ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 2 January 2010

nak mencekik pun nak berebut

siang td umah akak ade buat baca yasin..buat makan2 skit ahli keluarga ngan geng marhaban mak akak...ape lagi acara battle of marhaban lah kat umah akak td..tunjuk skill...

so menunya

1) masak lemak ayam dengan nangka
2) masak rambal goreng (yang cam pur tempe, kentang n bagai2 tu) masakan jawa
3) kerabu pucuk paku n kerabu mangga
4) pajeri nenas
entah ape thah lagi..ade aku kesah..mak akak yang masak....banyak gak lah..lebih kurang 11 jenis cam tu...

semalam mak akak cakap ari ni buat lepas asar...so balik keje akak pun bergegas balik...

rupanya dah buat kul 11 pagi....akak tengah keje lah gamaknya td...

lepas tu abang akak ade rakam guna handy cam....
ok semua makan time...krurrrrr krurrrrr.kruurrrrr

yang tuhan..kawan2 mak akak makan cam pirana..mak akak cakap diorang berebut2....

akak mmg dah tau dah..dulu mase buat makan2 kat umah akak tu cam tu lah gak..makcik2 tua tu makan cam pirana..

jangan rebut ek..tolong beratur plz...

tp yang penting tengah makan cam pirana tu..akak lalu semua stop makan dok tengok akak lalu...

"jangan takut baby...pondan tu x makan orang yer...."

" ko kenape x pernah tengok pondan..ap;e lagi training lah anak cucu korang jadi pondan..."

lepas akak lalu je sambung makan macam pirana..yang penting siap ade bawak tupperware mintak bungkus..hanjeng ke tidak...

sedapnya uolssss....11 kali mak tambah..nak tapau leh?

tapi akak sonok cam tu..biar abis makanan tu..x lah kita membasir nak buang...yer dak?

selama ni akak ingat budak je kalau nampak makanan serbu cam pirana..ni kategori nenek orang pun sama...motip berebut2?

aku syak umah ko x de makanan....


20 comments:

costamirano said...

lol....nok..ko chahantik sangat kot nok....dia org nak buat upacara "sembah ratu" githew..nok..ko sempat pelahap tak makanan mak ko....papepon...ko mmg diva...ko lalu terus diam..."sembah ratu" untuk ko nok senduk...class

Anonymous said...

kak senduk...ulas siket pasal zaquan adha, pemain bola sepak tu yg dituduh gay tu kat metro baru2 nie....plss...buat la satu post pasal citer nie so bole weolls discuss...hehe

Anonymous said...

hi kak senduk,

bagus la kejiranan di kawasan kak senduk...kat tempat aku ni, semua hidup kau-kau aku-aku....

regards,
zk

NenekPenne said...

bukan kat rumah akak senduk jer ada orang mcm piranha...kat mana2 pun ada.... makan mcm tak penah makan bertahun2...hishhh

Budak Gelap said...

lauk mak ko masak sedap sangat kot?

Anonymous said...

wah...mr/ms zk..begithew gay skali ayat ko....suke lah tu zaquan adha...cik gayah...melets test ko nok...mbak suke...hahahah

AzAz said...

makanan pree mmg mcm g2 kak... tgk klu org wat makan2 pree... mana prnh xde org nak dtg, lum smpt kita ltak gulai bagai ada je tgn hanjeng dh cekuh dulu...

iye ke zaquan tu gay? x nanges ke cik puki dia kt umah tu?

gerbera said...

Makcik-makcik tu dah standby puasa 3 hari straight so boleh makan banyak kat rumah u. Diorang mmg tahu mak u masak sedap la tu.

Teringat kisah dekat ikea. I dgn fren tgk sorang pondan sambil memuji2 kulit dia yg mulus,pinggang yang ramping,tetek dia yg ranum..sekali dia cerca ckp kami SIAL
Orang puji pun nak marah.Mental betul.

Orang pandan tu sure sebab lawa la tu

Adam said...

kak senduk nak didik anak makcik2 tu jadi pondan la kekdah nyer~~~u go girl...bleyyyy

Y u Z z 9071 said...

salam...

1st time drop by...

hahaha...kak senduk mmg kelakar...

nabila said...

nok!! sembah ratu kau!! kau mmg sgt gadis!!
aku suke bce blog kau..
diva sgt buat battle of marhaban
pakai kompang k bawa drummer
sendri2?
meriah blog u

mrS May said...

sgt xsenonoh itu makcik2 tua klu gitew gaya dia kak senduk oiii...
haruslah kena sound berbakul cenggitew...
seb bek kak senduk yg xkena mkn kn??

Aziesham74 said...

wowwww..nmpak mcm menyelera kan...huhuhuhhuhh...antar kat sini sikit bleyyy???

little bell.. said...

hahaha. kesian nyer derang kak senduk.. lapo gamaknyer.. nih sah mak akak masak gile mablesss punya sampai terangkat gigi bila makan.. ekekke..

ija said...

kak senduk ni memang meletops lah... apa kisahkan orang...bukan diorg yg bagi kak senduk makan ... kalau diorg cerca akak..samalah macam cerca ciptaan Tuhan...berdosa tuu.. so, be happy :))

Anonymous said...

Asalammualaikum....satu teguran yang baik untuk kamu....sebagai org muda kamu kena hormat dgn yg tua....biarlah mereka nk makan mcm mana pun...soalnya keikhlasan membuat kenduri dan menjamu tetamu tu dah macam tak ada kalau kamu sibuk nak mengatakan makcik2 tu makan serupa tak makan....bukan apa makcik2 tu seronok apabila berkumpul dgn rakan2 sambil menjamah hidangan yg disediakan.Ingatlah makanan yg mak kamu hidangkan utk para tetamu adalah rezeki kpd kamu sekeluarga.

farish H said...

hahhaha sonoknya nk gak smbal gorengg

azree said...

kak senduk, submit blog di sini yew, meriah sangat baca blok mak ayam jelite ni

http://www.komuniti-blogger.blogspot.com

JaNgGuT CiPuT said...

ahahahha
motip berebutkan kak
very da kelaparan!!!!!
ahahahaahh :p

Softtouch [Hanim] said...

mesti mak akak masak sedap tulah diornag mcm pirana..he he he

Let's SHOPPING Uollss!