ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 4 October 2011

sapa tolong dapat hadiah

suriram suriram ram ram...suriram yang manis....aduhan suriram sayang...makin di pandang semakin sendukkkk

sejak dua tiga menjak ni jarang2 nak jengok blog..kawan2 semua dah tanya ..bertapa malasnya senduk..mane x nyer sering menggondrongkan diri di rumah dan kedai2 mamak....

sejak2 usia dah menjengah ke senja nan merah ni...nak layan2 internet pun agak2 kemalasan skit...lagi2 nak menaip panjang2....tp ape nak buat..bila senduk x hapdet senduk kena maki...

feeeling benor ko senduk kan....macam populer...hakkk tuiiii....

sebelum apa2 anak nak tanya kenapa kat chat box akak ni selalu ada orang post ni "
uolssss.. jom blaja TEKNIK PANCUTKAN SUAMI uols kat SINI ! pasti lebih menggelitis di blog akak.."....

sapalah gerangan yang begitew gampanglicous yang buat iklan itew....hanjenglina jolie sangat tauuuu

back to story....uolllsss akak ada masalah ni..akak mengalami masalah white head yang banyak kat muka....tepi hidung..mulut...t zone...

masalah akak ini telah mencacatkan penampilan akak sebagai anggota ke lima kumpulan freshies...aneed a help... nak jimba jimbana ke mana2 pun x confident sebab banyak white head...

macam2 cara akak guna nak hilangkan...x boleh tetap ada...jijik akak tengok...najis sgt wajah akak ni...white ni mencacatkan kesendukan wajah akak lah....



akak tau korang kan chantek2..muka comel kulit halus macam telo di kubas...gebu...putih...pipi pink2 babi..hidung mancung bak seludang...mesti korang ade petua kannn....

lagi2 yang dah jadi bini orang tu...mesti pandai jaga muka...kalau x x kan laki korang terpikat kan....nak mintak petua ngan hotmama dia terlalu chantek...kulit halus...penjagaan wajah dia terlalu rapi...dia hari2 embunkan muka...di bilas ngan air tujuh telaga...akak x mampu...

so akak nak petua dr korang....

awas ek spa2 bagi jawapan amik air sembahyang akak tampar yer..jawapan itew hanya kak nita jer leh pakai kay...

korang jagan lengah2 lagi..pi segera geger mak korang ke nenek ke yang ade petua kechantikan ni bagi kat akak....

lagi satu sapa yang bagi petua guna produk mahal2 pun awas ok...akak asnaf fakir miskin..mampu beli bedak sejuk cam serai jer ok...

sapa bagi petua terbaik akan mendapat hadiah lumayan...x yah tanya hadiah dia apa...sebab kalau dapat mmg korang terbeliak biji mata x tido malam ok....

ape lagi segeraaaaa uollllssssss...


127 comments:

Kak Senduk said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Kak,

Ikut je petua saya ni, dijamin puas hati. Saya pun ada masalah white head, yang kalau tak dinyahkan, akan akhirnya menghasilkan permukaan keras & akhirnya timbul jerawat...

Petua saya, gunakan ClearPore Deep Cleansing Mask jenama Bioglo. Sila dapatkan segera di COSWAY.

Harga bawah RM30... walau harga tak mahal, kesannya menakjubkan. Akak pakai mask ni tebal2 supaya lebih kuat daya tarikan keluar segala white head, sel2 mati, etc di muka. Mask ni warna hitam dan bila kering (dalam panduan, dia suruh letak 20 minit, tapi saya biasanya tunggu hingga benar2 kering, baru best nak rarik), akak tarik mask tu & tada.... di mask yang dah jadi selaput tu akak boleh tengok sendiri segala bentuk white head, black head melekat di selaput mask tu, terutama di bahagian hidung, dai & dagu. Betul ni kak. Saya baru guna 3 kali (pakai seminggu sekali), tapi dah terasa perbezaannya... masalah kulit berminyak dah tak wujud dan masalah white head dah tak ada lagi.


Ok, dah tentu saya menang kheeennnnnn? Kalau saya menang, bolehlah bagitahu dalam entri ni. nanti saya revealkan identiti saya okeh? :)

nama pena: bioglo ^_^

Siti Fatimah said...

2 patah perkataan jer..

pergi faciallllll

esemen... mudah dan cepat...

takdela mahal setakat RM60 hengget. die buang white head siap bg urutan berahi kt bawah tengkuk tau. best...sy dh..anda cubalah... hohoho

Anonymous said...

Ko hanjeng kan nokkkk!!! Ttp ada konsep cerca mak di setiap entry... Awas ko pondannnn... Mak libas ko dng belalai gajah mak nanti yerrrrr!!

Yg benar,

Mak Panassss!

[Nizt89] said...

i used clearskin antibacterial drp avon. less than rm10. :) it really works

kuKu said...

simple je..

makan VCO..Ape tu? Jom baca kat sini..:)

http://ku-nadia.blogspot.com/p/vco-softgel-catalyst.html

Ida WC said...

ambik telur putih wat masker. murah dan mudah.takan ko tak mampu nokss

Siti Fatimah said...

eskusmi..sy pompuan sejati hokayy... jgn le mrh kak senduk...sy ikhlas ok... ikhlas.. huhuhu

Anonymous said...

one thing kak..kene rajin..x kisah petua ape2 pun gune yg kene ngn kulit muka tp kene rajin i think..good luck...! :)

bLaCk Roses said...

pakai je serbuk kopi yg dah pakai tu...2kali seminggu pun hokayy...org selalu kate pakai kat tapak tgn nak bagi halus...tp aku tenyeh je kat muka n bilas pakai air suam ke air sejuk hockayy jer.... klu rajin lagi basuh muka dgn air basuh beras tu hari2....hikot kerajinan ye kak senduk.......

Anonymous said...

to akak yg pki cosway tuh, nk tnyala..mask die byk eh, coz bleh pki byk kali or ke kene beli 1 untuk skali pki..sbb kebanyakkan mask kan mcm tuh?? me kind of interesting to buy

melah said...

curah klorok kak senduk wei. sebanyak 2 sudu.

dijamin. semua hilang.

Mya said...

amalkan basuh muka lepas mekap kak senduk.
lepas ko balik dari berjimba raya di mana2, walau ko sampai rumah pukul 2,3 pagi pun, ko kena make sure ko cuci muka.
tapi kalau dah berbulan bulan ko buat gini, whitehead masih berleluasa, aku cadangkan ko buat plastic surgery kak

Anonymous said...

Erkkk.. kak siti fatimah.. Tu bkn kak senduk uols.. Jng salah paham ek.. Itew saya si hotmama aka mak panas.. Aiyooo..

Anonymous said...

kak,

try nie, amik putih telur, kocak sikit ngan garfu bg buih2 sikit, then amik kapas, celup dlm putih telur, jgn byk sgt ti meleleh le leher, letak kapas tuh kat bhgian yg terjejas tuh, bia kering, then tarik ke atas.. tgk ler hasill nantii..

selain tarik whitehead dan segala head2, ia juga bagi kulit tegang,

cik minah said...

haa... untuk kulit nampak mcm putih gebu...cani...

1. sediakan susu tepung + putih telur + tepung gandum

2. campurkn semua dan letak air sikit, jgn terlalu cair, biar likat takpe...

3. tempek atas wajah dan biarkan sengah jam

4. part basuh susah sikit, perlukan kesabaran... tp, hasilnya lihatlah sendiri....

***sendiri pun tk percaya. igtkan muka sape la cantik n gebus sangt taw....

peanut said...

kak senduk, ni tips save bajet saye. so far memang menjadik la.

sehelai facial cotton tu jadikan 2 layer (jadik nipis la kan). celup dalam putih telur yg dah diasingkan. pastu goreng. eh. pastu tempek kat muka macam mask, so jadi banyak2 helai facial cotton la kat muka, kasik stretch as nipis as possible. kene tahan la bau telur tu kan. make sure betul2 kering, pastu tanggalkan.

memang melekat white/blackhead kat cotton tu. puas ati woo. licin je rase muke pastu. selamat mencube! :)

payedd said...

pakai biore for men!

larek**

Salmea said...

kak senduk,

sy pakai marvel gel (Ginvera). best. kulit muka rasa halus n whitehead makin berkurangan. cobalah hokeh?

Cik Puan Nurul said...

guna telur putih jaa buat cam masker tu guna tisu atau kapas nipis rendam dlm putih telur lekatkan kat muka..dah kering cabottt..hasilnya lihat muka anda di cermin..
murah jimat gitu..

Diyanazman said...

akak senduk! saya tau cara free punya.. masa akak tgh berjim-jimba kat kedai mamak tu... tangan akak jgn la diam ajerr... akak picit la hidung tu kasi white keluar...

cuba amalkan kerap2 mesti white head x sempat tumbuh... :p

Muhammad Haikal said...

I ader care berkesan and mudah.... Uolss tau x puff badan yang jaring2 bulat tuh... Sental Uoolss punyer muker ngan pencuci muke dgn puff tuh di muka... Xsakit pon... I dah cuber and berkesan sgt... Teknik nih i discover sendiri...
Kalau banyak blackhead and whitehead kat hidong mmg hilanglah...
mujarab.... pakai pencuci muka biore or safi... murah...

missalongwani said...

beli SKII kak...huhuhuh...ok pe sy pkai skrg.. :) petuanyer kak..kene rajin basuh muka kak...aper2 hal pon..nak tido rajin2 kan diri basuh muka.jgn pakai tido trus je...kalu nak aplly bedak ke aper ke,sapukan dulu toner.pastu barula pakai bedak or makeup bagai.kalu tak,semua tu akan myebabkan pori2 tersumbat akibat bedak,yg blh myebabkan JERAGAT.paspaki makeup plok,cuci lu ngan makeup remover,pastu,pakai cleasing milk,tok cuci maner2 yg tertinggal makeup tuh.pastubasuh muka cam biasa...pastu tido.kalu rajin,aplly r krim mlm... :)

Anonymous said...

ok ni AKAK COSWAY jawab. (haha). Dengan cara saya yang suka letak tebal2 supaya lebih best effect waktu tarik tu, boleh pakai 10 kali je. Ini bukan mask yang sekali pakai terus habis tu... mask ni dalam tiub (mcm bekas pencuci muka tu). so memang savelah. cubalah kak. cuba tau! Ingat, jangan cabut sebelum benar2 kering... dan elakkan kena kening... nanti habis botak pula kening hakak senduk tuh sebab tarikannya amatlah kuat.

-bioglo-

Aslina said...

bedak sejuk uollsss~~!!!

|| A r a W a n i || said...

bioglo..
mna nak beli product tuh?
even i yg bukan kak senduk ni pun berminat tau (dasar perempuan!)

Anonymous said...

bioglo dah cakap

COSWAY

tak reti bacakah? suka je tanya banyak-banyak kali!

nad jelita said...

saya pun mengalami masalah yg sama,sebelum ni pakai loreal(ko mampu!) tapi sodehh je hasilnya. Jdi, try pakai safi yang ada ekstrak gamat, yang ade timun pun ok jugak...saya dah pakai, oklah hasilnya,parut jerawat pun dah makin suremm gitu...=)

feerairish said...

sy suke pakai bioglo cosway tu..mmg berkesan..sy pakai sebulan sekali jer..mmg bintik hitam,whitehead takde..mula2 pakai mmg sakit nak tarik mask tu tp nak cantik punye pasal relakan jer..tapi skrg bila dah pakai rase mcm dah biase..

you should try!

SyuQ said...

gini jer lah kak senduk. keluarkan segala mala duit simpanan akak, termasuk mak bapak akak punya. lepas tu akak wat plastic surgery. kat siam murah, lepas tu akak terus adjust muka macam erra fazira... KONFEEMM chaanteeekkk sampai bebila. hehehehe

Anonymous said...

cer guna 'air mani' berkesan uols...

IdaShazana said...

tumpang sekaki nak tengok cemana cara mencantikkan lagi diri yg sedia cantik nih

Eri-chan said...

i pun pakai cosway tu. tapi masa tarik azab sikit..hehe...tapi memang terkeluar semua white head..phew!

for men, i think u should try biore blackehad cleanser. terbaik! my friend pakai..dah bersih hidung dia...ngeeee...

Anonymous said...

kak senduk.. mask bioglo COSWAY tu mmg ok... murah je... beli time offer le...boleh pakai banyak kali...macam letak gam kat muka... semua benda bole hilang... white head+black head+bulu roma muka pun keluar jugak...sangat mujarab... kita dah guna...

Emie Jipang. said...

kak, care aku gini jer.

1. wapkan muka. sure rase muke kembang kembang jer kan. liang pori segala mak nenek terbukak.

2. aku cabut satu (tadah muka pan cermin, pastu cabut) @

3. letak bioglo tu ker @ pore pack.

4. aku pakai sabun beras jer kak.(yang ni kalau ko tak mampu kak, aku senduk kan ko jer) muahahahah. mmg mujarab. astalavista bebeh!!!

Miss Moon said...

kak senduks ...

jom buat sendiriiiiiiiiiiiii

http://www.youtube.com/user/MichellePhan#p/u/73/-bjOB4zS0uE

ley la pastuh share ngan hotmama n rakyat jelata

syazana said...

kak senduk,guna putih telur.celupkan kapas muka ke dalam putih telur lepas tu tampal kat hidung.biarkan sampai kering,masa proses nak kering tu memang ada rasa gatal sikit.dah kering tarik laju-laju,kalau slow2 takut sakit.Insyaallah white head tu nanti melekat dekat kapas tu.

bighagenjo said...

no komen, macam ada kejanggalan sket kat komen2 ni.. huhu

Meck said...

amik pasir simen, campur air, sebelum keras sapu rata kat muka. rata2 tau. pastu biar keras. pastu tengok cermin. clear smua!!!

#lame

cantekk said...

"awas ek spa2 bagi jawapan amik air sembahyang akak tampar yer..jawapan itew hanya kak nita jer leh pakai kay..."

=D hahaha kelaaasss stetmen kau..

*aku xleh nk bg petua, aku pun nk tgu petua peminat2 akak ni..pasal muke aku tak brape nk diana danielle sgt.. mekasih kak, aku mnompang kasih kat entry kau =D

Miss Q said...

Senang je... 2 petua terus saya beri..

1: Campurkan daun bunga raya dengan lendir lidah buaya a.k.a name glamer aloe vera. lendir solution sapukan kat muke tiap2 malam sebelum tido konpem cantik arr muke...jerawat2 pun hilang...bunga raya mesti banyak je kan kat tepi2 longkang. pinjam jeee....

2: pkai serbuk kulit kayu manis...untuk hilang kan jerawat. saya gune kulit kayu manis ni campur dengan air then sapu kat muke. pedih yang amat mule pakai. tapi bile dah lame alah bisa tegal biasa laa....parut kat muke pun gerenti hilang laa....

k....tu jee...daaa

fatin the zoolu said...

OO..ADE KAWAN SAYA..GUNE B-LIV KAT SASA ADE JUAL..TP MAHAL SKET...BERBALOI GAK LA...MMG XDE BLACK N WHITE HEAD DAH...TRY LERR KAK SENDUK...IF BERJAYA..KASIK SY HADIAH!HAHA

Fahreen Fredo said...

Ahkak! Pakai la SAFI RAINA GOLD! memang jadi glowing gituw. Kalah k rozita che wan! Hahaha

Jangan cerca i kalau taknak beli! Babai! Hahaha

alialisa kreatif said...

kak senduk

orang kata rajin scrub..
kolin guna scrub bunga tanjung..alhamdulillah takde masalah white or black head.. jelita laa kiranya aku hahahahha

adik said...

lau yang cosway tu ak pong setuju...!!!chaiyok2...konpom ko menang ni...ak siap tlg promo ko jgk.hihi...ak pn pkai produk tu.

And lagi 1 kak senduk....ko bleh cube produk SK II.ak jumpe 1 blog ni jual murah dri kt kedai and ak dh cube.yela...berangan cm org kaya tp xmpu kan...so bile jumpe yg murah trus rembatla.siap ade trial size.jimat nok...botol kecik 20g tu bleh tahan dlm 2 bulan.ni ak kasik site die : ownlinemall.wordpress.com

ko bleh cuba2 mintak diskaun or gift sal die bru mula rase.so nak promote blog diela.ak mintak je...dpt hadiah uolls...siap die gtau soh beli lg next time or promote kt kwn2...bleh dpt diskaun spesel g.

Anonymous said...

nyah mai sini mek nak ajor ko cara nak ilangkan kurap2 putih kat muka ko tu... ko ambik tangan ko x kira lah belah kiri ke kanan, pastu ko letak kat celah kankang ko, pastu ko usap2 pelir ko sampai ko stim... ko lancap puas2 sampai meleleh kuar air mani ko tu sundel, pastu ko tadah air mani ko tu ko sapu kat muka ko tu buat mask.. sapu licin2 pastu ko senyap dalam 5 minit.. make sure kesan lilihan kat tangan ko tu ko jilat sundel sbb tu protein menyegarkan lagi kuasa dalaman ko nokss.. lepas 5 minit ko pegi la tolong2 mak ko masak ke apa... make sure ko jgn basuh lagi nok sehingga ko rasa melekit2 tahap babunnn ataupun setelah dimaki makkk ko baru ko basuh nokkk... ko amalkan setiap hari... mati la kooo kena melancap tiap2 hari lalallala

Anonymous said...

Kak Senduk, akak tenyeh je krim safi kak...
murah pun murah..berkesan pun berkesan...kulit jadi mulus mcm telur rebus baru lepas kupas tau kak ;D

Pembaca setia blog mu....
Rin

ga_thisMiss3 said...

kak senduk ku cayang.
saya setuju ngan cadangan anon 1st post tu. guna ClearPore Deep Cleansing Mask jenama Bioglo.

tapi awas kak. meleleh air mata ko nanti kak bila nak tanggal mask hitam tu. T_T

apepun kesannya amat memuaskan. terbaek!

Anonymous said...

kalo i , skrub seminggu sekali , malam pakai putih telor campor madu(asli) , skrub tuh i x beli , i buat sendiri , masak beras pulut tanpa minyak , hancurkan , pehtu sental la muke tuh , krim??i pon xde krim jenama tertentu sbb i xpnh jumpa krim yg bagus lagi , tp buat mase ni i pakai safi dengan niat menambahkan kecerahan kulit i ( warna krim yg ala2 foundation) kalo ntok muke clean tanpa cela , yaa , pakai mask cosway , i pakai sbb nak clearkan bulu roma kat muka , soo bila i pakai bedak licin aje ,.

MadaM LaLa said...

kau beli jek Scrub Kulit Rambai kak senduk oi...
RM 2hengget bersepah kat mydin!

Ketiak kau pun leh sental...
mujarab madam jamin punyo...

Anonymous said...

Ade dua cara :

1) Jika ko cerna lahanat ala-ala Hanginglena Jolie bak kata ko :

Cari la jantan2 pancut air mani ke muka ko, buat facial sebelum tido. Confirm elok (barang2 hasil natural katakan)

Ataupun

2) Banyakkan minum air masak dan kurangkan makanan berminyak. Kalau dah makan pun macam gajah, tak gajah namenye kan. Jangan permakanan la penting. Dalaman dijagakan cantik, luaran pun akan terserlah.


Sekian.

"Syusyuk"

kak Senduk said...

uollsss kalau nak garu and gosok celah kangkang..akak kena ader geng uollsss... apa kata kita buat acara regu sebelah menyebelah.

lepastu bau dia walla wei...lets uollsss

Anonymous said...

Akak Senduk!...

Nak sain..

By
"Orang yang bajet ko popular"

Prince of Sugarplum said...

mustika ratu mas sinangling lulur scrub dlm paket kt mana2 kedai jamu/mydin. berkesan utk bdn & muka. sental kaw2 masa mandi lulur sendri2. insy ilang. amalkn smgu skali.

-mak-

sindarella ezora said...

http://sindarella84.blogspot.com/2011/07/scrub-tomatosegar-nye-kulitrasa-di.html

scrub tomato, madu..selamat mencuba kak senduk

ADA AKU KESAH? said...

ko operate muka ko mcm hotmama. muka hotmama kan hot (hotnya haku!)! kalau tak, takkan lah nama hotmama!

Anonymous said...

adik,xdapat buka pun website sk2...
cuba check balik link yang adik bg tu,betul ke x...

meesiput said...

teruja lak nak beli bioglo tu...
haruss aku rembat hari ni gak..

tima kasih cik anon bioglo...harap2 ko menang...lumayan hadiahnya tu...[nan hado la tu..]

Anonymous said...

kak senduk, kau pakai produk cosway. dijamin berkesan. g kaunter, tanye.

Anonymous said...

hakak, haruss lah akak pergi buat facial dgn segera. Gtuh. ada satu spa kat midvalley. namanya dr. azimuth spa. facial vitamic c kadang2 kalau ada promotion hanya rm 49 sajohhh

Anonymous said...

Try Bedak Bunga Tanjung.. Beli kat Mydin.. RM1.50 sepeket.. pakai macam bedak sejuk. Nak buat mask pun boleh.. maklumat lanjut http://www.bungatanjung.com.my/v3/index.php

kakchik@ella said...

Ala Akak Senduk, ko cucuk je la sendiri white head tu bior dia tersembol kuor. Jimat pun jimat. Siap pakej dgn hidung pink2 lagi pastu tau. Glamer skjp*da blh buat show clown*Hihihi.

Anonymous said...

ko rebus air sampai gelegak pahtu tu tuang je kat muko ko nok, gerenti hilang bukan je white head ko tu red, black, yellow, purple head habis ilang nok, sah2 ko jadi head master lepas ni nok. pakej rebusan air tu akan membuatkan muko ko berubah nok dagu pun akan jadi panjang x yah la ko nak tenyeh2 botox ke sheltox bagai, lenkap lepas ni ko akan cantek nok percayalah kata ku.

Anonymous said...

pakailaa putih telur tiap2 ari..celup kapas ngn putih telur psto tmpl2 kt muke..jgn lak telur manusia ko ambek nok..hohoho...konfrom muke sihat gebu cantek licin setiap saat..dadaaa...

Anonymous said...

Use lemon! :)

ami kuzako said...

sis senduk , sya pkai nie je hah...
murah jew...bekesan , produk korea....hasil aderlah mabless...


www.facebook.com/photo.php?fbid=107280166018033&set=a.121266364619413.29685.100002081514465&type=3&theater

Razman Kamarudin said...

bacalah artikel ni:
http://razmankamarudin.blogspot.com/2011/07/facial-foam-terbaik.html

then, bli skali dia punya lotion... gerenti gebu... then, muka tu slalulah gne scrub... scrub yg best jenama freeman... tu je yg aku nak bgtau sbb dah slalu gne produk2 ni... yg penting kulit cm biawak pun blh licin gebu cm belut... hahaha

Anonymous said...

ambil lah air sembahyang
thanks
kak nita

kat said...

muka hubby saya dulu lagi jahanam..kulit muka dh mcm tepung gomak dek ketebalan white head...nk tgok hidung mesti nampak white head dulu..nak semolot pon pikir banyak kali...last2 saya "paksa" dia guna pencuci muka saya.."neutrogena deep cleansing" rm19.90...alhamdulillah..sekeras2 kulit dia yg macam TAR jalan tu...dh bersih tanpa white head...ko bek cuba senduk

kat said...

muka hubby saya dulu lagi jahanam..kulit muka dh mcm tepung gomak dek ketebalan white head...nk tgok hidung mesti nampak white head dulu..nak semolot pon pikir banyak kali...last2 saya "paksa" dia guna pencuci muka saya.."neutrogena deep cleansing" rm19.90...alhamdulillah..sekeras2 kulit dia yg macam TAR jalan tu...dh bersih tanpa white head...ko bek cuba senduk

Anonymous said...

bio la muke ko ade pelbagai heads, tapi penulisan ko tetap menjadi pojaan hatiku!!!

Anonymous said...

amik air sembahyang SAJA tau!!!

sila pakai purdah

mak aji

Anonymous said...

Ko operate muka...senang jer...ko kan dari dulu nak operate muka...buang hidung nak elakkan whitehead...so, gunakan muncung exhaust untuk bernafas...ni amik kat variacheongsam (adik variasari)...selamat mencuba!

Anonymous said...

Guna tanah buat facial/masker..
Tahukan manusia asal dari tanah..

"syusyuk"

Anonymous said...

Guna tanah buat facial/masker..
Tahukan manusia asal dari tanah..

"syusyuk"

Syasya1901 said...

kak senduk try pakai pore pack / any mask yang utk blackhead.kan ke selalunye orang tarik dari tepi ke tengah kan? kak senduk try tarik from bottom to top. sakit memang sakit but nak canti kena la sakit sket kan.

selamat mencuba!

ZeRri3 said...

Guna air mata duyung...

*swim... swim... (,--)

.:rizaL:. said...

mampoo sgt kak. muka dah x market, tp ttp meriah uolls haha. meh jengah blog sy. sy ada promote kakak haha http://igossiprizal.blogspot.com/2011/10/blogger-kak-senduk.html

hakimi ~ rentetan kisah semalam said...

1 cara senang versi lelaki...

g hardware, carik cuka getah...

pastu tuang dlm besen, then celup muke tu dlm besen.

gerenti masalah ilang...silap2 nyawa pon ilang skali...

hehehe... ;)

Anonymous said...

#simbah asid

ohsem mart said...

: ala kak, pakai telur putih pastu tampal tisu..murah gler..senang plak nk dpt..tapi tahan la hanyir sket..nk cabut tu pelan2 k, kang tercabut white head skali dgn muke akak..tapi kalau dh xde muke, xde ah white head..ye x?

from my thought........... said...

blend madu,kobis dan telur putih...pastu tempek kat muka....klu gune petua ni,jgn lupe kasi sy hadiah

Anonymous said...

sesetengah org alergy dgn pemakanan. contoh kalo saya makan udang mesti naik whitehead tu.tp kalau x makan udang x de pulak.maybe ada makanan apa2 yg tak sheshuaiii utk kak senduk kot..cube ingat kembali.

Nurul Fahri said...

Akak, saye selalu gune tisu serap masakan tu.(Jangan guna tisu muka, sebab tisu muka senang koyak)


Pastu rendam ngan putih telur. Lepas tu tempek kat hidung/muka sampai kering.

Dah kering, akak tanggalkan tisu tu perlahan-lahan.



Akak tengok kat tisu tu, mesti banyak whitehead melekat. Selain tu, telur ni jugak boleh tegangkan kulit muka kalau rajin amalkan.


Selamat mencuba kak. ^__^

Rohayu said...

re post

Amik suar dalam yg dah pakai...basahkan..gosokkan kat muka time mandi...kalau nak hilangkan white heads guna suar dalam warna putih...kalau nak buang black head guna suar dalam warna hitam

LadyNeo said...

cuba search web ni....insyallah jmp jln penyelesaian....http://www.beautyalives.com/2011/06/shiseido-black-mask.html

nadz ruslan said...

beras pulut.. goreng sikit bagi garing lepas tu blend.]

pakai macam skrub.

dia exfoliate sekali, blackhead, whitehead pun dia kikis jugak!

Kenanga said...

kao kan itam nyah...kao biarkan je la white head tu kat muka...mrasa snow white puchong!

Anonymous said...

kak senduk, buat la post yang cara mana kak senduk finally dah decide. sbb byk sgt komen nak baca and berkesankah cara tu? thanksss uols

aeedy said...

1) tumbuk cili padi sambil duduk sopan bersimpun
2) kaut dgn 2 jari runcing gajah
3) sapu pada muka dan biar terkena mata juga
4) muka akan merah dan cantik jelita..

sekian..

aeedy said...

1) tumbuk cili padi sambil duduk sopan bersimpun
2) kaut dgn 2 jari runcing gajah
3) sapu pada muka dan biar terkena mata juga
4) muka akan merah dan cantik jelita..

sekian..

tokei kacang said...

cip cap pastu sapu kat muka...
nnt anak akan makan jerawat yg tumbuh
hehehehehe

munirah alias said...

cer try celupkn tisu dlm telur ps2 tmpl kt tmpt yg ad mslh.biar kering then bru tarik.ps2 jgn lupa pkai toner utk kecilkn liang roma n slalu cuci muka=)

epul said...

1. Mula2 wapkan muka dgn air panas mendidih di dalam besin. Wap sampai muka berpeluh2 dan agak2 liang roma dah terbukak.

2. Lap muka dgn tuala bersih, lepas tu, sapukan kapas yang telah dibahagi nipis dgn putih telur.

3. Lekapkan kapas ke bahagian muka yang ada blackhead + whitehead. Pastikan rata and kapas tu betul2 nipis. Biarkan kering.

4. Sesudah betul2 kering, cabut kapas. Garenti blackhead + whitehead tanggal.

5. Kalau tak menjadik jugak terima la hakikat, dah tua...hehehe :p

CHE AM said...

cuba try,,,,,
amik bedak sejuk n campur dengan sikit serbuk kulit kayu manis, klo bnyk melalak la si pemakai......

then letak air kasi lembik,,,,,,jgn cair sangat then buat masker......
amalkan b4 tdo.....bila da kering tepuk air kat muka n jdkan scrub.....then basuh pastu tdo

jgn bwk masker tuk tdo kang jenuh nk kemas katil

gunturina said...

Hi kak senduk.. bioglo cosway tu mmg bkesan, stockist kami mmg hot item kalo offer rm22 shj..

U can use my member acc kalo nak try MY327420.. cucu muka dgn scrub dlu, baru face cleanser.. then keringkkan baru sapu masker tu, dh peel off cuci bersih muka.. keringkan & sapu toner serta pelembap..

shiefarashi said...

Senang jer. Sebenarnya tak payah beli benda cuci muka mahal-mahal. Yang penting teknik cuci muka tuh. Tak caya cuba try!
1: ambik la cuci muka yg mcm mana pun. buat sampai berbuih lepas tuh sapu perlahan-lahan kat muka perlahan ja, hujung2 jari jer.
2: Bulatan mesti dalam 2 cm cenggitu start dari dagu sampai dahi. Pastikan perlahan-lahan.
3: then dah habis, cuci guna air yang sejuk ek bukan panas. Air paip yang sejuk pon boleh. Tak payah ais.
4: Bilas secara perlahan-lahan tanpa gosok dengan kasar. (tadah pastu tekup pelan2)
5: lap ngan tuala bersih tapi bukan bawak tuala p muka, tapi muka yang p tuala. lap pelan2.

Lepastu boleh sentuh kulit dan tengok perubahan serta merta! ha tak payah pakai cuci muka mahai2 yang penting TEKNIK!

ixora said...
This comment has been removed by the author.
ixora said...

kak,segala masalah haruslah dibanteras dari puncanya! (githoooo!)

whitehead or blackhead tu disebabkan oleh tindakan kulit membanteras bakteria. bakteria byk membiak di kawasan yg berminyak/sebum.apa punca kak senduk tibe2 kulit berminyak?kenapa tibe2 pengeluaran semen ops sebum kak senduk berlebihan???

dari segi hormon rasanya tgk umor kak senduk yg agak lanjut (ops) patut hormon dah stabil...ada 2 sebab ye:

1) diet.kurangkan makan mkn berminyak atau manis.yes!kurangkan makan/minum yg manis2 tu...

2) kak senduk ada tukar pencuci muka kah?sstengah pencuci muka too harsh then mengeringkan kulit lantas kulit rembes byk minyak utk kekalkan lembapan kulit.so guna pencuci muka yg sgt gentle.cetaphil works wonders.or kak senduk guna mekap remover baru kah?jgn guna yg terlalu kuat ye...

thanks...these tips works for me.hope it will work for u too dear

yam gemok said...

pondan... merk biase nye picit sajork. merk ade blackheads... lagi lah merasa ala2 blekmetal gitu...

tapi arwah mak merk penah ckap... petua dia, dia golek2kan telur ayam kampung yang baru kua kat muka. menda tu serap minyak. tapi merk tak buat, takut taik ayam terpalit kat celah hidung merk yang kembang ni...

selamat mencuba

Anonymous said...

ape kate kak senduk gune kertas pasir.. compom menjadi nokssss!

crock said...

dalam banyak2 komen kat sini saya pun terpikat nak cuba produk cosway jenama bioglo tu, sbb saya pun masalah cam kak senduk.

pasal putih telur dan kapas tu, mase saya usia muda remaja iaitu umur awal 20an, mmg berkesan, semua white head keluar. tapi sekarang dah masuk 30 tahun ni, nampaknya tak berkesan langsung. takde white head pun kuar, masih lekat di hidung dengan jayanya. taktaulah sbb dah tua kulit dah keras ataupun telur zaman sekarang dah tak kuat lagi...hahaa

saya juga setuju ngan kak senduk pasal jawapan air sembahyang tu. saya solat setiap hari 5 kali tp ttp masih ade whitehead maaa.

crock said...

lagi satu yg bg idea facial tu pun tak worth untuk dicuba. tak jalan di usia senja ni. lagipun kalau dapat orang buat facial yg kasar macam buruh binaan, dipicit teruk2 muka tu, balik sampai bengkak2 tapi masih lagi ada white head. serik nak pergi facial dah, buang duit je.

sekali lagi saya UNDI bioglo dari cosway...hehehe

iera said...

akak senduk yg seksi lagi mengancam... hehehe

GUNA LA BIOGLO tu..kompem mmg buleh tanggal semua white atau black head.. kalau nak kening nipis tak nak pegi saloon.. nak jimat kennn sila la guna bioglo.. dijamin NIPIS tapi jenuh la kang bertadah kan air mata puteri.. hehehe... di umah .. iera dah wat stok gel ni.. laki iera yg dulu mat bangla sekarang dah jadi shah rukh khenn dah.. bertambah² enchem... kulit iera dulu kasar sekarang sudah jadi adik angkat era pajirah dah..muahahahaha

Anonymous said...

oleh kerana soalan ni kak senduk dah panjatkan pada semua. penjelasan juga sudah diberi. terima kasih ye kongsi. skang jugak nak gi cari! *zassss

Sharifah Nadia Al-Idrus said...

Guna bioglo itew sangat mujarab........sakit pown sakit larh janji puas hati gitew......

zieana85 said...

hye kak senduk,lme x update blog..slalu check tp aka x update..arini br la dpt bce blik blog akak..akak nak ilangkan white head kan..senang jer,sangat baje..lgpn kiter bkn org bnyak duet pon..so kiter suke wapkan muka gne air panas jer..jgn la g celop muke dlm air tu tao..xke naya nnt..just amek sebesen air panas,then tutup kepala ngn towel masa nak wapkan muke tu..pastu akak just lap muka gune span muke jer..tenyeh2 sikit tang tempat yang banyak white head tu..tp kene rajin la wat benda nie..tunang saya pon sy ajar srh buat cara nie..3 perkara penting dlm dunia nie 1.agama 2.keluarga 3.jimat 4.org tersayang la..so cara ni sangat termasuk dlm benda2 penting dlm idup kiter..

EndyScenes said...

apa susah , paling murah n senang didapati .bukan setakat kat MALL, kat kedai keling buncit pun ade jual la. relaks je . harga x sampai RM10. cara dan kaedahnya pun senang.

cara-caranya..

ala-ala facial treatment jugak atau pakai macam MASK facial tu kn . biakan selama 5 minit, sbb benda nie effect dye sekjap je. xyah tggu n mandi or g berry dulu ke ape ke.

da tampal penuh satu muke dan tggu selama 5 minit akak terus tarik dengan satu sentapan dan hasilnya amat memuaskan . ramai testimoni yang ckp hasilnya memuaskan serta murah (; cuma akak hanya beli sealing tape atau dipanggil SALTAPE dlm bahasa melayunya lah.

then akak tampal je kat muke seperti cara-cara yang diatas sure muke akak putih gebu dan berseri-seri bak pengantin baru. seperti br lepas malamm pertama la serinya. n sy gerenti ramai jejaka² maskulin mengejar akak. cuba la

Dramatis Dunia said...

saya pakai mask BIOGLO..... sangat berkesan.

Anonymous said...

masker putih telur.. seminggu 4 kali.. insyaallah hasilnya.. superb! amalkan sehingga melihat kesan yg diingini.. <---- betul ni, tak tipu.. hehe.. ;)

Anonymous said...

kalu dulu haku pakai putih telo n kapas tp macam leceh lak nak tempek2 dgn kapas..paling seng kak senduk beli la charcoal mask..ms haku beli dulu rm8 je 1 tiub..tahan 6 bulan nii.sekali kak senduk tempek kat muka bukan stakat whitehead kuar,bulu2 dan misai sekali tertanggal..best giler kak senduk..beli kat blog jajawafiplasa.takpon cr kat ebay.try la kak senduk..jimat dan berkesan

Anonymous said...

charcoal mask tu cecair kaler itam likat..dh kering akak pon tarik kuat2.lagi murah dr BIOGOLO..sesuai untuk akak sendok yg tak berapa nak kayo ni..kui3

Anonymous said...

pakai bedak nasila noks...ni zaman nenek moyang kita dah ada...sapu jer sebelum tdo mcm pkai bedak baby...kalau nk pkai mcm bedak sejuk pun bleh...pecahkan ckit pastu letak air pastu tepek kat muka...rege rm6.90...sepeket ada la dekat 10 ketul..1 ketul tu tahan sebln...jimat gler...kesan len muka jadi putih berseri...mampooo...

Che Ta said...

am i too late?
try gosok muka dgn limau nipis. memula mmg pedih la weh tp pelan2 kayuh la. jgn tenyeh byk2 sekaligus try dulu sikit kot2 elejik ke apa. lama2 muka jadi putih tauu
lagi satu, kau blend daun pegaga tepek kat muka mlm2 nk tido, campor dgn bedak sejuk lagi bes
ke dah ada org bagi petua ni?

NaFad said...

ko beli jer set SKII yg harga dia RM199 tuh...tahan 3bulan...

save duit ko senduk!!!;p

konpom lps ni kulit ko shantekkk mcm kulit awek korea....;p

DaNnY oCeaN said...

aku pon sokong dengan apa yg Fahreen Fredo cakap tue kak, ko pakai je SAFI RANIA GOLD 24K.. elok je muka aku ni.. selain tue kan kak, ko jgn la biar kan peluh kat muka ko tue kering dgn sendiri nye, carik la tisu and lap kan.. ingt tau kak, SAFI RANIA GOLD 24K.

lukisan kaligrafi said...

akak..guna putih telur je sapu kt muka yg ada witehead tuh..pastu lekatkan tisu..biar dia kering..pastu tarikla pelan2..same mcam pore pack biore tu tp lg murah la n bkesan jugak utk tegangkan muke :)

Mr.PinGu said...

akak senduk dh shanteq! sila confident je..

sri sara semah camelia said...

kak senduk mudah jerr..
1..bahan..putih telur..ikan bilis..tepung gandum ..sedikit garam n juga sedikit gula..air dr mata air jgn dilupa..

uol bancuh semua tu..bg sampai pekat..then panaskan minyak..amik sudu n cedok goreng satu2..pastu..toskan minyak..amik cili sos n cicah..sedap kak senduk./..tmbah2 ada kopi o..gerenti senduk jd shantique

M u s h y m u s h said...

musrifashahlan.blogspot.com - untuk beli barang sk-ii (travel set) tq

Anonymous said...

minum soy kolagen, pakai bedak rona sutra

Anonymous said...

apa susah...ko confident cantek je kak senduk...mudah citer...

-anak ikan howt-
call me 0177778812

Anonymous said...

apa susah...ko confident cantek je kak senduk...mudah citer...

-anak ikan howt-
call me 0177778812

Anonymous said...

ni dia cara yg mudah n paling penting jimat..
kau pegi ke toilet n pastu kau duduk melepas n buanglah ape2 yg patut kau buang..
pastu kau cedoklah apa2 yg ada dalam mangkuk jamban tu pakai senduk ke tangan ke apa ke..
then kau sapulah pada muka kau tu n biar sampai kering..
pastu kau bilaslah..
cuba try tengok cmna hasilnya pasal aku pun belum cuba lg..

Anonymous said...

kak senduk....walopun entry ni dh lama tp xpe..sy nk share jugak cara nk hilangkan whitehead tu..murah je.kos din rm10 je..time promosi leh dpt rm5..akak g watson, cari produk watson deep cleansing nose pore tape...kotak dia kaler pink..kalo x jumpa tnye je kt kaunter nk penampal hidung utk buang whitehead...tp jgn amek biore punyer tau sb yg tu x bekesan...yg jenama watson ni bagus n gam dia agak kuat jugak la....so apa lg,selamat mencuba n semoga maju jaya yer kak senduk...muahhhhh.....p/s: gerenti jd sb sy pakai pun idung jd licin n byk gila whitehead/blackhead yg dia remove

-airianna-

FH said...

Saya taknak cerca =) Nak nasihat boleh... :D

Kembalilah ke pangkal jalan. Itu je.

KAKMELAH said...

nk beli bioglo gakss! x kira! kak senduk sponser la kakmelah.. pahala sponser org tu.. lagi akan menambahkan serii kaksenduk... :p

Let's SHOPPING Uollss!