jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 7 May 2013

kalau muka monyet mekap 3 kati pun x kan jadi merak kayangan...

hi uollssss...pe kabar...

semua masih lagi dalam demam undi?...puas hati dengan keputusan undi?... pilihan dah di buat keputusannya kisa setuju je lah kan...moga siapa yang menang akan melaksanakan tanggungjawab mereka kepada semua rakyat.....

ari ni akak x nak cakap pasal undi or politik...akak nak cakap pasal juru mekap atau mak andam...

berapa uollss sanggup bayar untuk dimekapkan untuk majlis perkahwinan atau majlis tunang korang?
100, 200, 500..or 1000 ringgit?

masing2 ada pendapat masing2...sapa yang mampu dan inginkan hasil terbaik..maka sangguplah bayar lebih kan...sapa yang x mampu makan bayar lah sedaya mungkin...

kat sini bukan mampu atau x mampu yang akak nak bincangkan.. tapi tahap mana KEBERANGANAN korang demi mendapat hasil mekap yang cantik?

akak ada ramai kawan yang muat makeup ni...dan macam2 ragam orang akak dah jumpe...

ada sesetengah tu nak mekap murah nak hasil yang meletop...yang penting siap nak test mekap..kalau cantek baru setuju nak amik...di ingat kan disini para perempuan berangan sekalian..NO SUCH A FREE MAKEUP TEST YER... kretiviti orang kita kena bayar... setengah betina tu feeeling hidup nak free test mekap... cantek baru confirm... ko jangan mimpi yer sundal...

kalau muka ko cantek...x yah test mekap pun akan cantek... ingat ek...bila korang nak test mekap ni ko ingat jurumekap tu suka ke...kalau dia buat korang kena bayar actual price walaupun hanya test mekap.. kenapa?.. ko ingat diorang buat test mekap tu pakai tepung ubi dengan tanah liat...pakai mekap yer...so ko x yah nak feeling sangat hidup ko...mekap kena bayar...

another thing adalah...mereka akan tanya ..MAKEUP APA U GUNA EK... sebab apa soalan ni di utarakan..sebab kebanyakkan betina bangang akan tanya soalan ni kerana mereka beranggapan kalau ko mekap pakai mekap mahal .. pakai MAC or designer brand...muka akan nampak cantek dan kalau pakai mekap murah muka akan nampak azab...

ada betul dan ada salah...

ko mmg bangang... semua ini melibatkan kretiviti yer... semahal mana mekap ko tapi teknik mekap yang sedih makan hasilnya adalah sedih... kalau orang tu mempunyai skill mekap yang hebat pakai bedak yat lee or 3 beauty pun muka ko akan iras erra fazira...

kalau nak macam ni hasilnya..akak leh buat dengan kaki sambil tutup mata

tapi pokok pangkalnya..kalau muka ko macam monyet...mekap 3 kati pun muka ko x mungkin jadi merak kayangan... ini adalah fakta.. so kaji wajah uollss sebelum mempertikaikan kretiviti seseorang...

perkara ketiga adalah kata2 yang x dapat di terima oleh kebanyakkan mekap artis... KENAPA X NAK AMIK NYAH TU MEKAP?... DIA MEKAP CANTEK.... X NAK LAH NANTI MUKA AKU NAMPAK MACAM PONDAN...!

kalau alasan x nak amik pondan dengan sebab  agama..segi sentuhan bukan muhrim boleh lah diterima pakai kan...

ingat!... sebelum memulakan mekap hendaklah korang beri guideline pada juru mekap ..macamana hasil yang korang mahukan... mahu tebal..mahu natural... mahu macam pondan..over the top..semua tu boleh...

pernah x korang tengok muka erra fazira, neolofa, rozita che wan jadi muka pondan?... yang mekap diorang semua pondan tau.... xde kan... so korang pikir lah sendiri..kang cakap bangang banyak kali kang sentap lak...

amacam macam pondan ke tidak?

pernah x tengok miss universe back stage..or fashion show victoria secret backstage... korang akan tengok kebanyakkan juru mekap mereka adalah lelaki, pondan.... ada tak peserta miss universe or victoria secret model bermuka pondan kerana hasil mekap diorang... x kan...

sebab apa... semua juru solek atau mak andam ni di tugaskan untuk mencantekkan orang.. dan bukan memondankan muka orang.. paham?... melainkan korang mintak ... I NAK MUKA I CAM PONDAN DI HARI PERSANDINGAN I...

kalau itu yang ko mahu..ini hasilnya

so kat sini akak bukan nak cakap pondan ni semua mekap cantek dan bagus... x kiralah pondan ke pompuan ke...kretiviti mereka ni subjektif... mereka ada kepakaran sendiri... kalau mereka x pandai mekap x lah jadi juru mekap... x kan lah orang yang pakar tebang balak di suruh mekap pengantin kan... so pikirkan..

ada juga manusia di luar sana beranggapan kalau jurumekap tu pernah mekap artis ..berlumba2 nak amik2..kalau cakap x pernah mekap muka artis semua x nak amik..sebab takut x lawa... kalau dia mekap nora danish x semestinya dia akan mengnoradanishkan muka uollss walaupun muka uollss itu hakikatnya seperti kak ton... paham.. teknik tu yang penting bukan siapa dia pernah mekap...

banyak betina di luar sana x tahu... yang juru mekap ni akan buat the best kalau kita ni x banyak kerenah dan serahkan kretiviti mereka ke muka anda..."  I SERAHKAN TUGAS NI PADA U...I TAHU U KRETIF..TOLONG JADIKAN I PUTERI DI MAJLIS ISTIMEWA I... akak yakin mereka akan buat the best untuk uollsss...

kalau ko banyak kerenah... sebenarnya hasil mekap diorang tu adalah cincai..kebanyakkannya akan mendapat hasil yang biase2 sahaja ... so pikirkan...

pesanan akhir... kalau ko bayar 100 ringgit dan ko feeling2 hasil mekap meletop macam ayang kamil and nurul syukur... ko nak jangan berangan sangat..

ingat juru mekap juga carik makan..bukan jadi tukang mekap percuma dan boleh senang2 di perbodohkan sesuka hati..

kalau cerewet sangat mekap sendiri..amacam santek x?

sekian terima kasih....

107 comments:

Anonymous said...

saya free je make up utk majlis tunang sy..sbb akak sy make up kan..dintis uolsss...

A.I said...

OMD!! (oh mak datok)
Aku setuju giler2 dgn statement kau yg panjang lebor ni kakak!
lebiu lah ^_____^

IdaShazana said...

uwaaaaa... kita sedar diri sebab tu malas nak make-up. make-up orang muntah, tak make-up pun orang muntah

Meloreyta said...

Terbaikkkkk

Anonymous said...

pehh aku setuju gila dengan pendapat kak senduk..sebabnya aku pun freelance buat makeup ni..

mekap kawin bayar RM100 pun liat kekadang tu...alasan sebab kawan..dia ingat kita mekap guna tepung ke kan

bila nampak makeup MAC, boleh pulak tanya ni MAC ori ke MAC pasar malam? Nampak bedak pixy pulak cakap tak bolehla pakai bedak pixy, alergik...tapi bab payment, nan hadoo, tu belum masuk lagi sedara maranya bagi komen, gincunya tak cukup merah katanya

yang kulit itam manis, pesan nak jadi putih...letak bedak banyak2 katanya...penatla kita explain, natural ikut kulit kan cantik..tamau jugak..nak putih masa jadi raja sehari, sudahnya bila berpeluh tengah panas pikir la sendiri

tapi sabar jelah, sebab buat menda ni sebab minat..jadi memana bakal pengantin ke ape ke, kalau amik khidmat jurumakeup janganla banyak cengkadaknya..once kita dah pilih orang tu maknanya kita dah percaya kat dia..amik makeup artist yang sesuai dengan bajet..tapi janganla kedekut sangat, ingat makeup murah ke..barang makeup pengantin ni tak sama dengan barang makeup harian..mahal oii

Kak Senduk said...

betul tu uollssss....

anis abdullah said...

betulla...i masa kawin mekap dengan kawan gak tapi bayar profesional ok. takdela nak amik kesempatan. ya mesti diam2 je masa mekap, jangan kejap2 tengok cermin, diorang tu nak melakar muka korang, macam artis melukis atas kanvas..

AnnaSha said...

Setujuuuuuuu... dan patutnya kak senduj tambah pasal sesetgh pengantin sangat liat nk bayor duit MUA... sedih!!! Penat2 mekap duit x dpt.

AnnaSha said...

Setujuuuuuuu... dan patutnya kak senduj tambah pasal sesetgh pengantin sangat liat nk bayor duit MUA... sedih!!! Penat2 mekap duit x dpt.

MasReena said...

Kata customer: "Mekap apa you guna sampai cantik sebegini?"

Kata Jurumekap: Sebenarnya jenama mekap jatuh nombor dua, paling penting utk hasilkan outcome yg cantik sedemikian rupa adalah SKILL

Selepas Kemenangan BN dalam PRU-13

Tips Mengecat Dapur

Suria Lekatlekitgurl said...

hakikatnya andam sekarang memang banyak Nyah & hasil mereka kebanyakkan malatop.. ada ke yang minta test make up free kak senduk?? hahaha.. confirm minta tapak kaki camtu kan??

Seram >>Ustaz Kazim nampak wajah orang menyihirnya dalam mimpi
Terbaik >>Pelanggan RHB dapat RM50 cash sempena hari ibu. Jom tengok
Hawa >>MALAYSIA SALE: Prada, Gucci, Coach, Burberry!! Diskaun sehingga 65%. tak tengok jangan menangis nanti
Tips>>Yang Suka Ber FB,Twitter,Whatsapp & tengok youtube kena tengok ni dulu
Terbaik >>Apa Yang Korang Belum Tahu Pasal Samsung Galaxy S4
Hot >>Awas!Ada Peniaga guna semula lidi sate

Anonymous said...

salam akak ...

sapa kata nyah mekap hasil pondan...

takde yer... masa saya nikah dulu arwah sofea (nyah) yg mekapkan hasilnya mansyaallah.. lawa.. (matiklah puji diri sendirik)..

pokok pangkalnya PERCAYA dgn mak andam kita...

linda said...

Kak senduk,

Kita selalu perati kalo lelaki make up mmg lawaaa. Meletopsss. Cuma ada sorang pemekap (kahhh ade ke ayat ni) wanita ni kita perati gambo2 kt blog kita berkenan cara makeup dia.

Irfa said...

setuju..adik ipar saya mak andam.katanya,kena ada keserasian antara jurumekap dgn pengantin.kalau sombong dan eksen sgt tak mustahil hasilnya adalah sedih.katanya lagi muka tapi kulit cantik,takpe lagi.tp kalau muka cantik tapi kulit tak cantik susah nak buat bagi lawa..sbb kulit tu juga memainkan peranan penting.hehe

alialisa said...

agreed!! baru nak tunang nak pergi MUA kunun. Muka beruang panda aje aku tengok hahaha

Anonymous said...

bedak pixy & miami no 3.. tu bukan lah branded sangat tapi bedak tu bagus.. besepah semua orang guna bedak tu.. tetiba lari topik!! nak sangat pakai branded item tapi muka macam tenuk betina ada masalah kulit plak tu macam mana nk cantikkan.. guna camera 360 ngn perfect 365 jer la kat android tu.. hahaha..

Anonymous said...

setuju gile dgn entry nie... kat opis nie pun ada sekor. konon pakai bobbi brown.. muka jadi hantu kak limah...

shuweet said...

hahaha....stujuuu ngan ko nok

Anonymous said...

aah memang pon.. ade pompuan2 kat opis ni bukan main belagak dgn brand2 make up nya. Siap cakap x pakai brand tu la,, ni la,, ape la, aku tgk muke camtu je.. haram. Nampak je noda2. tak licin pon. Baik aku. ngaku je pakai safi. kalau nampak noda, padan la jugak.

Unknown said...

Salam sendukarista
Saya berkulit kusam spt anda

Anonymous said...

Betol tu kak senduk. Ade yg feeling pakai brand mahal sbb kate dia hasilnye mulus. Padahal muka simpang siur mcm jalan ampang. Kalau guna maybeline allergi katenye. Walhal muka mmg azali da waruk. Dgn berus2 mekap dia tnya beli kat uptown ke? Mesti murah kan. Kot2 bulu babi. Xlogik sgt. Nk murah. Then kondem org. Ade gak yg feeling2 kate moss. "Saya selalu mekap chantek tau kalau g keje". Tgk hasil, eyeliner senget, lipstick mcm pontianak, blusher mcm kena lempang. Eyeshadow pakai nk g keje mcm nk g club. Pastu dok kondem kata mekap we ols mcm badut. Padahal ko yg mintak. Ade yg ujung2 nk blusher abis merah nak muka mcm malu2 babi. Jijik sgt. So sesape yg hasilnye macam badut, bukan salah we ols. Tu uols yg mintak. Kalau pijak muka ko jd chantek, ak lg setuju langgar je. Sekian.

tenku butang said...

follower ke 4273

done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Anonymous said...

"kalau dia mekap nora danish x semestinya dia akan mengnoradanishkan muka uollss walaupun muka uollss itu hakikatnya seperti kak ton..."


hahaha... gelak terguling ai baca kenyataan nih... anyway, sememangnya teknik mekap yg paling memainkan peranan utama dlm merias solek wajah... kawan ai jurusolek pengantin yg mmg bagus hasil kerjanya pun pakai barang mekap yg tidak mahal tapi berkualiti tinggi kerana dia tahu menggunakan teknik terbaik utk mengandam pengantin... yup, masalah utama dia selalu berhadapan dgn pelanggan yg cerewet tetapi mahukan harga yg tak setimpal dgn hasil kerja dia... dia cuma melakukan sebaik mungkin kerana ini pendapatan sampingan utk dia...

Anonymous said...

kalo mekap mahal...tup2 kuar rupe cam mascot mcdonalds camne plak?
sedeh....

Anonymous said...

aku stuju dengan ko senduk...

benda ni terjadi masa kazen aku kawin...nyah yg makeup...tapi kazen aku tu cerewet..itu ini dia suruh ubah..tambah lah,kurang lah..aku tgok nyah tu dah naik meluat makeup kan kazen aku..sekalai keluar bilik..tadaaaa....rupa siamang + panda...putih jek keliling mata...sedeh aku tgok...hehehe

sampai dah beranak pinak tak habis mengumpat kak oiii

shaoran said...

Ahaha kelakor la akak senduk.
Mase saye kawen MUA saye power.
walaupun dia guna mekap murah.
Tapi kalau dh tangan tu kreatif tetap meletops jugak khenn

adzairdawati makdara said...

ada betul jugak tu sis.. saya byk kawan dgn makeup artis yg kebanyakkan makeup utk drama drama yg saya tulis.. diorang pun mengeluh yg sama.. ada artis yg sempoi dan tak banyak kerenah.. ada juga yg disebaliknya.. manusia kan sis pasti banyak ragamnya.. sabor je lah kan

caca said...

sekarang i sahkan senduk mmg PONDAN!! hahahah

Tasha Shila said...

CaCa (T) kau knapa..lama dah org tauk senduk ni bukan prempuan tulin (wanita jelmaan)ko baru tau ke? dok bawah tempurung ek?? haha

Anonymous said...

Tah2 caca tu sebenarnya pondan lorong ...ketinggalan sgt....podahhhhhh

Anonymous said...

caca ni duk wah tempurung siot!!..tempurung 3 lapis..buduh..tempurung kene hempap mangkuk jamban..huahua..

Acapan said...

Dey tanggachi, itu kalu muka lu serupa acapan, lu kasik letak bedak satu lori pun sama juga, tarak ubah jadi maikel jeksen la tanggachi. satu lagi, lu mau pigi tandas pun tarak buleh kasik terai terai dulu, lu kene bayar la dulu tanggachi baru itu makcik kasik lu masuk. Tarak benda free la ini dalam dunia. Padiapaaa

Anonymous said...

Caca tue saje nk kantoikan kak senduk..very the syndrome hadek2 yg busuk ati...

Caci said...

caca, kau ni baru mengenali dunia pondan ke? azwan ali dah tiga kali tinggalkan kembali tinggalkan kembali dunia pondan, yang kau ni caca baru mengenali, sadis benar

Anonymous said...

mari Cercaaa CACA cibai !phuiiiiiih

Sukma SuKkma said...

Betulll kak Senduk..sy sbg freelance mengandam katanya..amat2 menyokong..walaupun x semua yg banyak songeh tp segelintir tu yg bikin panas.. nak makeup branded..cantik2..tp x mampu nk bayar ..bkn minta beratus2 pun..plg sentap dia tanya MAC ori ke tak??wadehelll *dlm ati

www.facebook.com/sukmamakeupandbeauty

Cute hunny bunny said...

yg make up mase ein kawin dulu , nyah.. mase tu taun 2007.. smua kate meletop .. yg pnting jgn byk ckp.. tny die brape harga, runding la skit2 kalo rase x mampu.. pastu dpt harga yg best die bg, sapu je la.. dah tu die makeup, diam2 suda.. hasilnyerr.. boomm.. cantekk.. :)

Anonymous said...

..lar caca ni sengal ke..anak buah kak senduk sndri tau yg kak senduk ni pondan..sile follow blog kak senduk sampai khatam ye..sekian..

wonderingbunny said...

Maaflah kalau tertanya soalan bodoh, Aisha jenis tak pakai mekap. Tapi kawan pernah cerita kedai2 mcm Inglot boleh tolong mekapkan free.. bukan untuk kawen la tapi mekap biasa. mmg btul ke?

Anonymous said...

Apsal bahasa ko ni terok betol? Ckp da xde rupe org islam lgsg!

ade ak kesah said...

Kalau terasa sila la jgn baca. Awal2 kak senduk da bgtau. Blog dia sekadar hiburan. So keje ko nk kondem org len tu kira bagus la kan? Kannn. Pokok pangkal sebelum nak judge org len, silalah tgk diri sendiri kat cermin ye. Jgn asik cr salah org je. Sekian. K. Bye.

anon juga said...

pada anon 16 May 2013 23:49, tak payah lah kau nak fikir kan bahasa orang, ni bukan dewan bahasa dan pustaka punya website pun yang kau nak sibukkan pasal bahasa. Tak suka baca, berambus laaaa

Tasha Shila said...

pada anon 16 May 2013 23:49 habis yg kau baca tu knapa... ini skedar hiburan tau.. no hard feeling.. mesti kau ni si CACA(T) kan?/ tak pun org yg marah sbb mekap dia non hado tu!!!

Anonymous said...

Holla,

Ada betol gak kata kak sendok.

Tp sy nak share sikit prangai MUA fondan tp feelin letop2 bak NURUL SYUKOR.

I ols mmg la amat rapat dgn polan sorang nih, nk di jdkan cerita, die nih feeling. Feeling tak terhinga la gamak nya.

Mayb dah nama Bisnes die. Mmg diakui yg teknik make up & air tangan die mmg superb, tp kdng2 tuh ada gak haus. letak rege sekali make up RM800, mula2 tuh tak kesah lak gak, smp satu tahap i ols rasa cam tak tergamak je.

barang make up die jgn kata la, berhabok, tak penah coci, jenama tuh tak pe la, mayb die ada cita rasa sndri, tp agak2 la fomfuan tolong la modifiate sikit cita rasa tuh. awak belasah sekali make up rm800 jenama nan hado, tools pon tak pandai jaga.

smp satu tahap, ols pon tegur cara baik. bg pendapat y not die do something beli la makeup best2 sikit satu dua ke, bru ah seiring sejalan dgn rege die letak tuh khenn...

tup tup, baik i ols di cerca tnpa belas kasihan ya! "mak tip top mak tau la apa mak buat, u ols diam2 je sna"

fuh terduduk ya... manusia tuh kdng2 bila tngah senang semua bnda die lupa...

*share pengalaman je ya. jgn pk bukan2..

Thanyaporn said...

haha gelak matik

sarah said...

cool k cool ..jgn marah2..sabr2

Anonymous said...

Yes...mmg terdapat pondan2 yg verangans kekadang..I ols pondan jugek..tp slalu pondan2 educated x berangans mcm tue..hehe

Anonymous said...

Anon,abis bahasa ko tue chantek sgt ler??Islamic sgt ler?? Mcm bahasa golongan munafik jer aku tgk,nk tegur org tp diri sendiri lg terok..
Eh ko nie Caca kan??Ko jd sakit ati sbb kna petir dgn followers kak senduk,so ko wt ler posting cmtue..aku tgk IP pun aku tau..Choi..

Anonymous said...

Hahahahaha klakar la Caca & anon 16 May 2013 23:49 .....ko pondan versi sedehhhhhkan??? Mst muka ko bak pembelah bumi!!!

CH

Anonymous said...

Astaghfirullahalazim...
melahirkan rasa tak puas hati dengan kata2 kesat dan maki hamun bukan sebahagian sikap org Islam...

tugas kita mencantikkan wajah orang tapi malang sekali sifat kita tidak secantik itu.

walau pun kita rasa kita 100% betul tapi tak eloklah guna kata2 begini.
carilah rezeki yang berkat.kita ada pilihan sama ada nak mekapkan pelanggaan atau tidak dan pilih pelanggan lain yg menepati citarasa kita.

Anonymous said...

Assalamualaikum bg salam lu leh x?..tetiba je astagfirullahalazim..camni la cik sestazah kt cni bukan sekulah ye yg ko nk tatabahasa kn org ye..g ngajo kt taska ye..salah tempat ni setazah..ke setazah ni pondan cbuk plak masuk blog ni..pondan la tuh!!!..

Tasha Shila said...

Abby abadi kot ustazah jadian kat atas tu

mar said...
This comment has been removed by the author.
mar said...

make money $$$ http://Cash4Visits.com/ref.php?refId=166943

nurulhidayahyusof said...

i lap u kak senduk amat memahami mua sendu yg salu kena thn kerenah manusia ini.bayaq nak mughah pakai sume nak mac.sebatang brush mac dah 2-3 rat..tu yg xthn sume mau mughah brg mahai.kahak muke bru tawu

Anonymous said...

Assalamualaikun Ustazah Jadian..
Astaghfirullahalazim..
Klo nk nasihatkan org pun jgn ler merendah2kan martabat n aibkan org kt khalayak ramai..islam x anjurkan beri nasihat smp mengaibkan org..Nabi pun nasihatkan org x smp mengaibkan org..berdakwah perlulah berhikmah ustazah..bukan cara mcm nie yg Islam anjurkan..klo nk nasihatkan kak senduk n benar2 'ikhlas',sila2 ler PM die sendiri..tp xtau ler plak kot2 ustaznyah ade motif lain plak kan..opss..silap..terkantoi plak ustaznyah disitu..I mean 'ustazah'...

Anonymous said...

Kak senduk cayang..ade hadik2 fefeeling nk jadi Kak senduk junior la..kelas kak oii..g taip kukukata blog..kelako la..

Anonymous said...

Wei kak senduk,x reri2 nk hapdet kew?!?
Dh nk bersawang dh blog ko nie..

mama leen said...

Adoi gelak sorang2 baca ni

Anonymous said...

Mcm hanjeng jer propa..mane ade mcm kak senduk pun blog tue..ko ckp je ler ko nk promote blog ko kan??tp malu nk promote terang2..haha

Anonymous said...

..bangang binti bodoh maknenya ko layan video tu..hahaha pnjam ayat syarifah sakinah jap..suh kak senduk layan ko plak layan..ak ckp ade hadek2 FEFEELING je bkn kak senduk camtu la samdol..x g sekolah ek hah g jumpa ustazah jadian kt atas tu..peace..

Anonymous said...

Eleh..nk cover malu dh kantoi,ckp ler cmtue...trus emosi lepas kena perli nk promote blog..sah2 mmg nk promote blog sendiri nie..
Ko lg bangang bin tolol..cer ko baca balik ayat ko kt atas tue..hahaha

Anonymous said...

Hehehe ish..ape gaduh2 nie..
Biar ler die,die pun nak gak glamor mcm kak senduk..bg chance la kt die..hehe

Danny said...

LoL..winning comment of the day..tergolek2 aku gelak..xpasal terkantoi nk iklan blog sendiri coz tiba2 terasa..kelako la kome ni..
Jgn mara k..gurau jah..but really funny..hehehe

Anonymous said...

Kak senduk cite lain plak..bosan la memasing nk gaduh2 plak kt cni..hapdet blog plezz..jgn memalas ye kak..

Opah Menang Free said...

untuk Anon 22 May 2013 15:42 a.k.a makcik marhaban, motip ustazah baca blog pondan?!

Anonymous said...

Ish ishh..ini sume poyo..poyo..lob u la kak senduk cyg..

Anonymous said...

Semekom.korang ni bia la budak tu nk promot ke ape ke yg korang nk sentap nape dia suh tgk bideo je kot.agaknye dia nk syer bideo tu ngan kak senduk yg korang lak sentap mentap.best pe bideo tu xde lak cam nk pomot blog bagai.korang ni kn ckp tlebih ckit kate ustazah la itu la ini la da blog kak senduk ni pemes sesape on leh baca x kire la ustazah ke pondan ke cikgu ke.da kak senduk da ckp no hard feeling kay so ape kes.sesape leh baca leh komen yg korang nk sentap lak kak senduk ok jek.lau nk d ikutkn lg melambak iklan promot blog barang lagi kt ntry kak senduk yg lepas2.ckit pnyer hal nk kecoh cam budak2.ok la kite xmo gaduh saje je nk bg tau..kalu korang xleh trime ape lg yg bole d cakap selain ade aku kesahhh!!!..huhu zassssss...

Upi ipin said...

betol betol betoool

mat sabu said...

hanjeng sgt pepondan semua

Anonymous said...

ko lah ternok mat sabun kurap

Anonymous said...

Bapok

Anonymous said...

Ko pun same..bising nk memalu kompang..biar ler diorang nk wtpe pun..dh mmg lumrah bahasa pondan kasar,klo xleh trime xyah baca blog pondan..nmpak mcm gaduh tp bukannye gadoh pown...
Derrr.....

Anonymous said...

Kompang di palu perantin baruuu..ade haku kesahhh..nk gaduh tapi x jadik..doo...

Kak Ton comeyy said...

Tuk anon 3 may 2013 03:23 ko pon sama membising kt cni..cam gud2 je..pondan sendu la katekan..g men jaoh..shuuhh ban ban g masuk reban ye..

Anonymous said...

Ko pun sme mmbising gak..LOL

Anonymous said...

Takutilah akan bahang api neraka yg panas membakar wahai sekalian kaum Lut..masih belum terlewat utk bertaubat..semoga kalian semua diberikan petunjuk.

caca said...

senduk, konek u berapa panjang? hik hik

Natasha Binti Nordin said...

sha setuju ngn entry akak . sha pun tgh berjinak2 lam dunia mekap gk . cm mekap kengkawan g dinner . cuma sha pernah jadi mangsa sorng mekap pengantin . mekap hari tunang n alad nikah skali . sumer tegur xcantik . sha pun rasa sha mekap lagi ok ari dier sbb sha pun tahu jgk selok belok mekap pngantin . tu la pelik jgk dier dtg2 aje terus tonyoh muka sha ngn brg mekap . sha xcakap bnyk la sbb tkut dier org lama ke apa an . pas bayar aje terus blah . sedey la jgk .. mekap hari tunang n akad nikah sgt mengecewakan . harap2 org laen xkene la nasib mcm sha .

Anonymous said...

Suke cikloi ciknek kakpons kew u ols? Hehe

Lisa Surirumah said...

Ape benda la korang nie bapok2..bwk2 la bertaubat..Tuhan dh jadikan lelaki nk jd bapok

kontol said...

Caca ni nanye soklan buduh!!..g la nanye bapak ko konek dia panjang mane..tah2 bapak dia pondan kot..konek tesepit!!..hak hak tuihh..

caca said...

kontol,

berapa pendek konek abah u? sedap tak? ada perasa budu tak?

CuCu said...

Bapak Kontol tue cando kew u ols??klo cando,mak pun nk join..hehe

Abang long said...

..abang senduk ku cyg..da besawang blog ko ni bang..hapdet tulung!!

Anonymous said...

kontol wei caca tu kn anak lua nikah mana ade bapak..tu pasal la dok tanya soklan bodos..

Dona said...

Salam kak senduk ujung bulan ni sy nk kawen.sib pat info kt cni.sbb juru mekap sy kak nyah. nk jaga peel la t banyak songeh x santek mekap lak.hikhik

Caca said...

So klo mcm tu kita semua pakat ramai2 isap konek abah u je lar..Klo xpun I tolong lancapkan jer...hehehe

Anonymous said...

Abah ak ckp xmau la ko icap.x besh mulut ko bucuk.lau mak ko icap an dia on jek..kihkih

Caca said...

Ok,mcm nie..ape kata kalo u isap konek abah u then kami sume ramai2 isap konek mak u..ok x??
Hehehe

caca said...

Eh..konek plak..pepek..typo..hehe

Kak Sesuci Embun Pagi said...

Hye semua..korang wat seks party kew?Boleh hakak join??dh lame hakak x merasa sesuap ciknek abah2..

Roney said...

To Caca n Kontol..i rasa uols ni ayam lorong.pelacur!!..werrkk..behave yourself plezz..are u non muslim??

Macaroni said...

Racist!!

Caca said...

Kontol tu yg start dlu..
:(

Caciapepuntakbleh said...

Eee c caca napew nk slhkn owg len.da dia tanyew ciknek kak senduk pnjg manew dulu.x kew kenew bambu ngan peminat kak senduk.apew la.

Caca Jr said...

Abis ciknek u ols panjang mane plak?
Hehehe

Anonymous said...

bayar sehengget tp servis nak 1000 henggit! aiyoooo!!

Anonymous said...

kak senduk!!! hapdate la cepat! bosan dah tgk entry neh!

caca betul said...

hey to all caca palsu, behave pondans,

caca tak betul said...

It's ok what..glamour u ols..ramai yg cube menyamar jd u ols..haha

Anonymous said...

cepat hapdet blog wahai kak senduk oii..rindu

Tasha Shila said...

Baca komen pun seronok juga.. i ada idea..apa kata uoll update atau share story mory yg mnarik kat ruangan komen disini..sementara kita tunggu kak senduk update !!!

Anonymous said...

Lawak giler....hahahahaha

Mak Tan said...
This comment has been removed by the author.
Mak Tan said...

Kehkehkeh...meme setuju laaaa sgt2....masa mak kawen MUA mak Ayangkamell...mmg khelassssss die mekap kan mak...klu nak ikutkan harituh muke mak dh mmg tahap sembab ala ala kapas lembab dgn tak ckp tido n rest bagai...tp bila dah siap mekap meme Meletopsss!! Tp tulah masatuh mmg mak tak bnyk soal n byk kerenah...mak serahhh jerk muke mak kt si Ayang...tgk cermin pun tak...tup tap tup tap pek sana pek sini ... Tetibe tgk..Wow!!! Mak rasa cam nak cium ketat2 si Ayang masa tuh...hehehehe...

Anonymous said...

amboi engko senduk , ko tak reti makeup cakap pelanggan muka monyet.hey , tak kire ler muka monyet ke idok , diorang nak amek servis ko expect ko cantikkan diorang yang "monyet" iteww. Kalo ko bagi alasan muka monyet tak cantik , nampak ler tangan ko x berseni itew..cuz apa tujuan MUA kalau tak jadikan muka monyet jadi muka retis uollss haha

Let's SHOPPING Uollss!