ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 22 February 2010

blank.....


assalamualaikum uollss...

sorry lame x jengok2 blog..busy dan malas nak type..

semalam akak lepak2 ngan kawan2 akak minum2..maklum lah malam minggu...so kawan akak sorang pandai menilik tapak tangan ...akak tahu menilik nasib itew berdosa....so akak
layan je....bukan nak percaya pun just suka2....

dia tengok tapak tangan akak dia kata....akak ni x kan kaya...hidup akak tahap tu je...cinta xde....sukar mencari cinta...kewangan tahap gitew2 je..x kan kaya....hidup lama tp sepi....

hebat kan dengan tapak tangan je dah dapat tahu masa depan..ape kata lepas ni ko tilek tapak kaki pulak..kot2 lain pulak kata dia....

mmg akak tak percaya benda2 ni....tp bila akak menung2 sorang2...kalau lah hidup akak seperti yang di gambarkan...alangkah pilunya hati ini....

sekarang ni pun kerja light2 je...gaji naik sikit je...kena maki berkati2 setiap hari...(tp akak dah isi borang kpli nak jadi cekgu...leh ke)...kadang2 tu bosan nak gi kerja..memikirkan ape lah lak yang akan jadi ari ni...kena maki lagi ke..tension..kadang2 tu menangis senyap2 depan komputer...hati terguris tp x sape tahu....

akak ni mmg happy go lucky orangnya..huha huha selalu...jarang nak tengok akak sedih..tp sebenarnya hati akak selalu menagis...x sapa tahu..dalam gelak2 akak tu sebenarnya menangis...x nak nangis depan orang..malu....

duit plak x pernah cukup..bayar tu bayar ni..dapat gaji je semua buat bayar lubang2 utang...utang mak abah lah..utang kawan..utang bank..macam2....

lepas tu kekasih xde...jelous tengok orang ade pasangan....ade gak teman nak lepaskkan perasaan...kita duk tengok je..mane kawan2 yang ade kekasih tu kita duk perli2 selalu..tp dalam hati sebenarnya...cemburu...selalu dok berkata dalam hati...agak2 ade ke orang suka kat aku ni..agak ade ke admire kat kite...ade ke yang tengok kita ni comel...mmmmm entah lah...sedih kenang nasib diri....

dah lah xde duit satu hal...kekasih xde satu hal lagi....tp nasib baik kawan2 n family ade...tp tu semua lain...kekasih lain....

kadang2 tu takut nak pikir...apelah jadi kat aku bila dah tua nanti...miskin...sorang2....huyooooo takut lah....

nak bukak business x tau nak jual ape....duit modal pun xde...feeling nak buat business...kawan2 lain semua dok pose ngan duit kepok2 ..kita jangan kata kepok...baru arini dapat gaji 3 jam kemudian tinggal 100....nasib...nasib...

nak usaha n ikhtiar cam ne lagi pun x tau...ke nasib aku ni cuma takat ni..ala2 cukup makan je...selalu aku doa kat tuhan...murahkan lah rezeki...panjang kan umur....

ape pun aku selalu ingat satu perkara..." hidup mesti di teruskan walau ape pun rintangan...qada' dan qadar tu tuhan dah tentukan..kita cuma kena usaha supaya nasib berubah"...
mungkin aku x nampak jalan mane aku nak tuju kot...mmmm...entah lah...moga tuhan bukak mata dan pintu hati ni...


44 comments:

insan misteri said...

setiap manusia ada bahagian memasing kan...
just jgn benti usaha jer...

=D

dugaan ni kan biase kat smua org...

"what doesnt kill u, make u stronger"

chayok2...

Terry Verry Berry. said...

kita sebagai muslim, harus tabah dengan apa segala dugaan, walaupun bertapa pahit pengalaman tersebut..

♥ . Don't worry too much,..sbb tu jgn gi tilik2.. sbb nanti moroyan nak bagai... huhuhuhu

Az said...

bukak kd penganten lah, i rasa u musti pandai make up... kan kan kan

sendukliza FC said...

kak senduk,
buat servis mekap kak..akak pun pandai menjahit kan. ambik upah menjahit ke kak.
tak pon jadik blogger tegar kak. duk buat entry baru je 4,5x sehari.
harusss manusia2 ni duk klik2 je blog akak.
harap2 la nuffnang akak tu leh bantu skit kaaaaan..


-sendukliza FC

Anonymous said...

jangan sesekali kau tunduk pada tilikan manusia....masa depan anda terletak pada diri anda sendiri...dimana ada kemahuan disitu ada jalan....jgn jupa berdoa...mintalah pada tuhanmu...He is the real giver

halimah said...

be strong akak senduk!
Dia nk test akak senduk la tu.
xpe, akak kn cool je orgnya. =P

Anonymous said...

yay! aku tak kesorangan!

Y u Z z 9071 said...

pasti diberikan kekekuatan setiap dugaan yg terjadi....

semoga ada pintu jalan rezeki dan jgn putus berdoa k!

Anonymous said...

kak senduk istighfarlah setiap masa, kerana istighfar itu akan memudahkan sesuatu yang sukar. dan juga insyallah rezeki akan datang dari arah yg tidak di sangka sangka..
istighfar ya kak senduk... saya faham keadaan kak senduk..

Anonymous said...

kak senduk kejelah lah di kedai pengantin, or jadi make up artis ke...

Ejamaria said...

ok la tuh... sebenarnye ada bagus gak, bile org dah telek nasib jd mcm tu kite kena la usaha supaya tak jadi cam tu... bile telekan dia da salah kite gelak la balik nnt... tuhan tak kan ubah nasib kita, klu kita sendiri tak usaha utk mengubah nyer... jadikan kritikan sebagai motivasi utk berjaya... cewah mcm pakar motivasi la pulak...

Hezesuze said...

apakata jd jantan str8
haruss ramai anak dara
nk ngorat akak senduk
oppss abg senduk gtew...ahaks!

btul tu hidup mesti diteruskan
yg penting keje yg kita buat tu
halal okey...

idup harssler enjoy...yihaaa!!

Anonymous said...

saya simpati ngan kak senduk...

ciktipah said...

loh kak senduk..ok le tuh mohon kpli tuh..tilik tu xyah caye.. mesti ade hikmah.. cuba perbaiki diri ..Insya-Allah Allah sentiasa bantu orang yang sentiasa ikut perintahNya yang berlaku tu semua ujian sebelum dapat kejayaan..

zezrin said...

saye paham ape yg kak senduk rase sekarang..saya pun alami benda yg sama..kire okay la u ade kwan and famly..kalau nak dicomparekan ngn saye,u lagi bertuah...
sunyi tanpe kasih syg...mmg hidup sepi je..saye pun dah sunyi 4thn ni...kite hepy2 tapi dalam hati takde sape yg tau....kan?
=.)

**skyeller** said...

kak senduk tuhan x skejam tuh tetapkan nasib seseorang jika diri sendiri xde inisiatif nak ubah nasib....
hari2 pun sy bace ramaln zodiak sye bkn untuk percaya btol2 ttp sekadar suka2.. n mmg ade masa ia btol n kena dgn ape yg tga saya lalui..

well this is life, where it always be surprise..
jadikan semalam sbg pengajaran dan hari esok lebey bek dr hari ini..

njoy ur endearestt life ok!!! :))

Anonymous said...

kak senduk nak join bisnes saye? tade jual barang, tambahkan network je? mau? :)

aLiYaHaRiZ said...

sedihnye en3 kak senduk kali ni...

kuatkan semangat. wany kan dah bape kali tilik nasib. lagilahhh tragik. dia tengok tapak tangan terus dia ckp husband wany ade pompuan lain. bukan sorang yg cakap mcm tu..dah 2,3 org tukang tilik ckp mcm tu kat wany. Siap ckp husband wany kawin 2 lagi..

Tapi...wany mcm ni jugak. Kite usaha dan berdoa lah semoga dijauhkan dari ape yg diaorg ni tilikkan...

Jgn sedih2 k..

jejaka anggun said...

rezki sentiasa ada di mana2. insya allah.

drBOND said...

jangan risau kak senduk..

tetapkan usaha ...nanti berjaya..
banyakkan tawakal..dan jangan lupa solat..
jangan jadikan kekurangan diri sebagai alasan...jadikan ia sebagai cabaran utk majukan diri ini!!!

Anonymous said...

senduk, ko jgn cepat mengalah dgn bende2 yg tak berasas nie...sepatutnye ko kena lebih bersemangat utk mengubah hidup ko...salurkan negative energy to pada positive, make an effort..! baru boleh berjaya...mcm bebdk lain ckp, ko pandai menyolek, jadi gunakan lah skill yg ada tue utk solek org...ambik upah utk solek org utk dinner/bertunang/etc..lagi pun ko dh ada blog yg sememangnye menjadi tumpuan ramai...advertise lah pic2 make-over yg pernah ko buat...mesti ada yg berminat nak guna khidmat ko...ingat senduk! kalau ko asyik dok mengeluh & bersedih...tak kan ke mana perginye...BERSEMANGATTTTT ok!

Anonymous said...

Kak Senduk,
Qada' & qadar di tangan Tuhan, begitu jugak jodoh & rezeki. Kak Senduk jgn risau, org yg humble mcm Kak Senduk ni pasti bertemu jodoh & kejayaan akhirnya nanti. Kak Senduk cuma ingat sesusah2 mana kita ni nak survive dlm dunia, banyak lg org yg lebih susah & sebatang kara dr kita..tengok tu ha kat Afrika nu ha, Haiti la..xyah jauh..kat Indon tu ha pun...nak mkn pun susah..kais pagi mkn pagi bagai ayam lagaknye. Yg penting hidup kita kena sentiasa ade restu mak ayah. Stay positive ye Kak Senduk....rindu lawak berjimba2 Kak Senduk tu...

Anonymous said...

kak senduk,

just to share something. male applicants for KPLI biasanya lebih senang nak dpt dari female. sebab cikgu lelaki kurang sgt.

apa2 pun, keep smiling. nothing can hurt u if u do not allow it.

-pembaca senyap

||| PöJìé PööH ||| said...

Akak, jgn la sedih2..
Pojie mai sini nak bantu akak bagi peluang buat duit..
Meh la..

http://leeazim.ads4blog.com/

kalau nk tau lebih lanjut YM la Pojie; voxy_izuaf

Anonymous said...

Tu la akibatnya kalau dpt bos mcm hanjeng tahu nak menyalak je kat staff. Mana la staff tak tension dan tertekan! wahlah diri sendiri... yg adoooooo! Tak pe la senduk, setidak2nya dah terbukak pintu hati ko nak mohon KPLI tu.. harap2 ada la rezeki ko ye... sabar2!

Anonymous said...

kak senduk nye ym ape?

Adam said...

la tahzan.... akak try baca buku tu ^^

ms.sudip said...

alaa senduk, sy penah kena tilik tp guna nama, dan org tilik tu siap cakap sy kawin umur 24 dgn laki yang gemuk lagi hitam... dan last2 sekarang dah masuk 26 pun. HAHA!nasib baik xcaye sgt, tp mula2 tu terkesan gak sikit....dan kini sy dah tunang, mmg hitam manis skt orgnya tp x gemuk!So, letakkanlah semua kepercayaan hanya kepadaNya shj, dan jgn putus asa untk berdoa & usaha!CHAIYOK SENDUK!

Mohd Azmi bin Mohamed Idris said...

dats why org ckp jgn tilik2 nie walaupun suka2...kita pasti tertewas dengan tilikan org hampeh tu...iyer la kalau jadik betol2 kan? hehe. jgn risau kak senduk, ingat rezeki, ajal, maut semua kat tangan tuhan, bukan kat tgn si penilik nasib tuh. ehehe.

Boss Kak Senduk said...

Bagus komen2 dalam entry ni. Semua orang banyak memberi semangat dan rangsangan untuk saudara berjaya. Sesungguhnya tiada jalan singkat untuk berjaya. Jadikan segala dugaan dan cabaran sebagai pemangkin dan pelonjak untuk lebih maju lagi. Pedulikan apa orang nak kata. Bukan mereka yang bagi rezeki. Tapi Allah S.W.T yang memberi rezeki kepada saudara. Apa yang penting, anda adalah pekerja yang berdedikasi dan amat rajin. Jadikan tempat kerja sekarang satu cabaran pemula untuk loncatan ke alam yang penuh dengan panca roba. Saya mendoakan yang terbaik untuk saudara agar berusaha lebih dan berdaya saing untuk mengecapi impian anda. Salam.

Nad Eusoff said...

chill up kak senduk
life is great
pray for the best

Anonymous said...

salam kak senduk,

kak senduk, jangan give up...

kalo kak senduk dah ada plan bisnes nanti dan perlukan investor, jangan segan bagitau saya.

tapi bukan bisnes MLM ya!!!!


regards,
zk

Anonymous said...

reez...aku ni haizat..aku pun apply cikgu..harap2 kita dpt yer...ok!

sWeEtDaRLinG said...

jom bukak bisnes meniaga Score A... contact hakak tuk dengar taklimat pasal produk, kalau kak senduk rasa suka, boleh mula melangkah ke dunia baru,... kalau kak senduk rasa propah, boleh angkat kaki balik umah.. tiada paksaan, tepuk dada tanya selera...

www.scorea.com

pi tilik nasib kat website tu... sangat berguna tuk anak2 zaman IT... bukan susah nak jual produk pelajaran, pokok pangkal usaha kita tuk mengubah nasib.... cemana? kena lah dengar dulu... lepas tu boleh nilai sendiri

mardotti zaaba said...

ok jom kak senduk kte dating

fara said...

akaak..
jangan sedih2..suka sangat baca blog akak..kalau akak dapat jd cekgu, murid2 mesti hepi dapat cikgu macam akak..

tp nak panggil apa ek?
cekgu senduk ke..hehe cute..

RhyZe said...

Kak senduk! Gambatte neh!

Xnak susah2 ati... dengan masa depan yang x pasti.. ape yang kak senduk ley buat... happykan diri seperti slalu.. kalau ada pluang lain.. cepat2 rembat je... sentiasa ada perasaan ingin maju diri.. insyaAllah rezki ada di mana2... kita perlu usaha juga.. Ktorang smua akan sokong u ok!

Anonymous said...

salam kak senduk,

kak senduk tak register masuk nuffnang ker? dgr kate ada blh jana duit sampai ribu riban sebulan. kak senduk ramai followers & fans. gerenti bleh menjadi punya laa. saya ni hari2 bukak blog kak senduk nak check kalau ada update baru. kalau bosan2, baca update lame2. :P

whatever happens, you should know that you have a lot of people rooting for you.

cheers,
sendukfan

Anonymous said...

:)

cikgadis said...

huhu...siannya
mcm byk masalah ja..
:(

warga kampong said...

ayooo...mak rasa berdosa sangat kerna telah menilik tangan ko

Anonymous said...

aka, jangan la cakap camtu,kengkadang kita tak tahu sebenaernya y pahit tu adalah manis untuk kita.allah je y tahu.dia maha pencipta.takkanla dia nak bg y lite2 ja kat hamba2 dia.

yang penting,akak kene yakin n tabah.dorg ade jejantz nampak hepi, tp dah clash nanti kau tahu la nok.haaa.mampooo?

n kalau pasal duit tu, tak kemane nye.boleh hidup pun kire ok.kak, at least akak cantik.ni kalau duit banyak muka non ada, baik bunuh diri je kak.

so sekarang just chinup n keep moving(ala2 diva gitu).mane la tahu ade rezeki kan>tup2 menang cabutan bertuah power root ke ape ke(minum kacip fatimah k?).

dun be sad n b strong akak.luv u!

Anonymous said...

lagi satu,suruh orag tu tilik diri dia sendiri.harus masa depan kena keji buat bende2 tahyul.mampoooooo?

Anonymous said...

dosa2 yg kite lkukan itu mnghalang rezeki datang pd kite....so, bykkn kite bertaubat dan ikutlah jln yg lurus...mmg btol ape yg dirasekan itu...dan itulah tnda Allah ingatkan kite semua.

Let's SHOPPING Uollss!