jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 19 March 2013

Cerita Pembaca

hi uollsss... 

sorry banyak keje sangat sangat sbb tu xde masa nak update. sorry guys yang tunggu cerita2 merepek akak.
cam ni lah lumrah hidup..makin tua ni makin kurang idea nak tulis blog. 

beberapa hari akak x update ni rupanya banyak orang komen2 blog akak.. slah satu comment yang menjadi perhatian akak adalah comment dan cerita ini... akak nak kongsikan cerita ni sambil komen sikit2...
kisahnya tentang dia yang telah berubah...
akak ada mintak tuan punya diri share gambar dia kalau dia sudi..yer lah orang ni nak juga akak kenal..buat tatapan semua untuk mengajaran..tp dia refuse..so xpe lah...kat sini akak kongsikan cerita dan nasihat dia...



Assalamualaikum,
OK, jangan salah faham, aku cari blog2 PLU untuk membantu. aku harap ko dapat masukkan story yg aku nk cerite ni dekat blog ko..please,

"macam mane aku ubah diri aku untuk tidak terjebak dalam dunia plu..dah lebih 3 tahun, alhamdulillah aku berjaya. aku just nk tolong korang semua agar korang tak tersesat jauh sangat macam aku dulu.

1. dulu aku terjebak dengan club gay, mase tu baru habis study, bercampur dengan org bukan, culture shock, time bulan puase pun aku pergi jugak, tapi habis ramadhan, hati aku jadi tak tenteram, pikir bukan2, pikir pasal neraka,azab dan bla bla

bla...jadi aku berazam, Aku bersumpah dengan Allah yg aku tak akan jejakkan kaki aku dekat club, kalau aku pergi, aku akan mati dalam keadaan hina, di panah petir dll. Alhamdulillah sampai sekarang aku pegang janji tu, sebab, bile kite janji

dengan Allah,kita akan takot, sebab DIA ada kuasa & kita dah buat perjanjian, so aku pegang betol2, alhamdulillah aku dah tak jejakkan kaki ke situ.

2. Ingat Mak Ayah. mane yg "adik2" tu pikir pasal mak ayah, memang betul kita tak diminta lahir macam ni, naluri songsang macam ni, tapi bile kite jalan lengang lengok, dressup adik2, tergedik gedik balik kampung, mak ayah yang tanggung

malu, orang mengate anak die, dieorang yg kene tanggung tu semue.. memang betul "Be Your Self", tapi bile dah "Be Your Self" mak bapak tu yg kene sindir, malu dengan jiran2 & saudara mara. kita tak pikir ape2 sebab kite kat luar. Cuba

bekorban untuk mak ayah, apesalahnye kite abaikan naluri & sifat semulajadi kita ni demi dieorang kan.

3. cara ni kejam, Tingalkan kawan2 PLU korang, kalau nak jugak, berkawanlah dalam 2,3 orang je. Sebab, time korang nak berubah, dieorang ni akan tetap maintain dengan cara2 dieorang...so kite yg nak berubah ni pun akan terikut-ikut balik

dengan care kite yg lame. Tak payah mesej, tak payah jawab call, tak payah hangout dengan dieorang..kalau nk pun sebulan or 2 bulan sekali tak ape. jangan selalu. cakap je korang busy & ade masalah. Mule2 memang berat untuk dipraktikkan,

tapi lame2 akan ok jugak. percayelah. Tapi risikonye korang akan rase sunyi, boring, tak tentu arah dan lain2. Tapi ingat, sampai bile korang nak macam tu?? Pikir korang nak berubah je.
(bagi akak lak..x perlu sisihkan kawan asal kita tahu jalan mana kita pilih.. sejahat2 kawan kita pasti ada baiknya...kalau kita putuskan tali persaudaraan itu kan lebih buruk...apa kata kita pelan2 bersama mereka untuk buat kebaikkan...salah cara ko ni.. akak x setuju)
4. cari kawan2 baru dalam alam maya ke, yg penting deiorang tu str8. try begaul dengan lelaki2 str8. memang sangat2 susah sebab dieorang akan pandang kite ni lembut. sampai sekrang aku susah lagi nak bergaul, jadi aku banyak mendiamkan diri. jadi pendiam. memang merane hidup sebab kite dah biase huha huha tibe2 jadi pendiam, tapi tak ape, Tu namenye Pengorbanan untuk ke arah yg lebih baik.
5. Cube tanye diri, adekah Naluri songsang ni Allah sengaje nak bagi ataupun Itu sebenarnye Hasutan Syaitan??? kadang2 kite selalu salahkan takdir, tapi pernahkah kite terpikir syaitanlah yg menghasut kite dari kecik untuk jadikan kite ni GAY/PLU.

6. Aku percaye korang mesti pernah dengar ayat ni "pelacur bagi makan anjing kelaparan dapat masuk syurga. & seorang anak yg banyak berdosa & derhaka dapat masuk syurga sebab mak die doakan die hari2 supaya die masuk syurga." INi

yg banyak PLU pegang. TAPI korang jangan terlalu taksub dengan bende2 tu, Itu bukan alasan untuk korang terus terjebak dalam maksiat gay. dosa tetap dosa, nerake tetap neraka.

7. Ingat dalam kepale, Rasulullah tak terime orang2 yg menjalinkan hubungan songsang, kite pikir kite nak syafaat die je mase akhirat nanti.

8. Belajar-belajar buat kerje kampung (bagi sape yg memang orang kampung). memang adik2 kebanyakkanye tak reti. Korang try push diri korang buat menukang, mesin rumput ke, menebas ke dll. insyallah, dari adik2 boleh jadi Lelaki Str8.

9. pikir, Jangan salahkan orang lain kalau depa tak terime kite, kutuk kite ke padahal kite sendiri yg tak nak ubah diri kita. kite yg tergedik, buat bende songsang, lepas tu marah bile orang hine.

10. Masukkan dalam kepale, kalau kite berjaye berubah, Insyallah, Syurga menanti kita sebab kita Berperang & Berjihad untuk Nafsu yg sangat2 Besar & Aneh. bukan semue orang dapat peluang macam kita ni.

p/s: Dalam korang nak buat tips2 kat atas ni, korang akan banyak menderita dari segi mental, tapi tak ape, ini untuk perubahan diri kite supaye diterime masyarakat & Allah. Aku harap sangat ko dapat post bende ni dalam blog kau, sebab aku nak 
membantu. aku dulu pun macam tu. Mohon semua doakan akau agar aku kekal berubah & tidak terjebak dalam dunia songsang lagi, amin..Assalamualaikum"
ini akak nak komen skit...
bagi akak berubah kejalan yang baik pasti ada dalam hati semua orang. sebagai islam kita tau batas kita..dan tau apa yang bakal di hisap di akhirat kelak...oleh itew kita renungkan dan mari lah beramal..
mungkin berubah secara drastik tidak boleh.. tp mulai dengan hati terbuka..dan banyakkan berzikir dalam hati...insyaallah.
p/s : akak tertarik dengan ayat dia ni . "try push diri korang buat menukang, mesin rumput ke, menebas ke"..
demi tuhan akak cakap rumah parents akak dulu mmg akak ngan bapak akak yang tolong buat..jangan kata menyimen..pasang atap..plaster dinding..wiring bagai semua akak buat... kalau menebas jangan kata lah..lama dulu akak dah buat... kita kalau nak berubah x perlu menyimen bagai baru nak keras berubah... banyak kat luar sana buat kerja2 pompuan ..mengait, menjahit bagai..tu dia...anak lima...
hati itu penting..dan ikhlas melakukan sesuatu...
sekian wasalam...
abang tolong betulkan tudung senduk jap..senduk nak pi ngaji... lalalalala

47 comments:

Boy said...

Yup setuju ngan kak senduk, x perlu tggalkan kawan2 atas tema "ingin berubah"
Cubalah tunjuk nilai2 murni ko tu pade kwn 2 ko, mane tau satu hari nnti berkat niat nk berubah tu kawan2 ko pun follow, haa kan dpt pahala en abg.
/Ko pikir kwn dgn org "straight" tu kompom ke diaorg tu "straight".....ooopss
Yeaaa org pertame komen :-p

Anonymous said...

lama x tengok ko panjat atap...huhu

Kak Senduk said...

kannnnnnnnnnnnn

Anonymous said...

Kak senduk oi aku email awat tak replyyyy. Pakai lg ke tak email hg tu.

Anonymous said...

haha setuju cakap kak senduk! I pun salu wat keje tukang2 sampai la sekarang!Simen rumah, mengecat, tebas rumput sumer memang dah pro sangat tapi patah2 tetap ada kau! Niat hati pun nak berubah but I wat slow2

Anonymous said...

suka bab yg last tu...bab betul kan tudung tu nak gi ngaji tu hahahaha

Anonymous said...

lembut x semestinye gay..keras x semestinye str8..
cam ne nak bergaul ngan str8 klu tgk dieorg pon boleh merembes..hahaks

embun suchi said...

Sweet sgt caption gambar last tu.
Apepon, semoga allah permudahkan jalan kita untuk ke arah yang baik2.

monas2petronas said...

Gamba last tu tak tahann.adoii..akak senduk garpu.....sini ada sorg laki sangat taff..tapi terer ngait tauu..rilek je dia ngait badan taff ketak2 keras .jd btol la nak keras x semestinya menukang.

Kak Senduk said...

Eh kakak dr jakarta pun ada komen. Kita suka blog awak tau. Pak sandy apa kabar

Anonymous said...

salam kurang setuju dengan idea tuntas ini.. kita mmg tahu kehidupan songsang ini dosa... tp syanag kita kene ingt tau... ini adalah jihad kita (menurut kwn sy. seorang ustaz.. mmg susah nk buat tabiat nie... bygkn conthnya sy dh hidup dlm dunia gayboy nie dh 25 tahun... kaka senduk lglah.. lg lamakn... sebb faktor kekertuaan... mana boleh kita drastik berubh... kena cket2x berubh.. berubh cket2x... biar ada azam... tok berubh.. Allah tau... kita hamba dia... sama2xlah kita berubah... tkot berubah terlalu drastik nie.. makin ramai gayboy kt tanjung rambutan... hakhaiiiii... kak yal ajer kter!!

Gee GTG said...

salam..

everyone can change..
to be better person..
sebab kita tak tahu mati itu bila..
dan mati itu adalah pasti..

sekadar nasihat..
chill out..^^

p/s: nice sharing..

Aris Poaka said...

wack aries libra

urm...zina da lame tinggalkan. Da baper taon ntah? Tp suka kat laki tu still ade...utk berzina. Sorry. I said no to zina! Bukn snang kak nk tinggalkan dunia songsang ni. Kne pelan2. Tp x tahan la bile ade yg ngusik2 lagi. Ahakz! Tp mmg dah x dkt dgn zina. N rasa tawar hati pulak. X best. Da syok ngn cikcapanz je skrg.

uumee said...

Selalu orang salahkan Allah bagi perasaan untuk minat dekat kaum sejenis, kira tak boleh buat apa.

Selalu terfikir apa hikmah Allah bagi perasaan tu??

Sampai satu hari kawan cakap perasaan untuk minat dekat sejenis itu ujian Allah kat seseorang. Bukan bagi saje suke2.. disebabkan ini ujian, kita kena lawan untuk kembali ke fitrah..

Sungguh bertuah kalau terpilih tetapi mampu untuk melawan, kerana Allah akan kurniakan sesuatu yg hebat untuk diri seseorang itu..
Kan surah Al ankabut ayat 2-3 menceritakan tentang imam dan ujian..

Sama2 lah kita yang tersesat kembali. Tak rugi..
Apa yang paling dekat dengan kita?bukan keluarga, bukan duit, bukan harta.

Tapi mati..itu pasti, semua pasti merasakannya.

Ini untuk diri juga, dan semua

Anonymous said...

mdh2an,allah mmbri hdyh kpda ownr entry kali ni utk brtaubat.untglah u senduk,x pyh taip pnjg2,ada org tlg taipkan,ha3.i pn plu gk.trkdg trfkr gk,kawen ke ak nnti,kalo da kawen,blh ke nk wt ank.prnsp ak,slgi nlri ak ting tong,ak x kn kawen.maaf kata,bkn ak ni ego,tp dri ak dera bkl istri ak,n skdr nk cover yg ak ni bkn gay cuz kawen,baik x yh.btw,jgnla smpai tggl kwn,ak x prcya la pgrh rkn sbya ni.smuanya ats indvdu trsbt.kalo ko nk,ko wt,kalo ko x nk,ko x kn wt bnda tu.btw,allah x tgk dri mn kta mla,tp allah tgk d mn kta brakhr.smga kta dbri hdyah olhNya sblm nywa d krgkng.amin.

Anonymous said...

Entry yang sangat bagus. Ada gak a few gayfriends yang sangat adik2..tetiba menghilang..tup tup nak kawin. hah hamek ko sekarang dah ada anak sorg or dua..

semua orang boleh berubah. anggapla nafsu songsang tu dugaan oleh Allah terhadap hambanya yang terpilih.

Anonymous said...

dear kak senduk,

bagi saya, dosa is dosa. guna kredit kad berdosa, makan rasuah berdosa, tipu claim berdosa, tiru assignments berdosa, buang sampah dari tingkap kenderaan berdosa, curi siaran astro berdosa, jumpa bomoh berdosa, download torrent berdosa, main pelacur berdosa, melanchap berdosa, merokok berdosa .. dan gay/plu pun dosa. so kenapa kita suka beza2kan antara dosa? dosa kecik pun kalau secara sengaja diulang2 setia hari dah boleh dianggap meleceh2kan hukum ALLAH s.w.t., kan?

soalan saya kenapa gay/plu nih ramai yg anggap hina, keji, and kalau boleh nak diludah-ludah sebab benci yg teramat? kalau betul benci dgn perbuatan berdosa, kenapa tak ludah jer tok penghulu kampung yg jelas2 makan duit subsidi org kampung, kenape tak ludah jer pakcik yg selamber buang puntung rokok dari tingkap kereta, kenape tak ludah jer kawan kita yg terang2 main perempuan, walhal kalau nak dipikirkan betul2, perbuatan buang sampah, makan hak org lain etc., ni lebih dahsyat kesannya kpd masyarakat dari perbuatan gay/plu, betul tak?

contoh: kalau projek bina sekolah rendah melibatkan rasuah (kickbacks), siling sekolah runtuh disebabkan kualiti bahan yg low-grade, boleh menyebabkan kematian! ... soalan saya kenapa masyarakat kita tdk ada perasaan meluap2 marah dgn individu2 yg terbabit seperti rasa marah terhadap golongan gay/plu? ini yg dikatakan sebagai hipokrasi.

pikir2kan lah, semua manusia ada weakness tersendiri, saya, awak dan semua. golongan gay/plu ada ujiannya, sama seperti kita yg lain. kalau kita sendiri rasa susah/sukar utk berubah, utk tinggalkan semua perbuatan berdosa, jgn expect golongan gay/plu utk sebegitu mudah utk bertukar. semua ini ambil masa, dan kalau tak mampu utk berubah pun, kita tdk ada hak utk mengeji selagi kita tidak mampu utk menegur perbuatan berdosa yg lain, hatta sekecil mana pun.

Anonymous said...

mula2 baca macam okla... tapi bila hujung2 penulis tu dah macam merepek dah.. nak bertukang segala bagai. kalau dia tu gay anak org kaya anak menteri ker tan sri ker dato ker yang berpuloh2 org gaji kat umah nak bertukang celah mane? apa pun nak berubah ker apa ker semuanya base on HATI dan KEIKHLASAN serta KETABAHAN UNTUK BERUBAH.. jgn dalam senyap2 ko tgk jantan anunyer terus kembang!!

HangKebon said...

As salam kak senduk...

perubahan kalau secara drastik tak elok...pelan2 la kalau nak berubah.....aku pon tak setuju sampai kena tinggalkan kawan tuh...mmg la kawan2 boleh influence kita...tapi kalau kita kuat, insyaAllah boleh tepis godaan kwn2 tuh...semuanya bermula dari diri kita sendiri.....yang penting hati kita kena ikhlas nak berubah...insyaAllah, akan dipermudahkan Allah swt....aamiinn...

Faris Muhamad said...

salamualaikum uols dan kak senduk.

first of all thanks for the info. entah la kak non. cakap memg senang. mek nak ucapkan tahniah pada yg berjaya. mek pun ada kawan yg dekatkan pada agama, dan at the same time dapat keluar dari dunia camni. but at the same time, perasaan tu tetap ada.

kadang kadang, mak rasa pelik dan tertanya tanya, why Allah create the feeling in the first place. kalau nak cakap syaiton yg hasut kita, kenapa Allah create syaiton in the first place. yes its all dugaan. dugaa untuk umat dia yg mampu.

tapi bila mek tengok culture overseas, mek rasa sangat sedih. cuba bayangkan bila uols keluar ke city dorg, and nampak gay couple bawak anak berbondong bondong. mek sangat sentap. sentap sampai terjatuh ke lantai sampai meratap.

mek harap kita masih ada batas2. mek sokong ape kak non cakap. asalkan kita tahu batas2, tahu pahala dosa. mek setuju. kita kena keluar slow. maybe boleh stop dulu any sexual activity. pastu berusaha toward good things.

chaiNOK! xoxo

shuweet said...

hehehe..aku ni mmg ramai kawan plu/gay/maknyah/lesbian..tapi takde pun dorang pengaruh untuk jadi cam dorang..kawan2 ni tak semua jahat..mungkin luaran nampak jahat hati kite taktau...so kesimpulannyer nak berubah kene la nekad bebetul dalam diri..ye dak..

Anonymous said...

sambil kibas-kibaskan tudung kak senduk...

Anonymous said...

Aku jth chenta kt ko senduk.....

Op Anaz said...

Baru2 ni aku kena kacau ngan Gay.. 1st time kena ngorat.. biasa aku yg mengorat...haha

Anonymous said...

Proud of you Kak Senduk sebab berani post entry macam ni. Even pada sesetengah pihak, issue macam ni agak sensitive kan.

Proud of you kak!

alialisa said...

alah alah penyibuk nyee dia tu hahahha

Anonymous said...

..kelass ko kan kak siap pnjat atap bagai..ak lg kelasss ko pnjat pokok klapa lg..x ke haru siap kepit2 lg.. huahua..cam anak dara ko..wat En brubah alhamdulilah da brubah ko kan..Sesungguhnya Allah menerima taubat seseorang hamba selagi nyawa belum sampai ke halkumnya..cam ak ni niat da ade nk brubah pelan2 k jgn smpai nk buang kwn lak..lau niat da ade Allah pasti tunjukan jalan..insyaallah..

ustassss said...

kat facebook lg bnyak ustatpantat tak bertauliah.mencik

Anonymous said...

excuse me kak senduk.. ada typing error di siteewww.. bkn hisap tp hisab okayy.. kannnnnnn!

Anonymous said...

Bila org yg xde feeling tuh nk ckp kt org yg ade feeling songsang tuh, mmg bagai org bodoh tak tau papa nk betulkan org expert pnya kja. Ckp bole la. Ko tak tau ko diam.

Anonymous said...

Masa memondan....
-Dosa main ngan jantan
-Dosa dragg dan skirt bagai
- Dosa minum arak dan club bgai
- Dosa kacau2 jantan dan seumpama

Apabila konon2 nye berubah nak jadik jantan sejati.......
- Dosa berzina ngan pompuan la pulakk, siap cubit2 pepet lagik.... Opsss sorry kak sendok...
-Dosa skodeng or ngorat awek bgai...
-Dosa minum arak n clubing dan sewaktu
-Dosa walaupon da kawen anak 5 tetap nak carik supliment ( konek juga yg di carik)

So kesimpulannye dosa berada di mana saja....
Maka kak sendok marilah kita berjemaah betolkan tudong.... TAK PASAL..........

melor_berduri said...

dear kak senduk n pencercas sume,

masyarakat mmg bnyk memainkn peranan penting, terutama dalam hal gay, plu, pondan, n yang sewaktu dngnnyer.
Kita berada dlm masyarakat yg conservative, in many ways, the way we live, the way we talk, hierarchy, everything.
it's a good thing, but there is always a drawback. people easily assume people like us as sinners, even worse apostates.
they assume we chose this but we didn't, well, at first.
lahir2 dah lembut, n masyarakat pandang hina, so, mana kita nak lari selain daripada orang yg macam kita juga? kan?!
Lady GaGa slalu suruh fans dier be yourself, and be proud of who we are.
It's true, be yourself, be proud of what is given to us,
tapi, does it means we can simply parade all the "gifts" and make other people uncomfortable?
NO
macam dalam Islam,
ramai wanita yang dikurniakan kecantikan, muka cantik, rambut lahir2 dah hazel brown, boleh kata perfect.
but still, they need to cover it, untuk elakkan laki2 yg extra horny drpada ambik kesempatan.

same case goes to us,
to be honest, I mmg plu,
n also my friends.
in public, we act like a normal guy, more or less like wearing a mask, pretending.
but when we're just among us, we just let everything out.
most of my straight friends know who i am, n alhamdulillah, they accept me for who i am,
at first, it is hard to pretend to be someone else,
But hey, nak seribu daya, x nak seribu dalih,
As urban as kl is now, mindset masyarakat Malaysia, in general is still conservative. X kira la, melayu ke, cina ke, india ke, yenna tepi jalan ke,
to make people accept us, we have to make people respect us first.
bukan susah nak runtuhkan tembok "gay-n-pondan-tuh-hina-nak-mampos"
be yourself, tp jgn la over sngt kan,

everyone wanna change, in many ways.

Anonymous said...

kak senduk...

nk upah pasangkan plaster siling umah br org bole??? msti vavavassssss umah i gitewwwww...

Anonymous said...

poko pangkal dari hati sanubari masing2..

Anonymous said...

hahahahahahaha..sheyaLLL..yg Last part tu yg bEst.."abg..tLg btuLkn tudUng seNduK jap..seNdUk naK g NgaJi"..hahahahahahahaha..

adzairdawati makdara said...

semoga beliau kembali ke jalan yg benar..

Anonymous said...

Hahahaha
Aiyo..typo yg different meaning sgt!!!

Art Mohamad said...

hurmmm...
"NAK BERUBAH ITU MUDAH...TAPI NAK KEKAL DENGA PERUBAHAN ITULAH YANG SUSAH" ~ Dr. HM Tuah

Anonymous said...

pokok pangkal hati lau nk brubah.. i ni lesbian..7 thn i lari dr kwn2..mmg da brubah i lari keluar dr negeri ke satu negeri slama 7 thn..rupa2nya mana tempt sekali pun mmg ade klompok camni..satu tahap i rasa naluri i ke arah less jugak..apa yg harus i buat lg..moralnya bg i la toksah la nk buang kawan ke family ke sedara ke xde gunanya..pokok pangkal hati je..kalau la hati manusia ni ade jual spare part lama da hati ni i tukar baru uollss..

Aleeya Atinza Saaid said...

eh eh blog ni da beroperasi balik yea...aritu under construction lagik huhu

Anonymous said...

senduk!!!!! hadik ko buat hal kat alam maya nih!! http://www.ohbulan.com/video-siapakah-lelaki-ini/

Anonymous said...

Apasal selalu sangat orang kait lembut ni mesti PLU.
Serious, aku lembut. Aku lagi suka menari daripada main bola. Daripada apa bendanya....tak main bola pun.
Aku boleh memasak, menjahit semua tu.
Tapi aku bukan gayah pun...
Nak suruh aku minat jantan? Terajang kang. Tak kuasa aku nak bercumbu dng abang misai berjanggut. Berbau jantan. Lembut lembut aku pun...tetap aku syok tengok awek. Tetap terbuat dosa tengok gambar tak senonoh (ni bukan suruh korang tengok gambar gitu pasal nk bukti st8, aku lempang kang).....tapi aku nak cakap lembut tak semestinya gayah, keras macho tak semestinya st8. Ada je homosexual berbulu,botak,berjanggut, takder rupa lembut langsung.

saraQesya said...

Aku stuju dgn ko anon

MakMonas said...

Eheh.dh lama la baca.sejak kita ber geng dgn tijah tu ha. Pak sandy oke. Update lerr selalu yee

Anonymous said...

ahh kau! propa

Mikah Lurima said...

Description imej tu potong stim betul lah kak! Hahahaha... btw, alhamdulillah utk abang tu. InsyaAllah kita doa yg baik baik je ya. (:

vin tt said...

Hi sume. Sy ummi. Nnti add blog sy. Ade mcm vid psl diri sy. Jge ade mcm2 pic. Add rmai2 ye. Oh abe j. Student medic india. Asal kelantan. I will show you all. Hehe

Let's SHOPPING Uollss!