ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 6 December 2010

somah oh somah

kita selalu dengar orang cakap wanita perkasa...wanita gigih..wanita cekal..wanita kuat....
kiranya semua tu golongan golongan hebat le kan....

ni akak nak citer pasal sorang pompuan yang rapat dengan akak...

waktu dia mula2 masuk keje mmg dia ni x tau ape2 pasal komputer n kerja2 opis...tp akak percaya dia boleh buat...jagan kata menaip..nak on komputer pun dia x tau...ape lagi word or excell bagai..mmg x tau...akak ajar pelan2 walaupun akak pun x lah hebat pun...

dalam masa sebulan lebih je dia dah pandai semua...type pun dah laju..ko susuh ape pun dia leh buat...mmg dia ni super fast learner... akak kagum dengan ko...

dia baru je kawen tahun lepas bulan 10 kalau x silap akak....lepas kawen je x lama pastu mengandung..amboiiiiii x tunggu2 yer ko..dan dan tu shoot kannnn..biase lah orang baru kawen kannnnn

then dengar2 je dah mengandung.....wahhhh semua happy...dia pun happy....kerana terlalu happy baru mengandung 3 bulan dah feeling beli baju mengandung ok..pitammmmmm

lantakkan lah..ko yang nak pakai kan....bukan aku...

then sepanjang dia mengandung ade lah sekali tu dia mengalami pendarahan..tp lepas tu ok je...walau mengandung kerja2 opis x pernah dia missed buat...ape yang di suruh pasti siap..akak kagum dengan dia..dia x pernah langsung bg alasan dia penat ke sbb dia mengandung...

kalau bab makan..orang makan 1 bungkus..dia makan 2 kadang tu 3 bungkus...makan untuk dua orang katanya....

walau pun opis akak ni tingkat 1 tapi dia x pernah mengeluh penat naik tangga ke..sakit kaki ke...ko mmg pompuan gigih...

sampai lah dia sembilan bulan..akak rasa x pernah dia amik cuti sebab mengandung ni....ade pun cuti sebab balik kampung kenduri cam tu lah...

yang akak kagum dia x macam perempuan mengandung lain..penant, sakit kaki, x larat n bagai lah..tp dia x ..sabtu ari tu pun sempat dia pi MAHA jenjalan lagi..bley

sampai lah due dia 5 Desember 2010 iaitu semalam... suami dia sms akak kata dia dah masuh hospital sebab nak bersalin...so akak redha dan semoga dia slamat melahirkan anak sulung dia..

then malam tadi dia sms akak " aku belum bersalin lagi..bleeding je dr kata, ko jangan risau esok aku masuk kerja"...terkesima akak...mmg gigih perempuan ni... dah nak beranak pun masih ingat nak kerja...x macam kakak ko kannnnnnnnnnnnn.. opsssss

so akak bagi standing ovation kat ko!

tp pagi tadi dia sms akak katanya dia mmg dah nak bersalin...berita terkini akak belum dapat tahu lagi...

ape pun akak mmg kagum dengan ko SOMAH. mmg susah nak dapat assistant macam ko ni..rajin, gigih n macam2 lagi....akak sayang ko...akak doakan ko slamat bersalin..dapat baby yang comel.. semoga ko jadi mak yang baik

ni lah bakal jadi kat aku dalam dua bulan ni

so sempena dia cuti bersalin ni..semua kerja2 dia akak kena buat lah..so berbalik pada sebelum akak ade assistant 2 tahun dulu...cari temp cleark x dapat2..so akak kena lah buat keje tu. xpe lah name pun kerja kan...so kerja akak akan menjadi 3x busy lah...ape pun akak syukur je...

sama2 kita doakan asmah slamat bersalin yer....

31 comments:

+whuttadilly? said...

gigihnye Ya Allah..!!

sw33tdarling.com said...

fuhhh mmg gigih pompuan ni.. kak senduk kalau ngandung pun, lom tentu gigih cam somah ni kan...? kekekekeke

bRaiN fReEzE said...

ade lg ye org macam tu kat muke bumi ni.. slalu nye org suke nak mengelak je buat keje.. ni tak... semangat lagi ko... tabik!!

Nur Qalby said...

sgt gigih..mcm nak curi kegigihan dia tu tempek dlm hati dan otak i neh..wuwuw~ moga selamat semua..

.ieLah. said...

kagumnye kak!

semoga asmah and baby selamat, and kak senduk tabah mengerjakan kerja akak! :)

Intan ~ Nur Azlina said...

bagusnya dapat pekerja segigih itu...
Moga dipermudahkan waktu dia nak bersalin...

ur SR...

Ct Arina said...

semoga beliau selamat bersalin.
tabik spring kat beliau!
~_^

saytunt yang fabulous said...

memang boleh menang anugerah wanita tabah nie....apa2pun semoga dia selamat bersalin

A.I said...

selamat branak somah!

selamat gigih bekerja kak senduk!

Eri-chan said...

selamat bersalin. tak pernah jumpa org sekuat dia..huiyoo mesti anak dia rajin nanti.bagus2 membangunkan negara.

missalongwani said...

dasat rr die kak..moga die selamat bersalin.insyaAllah....

marinahunny said...

setahun sekali hapdet nok..semoga somah selamat bersalin..nt update gmbr dia dgn baby dia deh ;)

j0j0_bdiN@ said...

Dasatnye assistant akak tu~
betoi~
nak benor teman menengok gambo semah dan anoknye~
harap sihat2 saja mereka~
kak sendok jua~
ilebiu!

tujuhhariseminggu said...

beliau sgt gegeh yer... moga2 dia selamat hendaknye... amin... :)

mAmAbuDaK said...

dan..aku yang muntah pon dah ingat nak mati....dia...dah bukak jalan lagi mau kerja...

mem0ri tercipta said...

fuhh, tringin btul nk tgok somah! tu bru btul wanita besi!!! sm0ga dy slamat brsalin

Sirih Junjung said...

Kakak dia asyik half day sokmo.

Hezesuze said...

alaa mintak jek gaji somah tu transfer kt ko kak hehe

hOtMaMa said...

yer nokkkkk.. sempat ko cerca mak sedas kan... mak rajin okehhhhhhhh!! mak pun tak sabar nak menunggu kelahiran anak buat mak yg pertama uollll!!! excited sngt2!! ghetuuuu... tak lama mak jd mak long katanyer... ko jd aunty senduk la nokkkkkksss!! semoga somah aka adik mak itew selamat bersalin... mak plak yg bedebarrrrr... aiyoooo!

hOtMaMa said...

sirih junjung : awasssssssssssss!!! mak work@ okehhhh...!!

The Nurul said...

fuh...nk tiru macam somah la dah peknen sok

Tijah said...

mak sembah ratu. gudlak somah!

cham's said...

bagusnya...amen :)

Mikah Lurima said...

bagus lah kakak tu!! kagum! =)

Sirih Junjung said...

Hotmama : Work@ lah? You thought I was born yesterday kah?

Anonymous said...

kakak dia pun gigih...baru beberapa hari keguguran terus pergi jimba-jimbana ke Jakarta walaupun muka pucat macam hantu...

tigrismalaya said...

somah ngan lela...dua2 girl..mak uols tak dapat rasa lagi laa dapat boy..pe2 pon, syukur semah dah selamat lahirkan anak..

AlexAlabasta said...

She's my idol~! Nanti nak beranak pon nak jadik cam die, gigih!

ellysha said...

semoga somah selamat lahirkan baby yg sehat mcm maklong die...!!

larik!!!!!

Suhami Ahmad said...

hidup somah!!!
erkk?!

iLa SaHaR said...

dah selamat ke kawan akak tuh???

Let's SHOPPING Uollss!