ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 15 September 2012

Duck face



TAJUK KITA ARI NI ADALAH MULUT ITIK.

akak nak tanya korang...apakah mulut itik yag akak maksudkan.....maksud disini adalah posing2 feeling kiut dengan gaya mulut itik...

caranya : buat muka kiut..juehkan bibir kedepan dengan manja...mampu?

sekarang ni macam2 pose akak tengok..budak2 sekarang...yag muka bisa ular tedung pun leh jadi kiut dengan pose ni....kembong kan pipi...muncungkan bibir...semua gaya ada....

yer lah peredaran zaman kan..cara amik gambar pun dah berlainan...dulu pakai camera yang ada filem uollsss...24 keping atau 36 keping...kalau nak amik tu kena betul2 kalau x rugi filem...lepas tu kena pi kedai lak cuci...duit lagi....tapi...semua tu jadi kenangan tau..ada bukti leh simpan...bila dah tua amik kuar tengok balik...ketawa sorang2....

sekarang semua digital...semua pakai DSLR lah...camera phone ...digital phone...semua simpan dalam memori card...x print out pun...kalau orang tanya mana album gambar ko...jawapannya..bukak lah facebook i... x best kannnn

makanya apek2 kedai gambar sekarang ni nganga je lah xde sapa nak cuci gambar...sian ko apek....FB tu semua duk pose mulut itik..x kira lah ..muda tua...jantan..betina..semua mulut itik....

pada sapa yang mmg natural comel tu...ko amik gambar tengah korek hidung pun comel...tapi yang x berapa nak siap wajahnya tu..semua duk pose mulut itik bg nampak kiut....


kembong nya pipi ko dik...kurang muncung tu....

tu dia...ni gaya itek serati manja namanya...itiknya mulut ko dik..jaga jaga..mau cina kedai itik gantung nampak ko abis ko kena sembelih buat nasi itik...



cuba ko buang kan bulu mata pelsu tu..padam celak..buang lence korea tu...buat mulut biase...maka muka ko biase2 je...sebab mulut itik tu nampak kiut skit je kannnn



halah halah halah..... dik akak nak tanya ko..dalam bulan ni brapa kali ko dah kena lempang?...nak akak tambah x?

itik di jamban namanya ni...tengok belakang tu...bukan dalam jamban...


ha apa tu?.... kiutnya....halahhhhhhhh


ha yang ni namanya pose itik sejoli...kembongnya pipi ko dik...macam ada bola tenis dalam mulut ko..


mmg itek sebenarlah ko ni...pose lak tepi landasan keretapi...mau ko di gilis jap gi..trus jadi itik penyet..

eh tetiba pose cam ni kan...dik ko print gambar ni ko postkan kat mak ayah ko dik... pasti dia suka...halahhhhh

( harap maklum gambar di ambil dari sumber yang sah gitew...akak bukak google type mulut itik n kuar semua ni...kalau ada sapa2 tengok pic dia ada kat sini dan telah di hanjengkan oleh akak..maka ko jgan marah akak..ko marah lah google kenapa pic ko ada kat sana bila akak search mulut itik...so what!)

so apa yang akak nak buat kat sini..akak nak buat pertandingan mulut itik terbaik...x kisah berapa banyak korang nak anta pun boleh...ni sungguh ni..sapa menghantar gambar sendiri dengan gaya mulut itik terbaik bakal mendapat hadiah istimewa dr kak senduk...

so sila hantarkan gambar korang yang kiut tu ke admin akak... shamsulhairi@gmail.com now..

sila sertakan :
  1. Nama samaran
  2. umur
  3. dimana gambar di ambil
  4. no tel (akak akan rahsiakan)
  5. email.

hihihih...x sabar aku nak tengok pic gaya itik korang...lepas tu ...tau lah nasib korang...

58 comments:

Kifli Mally said...

baik kakak kami akan buat :) hehehe

Laila said...

Kalau kekanak sekolahan yg buat muka itik.. aku boleh accept... Tapi kalau dah kertu tahap nk menopouse buat.... Aku rasa nak lempang. Tujuhpuluhbelaskali... Annoying gilos...

Anonymous said...

Hahahah x tahan gelak sampai terguling2..

IdaShah WC said...

adoiiiiiiii mulut itik gak jd pujaan ramai wakakakahhh

Yuyu Zulaikha said...

kak senduk ni nak kena ni.. haish.. gambar yuyu zaman budak budak pun dia tepek.. :)

Mass said...

Hahaha.....lama kak senduk x hapdet...sekali ha..entry sungguh berilmiah......gud point.....mcm2 peel bergamb bdk zaman skrg ni...

Hani Othman said...

hahaha... saya tak penah pose mulut itik tapi contest kak senduk ni macam menarik ja... saya gtau siap2...kalo saya menang saya taknak hadiah senduk... hehehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...

ter detect 1 gambar budak blogger yg blh tahan pemes gak.. ksungguh ke nk buat contest mulut itik ni. nak join ni.. wakkakakakaka

Lizan said...

edeh...sakit perut gelak..kihkihkih.. kak senduk memang kelasssss...

FatihaNur said...

haha nak kena tgkap itik pastu paksa dia senyum tgkap pic...

mesti menang kan...hahahah

FatihaNur said...

haha nak kena tgkap itik pastu paksa dia senyum tgkap pic...

mesti menang kan...hahahah

Amin A. R said...

Kherlassssss kak senduk dah ade admin gituh kennn........

FARAH deeb said...

Alaaaa ku takde molot camne nak masuk ni kak!!!! Muahahaaa... jangan kate hitik, nak wat molot hanjing pun tak dapek! Weee... My latest entry Ghaye Ghaye Ghaye!

Elsie coolzzzz said...

cuba kak sendok try buat plak confirm tomeeeellll hahaha

Anonymous said...

yg pic no 3 mcm puki.msti puki bdk 2 busuk an?ha3.

crescent said...

hahaha...sumpah funny entry ni...terbaik lah kak senduk...

Unknown said...

serious ai tergelak baca komen uols about molot itik nih...

Hazman halid said...

Senduk.. cuba pose mulut babi.. sesuweii..

mamma mia said...

hihihikk..klaka sgt ok akak senduk..kesian depa tuh...ape malang ngat lah naseb mereka.. :D

syiela said...

hahaha saya takde mulut itik tak dapeklah nak join :)

cik ika said...

eh3..gmbr saya pown ADE..ni nk mrah besertamalu ni..

Adika said...

mak saya dah siap buat wallpaper dah kak gamba saya tuh.btw, thanx kak amek gamba saya tu tanpa kebenaran. i feeling retis! HAHAHAHAHAHA

Somel-somel Adliza Azilda said...

nak anto penyertaan pun pikir byk kali ni =p

Q said...

hehehehehe..yelah kalau muda seronoklah bergambar mcm tu :). Suka sgt ade entry baru blog ni.

Anonymous said...

Sapa soh pose mulut itik?

saytunt yang fabulous said...

terbaikkkkkla kak

Aleeya Atinza Saaid said...

kak senduk buat la plak mulut itik tu kak..nk tengokkkkkkkkk haha

wifenavy said...

Ha hah.. Baru jumpa perkataan yg sesuai utk kekdah bergambar muncung2 tu yer!!.. Eii.. mmg tak berkenan sgt sepupu sepapat yg memuda tu bergambar cenggini

Zura Lee said...

ada gak manusia yg aku kenal amik gmbr mulot itik mulot kembung tuh, dia nk cover gigi dia rongak sebenarnya... rs cm nk simbah ngn air paya jer !!

SUHANA SHUKOR said...

hahahhaahh!!!!! apa nak buat..tak dapat lips mcm angelina jolie tepaksa la buat mulut itik nk nampak cute

Anonymous said...

ko sumpah kelakar macam hanjeng. part ko kata kat gambar yuyunam tu bukak bulu mata pelesu, korean lenses, celak bagai terus muka biasa itu tip top. mesti dia nangis tak berlagu. kau kerlas. sian sume yang dihanjengkan.

BoLong aNak sempoRna said...

Bonggaaa... kakak juga terbaek...

Anonymous said...

pic number 3 cam sial...HAHA
ilang tensyen aku bace blog ni

Anonymous said...

Adoiyaii sakit perut baca entry kali ni. Kak senduk mmg terrrbaik! Klo ppuan yg buat blh thn lagi, tp tetiba lelaki yg buat duckface kan, mmg mcm jahanam!

Anonymous said...

PIC NO 3 TU SEBIJIK MACAM ITIK!!GELI TENGOK..HAHAHA..HAMBIK..BIG CAPITAL AKU BAGI..

MIYAMIENATASHA said...

bahahaha...kelakor..

rull said...

Hi kak..ni first time aku tgk blog kak..mmg best..tringin nk kwn ngn korg sume..tp biala ikhlas..kn2..jmla kwn ngn sye..haha..kalau nk cntct..cntct je fon ni 0132030549..relax je ltak no fon kn..xpe..aku x ksah..xde hal la..

nuRuL aZieRa said...

hahaha, cam setan muka aku pun ada....dem je. aku nak santau kak senduk ni..... ~_~

RAVEN said...

Experesi wajah boleh dibaca. mengkut pengalaman saya model mulut itik akak tu.... yang sorang tu macam orang meroyan... yang sorang tu macam kalah judi...yang sorang tu macam kena pelet.......yang sorang tu macam tengah angau....yang lain macam kena sampuk.

♥nrina♥ said...

salam ziarah

hihi..teringin nak buat tapi x reti dan sgt buruk..x comel langsung haha..

Elle Elyssa said...

krem mulut nih nak buat mulut itik. cemana lah budak2 skrg ni leh survive dgn post mulut itik tu

Anonymous said...

Gambr no 3 mcm itik btul.geli tgk bibir dia eeeeeeeeeeeiiiiiiii uwekkkkkk!!!!!!!!!!!

seli said...

tah la uols, kdg ada yg mmg kiut tu takleh nk sangkal la. tp kolo da manjang pose molot itik, mmg myampah la. mgedik je keje. good luck la utk yg bakal anto gmbo kt kak senduk nanti ea =D muhahahahahaha

Anonymous said...

senduk... ko mampu buat mulut itik guna burittt!!! aku mampuuuu noks.. ko jgn jeloss sbb ko xde puki!!!

Nens Collection said...

ekeke..comel2!..nyampah pon ade..haha
saya x reti nk buat mulut itik..tp sbb mulut itik arini sy dh follow akak..cam anak itik ikut mama itik..hehe

Intai2 said...

Hi, jom lawat intai2jantan@blogspot.com

Anonymous said...

bongok la kakak ni... x sabarnya nak masuk pertandingan

Angah said...

dah masuk umo 3 series boleh joint tak kak? bukan apa, takut kena lempang tujuh belas kali :D

Fifi said...

ape ni kak..ape hak akak tak hapdet blog ni haa? ni yg nak cerca akak ni.

Naikjeep said...
This comment has been removed by the author.
Mr Cruzzo said...

Hahahahaha... Lucu lah!! I need to follow this blog!! Hahahaa..

Aleeya Atinza Saaid said...

hapdet laaa kak senduk oiii, bukak je mulut itik neh kuarrrr rimas aahhhh..nk entri baruuuuuu

Wany Duan said...

Kak senduk ni melampau dah tau. Takde tanggungjawab dan kesedaran sivik... Apasal tak update blog? Q

Anonymous said...

AKU MMG MYAMPAH GILER KLAU ORG WAT DUCK FACE NI..LAU COMEL XPE GAK..NI 1 LG AKU MENYAMPAH BETUL DGN KAK SENDUK NI,,STAHUN SKALI JEK UPDATE BLOG..SEDEEYY!!!

Anonymous said...

deyy hakak, femalas sunggoh nak hapdate... ko tau x, haku dahler bosan xde keje kat opis, balik2 entry duckface ni aku tgk... pemalas nyer kakakkkkk!!

Anonymous said...

dah 23/11/12 dah pun Kak oooiiiii.....hari tu masa gambar hilang...ingat insaf dah....tak update jugak? Hmmmmm...hhhh................

Anonymous said...

kenapa gambar semua hilang ni akak senduk ;(

Anonymous said...

nak join la kak....haha

Let's SHOPPING Uollss!