ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 18 June 2011

Turu = Tido



bila hotmama sebut pasal tido kaki kejang...teringat lak pasal tidooo ni...

sorry pompuan mak cedok idea uollsss...

korang pernah x tido then rasa2 macam kena himpap..bukan himpap dek jantan plak..tu lain yerr...orang kata ada hantu tindih..betul ke..

bila akak tanya ngan doktor...doktor kata akak ni percaya pada tahyul..cinabeng punya doktor..aku bakar klinik ko baru tau...

doktor kata bila tido posisi kita salah ..darah kita tersekat then terjadi lah keadaan " lumpuh separa sedar"..ko mampu lumpur separa sedar katanya...

tapi ape pun akak tetap 50 50 dengan kata2 doktor tu...

tu lah orang tua kata sebelum tido basuk kaki...baca doa..al-fatihah, selawat, ayat kursi, 3 kul...kannn...ini tidak..sebelum tido ko layan mp3 lagu lady gaga

ape lagi mendapat lah hantu lady gaga datang pijak ko waktu tido...

kita sedar tapi rase macam kena himpit..dada sakit..x leh bergerak..bercakap..
time tu lah dalah hati nak ko azan baca doa bagai..kadang tu mau ko baya semua ayat sampai khatam satu muqadam ko baca kan...

ni ade satu kes akak..akak tido..rase2 malam tu baru lepas jimba jimbana kat kareoke ngan kawan2..nyanyi x hengat dunia...penat..balik flat trus tido...

tetiba tengah malam tersedar macam kena himpap..x leh gerak..nak nafas susah..lepas tu kena himpap ..kejang lak kaki...wahhhh...meraung dalam hati..x leh gerak...

ape lagi...azan lah gamaknya dalam hati..doa semua doa akak baca..sampai doa qunut, makan, masuk tandas pun baca...mata mamai2 lak..terperasan lak macam ade lembaga depan mata duk diri..menggigil lagi...

...ape lagi nak baca pun x tau..ujung2 ok..trus x dapat tido sebab kaki masih sakit...

bila akak tanya mak akak kenapa jadi cam tu..jawapan yang di berikan pastinya berunsur keagamaan kan..." sembahyang liat..kuar malam cam burung hantu, tido x baca doa...bukan je hantu himpap ko..entah2 dah berkampung kat hati ko"..sentap kan kata2 tu..

so sebagai selesaikan masalah..download yasin kat hp..nak tido pasang loud speaker yasin kuat2 ..dengan harapan hantu takut lah kan...ujung2 kena gak impap..hambek ko

pagi2 esok mak akak tanya..." sapa lak baca yasin kul 3 pagi tu.." akak jawab " orang pasang yasin takut hatu impap"...jawapan mak akak.." hantu pasang yasin nak halau hantu..mane lah boleh"..

sentap...x nak kawan mak...

40 comments:

Emie Jipang. said...

aku tau kak. pasal ko tak isyak dulu sebelum tido tu. muahahahaha


hampun kak!

Cikgu Fikri said...

HAHHHAAHA..
kak, masa tdor tu, pastikan tidur jgn terlentang..
tdor angkat lutut sebelah.. (cam tdor style jantan)..
then, kalau kena himpap, gerakkan ibu jari kaki...
insyaAllah tak kena hempap :)

Emira Darmia said...

hahaha...nape akak x jawab "org bukan hantu la mak, org seth tan..."

Golden Rose said...

hahaha...mmg cantik jawapan mak akak...

Tijah said...

kellas mak ko nyah. rasa nak buat mak angkat tu...

AdiHana said...

kem slm syg kat mak akak ye *pose lindungan kaabah*

maisarah sarah said...

Pergh agak tersirok gak kalo kena tu kak...kelas mak u.hehehe

Nur Qalby said...

hahaha~ mahap la abg senduk..aku tergelak besar lak..betol gak tu, hantu nak halau hantu..lalalala~ kalau hantu/jin ko pasang yasin mmg dia tak heran,dia akan ikut baca..ko baca la ayat Kursi kak dan pasang surah al-baqarah kalau nk pasang..so far aku terselamat dari gangguan bila tidur berulitkan surah2 tuh..

selamat beramal abg senduk..

b a m b a m ' s said...

adoi kak senduk... terguling2 saya gelak baca entry akak nie..kah3..

kem salam kat mak kak senduk yer.. nasihat bagus terus mencengkam jiwa sanubari den! hehehe

Cik Fotogedik ;) said...

hahahahaha otomatik aku gelak kak baca enti ni. lahar jugak mulut mak ko kak. (sambung gelak guling guling)

SURIA AMANDA said...

gelak guling2 disini....i follow...

Ct Arina said...

pedas gileeeeee mulut mak akak! wakaka!

LiTtle_siS said...

haha... sentap~

bkn rapunzel said...

haha mantap la mak akak!
sentap gitu~ haha

Eri-chan said...

serius jawapan mak takde kona2 dah..direct..hahahah...

Anonymous said...

hahahhaa.. mak akak sgt besttt okeh!! kemsalam kat mak!! ,, slalu gak kena hempap nih sampai nk paksa diri bgn pun takleh padhal rase dah penuh sedar dah..bukan separa sedar.. .. ape2pon kata2 dokter tu lansung takleh wat rujukan. hmph!

-anonimospenakotasusual-

boyarque said...

kata2 ibu yang terbaekkkk! XD

syieda said...

akak, mak akak sgt best!! tanya nak anak angkat tak?? muahahaha..

Mikah Lurima said...

hahahaha... lawak siyes lawak!

padan muka kak senduk! betul lah kata mak kak senduk tu. tapi pengajaranlah utk kita semua.

doktor tu kalau dia org Islam sedihlah sebab dia langsung x percaya benda2 ghaib mcm tu.

Amalina Sulaiman said...

PADAN MUKE AKAK KENE HEMPAP...hohoho...tulahh...sembahyangitu tiang agama...sentap tak? xD

qeef... said...

mak akak mmg kuat bagi sentapan erkk.. pedass betol sumer yg kuar... tp mak akak syg akak tu sbnrnyer,,,

wifenavy said...

Gila laser..tapi cakap mak banyak betulnya!!!

wifenavy said...

Gila laser..tapi cakap mak banyak betulnya!!!

my everything said...

hahahahahaha suke suke suke blog ni!!!! cayalah kaksenduk!!!!!!!

Qaseh Gifts said...

off topik jap.Mana gambar macho abg senduk hari tu?

Apa2 pun, memang la blog ni meriah seperti yg di war2kan penulis blognya!

Ayuraza said...

hahaha...sebijik mak kasi ek..hahah
takpe kak senduk...sikit-sikit la hantu nak menerima ye dak??? hahaha..

kalo hantu tindih takpe lagi..aku takut ko kena hempap ngan jantan je kak oiii..haha

Anonymous said...

ni nak cerca sikit ni nok,,,, ko tu kalau kena hempap ngan jantan lagi suka kan,,, ko sanggup puki ko tu koyak kalau dapat hempap ngan jantan,,,,,

cantekk said...

HAHAHAHA... kelass sungguh Permaisuri...
caya lah!!! ;-D
ape lagi, ko hapal la suroh Yasin tu kak...

Ema Razali said...

hahaha best lah mak akak!!

miera idora said...

hahaaha...mak ko puake senduk!!!

Muhammad Ikeram Mohd Dan said...

ingt akak je molot lahar, mak akakpun molot lahar.. hahahahahahaha.. bestlah akak.. biler nak post letop lagik ??

FAUZI NOR said...

KAK SENDUK,

Dengar sini, KAK SENDUK harus berbanga kerna blog KAK SENDUK mempunya PR 4. Iaitu setanding dengan blogger blogger hebat di MALAYSIA.

KAK SENDUK memang CURLASSSSS.

bighagenjo said...

gahahaha! kelaka tak bole tahan

hakuberblogjuge said...

-sila google pasal ''sleep paralysis''
-tu penerangan dr sudut ilmu perubatan
-dri sudut ilmu ghaib..wallahua'lam
-p/s: jgn sentap naa kak sentap..eh..kak senduk..

m y n a m e i s l o n a said...

kak ko jawe je...wes mangan??

iera said...

hahaha..ayat mak akak mmg best!! sentap u ollsss...

Anonymous said...

hahaa mak xleh blaaa yg kta hantu nk halau hantu..

BudakNakal said...

akak!!! Tolong!!! huhuhu da penat golek2 satu umah ni... hahahaha

Anonymous said...

itew pun penah gak kena himpap2 u.. tapi time dok kat asrama la.. emm.. rasenye mmg hantu la yg himpap, sbb penah buka mata nmpk ade lembaga hitam atas bdn.. takut sgt time tu.. nk jerit pun tak kuar suara.. kan???

Anonymous said...

hahaahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Let's SHOPPING Uollss!