ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 17 June 2013

mari ramai2 pakat pakai tanah liat basah kat muka...

hey uollssss ..puas menyalak suruh akak update?...

saje je aku lambat update... hahahahah

ok ok.. ari ni akak nak cerita satu benda yang tengah gila orang semua dok pakai...

dulu semua anak beranak..nenek atok..mak orang dok meragut rumpai laut...sekarang apa dah jadi..diam je..rumpai laut dah abis di tuai ke... xde pun nampak die hard fan rumpai laut ni duk menyalak suruh semua orang duk ragut rumpai..ke masing2 dah cantek sebab ragut rumpai laut....

ha lagi satu.. perut ko dah leper lom guna inchloss tu.. eh senyap gak ke... semua duk pakat lempar dalam longkang ke... ke masing2 kurus cam lidi dan x perlukan inchloss lagi..hotmama guna inchloss ni..akak kagum sbb dia dapat kekalkan bentuk empat segi dia...ujung2 inchloss lempar kan ke longkakng...dia duk berdiet dengan benda lain...

and then akak rasa lah semua orang kat malaysia ni semua dah putih cam snow white..sebab tukang jual produk putih dah makin senyap..akak rasa semua terlebih makan sbb tu trus jadi putih lutsinar gamaknya...

hari ni akak nak cakap tentang produk yang duk semua lah duk post kat fb... thanaka powder .



Sejak daru dulu wanita burma asli tenah gunakan thanaka ni untuk cantekkan wajah mereka.. oleh itu semua orang pakat nak jadi orang burma hari ni...



benda cam rupa tanah liat ni rupanya di buat dr batang pokok..rupa tanah liat je akak tengok...sebelum ni kalau korang perasan orang myanmar keje kat malaysia banyak pakai benda ni..pagi2 buta gi keje semua dok colet kat muka...tinggal pakai cawat pakai tombak trus leh pi memburu...



kat malaysia ni...ko suruh je artis cantek pakai and jadi duta..konpom laku...sekarang ni bila nora danish pakai produk ni trus makcik2 yang mengangankan wajah mereka persis nora danish.. tu yang trus dok borong berkodi2... dalam hati sambil berkata " moga moga aku cantek cam nora danish"...

sebelum ni nora danish x pkai benda ni muka dia azab ke...buruk ke..dia mmg cantek...dia tepek rempah kari babas kat muka pun dia tetap cantek cik kak oi...

yang kita tidak...nampak je orang cantek pakai trus beli..manakan pula ngan beli berguni2 jadi ejen...post lak kat fb x henti2 jaja muka nora danish.. bagus berniaga ni...akak bukan cakap produk ni x bagus..tapi sikap sengal ubi segelintir yang beranggapan produk2 cam ni dapat mencantekkan mereka...

kat malaysia ni..kayu ko celop kan tepong.. ko amik artis comel jadi duta... kompom 6 bulan lepas tu ko leh pakai mercedes lah gamaknya...betul..akak x tipu...senang benor percaya...

akak rasa lepas ni akak nak amik tahi ayam lencong..aku pek cantek2 ..suruh sapa2 cantek jadi duta ..post kat pesbook bagai nak gila..akak yakin konpom laku...

yang nyakitkan hati tu sibuk duk tayang kat pestbook... anak emak laki semua dok tenyeh bedak rupa tanah liat basah ni kat muka sambil buat muka kiut...." yes thanaka i dah sampai..ready to transform like Nora danish"... sedih ko kak.. nak je aku mandikan ko ngan air yasin agak terang skit hati tu tu..

ko x tau produk mahal apa yang nora danish tu pakai jadi lawa..sah sah dia adik beradik mmg lawa secara azali..ni muka ko yang kusam berjelaga ni berharap pakai bedak thanaka ni trus cantek berseri.





mungkin ada betul benda ni bagus..sebb tu orang myanmar ni duk pakai benda ni kan...nak tau pi tanya orang myanmar sana...

ok lah malas nak komen panjang2..kang ejen bedak tanah liat basah ni naik hantu lak baca...terpulang pada sesiapa yang nak pakai... itu hak anda...

banyak lagi petua orang kampung kita yang leh buat kita jadi cantek...suci kan hati.. jaga pemakanan dan banyakkan minum air masak.. konpom cantek...

akhir kata...kalau muka ko dah bisa cam bisa ular tedung selar..ko sapu 3 tahun Thanaka ni pun muka ko tetap bisa ok.. tetap pandang cermin retak.. sekian terima kasih.


87 comments:

Anonymous said...

ahahahahahahahaaa.. :D
terbaik.....!!
lame gile ko tak update kak senduk...
tq update.... :)


~CN~

phachat said...

YESH! kAK sENDUK MULA BERAKSI!

A.I said...

Kah Kah Kahhhhhhhhhhhhhh....

ha, tu je yg mampu aku komen. kau mmg gojes kakak ^___^

syazmie hamzah said...

Dah jd sewel aku dok gelak sorg2

Amin A. R said...

jap lagi ade la yang wat iklan kat sini...hehehe sambil maki senduk sepam dua :P

mia azzah said...

hahaha..lawak sungguh lah weh..gelak sorang2 ni pas baca..hahaha...

hOtMaMa said...

Ko gampang kan nokkk ttp mukhadimah nk hanjengkan mak dulu.. Puiii!

Kak Senduk said...

ko contoh mak yang tedekat ..nak buat cam ne kan...

Mya said...

nasib baik saya belum terbeli lagi bedak tanaka ni, kalau tak confirm sentap hik hik.

kak senduk, gamak orang malaysia berani tak berbedak macam orang myanmar, pastu pose pose maut kat pavilion?

FatihaNur said...

huhu

teringat nostalgia lama,
dulu geng2 minah myanmar ngan kain batik, muka bertempek sana sini ngan bedak ni jalan kaki ramai2 g kedai runcit...

Kah Kah Kah..xde la cantik mane pun, muka hazabedah gak memasing....setuju ngan kak sendokkkk....

Hunny Kitty said...

i ada jiran yg asal myanmar...dia dah berzaman pakai bedak tanahka? nih hehhehehe..siap ada satu tu siap lime zest lagik...kalao amalkan elok la pecah habis jerawat jelawat kat muka...tapi ikut org jugak sesway ke idok khen....org malaysia baru je nak bersuka ria ngan tanahliat in a container ni haiiii...so good luck uolls!

Eein said...

hahahaha.. aku gelak guling2.. insaf skit ha... kahkahkah

Anonymous said...

aku tak kisah sape2 nak jual benda2 nak cantik ni. tapi tolonglah diri sendiri yg pakai dulu & dia yg bagi review. tolong jgn guna nora danish ke neelofa ke erra fazira ke jadi duta. diorang memang dah sah2 cantik. selalu buat facial selalu gi spa memang la cantik. yg jual ni taknak plak tunjuk muka dia camne lepas guna. tetap nak guna org lain kenapa.

Lya Colours said...

haha memang terbaik entry ni. kat area kampung saya ni ada org myanmar keje kilang. ramai. kalau weekend berbondong-bondong diorang berjalan ke pantai dan bedak tuh tetap tercalet kat muka

Shahada Fauzi said...

hahaha..aku sokong komen anon 16:47 tu..:P

Fidz Rafidah said...

haha..sengal kak senduk...x jadi aku nk beli bedak nie...tp diorang kata bedak ni bagus...kah..kah..kah

Mama Za said...

mama suka membaca..haruslah kena link blog diva kat blog mama yang kerdil ini

Anonymous said...

terbaek! post ni kalo sape bace xdpt pikir lg xtaw la.. kah3

btol tu.. hahahah tepek la ape2 pun.. taksub sgt nk lawo...pelik jgk aku.. byk sgt produk gune artis yg smemangnye dh cun.. soooo... lu pkir la sndiri...

Suria Lekatlekitgurl said...

Bedak mymar tu ker.. den ingat bedak apa lah. kalau setakat bedak mymar tu dulu2 lagi budak mymar masa den keja opis kt kilang bagi kat den sebab den ni baik hati. tak pakai la pulak.. Setakat retis dah tau muka gebu licin macam marmar bilik air tu.. macam kak senduk cakap la.. calit taik lembu pun tetap cantik la. Kita terpedaya dia pakai produk tu jadi cantik tu rasanya akai tinggi sikit dari buku lali ja kot.. dia tu pakai produk apa ribu riban.. supliement apa dia telan pun kita x tau. ntah2 dia calit sehari tu je kat muka nak tunjuk yg dia pakai pun x tau la.. nasib baik den x berapa terpedaya sangat.. supliement2 tu den beli la jugak tp takde obses nak putih sampai berangan macam albino

INFO >>MEROYAN YANG SEBENAR PATUT KORANG TAU
wOW >>NAK TAHU RAHSIA BESAR PELAKON IZARA AISYAH?
Terbaik >>Untuk Mereka Yang Tak Mampu Beli iPhone 5 @ Samsung S4. Miliki Secara Percuma Sekarang
Wow >>Nak Tahu Kat Mana Nak Dapat Teksi Ke Airport Dengan Tambang Serendah RM9.99?

Suria Lekatlekitgurl said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

hahaha..klaka....bila tngok kt fb mcm trgoda je..tp bila fikir2 balik...takut plk akak..kang tk psl2 muka akak jadi muka bruang...nora danish tu mmang dh sedia lawa..tepek tahi lembu pn lawa...

Liyana Sohaime said...

kahkahkah akhirnye ko hapdet gak kak sendok, setelah puas kawan mak si Hafizah Othman itu mencerca ko kan kak, aku gelak sambil guling2 baca entri ni, terbaekk!!

MakMonas said...

astagaa..baru tadi dok ckp pasal ko wei dgn si tijah..panjang umurrr sgtt..part sapu kari babas tu tak bleh blahhhhh!!!! hahaha. product indon sudah, myanmar sudah...kita tunggu laos pulak yeppp..lama2 kenya, tahiti sana, tp tunggu lah 2 3 taun lagi..pelan2

Ayu Rashid said...

Apa apa produk sekali pun.. HOTMAMA jugak yg kena hahahahaha...

AmirahSM said...

hahahahah bedak tok menakan kami mau dak?? lekekeke

Anonymous said...

Hahhaha kak senduk ko mmg pooheyy kan sakit perot aku gelak

laskar pelangi said...

HAHAHAHA. Terbaik uolssss!

Zareda Norman said...

X pakai.product drpd negara dunia ketiga ni nokss.. hahaha

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

akak kalau dah bersuara. pehhh berbisa doh ! hahaahaha. tabik la kat akak. saya ni pakai bedak johnson baby jee. kekeke :P

hOtMaMa said...

Kannnn! Sentapppp

Zihan Zamberi said...

haha..gelak sampai rs nk terbranak...

Zihan Zamberi said...

haha..gelak sampai rs nk terbranak...

Anonymous said...

aku stuju la ngan Kak senduk...kalau muka dah hazab...taruk la apa pun..tetap hazabb....

Anonymous said...

Lepas ni ada pulak bedak dari zimbabwe...kita tunggu sapa jadi duta pulak...hahaha

Anonymous said...

Ha...satu lagi produk putih badan...aku x igt tajuk ape...ferwhite?ke hape.Duta produl letak Hanez Suraya yg dh mmg putih gebu...cuba suruh accapan ke,ebby yus ke,nabila huda ke,kenchana dewi ke pakai...cube try tgk putih gebu ke tdk...

Anonymous said...

haha best. i baca ada tu jual...ikpan bunyi camni:aju pakai ni utk ..pagi.telan ni utk tghhari. pakai ni waktu mlm.aku pskai ni tu jni..
start aja mcm tu. mcm mana la org bleh percaya ..sbb dia pakai segala benda dan mcm mana nak tahu difference hasil pemakaian benda benda tuh..

alialisa said...

giler ah...kerlaass ko kak hahahhaha

embun suchi said...

bersepah2 produk nak jadi cantik segera sekang ni. bimbang jugak takut nanti semua rakyat malaysia jadi cantik, masalah jugak tu.
anyway, kalau kak senduk tak berapa keberatan, sudilah kiranya share tips2 kecantikan amalan kak senduk.

Anonymous said...

aku paling menyampah org jual produk kecantikan amik gambo sebelum guna camera cap ayam, gambar selepas guna apps 360!! klu camtu dlm ms 15saat pun muka bleh jadi lawo, xyah guna produk ko weiii!!!

xpun seller yg dah tenyeh tabita yg berhidrokinon tu sampai bersalin kulit pastu jual produk memacam ngaku amik semua tu utk jadi putih.ko ngaku je la ko pakai tabita. dan tabita tu ada hidrokinon.. jgn menipu la dlm tabita babita tu bahan alami...puiiii alami taik kucing!!
org bodo x blajo sains bleh la pecaya.

FARYN said...

2 product paling menarik minat wanita melayu kat msia ni...

1) Produk pemutihan kulit
2) Produk yg bole kuruskan badan


waiem said...

Kak, ko tertinggal satu petua nak cantek. Amek air semayang mcm sorang retis tuuuuuu...huhu

Capt Lalok said...

sentaplah penjual bedak tu..hahaahahaa..


terbaik lah akak senduk weh

Ai Artkid said...

"nak je aku mandikan ko ngan air yasin agak terang skit hati tu tu.."
Kah kah kah kah~......terbaik!!

kindaichi kid said...

aku baca blog akak mesti gelak guling-guling....:)

Anonymous said...

sejak baca blog kak senduk sukar untuk mempercayai sebarang produk lagi di pasaran...heheh

Anonymous said...

btl kak senduk, iolss suka akak tulis lg entry2 mcm neh.. menipu jer lebih penjual2 neh semua.. bedak tanaka nora danish jual rm10 melonjak smp rm56 oiiiiii.. pdhal kat myanmaar sana rm1 pong x sampai.. sama mc tabita tus, kat indon tak smp rm50 seset besar yg ekslusif..

Ms. Wanniey said...

haha... sy sblm nak mencerca try gak dulu thanaka ni... alhamdulilah jerawat kering... nak kata cun cm nora mmg x la kan... dia mmg cun dari azali... xcited tgk testi bdk yg ada jerawat tu.. tgk hilang... tu yg try... mybe sesuai ngan saya.... tu jerawat sy pon ilang... sy x jual benda ni... so testi sy adalah ikhlas dr saya...

Klu nak try ilangkan jerwat gi ler bli... skrg ni bukan nora jer yg jual... ramai lagi... ada yg direct dri myanmar lagi... tp yg sy beli direct trus kat Nora...

prasan retis said...

hahaha..sengal..
hiburan di pagi hari..
cian hot mama..
tk psl2..hehe

Naikjeep said...

Pe payah...buat pe nk cantik sgt..korg nengok kak nita, die x perlukan pape, air wudhuk je, mnom air masak bebanyak...sendok, kari babas tu kurang effective, lbh baek letak serbuk bikarbonat campo rempah kurma ADABI, bukan cap yena yeni..nnti muka cm acappan plak...aku menanti produk dari kutub selatan, nk nengok gak, org mesia meroyan x nk beli...model die kite letak fazura...monas,aku stuju ngn komen trsebut..tgu je byk negara lagi akan mnyusul...jeng jeng jeng

bedak sejuk Delhi said...

Mak tgk pompuan myanmar bisa bisa jugak muka derang, apa yang cantik sangat pun? korang ni smua dah terpedaya dengan bedak tunggul kayu nih.

Walaupun rupa mak iras iras kak eton meon, mak bersyukur tak perlu kene tipu dengan bedak kayu mahupun produk penipuan yang lain

Anonymous said...

hahaha....hehehe.....ade gak betul nyer.....

italembut said...

uol..mmg thanaka ni berkesan uol..mek pkai mmg kulit muka tegang n jerawat kecut.murs je.5 hengget.tp mmg berkesan...

hana said...

entry akak mmg best. sentappp gitu.
tulis ler tiap2 hari

Anonymous said...

Mak2 kita dolu pakai BEDAK SEJUK ja...lps ni suruh emma maembong jd model bedak sejuk..sure laku...

Anonymous said...

tahniah senduk... blog u mengingatkan ai pada blog aidid yg membongkar segala pelbagai penipuan terutama berkaitan dgn produk kesihatan...


keep up your good sincere work...

Anonymous said...

senduk..jom la kita kawennnn

Anonymous said...

weiiiii... upload lah entry guna video. baru aku boleh feel intonasi yang ko gune...

Anonymous said...

ko ni senduk kesian mek jah baru je order lumpur tu... aku yakin rupa mek jah jiran aku tu akan cantik mcm nora danish.. skg pun mek jah dok berangan2 cantek sambil calit2 lumpur tu sambil buat mulot itik.. mmmm nora danish sgt kan!!! tapi akau tatau la brp byk lg mek jah kena order lumpur tu nak spi tahap nora danish sbb skg muka dia masih tahap norlia ghani!!!! mamposs tak ko baca...

http://thanyapornbesarkanpayudara.blogspot.com/2013/05/thanyaporn-besarkan-payudara-dengan.html said...

letoup ko jah!

Thanyaporn said...

hahaha lwkla

Anonymous said...

awal tawon ni pemes ngan bedak arab. ape kenama tuh..kinokoniya? konikuya? ah sudah. cam munyik nama kedai buku pulek.hahaha! walhal bedak ni dh berjaman kaum pinoy yg pakai. tp bile masok mesia, kemain pomot kate minah ereb yg pkai. sekali tepek, kompem jelita bak Nancy Ajram katanyerrr..!

choi choi choiiii

vB said...

comel la akak ni...besttt

SyasyaHaha said...

terbaekkk ah

Anonymous said...

Cer lps nih bt product model org Korea. Gerenti minah2 mamat2 mesia nih nk try. Nk KPOP la sgt. Laku punya lah!

Anonymous said...

Terbaik..........

Anonymous said...

i suka,i suka..

Anonymous said...

hahahaha....dah agak bedak thanaka ni pun jd bahan kak senduk...hahaha....terbaik la kak senduk...entry ni mmg kha utk org yg mmg taksub cantik, sampai kan telan bulat2 ape yg seller ckp....aku pun beli jugak bedak thanaka ni, tp bukan sbb nak taksub nak putih cepat bagai, tp nak cari produk semulajadi yg mampu jd masker n scrub muka, selalu aku duk pakai bedak sejuk bunga rambai ( home made dari kelantan) tp aku terbeli yg kasar plak dah, takleh la nak tempek kat muka, nak scrub kat muka, kan berdarah muka aku kang...hahaha...jd susah2 aku beli ja bedak thanaka ni ha....tp aku cerdik jugak, beli dari seller yg offer harga plg murah, hahahha...mesti jd pengguna bijaks u ollss....tp aku mengaku , thanaka mmg menjadi dgn aku, habis sel2 kulit mati tanggal, kulit jd lembut licin,senang aku nak tempek krim muka aku ni ha...tp tang kecerahan, bukan cerah mcm nora danish tu ha, kalau dah itam manis, itam manis jugak....tp kulit jd bersih la, licin....tu ja...larikkkkkkkkkkkkkkk

elly nadyra said...

Terhegeh2 la tunggu ko update. Best entry ni. Xnk suh aku jd duta ke.

eiela said...

skrg heboh pasal tanaka dan ephyra plak, macam-macam ada.

Anonymous said...

hahah.. mmg pon naik bosan org pos bedak ni kat fb. tah ape2 tah...

Anonymous said...

Kalau betoi bekesan.. xpela. Xd salah pn dorg beli. Beli pn sebb nk cube,..tgok hasil sndr. Tgok2 bekesan,tu dok promot tu.. bile ramai try tu dok org nampk mcm taksub. Xd la terang2 telan ape seller ckp. Yg pentg selidik ckup2 b4 beli. Tu je.

Fathiyah Selamat said...

terbaik lah kak!!
terus ilang tensen ha..

Anonymous said...

bak kata kak anita..air wuduk je hahaha

@rep said...

boleh pakai BMW lah pasni kak senduk oi

Kolo Yuji said...

Sekali tengok blog ni, ala-ala Aidid Muaddib pulak...tapi versi joyah la...targetnya produk mekap. hoh... ayoyo...Yang nak mengamuk lepas ni, agen bedak Burma tu la kot...haha...go go kak senduk! Menyampah haku tengok iklan guna pompuan cun sbg duta ni. Iklan sekarang sibuk guna gambar sebelum selepas, (tak kira la betul ke tipu...)..duta duta ni, orang tak pandai kot boleh terpercaya dan terbeli.

Anonymous said...

uolss... lepas ni i nak komersilkan bedak sejuk beras tu. letak dlm bekas cun... ambik artis paling top n cun jadi duta... tepek2 putih kat muka.. iklan kat tv
"bedak sejuk ni di pakai sejak turun temurun. lihat kulit i, cuns n mulus kan" harga nah! rm40 sebotol.. then kebaboom masyuk sales.
nnt kak sendok promot
kihkihkih

linalyn mohd said...

hahahha.. bagusnya tanaka nih kecutkan jerawat... aku beli kat kedai runcit burma je nok.. murah rm5 jer.. kat internet jual sampai rm40... mahei bebenor. hahahaha

caca said...

boleh putihkan jubor yg hitam x? senduk ko dah try kan? putih dak jubor u noks?

Patricia Charles said...

sampai hati ko senduk, aku pun niaga tanaka ni jugak tergolek2 gelak .... hawauu betul entry betul2 menceriakan pagiku.

tp kan, serious, jerawat aku yg bernanah kat pipi dan dagu dah kecut tau. hahahahahahah..

Shafinaz said...

Haa betoi aku penah nampak iklan bedak arab ni siap jaja muka kim kardashian yang dia pakai tudung tu. PUUIIIIII!!!!!
Berangan laaa pakai bedak tu boleh jadi kim kardashian!!

ahmad azlin hasan said...

Yes kak..we love you...

SABARINA said...

kak senduk , aku siap jual, dan pakai lagi bedak ni hah....aku jual murah jer ni ko nak ke aku bagi ko satu yer...xyah beli...hahahah..tahan lama bedak sejuk ni..pakai rata2 kat muka sebelom tido cam nenek gayung dah rupenyer...laki aku xpakai pun tapi dok tolong pakaikan utk aku...bukan pakai kat muka je tapi kat badan pun pakai gak, .anyway aku taksentap pon dengan entry ko sebab ko kan blogger idola aku...

Anonymous said...

Ape faedahnya pkai bdak ni ek...mcm bedak sejuk ke..aku xfhm le dgn pmpuan Mlysia ni smua benda dri luar bwa msuk..jhanm le eknmi ngera duit keluar...spatutnya kita xport bkn import.mana mju mrka dgn kita...png2

Anonymous said...

Btina Mlysia tertuma mlyu ni teruk xde jati diri lngsng mudah trpdaya bnda2 luar...ape yg aku tngok si Burma ni bkn cantik pun..depa kurus adalh sbb xcukup mkn pkai pelikat je ikut le juga..depa lumur tahi lembu pun u ikut.

Anonymous said...

senduk..hapdet pleaseee..rindu sama mu

MeLyssa NaDiea MRY said...

terbaek

Anonymous said...

Kak senduk kite kat msia pon ade bnde tempek2 ni.. kita punya bdak sejuk.. dorg pkai thanaka sbb tmpat dorg panas lebih panas dr malaysia. Aq tau la aq dah pegi n laki aq org sane..

Let's SHOPPING Uollss!