayuseksi.blogspot.com


Konsepnya sama dengan blog 'pemuas nafsu' (my-steam.blogspot.com) yang kini sudah dipadamkan.Nampaknya, blog baru ini meletakkan semula gambar-gambar wanita Melayu dalam blog 'mys-steam' yang sengaja dipergunakan untuk tujuan keseronokan 'fetish' pelawat lelaki.

Blog ini sengaja mahu menghidupkan semula blog (my-steam.blogspot.com) tersebut. Mungkin oleh individu keji yang sama ataupun oleh peminat blog lama tersebut.

Dan kali ini, pemilik blog tersebut tampil lebih angkuh dan berlagak dengan memperli individu yang cuba menasihat. Pemberi-pemberi komen pula semakin berahi, ganas dan berbahasa lucah.

Di sini, kita menyeru dan menggalakkan mana-mana individu atau pihak yang berkebolehan dalam teknologi maklumat atau yang mempunyai pengaruh undang-undang supaya melakukan sebarang usaha agar blog (http://wanitamelayuseksi.blogspot.com) ini disekat, ditampan dan akhirnya dipadam.


-Rohani,Kepong, 2009-



**Sebar-sebarkan mesej ini kepada rakan-rakan anda supaya blog keji tersebut dapat diambil tindakan.

arenaKu uKanera said...

kau ckp tak skrip tu balik kat kakak tu?

anyhow, happy new year kak senduk. may Allah bless us with more rahmat, berkat and joy. aamin.

Anonymous said...

Technician ko tak ajak puan tu threesome? hahahahahahaha

Anonymous said...

ye la cik ramlah. Mcm haramjadah sungguh blog ituh...sialan.

Y u Z z 9071 said...

hahaha...

serius lawak...

ilang stress aku

Aziesham74 said...

Selamat Tahun baru juga mek ucap kan pada akak senduk....semoga mencapai azam tahun ni..insyallahhhh

Let's SHOPPING Uollss!