ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 23 August 2011

entah boring uollsss

hoi dah nak raya dah..baru nak hapdate blohg...

puasa2 ni malas nak hapdate..sibuk pi teraweh je kan....kannnn.. walhal ko pose kedai mamak x sudahh2....

uollls dah soping raya ke?...banyak baju tahun ni...kuih dah bape balang dah...mesti banyak kan..mane dalam almari..bawah katil semua kan.......

akak satu x beli lagi...cam ne nak beli gaji xde lagi...bos aku tu agaknya raya ke 13 ke baru nak masuk gaji...saje lah tu nak suruh akak pakai tracksuit di bagi raya kan...sadis tul hidup aku ni...

agak2 bape bajet uollss nak bagi duit raya kat budak2....ada 500..ade 100000?....

aku tengok yang pompuan2 dah sebuk cari tudung maching ngan baju raya...nak mactching gak ngan handbeg n kasut....

dah x sudah2 aku dengar mak sebut2 tudung ariani ...aku duk lah google cam ne lah tudung ariani tu..wah pitam..tudung herge sampai 2oo ker 300 ...pitam..mahalnya...200 tu leh beli sepender stok sampai pencen yer...

tahun ni akak ala kadar je kot...xde persiapan lagi...mungkin last2 minit cam selalu kot...malam raya kang aku terjah jalan tar...himpit2 panas2...wallaweiii...sesak..pitam...

kalau dulu zaman kanak2...raya seminggu dah dapat kasut...duk lah ulang pakai 2 3 kali depan cermin...mane kan pakai baju raya x sudah2 depan cermin..ala2 reheasal raya kan...seronok...

sekarang ni semua nak p beli sendiri...kalau dintis maknenya..pakai je lah baju tahun2 lepas buat raya...ape susah..ko tambah je ropol2 kat tangan..render2 kat leher..dah jadi baju lain kan...
x pun ko xchange je baru raya tahun lepas ngan baju bapak korang tahun2 dulu...x sapa tau pun kan...

ade gak yang duk sibuk beli baju anak...mahal2 baju budak sekarang..pitam ok...baju sepasang sampai ke 80 hengget...manekan belikan baju kanak2 yang besar kutu tu herga dah beratus2...jenama osgosh lah guess lah...kalau ko hotmama leh lah ko soping anak kat guess kan...ni kalau ko feeling buruh kasar tukang kopek bawang kat pasar malam..gamaknya beli aje lah baju anak kat pasaraya sakan ...yer dak?...janji baju..chantek juga...

x lupa gak yang buat muka raya yer..maksud disini...botox di hari raya..ko jgan ingat aku merepek ok..ade ok....mak2 datin feeling sekarang ni banyak kat pusat2 kechantikan..mane kan nak tambah dagu..tambah pipi..mata yang kelopak dah kedut tu tarik bagi tegang...ala2 yang skit lagi nak tergelincir ke liang lahat pun ade datang nak buat muka...x tau lah ape yang mereka harapkan..adakah harapan mereka muka tegang untuk mengadap tuhan..pikirkan....

ape pun cam ni lah ragam nak raya..semua nak baru..baju, seluar, sepender, muka bagai2 lah...katanya setahun sekali kan....gasak lah korang sane..kalau mampu apa salahnya kan....

ha ni lagi satu cerita...sapa yang ade terbaca blog akugileglamor.blogspot tu harap maklum yer...tu bukan blog akak yer...mungkin ayat2 dia macam sama ngan akak...penggunaan perkataan..cara penyampaian..dan teknik cercaan...tp blog akak ade satu je dik non..ini je le..xde yang lain...



54 comments:

Muhammad 'Afif b Khalin said...

selamat hari raya kak senduk!.

Hdyh Matt said...
This comment has been removed by the author.
s.u.h.a said...

pakai tracksuit di pagi raya pon u tetap nampak hot. hehe

fatt said...

sape pulak nak tiru akak senduk kesayangan aku neh?

ala kak..pakai je baju recycle...baju jgk..baik simpan duit tu gi mekah...kannn?

arda said...

selamat hari raya kak senduk :)

Ct Arina said...

bahaha! part zaman kecik2 dok try kasut seminggu sebelum raye dpn cemin tu mmg tepat ah kak senduk! ;D

selamat hari raye kak senduk!!

Anonymous said...

akhirnye kak senduk hapdet juge...berair tgu kak senduk hapdet blog..anyway slmt hari raya...

NenekPenne said...

ahkak senduk buat entry memang best... sila lah update selalu yer ahkak...

selamat hari raya aidilfitri yer..

cik amira hil said...

selamat hari raye kak senduk ! :)

~Miss Honey~ said...

wuhuhuhu.. zaman raya kanak2 la time plg best.. :D

nway, happy raya kak senduk.. (^_*)

Rafidah Farhana said...

selamat hari raya kak senduk :D

takpe la, takde baju baru pun boleh je beraya.


Eh, header baru laa.

saytunt yang fabulous said...

cantik header

kat said...

header tu yg panas maott nokk ahaha...slmt hari raya kak senduk...

bighagenjo said...

:).. selamat ari raya. kak senduk wat botox tak?

bLaCk Roses said...

kak senduk...i lang duka lara i meneman anak kat spital ni sbb operated..bile bc blog kak senduk ni...........selamat hari raya kak senduk.....

shandye. said...

akak shopping last minit raya la baru thrill! hehehe...

bOnggaKaDai said...

^^sLmat raya yg taK LaMa Lgi meNjeLaNg tiBa kaK seNdUk..hihihi..syE peMiNat baRu bLog kaK sEndUk..hUhUhU =)

A.I.N said...

nape kak senduk dh lame x hapdet blog? ni msti kes bz beniage kat PARAM kan? ahakss!!!

R.R.Z said...

rindu akak.rindu akak!!

*200 tu leh beli sepender stok sampai pencen yer...* hahaha...

razzlina said...

ala2 yang skit lagi nak tergelincir ke liang lahat pun ade datang nak buat muka...x tau lah ape yang mereka harapkan..adakah harapan mereka muka tegang untuk mengadap tuhan..pikirkan....


ahahahah terbaekkkkk...selamat hari raya!

Misz Nuriz said...

teknik cercaan kak senduk tu yg best.. suka sgtttttttttt

cantekk said...

kak senduk kaler tema raya thun ni kaler ape?
mesti permaisuri yang tetapkan kaler kan

Lizzie Yasmin said...

mlm raya boleh dpt bju raya RM20 ja kt Jln TAR nuun..

Elle Elyssa said...

selamat hari raya akak. kite pun x ready apa pun lg. duit gaji baru je masuk tapi xde masa nak shopping. balik keje dah letih

pembaca senyap said...

akaks...selamat hari raya...p/s : fahrin ahmad gitew...

DDFABULOUS.COM said...

sentap tengok kak senduk punya header...berdarah hati nok...hehe

fomfuen emo said...

Eid Mubarak buat Akak Senduk yang sentiasa menceriakan hari2 akak dengan posts klakar... Moga ceria selalu ya Ms Reez :)

Ikhlas daripada,
Akak Tembun

Anonymous said...

sy dah baca blog akugilerglemor...yg akak cakap sama ngan akak tu....

tak sama laa...blog akak lagi ayu,sopan dan berfalsafah rasanya...hehe

mismiey said...

btol sume ape ko ckp tu kak.tp kaaannn...blog yg akk ckp tu...(abih kurg pahle pose ak)...laharnye muke die...manusie ke tu.ooppss..pape pon ko lg best kak.hepi hari raya.mehla umah memndgkn ak brye sorg kt ampang ni..kesian

Aila Fadhila said...

x best pon blog akugileglamour.bloksepot tu.. mcm org desperate nak kan publisiti yg mmg sama ngan nama dia..tp mmg betul2 nak publisiti.. n tak funny pon.. buat2 funny.. tdk mampu menawan hati kami.

okbai.. selamat ari raya kak syenduk..

Ayu Sliping said...

kak senduk, hepi giler aku ko dah update blog.. hehe makin hepi tgk muka Fahrin Ahmad.. curlast kau senduk!

Anonymous said...

ai tak de baju raya sbb selalunya jadik cinderella.....dok dapur je

Yana Nanako said...

saya ada buat entry pasal kak senduk.. jemput baca :D

http://yanananako.blogspot.com/2011/08/jantina-kak-senduk-diragui.html

IdaShazana said...

huh...baru kak senduk muncui.
tiap2 hari tunggu, sampai leper buntut

Sky Emma said...

org lain takkan sama dgn my kak senduk! :D

zazook said...

assalam... pertama kali nak komen. kalau mak tu mmg nak cari tudung ariani, cuba la pegi outlet dia. tak tau la outlet lain tapi yg kat pwtc tu ada sale sampai dari rege ratus2 tu turun ke RM45, RM35.... so, sesaper minat ariani, bole la try gi sana...

selamat hari raya!

Anonymous said...

azab la muka http://akugileglamour.blogspot.com/ tu.. kak senduk jauh lebih chantekkk!

azazeal0627 said...

fahrin ahmad?

Anonymous said...

u olsss... aku gile glamer tue bukan muke pondan tue btl pownnn.. tue die rembat dr utube lerrr..

Saiazuan said...

merdeka! merdeka! merdeka!

salam aidilfitri :)

Miscellaneous Smiles said...

selamat hari raya uu~~

Anonymous said...

kak senduk, hapdate lah cerita pasal raya ari tu.. kisah bakar2 lembang ker.. tak pun kisah gi jln tar

Mael Bandung said...

kak senduk raya pakai ape..?
baju kurung..?
...............
OH! AURAT WANITA
1.leggingseksi//2.wanitamelayuseksa

boneka said...

oiii abg senduk..update la cepat!

ShahirMuttaqin said...

bilenye nak hupdate blog kak senduk oii ??? xsabo nak bce cercaan2 akak lg..kannnn....jgn lupe follow blog saya skalii ye kak !

vira said...

hii salam kenal iya dari vira .. :)
jangan lupa mapir keweb vira iya di http://www.rumahkiat.com/ vira mau berbagi pengalaman nih.:)
wah bagus juga iya blog ka2 ... ^_^ good luck iya.....

Anonymous said...

Kak sendukkk oiii..update la blog cptt!!!

far_east said...

selamat hari raye kak senduk...n pasal akugileglamor.blogspot 2 ntah pape dye mengarot....xmeriah macam belog kak senduk....

IdaShazana said...

selamat hari raya....
mana kak senduk menghilang nih, kenapa tak ngadap laptop and update tiap2 jam

Anonymous said...

senduk, regardless of how you being perceived... u really know how to put a big smile on many faces.

selamat hari raya ye!

Anonymous said...

Ko larr antara manusia2 yg menulis dri hati.
Bkn sekadar nk glamor atau vogue... Jdi ni larr rupa semulajdi manusia yg tk hipokrit.
Aku mmg admire ko,kak senduk. Aku jeles tgok blog ko ni.huhu...

Anonymous said...

senduk kau bila lagi nak hapdate ni uouls?? sibuk beraya sampai lupa para peminat keeerrrrr????

Aku intan yann brand said...

Akakkkkkkkk, sy baru mengenali blog akak yg memang hot nih.. bestttttt bangat.. nk follow yer akak senduk.. u r so sporting

cik puan olympus said...

kak senduk... penat dah ni tunggu entry baru... mana hilang ni...

Let's SHOPPING Uollss!